• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sportski direktor Budućnosti: Sarajevo je favorit na "papiru", ali bila je i Astana!

Autor mondo.ba

Fudbaleri podgoričke Budućnosti doputovali su u Sarajevo, odakle će se uputiti na stadion "Bilino polje" u Zenici, gdje ih očekuje duel trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv "bordo" tima.

 Zvezdan Milošević, sportski direktor Budućnost Podgorica: FK Sarajevo je favorit Izvor: Fena/Almir Razić

Kako je u izjavi za Fenu rekao sportski direktor podgoričkog tima Zvezdan Milošević, Budućnost je svjesna u kakvoj se formi njen sutrašnji protivnik nalazi, zbog čega ističe da je Sarajevo u ovom duelu, favorit, ali vjeruje u konačnu pobjedu svog tima.

Možda će vas zanimati

"Iskoristili smo priliku da obiđemo Sarajevo i osjetimo atmosferu u gradu, a večeras ćemo u Zenici obaviti trening. Utisci su za sada dobri, srećemo navijače Sarajeva, ali i Željezničara. Neki žele da izgubimo, drugi da pobijedimo, što je sasvim normalno, ali možemo osjetiti prijatnu, zdravu atmosferu", rekao je Milošević.

Nakon pobjede u drugom kolu protiv ekipe kazahstanske Astane, crnogorski tim u odličnoj formi i atmosferi unutar ekipe dočekuje duel protiv prvaka BiH.

Milošević napominje da je Sarajevo u kvalifikacijama za Ligu šampiona izgubilo od bjeloruskog Dinamo Bresta zbog sudijske greške.

"Sarajevo je u tom duelu u najmanju ruku bilo ravnopravan protivnik, ali ja mislim da je trebalo pobijediti. To je ekipa koja igra u veoma dobroj formi, imaju dosta aduta koje smo analizirali i pokušaćemo ih anulirati, ali analizirali smo i njihove nedostatke koje ćemo pokušati iskoristiti", dodao je sportski direktor Budućnosti.

Izvor: Fena/Almir Hazić

Očekuje dobru, ali tvrdu utakmicu s malo pogodaka, jer, kako je kazao, ulog je velik a oba tima žele i vjeruju da se mogu plasirati u plej-of Lige Evrope.

"Sarajevo je favorit zbog koeficijenta, ali i nekih drugih stvari. Međutim, to je sve na papiru, utakmica se mora odigrati najmanje 90 minuta, a mi takođe imamo svoje adute i nadamo se da ćemo ih u tom periodu iskoristiti. Pobijedili smo Astanu iako je kvota na nas bila izuzetno velika, odnosno davali su nam gotovo nikakve šanse. Bilo je veoma teško s obzirom da smo igrali u gostima, ali smatram da smo zasluženo odnijeli pobjedu", objasnio je Milošević.

Dodaje da je pobjeda protiv Astane igračima Budućnosti značila mnogo za dizanje samopouzdanja.

"Ta pobjeda nam mnogo znači za pripremu utakmice protiv Sarajeva, ali i za samu atmosferu unutar ekipe. U meč protiv Sarajeva ulazimo veoma spremni fizički i mentalno, samopouzdanje igrača je na visokom nivou, ali sve to sutra moramo prenijeti na teren 'Bilinog polja' ", zaključio je.

Utakmica između Sarajeva i Budućnosti igra se u četvrtak na stadionu "Bilino polje" u Zenici s početkom u 20.00 sati.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC