• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na terenu budite zveri, ova utakmica vam menja život: Lalatović imao poruku za igrače Vojvodine pred evropske mečeve

Autor Pavle Knežević

Vojvodina se sprema za Belgiju

 FK-Vojvodina-Nenad-Lalatovic-igaci-kao-zveru-na-terenu-Standard-Lijez-Liga-Evrope Izvor: MN PRESS

Vojvodina se sprema za evropske kvalifikacije, a njen trener u svom stilu poručuje igračima kako da se bore protiv Standarda iz Liježa.

Vojvodina se u kvalifikacije uključuje od trećeg kola, ali temperamentni trener kaže da bi više voleo da su igrali od prvog.

Možda će vas zanimati

"Drago mi je što smo došli do trećeg kola, ali bih više voleo da smo igrali od prvog. Ja sam evropske utakmice imao i kao igrač i kao trener, ali neki naši igrači nikada nisu igrali u Evropi. To su specifične utakmice sa vrlo kvalitetnim protivnicima, protiv kojih ne možete da igrate u Superligi", kaže trener.

Protivnik je dobro poznato ime.

"O Standardu ne treba trošiti reči. Bili su 10 puta prvaci Belgije i imaju mnogo reprezentativaca. Imaju svoj kvalitet, igraju kod kuće i trenutno su drugi na tabeli. Nedavno su pobedili na strani. Odmarali su neke igrače zbog nas, jer očito su nas ozbiljno shvatili, što mi je drago", kaže Lalatović.

Svaki takmičar veruje u pobedu, pa tako i trener Vojvodine.

"Mojim igračima sam rekao da nemaju šta da izgube i da je u fudbalu sve moguće. Standard je apsolutni favorit, ali to je bila i Astana protiv Budućnosti, pa je Budućnost pobedila u gostima. Standard nije ništa veći klub od Vojvodine, koja ima svoju tradiciju i koja ne treba da se plaši ikoga. Naravno, po budžetu su ispred nas, ali ovakve utakmice ne igraju pare. Naši igrači moraju da pokažu da imaju veću želju od fudbalera Standarda. Ako žele da obezbede svoju egzistenciju, na ovakvom meču moraju da pokažu da to zaslužuju. Ne idemo tamo samo da bismo odigrali, već se i u glavi i na treninzima spremamo da izbacimo Standard. Biće teško, ali tako moramo da razmišljamo", ističe Lalatović.

Vojvodina pomaže maloj Lani

Lalatović je pozvao navijače da kupe majice pravljene specijalno za ovaj meč i tako pomognu desetomesečnoj Lani Jovanović u humanitarnoj akciji. "Mislim da 1.000 dinara za majicu nije velika cena, pogotovo ukoliko znamo da time nekome pomažemo. Ovom prilikom, pozivam sve naše navijače da kupe majicu i pomognu maloj Lani da se što pre oporavi, što joj naš klub i ja iskreno želimo, a siguran sam da tako misle i naši navijači, kao i svaki Srbin. Ako možemo, devojčicama koje su tako obolele treba da pomognemo. To je human gest i sve pohvale za FK Vojvodina, a nadam se da će pohvale zaslužiti i naši navijači, te da će kupiti majice u što većem broju. Inače, majica je prelepa, pamučna".

Trener ističe da računa na dobru atmosferu, kao i da neće moći da igraju povređeni golman Simić, i Topić. Ostali su u stroju.

"Očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu, ali i hrabru igru mojih momaka, pa da se ovde vratimo kao heroji, baš kao onda kada smo osvojili Kup i kada su svi bili ponosni na igrače Vojvodine. Bilo bi fenomenalno da po prvi put igramo u grupnoj fazi Lige Evrope, a ja bih bio presrećan da Vojvodina bude prvi klub u mojoj trenerskoj karijeri sa kojim ću učestvovati u jednom takvom takmičenju", rekao je Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine je vrlo dobro upoznat sa kvalitetima belgijskog tima: "Motorički sjajni, brzi, tehnički odlično potkovani" – najveći pritisak biće na zadnju liniju Novosađana. Prednost za njegov tim može biti i to što se utakmica u Liježu igra bez publike.

"To možda više odgovara gostujućim igračima. Uvek sam kao igrač bio fokusiran na ono što mi je trener rekao i da ispunim svoj zadatak u igri. Igrač mora biti koncentrisan, a tokom karijere sam svojim fudbalerima nekoliko puta umeo da zamerim na tome. Igrači na terenu moraju biti zveri, gladni uspeha", napominje Lalatović.

On ističe da za ovaj meč igrače ne treba posebno motivisati.

"Problem je motivisati igrača protiv manjih klubova, a protiv ovako velikog, moja motivacija im nije potrebna. Treba im samo da im kažem šta taktički očekujem od njih. Taj meč njima menja život, kao i njihovim porodicama. Moj najveći uspeh je kad mogu da pomognem svom ocu i bratu, odnosno da svojoj deci dam ono što mi traže. To je uspeh svakog čoveka i oni taj uspeh imaju. Pobedite i promenićete život ne samo sebi, već i vašoj porodici. To je moja poruka za njih", rekao je Lalatović.

Ekipa Vojvodine sutra u 7:15 časova ujutro kreće iz FC "Vujadin Boškov" ka aerodromu "Nikola Tesla", odakle će čarterom letom otputovati u Lijež. Utakmica protiv Standarda igra se u četvrtak od 20 sati.

Možda će vas zanimati


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC