• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dao bih litar krvi da Zvezda prođe": Emotivni Deki poručio - ne igram se inteligencijom navijača!

Autor Mladen Šolak

Trener Crvene zvezde još jednom se osvrnuo ka neuspehu na Kipru i žrebu za plej-of Lige Evrope.

 "Dao bih litar krvi da Zvezda prođe":  Emotivni Deki poručio - ne igram se inteligencijom navijača! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda se priprema za nedeljni meč protiv Voždovca (21 čas), ali je i dalje jak utisak poraza na gostovanju Omoniji i eliminacije iz Lige šampiona.

Trener srpskog šampiona Dejan Stanković zato je još jednom govorio o toj utakmici u subotu, na konferenciji uoči utakmice protiv "zmajeva".

Možda će vas zanimati

Za početak, on je razjasnio da je jučerašnjom izjavom o "nesreći na žrebu" mislio isključivo na domaćinstvo, a ne na ime i kvalitet rivala.

"Želim da otklonim kao nedoumicu, jer se ne igram sa inteligencijom navijača Zvezde. Što se tiče žreba i toga da li sam imao sreće ili nisam. Moja naznaka je bila samo da mi je krivo što ne igram kod kuće, u Beogradu, na Marakani, jer ona nosi energiju. Naravno da sam prezadovoljan žrebom i da smo favoriti u tom meču", rekao je on.

Upitan za analizu utakmice na Kipru, rekao je da je meč analizirao sa igračima, saradnicima i predstavnicima kluba i da ne želi da brani ni sebe, ni igrače, uz poruku - "nisam obezbeđenje da ih branim".

"Radim sa mojim igračima, klubom i 'stafom'. Nismo prošli i nikome ne može da bude krivlje nego meni, klubu i igračima. Da li smo igrali dobro ili ne, to je diskutabilno. Uradili smo dosta dobrih stvari, falio nam je gol, vratili smo se iako smo se vratili posle 0:1, stvorili smo tri, četiri, pet šansi. Kada to ne uspeš da okreneš na svoju vodenicu... Otišli smo u produžetke, penale, ne tražim opravdanje, nemam šta da se pravdam. Zvezda kao klub ide napred. Uradićemo sve da uđemo u Ligu Evrope. Dao bih litar krvi za to. Ne može nikome da bude krivlje nego što je meni zašto nisam pobedio protiv Omonije. Na tu utakmicu stavljam tačku. Ako ćemo da pričamo o fudbalu, pričaćemo o Voždovcu, klubu koji veoma poštujem, koji je prepreka ka cilju koji želimo, a to je osvajanje šampionata. Hvala"

Na konstataciju da pojedini igrači ne igraju kako on želi, Stanković je odgovorio...

"Ne moram nikoga da branim, nisam ja ovde obezbeđenje. Bilo je tu momaka koji su stisli zube i koji su izašli iz povrede, kao što je Ben, Katai... Povrede su sastavni deo sporta. Ne zna se kada će se desiti, a oni su stisli zube i odigrali. Moglo je bolje, moglo je i gore. Radimo na tome svakodnevno, fudbal je živa igra, ne može se staviti upitnik na nekoga zbog jedne utakmice. Svi zajedno smo želeli, klub prvi, da prođemo u grupnu fazu Lige šampiona. Ponavljam, dao bih litar krvi. Nemojte izvlačiti iz konteksta nešto što nema veze sa fudbalom. Naravno da ću uvek braniti igrače, verujem im, uvek može bolje, kada se ne prođe ima prostora za kritike i to je vaš posao i treba da kritikujete, kao što je moj posao da budem trener. Biće bolji, ali ne bih stavljao upitnik iznad svakoga"

"Šutnuli smo 28 puta prema golu, 10 puta u okvir, u momentima dominacije nismo dali gol. Uzimam odgovornost, ali mora da se ide napred. Svestan sam svega. Da, teško mi je, jer sam pre svega zvezdaš, kao četiri i po - pet miliona ljudi u Srbiji. Sigurno mi je teže od mnogo koga, jer sam pre svega Zvezdino dete, neko ko voli Zvezdu i uz to ogroman navijač Zvezde. Ali moramo da idemo napred. Ima još jedna utakmica gde je žreb bio povoljan za Zvezdu i idemo da uđemo u Ligu Evrope. Da li tu ima nekih nedoumica?"

Stanković je imao poruku za navijače:

"Mnogo smo pričali, takva je Zvezda, svaka sledeća utakmica mora da se pobedi. Poštujem navijače Zvezde, zbog njih smo tu, da im damo srce i dušu. Samo idemo na pobedu, samo tako znamo".

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC