Tri odigrana meča

Srbin pretrčao Omoniju: Ranđelović uspeo ono što Zvezda nije

Autor Dušan Ninković

Olimpijakos ima prednost pred revanš.

Izvor: MN PRESS

Mučila se Crvena zvezda na Kipru, nije mogla da bude brža od domaćina zbog teških vremenskih uslova, ali Olimpijakos večeras nije imao tih problema.

Ili, imao ih je, dok u igru nije ušao Lazar Ranđelović. Rezervista grčkog tima doneo je proekret na terenu, a ujedno je i jedan od najzaslužnijih za prvi gol na meču. Zvezdin dželat iz prethodne sezone, Jusuf El Arabi, u nadoknadi je postavio konačnih 2:0!

Lecjaks je značajno sporiji od srpskog krila, pa je nekadašnji igrač Radničkog to iskoristio. Ubacio mu se iza leđa, a zatim iznudio kazneni udarac, kada je defanzivac Omonije pao, pokušavajući da odglumi faul i odigrao rukom.

Precizan sa bele tačke bio je Metju Valbuena, a prednost je duplirao El Arabi, čovek koji je u prethodnom izdanju Lige šampiona eliminisao beogradske crveno-bele iz takmičenja.

Ekipe Moldea i Ferencvaroša su napravile spektakl, pošto je njihov prvi meč završen rezultatom 3:3. Sledeće nedelje će se u Mađarskoj odlučivati o učesniku grupne faze, a ovaj rezultat garantuje zabavu na tom susretu.

Nekako se čini da je najviše kontroverzi bilo u Belgiji.

Gent je dočekao Dinamo iz Kijeva, a rumunski arbitar je uspeo da pokupi mnogo pažnje.

Prvo je gostima poništio pogodak, za koji će mnogi reći da je bio regularan, a zatim je domaćem igraču u roku od tri minuta pokazao dva žuta kartona. U senci svega toga, Ukrajinci su pobedili (2:1) i na svom terenu će u revanšu samo braniti stečenu prednost.

LIGA ŠAMPIONA, PLEJ-OF

sreda:
Gent - Dinamo Kijev 1:2 (1:1)
/Kleindejnst 41 - Supriaga 9, De Pena 79/

Molde - Ferencvaroš 3:3 (0:1)
/Džejms 55, Eikrem 65, Elingsen 83 - Boli 7, Uzuni 52, Karatin 87 p/

Olimpijakos - Omonija 2:0 (0:0)
/Valbuena 69 p, El Arabi 90+2/

utorak:

Krasnodar - PAOK 2:1 (1:1)
/Klaeson 39 p, Kabela 70 - Pelkas 32/

Makabi Tel Aviv - RB Salcburg 1:2 (1:0)
/Biton 9 - Sobolai 49 p, Okugava 57/

Slavija Prag - Mitjiland 0:0