• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Borčevac" srušio evropskog šampiona!

Autor mondo.ba

Nakon šestomjesečne pauze krenulo je takmičenje u Ligi šampiona za rukometaše.

 Meškov - Vardar 24:22, Marko Panić donio pobjedu u Ligi šampiona Izvor: Christof Koepsel/Bongarts

Sjajnu partiju za Meškov Brest odigrao je reprezentativac Bosne i Hercegovine Marko Panić, koji je sa sedam golova predvodio bjeloruski tim do velike pobjede nad i dalje aktuelnim evropskim šampionom Vardarom.

Možda će vas zanimati

U prvom kolu grupe A Meškov je sinoć sa tijesnih 24:22 savladao makedonskog predstavnika i time priredio iznenađenje. Panić, koji je ponikao u banjalučkom Borcu m:tel, bio je perfektan pogodivši svih sedam šuteva, a dva od tih sedam, bila su za ključne golove u finišu utakmice za veliki trijumf, prenijela je "Anadolija".

Marko Panić igra na poziciji desnog beka, a rukometnu karijeru je počeo u Borcu m:tel. Kasnije je igrao za Šamberi i Azoti-Pulavi, da bi od prošle godine postao član bjeloruskog Meškov Bresta. Od 2010. godine je standardni član selekcije BiH.

U istoj grupi derbi prvog kola odigrali su sinoć Flensburg i Vive Kjelce. Poslije velike borbe svih 60 minuta slavio je njemačkim tim rezultatom 31:30, a jedan od najboljih u pobjedničkom sastavu bio je golman "zmajeva" Benjamin Burić sa devet intervencija.

Prvog takmičarskog dana nove sezone Lige šampiona odigrana su još dva susreta, oba u grupi B. MKB Vesprem je slavio na teškom gostovanju kod Nanta rezultatom 28:24, dok je Olborg osvojio važne bodove kod Celja pobijedivši sa 31:29.

Zanimljivo, evropski šampion za prethodnu sezone biće poznat u toku aktuelne. Naime, zbog pandemije korona virusa Evropska rukometna federacija (EHF) proljetos je odlučila da bez borbe odredi učesnike Fajnal-fora za sezonu 2019/20, a to su Barselona, Pari sen Žermen, Kil i Vesprem. Oni će se za naslov šampiona Evrope 28. i 29. decembra ove godine boriti u Kelnu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC