• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Filipovski preuzeo Partizan - ne menja tim: Mudri su navijači crno-belih, znaju košarku! Neću da obećavam...
 Filipovski preuzeo Partizan - ne menja tim: Mudri su navijači crno-belih, znaju košarku! Neću da obećavam...

Filipovski preuzeo Partizan - ne menja tim: Mudri su navijači crno-belih, znaju košarku! Neću da obećavam...

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

"Ako si pripremljen i daš sve u ovom trenutku - nemaš da se plašiš budućnosti. Neću da obećavam, ko obećava taj je dužan...", rekao je novi trener crno-belih Sašo Filipovski.

 Filipovski preuzeo Partizan - ne menja tim: Mudri su navijači crno-belih, znaju košarku! Neću da obećavam... Izvor: MN PRESS

Crno-beli i zvanično imaju novog trenera!

Nakon slabog starta sezone smenjen je Vlado Šćepanović, a na njegovo mesto seo jeSašo Filipovski. Sa njim je ugovor potpisan do kraja takmičarske godine, s opcijom produžetka na još godinu dana, a već na prvoj konferenciji za medije oduševio je navijače crno-belih.

Možda će vas zanimati

Pohvalno je govorio o najuspešnijem timu u istoriji ABA lige, kao i o Srbiji kao košarkaškoj zemlji, a naglasio je da je njegova filozofija "korak po korak".

"Nisam puno razmišljao, ovo je zemlja sporta i košarke, Partizan je veliki klub... Volim košarku i prihvatio sam odmah ponudu Partizana. Velika mi je čast što sam ovde i na na svakom treningu i utakmici ću davati maksimum", poručio je Filipovski na početku obraćanja.

Izvor: MONDO/Pavle Knežević

KO JE FILIPOVSKI?

Filipovski je slovenački stručnjak koji ima 46 godina, ali i pored "svežije" krštenice - poseduje veliko iskustvo. Počeo je još 1996. godine kao pomoćnik u Olimpiji, a samostalno je vodio do "duple krune" 2004. i 2005. godine. Radim je u mnogobrojnim klubovima (Turov, Lokomotiva Rostov, Lotomatika, Banvit, Stelmet...), a poslednji angažman imao je u Monaku sa kojim je raskinuo 2019. godine.

Crno-beli su doživeli već šest poraza u prvih deset utakmica sezone, a Filipovski ističe da uprkos tome što nije selektirao ekipu - i ima mnogo povreda - neće biti promena u igračkom kadru.

"Ekipa ima potencijal, radimo na tome da upoznaju moj sistem rada (...). U ovom trenutku ne možemo da koristimo njihov potencijal nego kvalitet, pa tako i postavljamo igru. Posle ćemo praviti promene i na osnovu svakog koraka i svake utakmice", rekao je Filipovski koji će debi na klupi crno-belih imati već za vikend protiv Zadra.

Ističe da se na prvim treninzima neće preterano baviti rivalom, više pokretanjem sopstvenog tima, a ističe da ne želi ništa da obećava unapred.

."Ako si pripremljen i daš sve u ovom trenutku - nemaš šta da se plašiš budućnosti. Neću da obećavam, ko obećava taj je dužan... Zanima me kako da dižemo individualne i timske kvalitete", rekao je Filipovski.

Da li oseća pritisak navijača, iako ih nema na tribinama?

"Držim se svoje filozofije i tako sam uvek radio i tako ću uvek da radim. Ne mogu da utičem na druge, samo na sebe. To znači da poštujem očekivanja, ali verujem da su navijači Partizana mudri, pametni i znaju da su oni šesti igrač. Isto tako znaju da je situacija sa kovidom teška, a dobro znaju košarku. Moj je teren... Verujem da će navijači Partizana prepoznati taj trud na terenu", rekao je novi trener crno-belih.

U njegovom stručnom štabu biće njegov pomoćnik Boban Mitev, dolazi i kondicioni stručnjak Vladan Radonjić, dok ostaje i Aleksandar Matović koji je još zaražen korona virusom. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

14:24

Konferencija za medije je završena!

Izvor: MONDO/Pavle Knežević

14:24

"Ekipa ima potencijal, radimo na tome da upoznaju moj sistem rada i moja očekivanja i zahteve, a sa druge strane ja njihov kvalitet i potencijal. U ovom trenutku ne možemo da koristimo njihov potencijal nego kvalitet, pa tako i postavljamo igru. Posle ćemo raditi promene i na osnovu svakog koraka i svake utakmice", dodao je Filipovski.

Milivoje Lazić će raditi sa ekipom dok se Matović ne oporavi od korona virusa.

14:22

"Povredili su nam se Jaramaz i Mozli, tako da Filipovski ne može da računa na njih. Naš stari stručni štab sa Matovićem, koga je Filipovski zadržao, takođe je zaražen korona virusom i nismo kompletni. Nije alibi...", rekao je Mijailović.

14:21

FINANSIJE PARTIZANA?

"Dobili smo taj spor, vodimo ga tri godine, to je bila pojedinačno najveća obaveza. Dobili smo prvo poluvreme i igramo drugo, pitanje je suda kada će biti gotov čitav spor (drugostepeni postupak). Rekli smo da je učinjena nepravda prema KK Partizanu, a ako se potvrdi posuda - prihodovali bi nešto više od 100 miliona dinara. Kada će to biti, ne znam...", rekao je Mijailović.

"Klubovi su godinama prihodovali od košarke, a Partizan je veliki klub zbog trofeja, ali i navijača koji su uvek bili brojni u našim areni. Možete da mislite prihode prošle godine, a kako je sada?".

"Želim da se zahvalim državi na obnavljaju spnzorskih ugovora, ali to je tek deo našeg budžeta i neće biti lako, radimo još, a ako dobijemo taj spor - biće nam dosta lakše.", dodao je predsednik Partizana i rekao da je saradnja dogovorena do kraja sezone.

"Imamo i dogovor za sledeću, ako budu želele obe strane".

14:18

NISTE SELEKTIRALI TIM?

"Važno je da je čovek fleksibilan, život je takav da donosi izazove da moraš da donosiš mudre odluke...", dodao je Filipovski.

14:17

NEDOUMICE?

"Razmislio sam, prespavao i odlučio da dođem u Partizan. Ne znam šta se pisalo, ne čitam... Znam da se ovde poštuje rad - i ne bojim se izazova. Volim da radim", rekao je Filipovski.

14:16

PRITISAK NAVIJAČA?

"Držim se svoje filozofije i tako sam uvek radio i tako ću uvek da radim. Ne mogu da utičem na druge, samo na sebe. To znači da poštujem očekivanja, ali verujem da navijači Partizana su mudri, pametni i znaju da su oni šesti igrač, da je situacija sa kovidom teška, dobro znaju košarku. Moj je teren... Verujem da će to igrači Partizana prepoznati taj trud na terenu", rekao je Filipovski.

14:15

MIJAILOVIĆ O ABA LIGI!

"Teško je funkcionisati u dobar korona virusa u Evropi, a ABA liga je u sve težoj situaciji zbog spora koji je pokrenula Crvena zvezda. Lavina je počela od njihove tužbe... Neću da se ponavljam, ali opet imamo blokadu, odnosno gašenje računa, pa je ABA liga u nezavidnoj situaciji jer račun nije aktivan i ne može da se funkcioniše. Menadžment radi na tom da reši problem, ali treba da se zna odakle problem postoji...".

"Potrebni su svi potpisi društva, kada smo postali DOO, u novom ugovoru biće uneto sve da ABA liga bude zaštićena. Ne može da bude čovek da ima dva kluba, da bude silovana liga..."

"Iza svega se kriju lični interesi, pokušava da svog tasta i sina postavi za predsednika ABA lige. Košarka je na prvom mestu i ne mogu članovi porodice da se postavljaju na upravljačka mesta ABA lige".

"Mi ćemo doći u situaciju da klubovi finansiraju sudije, hotele i tako dalje, a da će tek posle toga klubovi biti obeštećeni"

14:11

FILOZOFIJA?

"Moja filozofija je - korak po korak. Sada trenutno je važan sledeći trening i prva utakmica, cilj je uvek vezan za rad. Od igrača očekujem da napredujemo iz treninga u trening i da napredujemo iz utakmice u utakmicu", rekao je FIlipovski.

"Ako si pripremljen i daš sve u ovom trenutku - nemaš da se plašiš budućnosti. Neću da obećavam, ko obećava taj je dužan... Zanima me kako da dižemo individualne i timske kvalitete"

14:09

DEBI PROTIV ZADRA!

"Iskreno, mi se bavimo samo sobom u ovom trenutku. Danas ćemo se posvetiti Zadru, ali i ja pokušavam da na svoj način sprovedem to svojim igračima. Zadar je uvek imao dobre šutere za tri poene, igraju brzu i tranzicionu košarku, dosta pik en rola, moramo da odigramo dobru odbranu i zatvorimo im šutere. I da skačemo u oba smera...", rekao je Filipovski.

"Poštujemo ih, ali se bavimo svojom igrom".

14:08

IGRAČKI KADAR

"Igrači na treningu daju maksimum i to što imamo pokušavamo da, bez obzira na povrede, se posvetim ekipi i ne planiramo promene"

14:07

DILEME?

"Sa Duškom Vujoševićem se nisam čuo, imamo dobar odnos, ali hteo sam da preuzmem odgovornost na sebe. Svaki čovek ima svoje mišljenje i najvažnija je lična odluka. Nisam puno razmišljao, ovo je zemlja sporta i košarke, Partizan je veliki klub...", rekao je Filipovski.

"Volim košarku i prihvatio sam ponudu Partizana. Velika mi je čast da na svakom treneru dajem maksimum".

14:03

Tu je!

"Hvala na šansi da mogu da vodim Partizan. Nisam puno razmišljao, znam da situacija nije laka i sa kovidom i u Srbiji i u Sloveniji i u sportu, ali došao sam da dam svoj maksimum. Volim košarku i daću sve od sebe da se korak po korak posvetim igračima i ekipi i da napredujemo iz treninga u trening i utakmice u utakmicu".

Izvor: MONDO/Pavle Knežević

13:49

Sve je spremno!

Predstavljanje trenera je u hotelu "Kraun Plaza", a očekuje se i predsednik Ostoja Mijailović.

U sali se poštuju sve epidemiološke mere zbog korona virusa.

Izvor: MONDO/Pavle Knežević

Izvor: MONDO/Pavle Knežević

13:27

Dobro došli u MONDO live!

Tačno u 14 časova zakazana je promocija novog trenera KK Partizan. Posle lošeg starta smenjen je Vlado Šćepanović, a na njegovo mesto dolazi Sašo Filipovski.

Ostanite uz MONDO, pratićemo njegovo obraćanje iz minuta u minut.

UKRATKO

  • Sašo Filipovski ima 46 godina.
  • Na klupi Partizana nasledio je Šćepanovića.
  • Ugovor je potpisan na godinu dana, s mogućnosti obnove na još jednu sezonu.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije