• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gledao sam Divca i Peđu, video sam strah: Kako je Šakil O'Nil "pročitao" Kingse i znao da je kraj

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Zanimljiva anegdota uoči legendarne sedme utakmice.

 Gledao sam Divca i Peđu, video sam strah: Kako je Šakil O'Nil "pročitao" Kingse i znao da je kraj Izvor: Twitter/bball_tips23

Sakramento Kingsi i Los Anđeles Lejkersi igrali su te 2002. godine jednu od najčuvenijih polufinalih plej-of serija, u kojem su sudije otvoreno oštetile "kraljeve" pri njihovom vođstvu 3:2, a onda je tadašnji (i aktuelni) šampion pobedio u majstorici i ušao u finale.

Šakil O'Nil bio je zajedno sa Kobijem Brajantom vođa tog šampionskog sastava Fila Džeksona, a osvrćući se ka tom meču desetak godina kasnije rekao je kada je shvatio da se Sakramento uplašio uoči sedme, odlučujuće utakmice.

Možda će vas zanimati

"Ne znam da li ste to primetili kod mene, ali tokom izvođenja nacionalne himne uvek pokušavam da ostvarim kontakt očima sa rivalima. Tako sam tokom intoniranja himne uhvatio Vladov pogled i spustio je glavu. Posle toga sam pogledao ka Stojakoviću i on je sklonio pogled. Tada sam shvatio 'Imamo ovaj meč'", rekao je najdominantniji centar u istoriji.

Ta sedma utakmica zaista je bila još jedna, poslednja velika šansa da se Sakramento plasira u finale i verovatno potom postane šampion u seriji protiv Nju Džersi Netsa, koje su Lejkersi "pregazili" 4:0.

Ostalo je upamćeno da je i "majstorica" bila napeta do kraja, da je Peđa Stojaković ostao sam u uglu na 18 sekundi do kraja, ali da nije pogodio, promašivši ceo obruč. Ipak, Kingsi su potom izborili produžetak, odbranili poslednji napad Lejkersa, a onda je u dodatnom periodu Dag Kristi promašio ceo obruč na 22 sekunde pre kraja, takođe pri šutu za vođstvo.

Protiv Lejkersa je to ipak bio preveliki luksuz.

Bila je to sezona kada su Kingsi prvi i poslednji put igrali polufinale konferencije. Divac i Stojaković su pokušali još nekoliko puta da osvoje prsten u Kaliforniji, ali Vlade to nije uspeo ni kada se na kraju karijere vratio u Lejkerse (2004/05), dok je Peđa postao šampion sa Dalasom 2011.

Sakramento više nikad nije ponovio ni takav tim ni takvu sezonu. Naredne četiri godine ispadao je iz plej-ofa u serijama protiv Dalasa, Minesote, Sijetla i San Antonija 2006, posle čega više nikad nije ušao u plej-of. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC