• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni košarkaški as u posjeti Sarajevu: Otvorena izložba "Vlade Divac" u Olimpijskom muzeju

Autor Dragan Šutvić

"Drago mi je da moj rodni grad ima priliku da se predstavi u Sarajevu i da predstavi izložbu moje karijere kroz sve medalje koje sam osvojio i poklonio svom gradu"

 Vlade Divac posjetio Sarajevo otvorena izložba Izvor: Tanjug, Rich Pedroncelli/AP

Legendarni košarkaš Vlade Divac danas je posjetio Sarajevo i tom prilikom obišao nedavno otvoreni Olimpijski muzej KS, prenose federalni mediji.

Olimpijski komitet BiH je, kako piše portal Klix, pokrenuo projekat "Muzejske priče", te je organizovao izložbu Muzeja u Prijepolju, Divčevom rodnom gradu, pod imenom "Vlade Divac", koju je i otvorio jedan od najboljih košarkaša sa ovih prostora u istoriji.

Možda će vas zanimati

"Drago mi je da moj rodni grad ima priliku da se predstavi u Sarajevu i da predstavi izložbu moje karijere kroz sve medalje koje sam osvojio i poklonio svom gradu. Sarajevo je grad svih nas i uvijek je lijepo biti u njemu. Drago mi je da su moji prijatelji iz Olimpijskog komiteta BiH uspjeli da obnove Olimpijski muzej koji je značajan, ne samo za Sarajevo već i za cijeli region", prenio je Klix riječi proslavljenog centra.

Divac je do ovog ljeta obavljao ulogu generalnog menadžera Sakramento Kingsa, kluba čiji je dres nosio tokom igračke karijere i koji je povukao dres sa brojem 21, koji je nosio 52-godišnji Prijepoljac.

Profesionalnu karijeru je počeo u Slogi iz Kraljeva, odakle se preselio u beogradski Partizan, a na prostoru bivše Jugoslavije još je samo kratko nosio dres vječitog rivala, Crvene zvezde.

Kada je u pitanju internacionalna karijera, nastupao je, osim Sakramenta, i za Los Anđeles Lejkerse i Šarlot Hornetse.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je šest zlatnih medalja na velikim takmičenjima, dva srebrna odličja i tri bronze.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC