• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upoznajte Partizanovog trenera iz drugog ugla: 12 godina vegetarijanac, 2 godine vegan, meditira svakog dana...

Autor Dragan Šutvić

Šef struke crno-bijelih otvoreno pričao o sebi i svom životu mimo košarke.

 Kk Partizan trener Sašo Filipovski 12 godina vegetarijanac dvije godine vegan Izvor: MN PRESS

Sašo Filipovski došao je ove jeseni u Partizan kao odavno afirmisani stručnjak, koji je ovdašnjim ljubiteljima košarke poznat po radu u Olimpiji, u nekoliko inostranih klubova ("najsvježije" u Monaku), ali se o njemu van terena znalo malo

U intervjuu za klupski YouTube kanal "BC Partizan TV", slovenački stručnjak otkrio je da ne jede meso, da vodi računa o svom unutrašnjem miru, da meditira, da je u životu prošao kroz uspone, padove, razvod braka...

Filipovski je pričao otvoreno i zaista iskreno predstavio sebe.

"Mi koji radimo dosta pod stresom moramo mnogo da radimo na sebi, jer su izduvni ventili mnogo važni. Lagao bih kada bih rekao da ne volim da jedem i da sam takav od vazduha. Volim da jedem i mislim da sam najdeblji vegan na svijetu. 12 godina sam vegetarijanac, dvije godine sam vegan. Imao sam 124 kilograma, sada sam spustio to na 105-106, ide to polako dole", izjavio je on.

On je rekao da je svjestan da mora da povede računa o ishrani.

"Kao mali, u Makedoniji sam tokom odrastanja slušao da ljubav ide kroz želudac, a ne bi trebalo tako da bude. Ne živi da jedeš, već jedi da živiš, ali eto to nisam naučio. Još sam učenik života. Moram da naučim da jedem pametno".

Mimo košarke, njegova interesovanja nisu usko vezana za sport.

"Volim psihologiju, kvantnu fiziku, dosta čitam, puno sam prošao seminara. To mi je vrlo interesantno. Čovjek kao biće nije samo socijalno biće, već i biće koje unutar sebe ima puno sakrivenih moći. Bavim se meditacijom, već 20 godina to učim. Posljednjih par godina meditiram sigurno jedanput dnevno, ponekad dva puta, po 20 minuta", otkrio je.

Izvor: MN PRESS

Filipovski je otkrio da dugo radi na tome da uvijek polazi od sebe kada traži krivca za određene situacije.

"Čovek kome ide u životu dobro nikad ne traži da nađe unutrašnju sreću i unutrašnji mir. Ja sam to tražio. Puno sam se selio, prošao kroz različite dječije bolesti, imam razvod braka iza sebe, bilo je uspona i padova u životu, bilo je uspjeha i neuspjeha, uvijek me je interesovalo kako da čovjek nađe mir, da ne budu drugi krivi, da ne bude krivac predsjednik kluba, igrači, novinari ili neko drugi. Zašto bih tražio izgovor van sebe? Došao sam do odgovora da je samo sam čovek odgovoran za svoju sreću i počeo sam da radim na sebi i na tome šta je sa mojim mislima, šta je sa mojim osjećanjima", dodao je Filipovski.

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC