• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Kakav šok, Srbija izgubila od Švajcarske! Poraz od autsajdera zakomplikovao put do Eurobasketa!
 Kakav šok, Srbija izgubila od Švajcarske! Poraz od autsajdera zakomplikovao put do Eurobasketa!

Kakav šok, Srbija izgubila od Švajcarske! Poraz od autsajdera zakomplikovao put do Eurobasketa!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Švajcarska protiv Srbije ostvarila najveću pobedu u istoriji svoje reprezentacije!

 Kakav šok, Srbija izgubila od Švajcarske! Poraz od autsajdera zakomplikovao put do Eurobasketa! Izvor: MN PRESS

Ovako nešto niko nije očekivao. Ne samo da je Srbija na početku kvalifikacionog "balona" izgubila od Švajcarske, već je naš rival tu pobedu ostvario sasvim zasluženo.

Bleda igra donela je još jedno veliko iznenađenje ovih kvalifikacija: Švajcarska - Srbija 92:90 (28:25, 21:19, 24:28, 19:18)

Oba tima sada imaju po dva poraza i jednu pobedu. Srbija je u februaru izgubila od Gruzije kod kuće.

Vest bi trebalo da bude samo da je Srbija u košarci izgubila od Švajcarske, jer to zvuči toliko neverovatno. Istina je da je FIBA sa ovim terminima naterala jače reprezentacije da igraju u svojim trećim sastavima, ali čak i ovaj sastav Srbije morao je da pobedi ovaj tim Švajcarske.

Može se reći da su Švajcarci pobedili sjajnom šutu za tri poena, ali konačna brojka pokazuje 13/23. Istina je, međutim, da su "sajdžije" u prvom poluvremenu samo jednom promašile za tri, a onda pogodile i u finišu, kada se lomio rezultat.

Srbija je vodila povremeno i u prvoj i drugoj četvrtini, ali svaki put kratko i nijednom nije uspela da uspostavi kontrolu ritma i meča. Imala je Srbija +4 pred kraj prvog poluvremena, ali su Švajcarci na poluvreme otišli sa prednošću 49:44.

Iako je Srbija primila skoro 50 poena za poluvreme, to nije trglo igrače, a Švajcarska je sjajno nastavila i u trećoj četvrtini povela i imala sigurno vođstvo.

Srbija je igrala potpuno bez ideje, na široku odbranu Švajcarske pokušavala je šutem iz daljine, iako je imala jasnu prednost pod košem. Ipak, "orlovi" su na kraju te deonice samo za trenutak poveli pola koša, da bi Švajcarci na poslednji odmor otišli sa poenom prednosti.

Srbija je bila nemoćna u poslednjoj deonici, iako je na trenutak vodila, ali se prosto "nudila" rivalu. Kada je Anđušić doneo prednost svom timu 83:85 nepotrebno je prigovorio sudiji tražeći faul i zaradio tehničku.

Švajcarska je iskoristila taj poklon, a onda dala koš pa trojku i povela 90:85, dva minuta i 20 sekundi pre kraja meča. Avramović i Apić su potom doneli izjednačenje, ali je ovaj drugi promašio jedno bacanje 35 sekundi pre kraja, tako da je Srbija uspela samo da izjednači.

Potom je Baldasar odmah fauliran, ali je promašio oba bacanja, što je opet bio pravi poklon za Srbiju, samo da bi Anđušić izgubio loptu i dao Švajcarskoj 21 sekund za napad za pobedu. Dušan Mlađan je na asistenciju svog brata Marka pogodio dugačku dvojku 0,5 sekundi pre kraja i to je bio trijumf.

Imao je Kokoškov tajm-aut, probala je Srbija da iskoristi to, ali bez uspeha.

U ponedeljak sledi meč sa Finskom, a onda se čeka februar…

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

17:30

Kraj utakmice, poraz!

Švajcarska ima 21 sekundu za poslednji napad i pobedu i Dušan Mlađan pogađa iz daljine! Ostalo je 0,3 sekunde do kraja i tajm-aut!

Da, izgubili smo od Švajcarske! 92:90

17:25

Srbija imala sreće, ali je prosto bacila!

40' – Baldasar je sa linije penala promašio oba puta. 35 sekundi i napad za Srbiju, ali Anđušić gubi loptu!

17:24

Još nije gotovo!

40' Apić je promašio polaganje, pa Avramović trojku, 63 sekunde do kraja. Mlađan promašuje, ali Švajcarska je uhvatila ofanzivni skok. Srećom, Kovač je odmah šutirao i promašio. Apić pogađa uz faul! 46 sekundi do kraja. Pogađa, 90:90

Ima vremena! 40 sekundi do kraja

17:21

Manje od dva minuta, gubimo i dalje

39' Avramović je dao koš, a Kovač izgubio loptu. Tajm-aut za Kokoškova, 90:87

Još 1:51 do kraja meča...

17:19

Neverovatno!

38' Zagorac je imao otvoren put ka košu, ali je promašio iako je bio sam. Na drugoj strani Kovač pogađa trojku! Ima mnogo vremena, ali kako igra izgleda – idemo ka porazu. 90:85

17:17

Nije dugo trajalo

36' Anđušić je dobio tehničku grešku zbog protesta kod sudije. Marko Mlađan daje jedno bacanje, a iz potonjeg napada Dušan Mlađan daje trojku sa osam metara u finišu napada! Ponovo je povela Švajcarska, a onda je Simaniću dosuđen faul u napadu! Njegova peta lična. 87:85

17:14

Apić-Anđušić, konačno vodimo!

35' Marko Mlađan i Anđušić su razmenili trojke, a onda je Srbija (konačno) odbranila napad, kada je Simanić lepo zagradio Dubaa, koji odmah pravi faul, svoj peti. To su već dva viša igrača manje u selekciji Švajcarske.

Apić daje pod košem, 83:83, Kovač promašuje trojku, a Anđušić istrčava polukontru i polaže. 83:85 Tajm-aut za Švajcarsku.

17:11

Da li će nas penali skupo koštati?

34' Istrčava Srbija polukontru, Avramović za Apića, koji daje lake poene iz reketa. Dovoljno puta smo napisali o razlici igre pod košem i šuta iz daljine.

Kotur daje koš, a onda pravi i petu ličnu grešku, a Apić pogađa samo jedno bacanje. Srbija je promašila sedam bacanja do sada, 80:78

17:08

Vreme ističe, tu smo, a nismo

32' Posle tajm-auta Kokoškova, Avramović pogađa iz prodora, a onda biva fauliran prilikom iste situacije. Kotur pravi četvrtu ličnu grešku, a naš kapiten u ovoj akciji pogađa samo drugo bacanje. 78:75

17:05

Opet trojka Švajcaraca!

32' Roberto Kovač daje NOVU TROJKU za Švajcarsku! Njihova 10. i to je vođstvo 76:72. Posle promašaja Apića, Kazadi pogađa i to je vođstvo 78:72

17:03

Kako je krenulo, dobro je

Srbija je gubila i 9 razlike u trećoj deonici, posle i napad za vođstvo, tako da sa te strane, ovaj zaostatak deluje dobro. Opet, igramo protiv Švajcarske...

17:02

Kraj treće četvrtine

Zagorac pravi treću ličnu, a Baldasar pogađa oba bacanja. Švajcarska igra široku odbranu, a Srbija se odlučuje za šut za tri – Zagorac promašuje, ali Anđušić pogađa! Nerešeno, 71:71.

Na drugoj strani, Baldasar je bio "kratak", a Srbija je dobila ceo napad za vođstvo, u kome Duba faulira Anđušića, koji daje samo jedno bacanje, a onda Kazadi za 9 sekundi pretrčava ceo teren i pogađa – 73:72

16:58

Utakmicad je na pola koša

29' Srbija je uz malo sreće došla do novih penala, Avramović je siguran i pogađa oba. 21 poen smo do sada dali sa penala, a šut iz igre nam je 19/40.

Iako smo "porodili" poene, Duba je fauliran, ali pogađa samo jedno bacanje, posle čega Anđušić pronalazi Kravića, koji zakucava – 69:68

16:55

Nikako Srbija da preokrene

28' Baldasar daje dva poena sa bacanja, a onda su usledila skoro dva minuta bez ikakvih poena, da bi Zagorac pogodio jedno od dva bacanja, posle čega Duba polaže lake poene, 68:64. Ne da se Švajcarska!

16:51

Sad se lomi!

26' Anđušić je fauliran, ali je promašio prvo bacanje, što se njemu retko dešava, tako da je Švajcarska sačuvala prednost, ali minimalnu. Duba i Avramović su razmenili bacanja i sada je 64:63.

16:47

Pot - Apić, pa Avramović - Apić, tako treba!

26' Pot i Apić KONAČNO! Nzege potom gubi loptu, a onda Avramović pravi poene za Apića i to je sada 62:60!

Deluje kao da je forsiranje reketa rešenje za Švajcarce, koji imaju samo jednog pravog visokog igrača. Naravno, uz uslov da rivala ne služi šut za tri kao u prvom poluvremenu.

16:45

Serija grešaka na obe strane, ali Švajcarska vodi

25' Posle dva pogođena penala Apića, usledila je serija grešaka i faulova na obe strane, tako da su oba tima izašla iz bonusa. Ovu nesrećnu sekvencu prekida Roberto kovač poenima sa penala – 62:56

16:42

Švajcarska potpuno kontroliše meč

24' Anđušić je fauliran pri šutu za tri, a on slobodna bacanja retko promašuje - 58:54. Nakon toga Švajcarci gube loptu, ali Apić iz dva pokušaja ne uspeva da postigne koš, da bi Kazadi postigao lake poene, 60:54.

Nije samo rezultat loš, nego i igra ne uliva poverenje i ohrabrenje. 

16:40

Hoćemo li uspeti da preokrenemo?

23' Simanić smanjuje sa penala, a onda Nzege hvata ofanzivni skok i popravlja trojku Dubaa, 58:51
Raste samopouzdanje Švajcarcima, dok se našoj selekciji dešava upravo suprotno.

16:38

Neće, pa neće...

22' Apić daje koš, a onda Kovač daje trojku, ali je Simanić odmah "poništava" – 55:49.

Duba daje jedno od dva bacanja i Švajcarska vodi 56:49

16:35

Počela je treća četrvtina

21' Srbija je treću četvrtinu počela izgubljenom loptom Pota, a onda Kotur postiže JOŠ JEDNU trojku i to je maksimalnih +8 za Švajcarsku, 52:44.

16:31

Mora to mnogo bolje, ne sme niko da se potceni

Počelo je drugo poluvreme. Srbija je u prvom primila 49, a u prvoj četvrtini čak 28. To je najviše zahvaljujući sjajnom šutu Švajcarske za tri, jer je u prvoj četvrtini promašila jednom, a u drugoj dva puta, od čega je drugi put bio "očajnički" šut 0,3 sekunde pre kraja poluvremena.

Srbija je ispustila i prednost u skoku, a jedini raspoloženi poenter je kapiten Aleksa Avramović. Kokoškov nije pronašao dobitnu kombinaciju na parketu, jer svaki put kada bi Srbija povela, rival bi uspevao da pronađe način da stigne i preokrene.

16:17

Kraj prvog poluvremena

20 - kraj prvog poluvremena: Švajcarska je promašila za tri, tek drugi put na utakmici, a prvi put u ovoj deonici, sada joj je šut za tri 7/9. Ipak, posle borbe u skoku, lopta odlazi u aut, tako da "domaćin" ima pet sekundi za poslednji napad. Dušan Mlađan promašuje za tri.

Srbija je imala prednost u skoku, ali je Švajcarska stigla i sada oba tima imaju po 13. Avramović je dao 14 poena za Srbiju, Simanić 8, Anđušić 7, Zagorac 6.

Kod Švajcaraca Marko Mlađan je dao 15, Kazadi 10, Dušan Mlađan 8.

Da vidimo šta je Kokoškov spremio za drugo poluvreme…

16:13

Švajcarska pravi razliku

19' Anđušić je napravio sebi poziciju, imao je otvoren šut sa poludistance, ali je promašio. Švajcarci sada idu na Nzegea, koga niži Peno mora da faulira. Srbija je izašla iz bonusa i to rival koristi za vođstvo svog tima 47:44.

Apić posle toga baca loptu u aut, Nzege je gubi, a Srbija ponovo ne koristi napad, a onda Kazadi pogađa sa distance, 49:44.

16:09

Ulazimo u finiš prvog poluvremena

18' Nzege ponovo postiže zicer, izgleda da je on rešenje Švajcarske u reketu. Na drugoj strani polaže i Zagorac, a onda Marko Mlađan sa poludistance i "sajdžije" su ponovo na "minus 1, a posle promašaja Apića, PONOVO Nzege i vođstvo za "domaćin", 45:44.

Kokoškov traži tajm-aut.

16:06

Drže se Švajcarci

16' Kazadi i Apić su pogodili svako svoja bacanja, a onda Nzege hvata ofanzivni skok i biva fauliran, ali pogađa samo jedno bacanje. 39:42

Nervira se Kokoškov, viče uputstva, nikako njegov tim da stekne očekivanu kontrolu.

16:01

Avramoviiiić za triiiii!

15' Dugo nije bilo promene rezultata (minut i po), ali Avramović daje važnu trojku i Srbija vodi, 35:40.

15:59

Smenjuju se timovi u vođstvu

14' Švajcarska je povela, Avramović uzvratio, to je sada rezultatska "klackalica". 36:37

15:57

Opet vodi Srbija

13' Srbija je preko Zagorca prišla na pola koša zaostatka, ali Marko Mlađan daje koš i bacanje za 33:30. On ima 13 poena sada, a njegov brad Dušan 8 za sada. Zagorac ponovo pogađa, za "pola koša", a onda Avramović trojkom vraća Srbiju u vođstvo! 33:35

15:53

OPET trojke Švajcarske

11' Srbija nema promašaj za dva poena, 6/6, jer je sve te poene davala pod košem posle prodora ili igranja za centre.

Dušan Mlađan daje još jednu trojku sa velike udaljenosti! Avramović odmah uzvraća, 31:28

15:51

Kraj prve četvrtine!

Prilično je statična odbrana Švajcarske, a Srbija ima očiglednu prednost u reketu. Posle tajm-auta Anđušić pogađa polaganje, a onda Avramović krade loptu, istrčava kontru i vraća vođstvo Srbiji, 24:25.
Dušan Mlađan pogađa oba penala i vraća vođstvo svom timu. Zagorac promašuje trojku, a onda Srbija "baca" napad. Sada Švajcarska ima 21 sekund da završi četvrtinu natenane. Jurkovic pogađa lake poene uz sirenu – ostao je sam kada su naši košarkaši udvojili Baldasara. 28:25

15:47

Odličan šut za tri protivnika

Švajcarska za tri šutira 6/7, a za dva 2/5. Srbija sa druge strane za dva bez promašaja, 4/4, dok je za tri na 50 odsto, 3/6.

Još 90 sekundi igre u prvoj četvrtini. 

15:45

Nemilosrdno rešeta Švajcarsska trojke

9' Marko Mlađan daje JOŠ JEDNU trojku, petu za Švajcarsku do sada za izjednačenje. Posle toga Anđušić postiže koš i daje dodatno bacanje. Rival se ne predaje i preko Kotura prilazi na pola koša prednosti, a Aleksa Avramović daje samo jedno bacanje, što koristi Marko Mlađan za novo izjednačenje, a onda njegov brat Dušan daje trojku i Švajcarska opet vodi! 24:21

15:41

Niko se neće tek tako predati

7' Kazadi i Mlađan, međutim, pogađaju trojke i vraćaju Švajcarce u igru. Srbija greši u napadu, tako da "sajdžije" imaju priliku da povedu, ali im je istekao napad. Apić lako reševa i odbijen je ovaj napad protivnika. 14:17

15:38

Nove trojke Srbije

5' Dangubić za triiiii! To je pet poena za košarkaša Partizana do sada. Kovač je probao prodorom, ali nije uspeo. Peno je izgubio loptu, a Jurkovic je promašio polaganje, da bi Mlađan posle ofanzivnog skoka napravio korake. Simanić daje svoju drugu trojku! 8:15

15:36

Orlovi zatvorili reket

4' Simanić uzvraća trojkom! Probao je Jurkovic prodorom, ali ga je faulirao Simanić, a švajcarski reprezentativac daje oba bacanja, 8:9

15:35

Opet trojka Švajcarske!

3' Anđušić je fauliran na liniji za tri poena, iskoristio je sva tri bacanja, to je 3:6 vođstvo Srbije, ali Marko Mlađan daje još jednu trojku, 6:6.

15:33

Švajcarci odmah pokazali glavno oružje

1' Dangubić se iz prvog napada spustio pod koš i postigao lake poene, a na drugoj strani Švajcarci postižu trojku preko Kovača, što je njihovo glavno oružje. Simanić daje koš. 3:4

15:29

Ovo su startne petorke

Švajcarska: Kazadi, Kovač, Kotur, M. Mlađan, Jurkovic.

Srbija: Peno, Dangubić, Anđušić, Apić, Simanić.

15:24

Ovako je bilo na zagrevanju...

...A utakmica samo što nije počela.

15:07

Dobrodošli u MONDO Live!

Pratite sa nama duel Švajcarska - Srbija!

UKRATKO

  • Srbija ima skor 1/1
  • Švajcarska je na 0/2
  • Ovo je prvi zvanični susret ovih reprezentacija
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije