• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Srbija konačno sigurna: Važan korak "orlova" ka Eurobasketu!
 Srbija konačno sigurna: Važan korak "orlova" ka Eurobasketu!

Srbija konačno sigurna: Važan korak "orlova" ka Eurobasketu!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Uz MONDO pratite tok utakmice Finska - Srbija iz minuta u minut.

 Srbija konačno sigurna: Važan korak "orlova" ka Eurobasketu! Izvor: MN PRESS

Posle dva vezana neočekivana poraza, od Gruzije u Beogradu i Švajcarske u Espou, reprezentacija Srbije je konačno došla do pobede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. 

Tim selektora Kokoškova je savladao Fince na gostujućem terenu 75:66 (17:7, 18:18, 20:20, 20:21) i tako napravila veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo. 

Naš tim je sjajno počeo meč i došao je do dvocifrene prednosti posle samo nekoliko minuta igre. U drugoj četvrtini su "orlovi" nastavili da igraju sjajnu odbranu i da dominiraju ispod koša, a posebno su se istakli centri Apić i Kravić. Uspeli su da potpuno kontrolišu reket i da skokovima u napadu daju šansu da se i neki lošiji napadi završe poenima. Tako su "orlovi" stigli i do prednosti od 17 poena, ali je onda Finska uspela da se vrati u meč. 

Trojkom Sasua Salina u poslednjim momentima prvog poluvremena Finci su smanjili na -10 na poluvremenu, a Srbija u drugom poluvremena nikako nije uspevala da se "odlepi". 

Edon Mahuni je ušao u formu u drugom delu igre i svojim prodorima je držao Finsku u igri, a u četvrtoj četvrtini naš protivnik je uspeo da se vrati u igru. Posle trojke centra Finske Madsena i prodora Valtonena u kontri Finci su uspeli da dođu do minusa od samo šest poena. 

Onda je odgovornost preuzeo najbolji akter meča Danilo Anđušić, uspeo je da pogodi nekoliko šuteva i ipak uvede Srbiju u mirniji finiš meča. 

U poslednjim momentima Avramović i Dangunbić su svojim poenima zadržali prednost Srbije i sada je naš tim na drugom mestu grupe E. Gruzija je prva sa pet pobeda i bez poraza, druga je Srbija sa dve pobede i tri poraza, dok Švajcarci i Finci imaju samo po jedan triumf u pet mečeva. 

SRBIJA: Anđušuć 19, Avramović 17, Radanov 4, Simanić 4, Simonović 6, Apić 12, Dangubić 8, Pot 5, Kravić, Apić 12, Zagorac, Peno, Jeremić

FINSKA: Haf 9, Salin 10, Kantonen 2, Madsen 9, Mahuni 15, Koivisto, Nutinen 2, Valtonen 8, Lindbon, Alanen 2, Vilson 6, Dolenc 3

TABELA: Gruzija 5-0, Srbija 2-3, Finska 1-4, Švajcarska 1-4

RASPORED:

18. februar: 

Gruzija - Srbija

Finska - Švajcarska

21. februar

Švajcarska - Srbija

Gruzija - Finska

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

19:52

KRAJ! POBEDA SRBIJE 75:66

Sada greška Finske, onda sjajno ubacivanje Dangubića i postiže poene. Haf promašuhje trojku i to izgleda kao to. Zakucavanje Dangubića i tajmaut Finske!

Faul Dangubića, a za Srbiju poene postiže i Avramović. Poslednji poeni na meči za Finsku za Valtonena, a onda posle jednog bacanja je sve gotovo. 

Pobeda Srbije!

19:44

38. minut: Gusto, Finska se ne da! 69:62

Mahuni pravi faul i evo bacanja za Anđušića, precizan je bek Burga oba puta. Onda Haf sve vraća trojkom i Finska je na -5. 

Ipak Anđušić opet pogađa dvojku "flouterom". Mahuni potom promašuje trojku, a onda posle greške Simonovića i Avramovića lopta je za Fince. 

19:41

37. minut: Finska je opet u meču! 65:59

Trojka Madsena, a onda Simanić pokušava solo akcijom i ne uspeva. Valtonen sjajno prolazi i vraća se Finska! 

Tajmaut za Srbiju!

19:37

36. minut: Tajmaut za Fince, 65:54

Pot pravi faul i Srbija je iskoristila bonus, a onda Vilson pogađa jedno bacanje i vraća Finsku na -10. 

Istekao je napad "orlova", ali srećom Finci promašuju otvoren šut. Ne prolazi pas dole našem timu, a onda Haf daje trojku. Apić daje teške poene. 

Još poena Srbije i sada Finci zovu tajmaut. 

19:34

34. minut: Bacanja su opet problem, 61:50

Alanen promašuje dva bacanja, a onda u kontri Dolenc nije realizovao zakucavanje. Faul nad Anđušićem u šutu, a on daje jedan poen. 

U prodoru pogađa Valtonen, a Avramović je fauliran u prodoru. a i on pogađa samo jedno bacanje. Haf baca loptu u aut, a Srbija proba za tri, ali Anđušić promašuje. 

19:29

32. minut: Apić, opet smo dvocifreni, 59:48

Daje Simonović dva poena na startu četvrte četvrtine, a onda Alanen promašuje zicer. Udvaja Srbija, ali Simonović pravi faul. 

Salin daje trojku, a onda Dangubić promašuje za tri, da bi Srbija uzela skok u napadu odmah nakon toga. Apić pogađa za dva. 

19:25

Mahuni napravio problem!

Egon Mahuni, plejmejker Finske poreklom sa Kosova napravio je problem našem timu u trećoj četvrtini. Do sada je postigao čak 15 poena!

19:23

KRAJ TREĆE ČETVRTINE: Srbija vodi 55:45

Sjajan šut Mahunija, ali nastavlja Anđušić da zatrpava koš protivnika. Pogađa trojku, a onda Mahuni sa penala pogađa oba puta. 

Prolazi Radanov na drugi obruč i fauliran je. Pogađa samo jednom, a onda Mahuni pogađa trojku! Avramović postiže dvojku posle prodora, a u poslednjem napadu ne daje poene Finska.

19:18

28. minut: Anđušić! 49:38

Posle tajmauta loš napad Srbije, a onda nas spašava faul Džamara Vilsona. Poklonjena slobodna bacanja Anđušiću, koji ih pogađa. 

Loš šut Finske za tri, a onda opet faul nad Anđušićem. Sjajni šuter Burga pogađa oba puta i Srbija se opet odlepila. 

19:15

27. minut; Tajmaut Srbije! 45:38

Avramović se sjajno otkrio i poentirao, a onda u brzom napadu Mutinen sa druge strane polaže loptu. Džamar Vilson preko Pena pogađa u kontri i vraća se Finska! 

19:14

26. minut: Promašaji za tri poena, 43:34

Dolenc postiže lake poene ispod koša, a Simonović promašuje trojku, a onda problem za Fince pošto Haf pravi četvrti faul. 

Zbrka ispod koša Finske, a na kraju Simanić ubacuje dva poena. Kantonen promašuje za tri, ali mu se Simanić revanšira. Alanen postiže prve poene posle sjajnog prodora i šuta sa poludistance. 

19:10

24. minut: Anđušić pogaša! 41:30

Promašuje za dva Dolenc sa poludistance, a onda sjajno prolazi lopta ka Apiću i on zakucava ispod koša. Potom Apić sjajno blokira Dolenca i Srbija je u naletu.

Radanov promašuje preko dvojice, a onda još jedan loš napad Finske. Anđušić pogađa i Srbija opet dvocifreno vodi. 

19:07

22. minut: Finska se vraća! 37:30

Evo odmah trojke za Fince, sada su na jednocifrenom zaostatku, ali Pot daje poene za naš tim. Faul Pota nad Mahunijem, a on postiže oba bacanja. 

Dangubić promašuje, a onda i Simonović nije precizan. Faul je načinjen na Dolencu. 

19:02

POČINJE DRUGO POLUVREME!

Srbja vodi sa 10 poena razlike, a sada ne sme da se dozvoli opuštanje. Finci će nastaviti da šutiraju za tri, a ako ih šut krene, mogli bi da bude problema. 

"Orlovi" su dominirali pod košem u prvom poluvremenu i to bi trebalo da se nastavi i u drugom delu igre. 

18:58

Ko predvodi Srbiju?

U prvom poluvremenu Aleksa Avramović je imao 8 poena, a Dragan Apić 6. Kod Finaca Madsen je imao 6, a Salin 5 poena. 

18:52

Problem u finišu

Srbija je imala prednost tokom svih 20 minuta prvog poluvremena, ali je centar Finske Madsen uspeo da napravi seriju poena, a iskusni Sasu Salin je dao trojku u poslednjim sekundama i tako smanjio prednost našeg tima. 

Vodili smo i 17 razlike, a na odmor smo otišli sa +10. 

18:50

KRAJ DRUGE ČETVRTINE: Srbija vodi 35:25

Dangubić je lako prošao pored Salina, a onda faul u napadu Kravića, što je pokvarilo zakucavanje Dangubića koje je usledilo.

Salin postiže trojku u poslednjoj sekundi i smanjuje prednost Srbije na 10 poena. 

18:47

19. minut: Madsen u seriji, 33:22

Madsen je u seriji, sada je ispod koša leđima napravio poziciju i položio. Srbija u krizi, ali Dangubić prekida seriju sa postignutom dvojkom. Poeni iz igre posle četiri minuta za Srbiju. 

Neverovatan poen Avramovića, postiže jako tešku dvojku, a Mahuniu daje drugu trojku za Fince. 

18:44

18. minut: Tajmaut Kokoškova

Faul od košem, Finci pogađaju oba bacanja, a onda izgubljena lopta Avrmovića. Madsen promašuje trojku, a onda opet centar Finske u prvom planu, blokira Pota. 

Tajmaut Kokoškova, da se spreči opuštanje. 

18:42

17. minut: Bacanja su jedini problem "orlova", 29:15

Opet se muči Apić sa penala, još jednom je polovičan. Potom je Džamar Vilson stigao do prvih poena posle prodora, a onda prejak pas u napadu "orlova". 

Pomalo se vraća Finska, pošto Vilson dobija faul od Anđušića, pogađa samo jedno. 

Dangubić je sve dobro odradio. ali je loše završio, a onda je Peno odigrao odličnu odbranu na Vilsonu. U napadu je nagrađen faulom. I on loš sa penala, promašuje oba!

18:35

15. minut: Minujatura Simonovića, 28:12

Simonović sa linije bacanja pogađa jedno i nastavljaju se problemi sa penala za Srbiju. Anđušić je sam ali promašuje za tri, ali Apić opet sjajno hvata loptu.  

Konačno neko u našem timu daje oba slobodna bacanja, to je upravo Apić posle faula ispod koša. 

Dva promašaja za tri Finaca, ali i dva skoka u napadu. Potom Simonović krade loptu, a onda daje dva poena uz faul. Pogađa i bacanje.

18:29

13. minut: Prva trojka za Fince, 22:12

Valtonen je uspeo da pogodi iz jako teške pozicije, a onda jedan konfuzan napad "orlova" i lopta izlazi u aut. 

Apić sjajno krade loptu., ali Simanić promašuje trojku u kontri. Ipak on pogađa za dva, a onda Šon Haf daje prvu trojku za Fince!

18:26

12. minut: Radanov pogađa! 20:7

Opet promašaj za tri protivnika, a onda posle sjajne akcije završava naš tim poenima Radanova na obruču. Košarkaš Zvezde se opet sjajno ubacio, sada nema poena, ali je fauliran. Pogađa jedno.

18:23

Počinje druga četvrtina!

Srbija je ušla u drugi period sa 10 poena prednosti, a odmah je naš tim napravio faul. 

18:21

KRAJ PRVE ČETVRTINE, Srbija vodi 17:7

Simanić i Apić sjajno igraju odbranu u reketu, a onda centar Srbije ide na liniju slobodnih bacanja i pogađa samo jedno bacanje. 

Madsen se dobro snašao i smanjio rezultat, a onda je opet fauliran Apić. Sada je bolji, pogađa oba puta. Opet Finci promašuju za tri, a Srbija u poslednjem napadu u četvrtini jako loše završava. 

18:16

9. minut. Kapiten rešeta, 14:5

Dva faula Srbija pravi u istom napadu Finske, a onda Kantonen postiže dva poena sa penala. 

Apiću ispada lopta, a Simanić u odbrani skida loptu sa obruča. Kapiten Avramović pogađa sa poludistance, a Finci nastavljaju sa promašajima za tri. 

18:12

7. minut: Srbija se odlepila, 12:3

Veliki promašaj Dangubića ide u ruke Pota koji poentira ispod koša. Kravić faulira Dolenca ispod koša i ide na liniju penala. Pogađa samo jedno. 

Kapiten Avramović u kontri daje dva poena, a Dolenc dobija rampu od Kravića. Avramović postiže poene u prodoru i Finska traži minut odmora. 

18:09

5. minut: Srbija se muči sa bacanja! 6:2

Anđušić promašuje za tri, ali onda protivnik jedva uspeva da šutne u poslednjoj sekundi. 

Dolazi i prva trojka za Srbiju - pogađa je Danilo Anđušić. Sailn sa druge strane promašuje i Srbija preko Kravića dolazi do slobodnih bacanja. 

Opet problemi sa bacanja za naš tim, promašuje oba, a posle skoka u napadu Anđušić gubi loptu. 

18:06

3. minut: Pot sa bacanja! 3:2

Greška u dodavanju i izgubljena lopta za Fince, ali onda i loš pas u napadu Srbije. Sasu Salin utrčava ispod koša i izjednačuje. 

Stefan Pot se spustio ispod koša i Džamar Vilson ga je faulirao. Promašuje prvo bacanje, ali drugo pogađa. Finci potom opet gube loptu. 

18:03

2. minut: Srbija vodi! 2:0

Anđušić pogađa dvojku u prvom napadu, a onda Dangubića iz drugog plana blokira Madsen. Nismo izveli loptu i ostaje 2:0.

18:02

Startne petorke

Srbija: Simonpović, Anđušić, Kravić, Pot, Kravić, Dangubić

Finska: Vilson, Haf, Salin, Valtonen, Madsen 

17:56

U prvom meču smo dobili Fince

Jedina pobeda našeg tima u ovim kvalifikacijama došla je protiv Finske. Savladali smo ih u Beogradu sa 22 poena razlike, nadamo se sličnom meču. 

Duel počinje za 5 minuta. 

17:54

Evo ko igra za Finsku

Sigurno znate nekadašnjeg košarkaša Partizana Džamara Vilsona, a tu je i prekaljeni iskusni šuter Sasu Salin. Poznato ime je i bek Šon Haf.

17:43

"Orlovi" imaju poslednje pripreme pred meč

17:14

Sastav Srbije

Evo i ko će biti na raspolavanju treneru Kokoškovu na ovom meču. 

Plejmejkeri: Pot, Peno, Novak

Bekovi: Anđušić, Avramović, Jeremić

Krila: Dangubić, Zagorac, Radanov

Krilni centri: Apić, Simanić

Centri: Kravić

16:51

Dobre vesti za "Orlove"

Gruzija je učinila još jednu uslugu našem timu. Posle pobede nad Finskom oni su savladali i Švajcarsku 91:84 i tako su ih ostavili na samo jednoj pobedi. 

Ukoliko Srbija dobije Fince penje se na drugo mesto grupe E. 

16:45

Dobrodošli!

Srbija će protiv Finske na gostujućem terenu u Espu tražiti pobedu koja bi "orlove" podigla u gornji deo Grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Obe ekipe su poražene u prvim mečevima u Espu, Srbija šokantno od Švajcarske, a Finsku je u dramatičnoj završnici pobedila Gruzija. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije