• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igor Rakočević napustio KSS: Srbija je osvajala medalje, približili smo joj Srpsku i pravili NBA igrače!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Okončao je mandat na mjestu potpredsjednika.

 igor-rakocevic-kosarkaski-savez-srbije-potpredsednik-kraj-mandat Izvor: MN PRESS

Igor Rakočević više nije dio Košarkaškog saveza Srbije.

Dosadašnji potpredsjednik KSS napustio je funkciju po isteku mandata, a tim povodom se i obratio javnosti.

Možda će vas zanimati

Nekadašnji proslavljeni košarkaš je u prethodnih šest godina obavljao funkciju potpredsjednika KSS usmjerenog na rad sa mlađim kategorijama, a tim povodm su juniorske selekcije Srbije ostvarile neke velike uspjehe."Dragi prijatelji i ljubitelji košarke, moj mandat od 4 godine na mjestu potpredsjednika Košarkaškog saveza Srbije se završio. Za ukupno 6 godina na toj odgovornoj funkciji, trudio sam se da maksimalno posvećeno, savjesno i pošteno odradim svoj posao. Vjerujem da sam u tome i uspio", počeo je Rakočević na svom Instagram nalogu.

"Osvojene su 3 zlatne i jedna bronzana medalja sa mlađim kategorijama za koje sam bio zadužen, uspješna promocija košarke po Srbiji, stvaranje dobrih odnosa sa klubovima i veliki uspjeh u predočavanju mladim igračima koliko je bitno odazvati se pozivu za dres reprezentacije i kolika je čast biti pozvan za taj dres. Uspio sam da košarkaški približim Republiku Srpsku Srbiji, i recimo, kao rezultat toga, baš iz Republike Srpske smo dobili igrača koji je postao kapiten zlatne juniorske generacije a trenutno je i A reprezentativac", aludirao je Rakočević na Dalibora Ilića, košarkaša Igokee.

"Bilo je tu mnogo razgovora i sa roditeljima, igračima, trenerima, agentima sa ciljem da im se objasni i pomogne da shvate važnost igranja za Srbiju. Neki od naših najtalentovanijih mladih igrača koji su učestvovali u našim reprezentativnim programima su danas NBA igrači, izabrani u prvoj rundi drafta. Ipak, najvećim uspjehom smatram činjenicu da nijedno dijete srpskog porijekla nije izostavljeno, gdje god da to dijete živi i igra košarku, i da je svaki naš mladi igrač dobio podjednaku šansu da obuče dres reprezentacije", ističe Rakočević.

On je potom otkrio i kakvi su njegovi naredni planovi.

"Napraviću kratku pauzu, a onda ću biti spreman za nove sportske izazove jer vjerujem da je moja dužnost da košarci još više vratim", rekao je Igor Rakočević.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC