• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović i Simonović dočekuju bivši klub: Problem prave plejmejkeri, ali Zvezda želi bodove!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crveno-beli imaju nove obaveze u Evroligi, ovog puta na domaćem terenu.

 Obradović i Simonović dočekuju bivši klub: Problem prave plejmejkeri, ali Zvezda želi bodove! Izvor: MN PRESS

KK Crvena zvezda ima nove evropske obaveze. Neće biti lako, jer u Beograd stiže Alba, čiji skor od 5-7 može da zavara nekog ko sa strane gleda samo tabelu Evrolige.

Tim iz Berlina poslednjih nedelja igra odlično, deklasirao je Fenerbahče, a čini se da su u strašnoj šuterskoj formi, što im je i najjači adut. Zvezda će to morati da zaustavi.

Možda će vas zanimati

Pred meč u Beogradu za klupski sajt crveno-belih utiske su izneli Saša Obradović i Marko Simonović, bivši košarkaši Albe, a sadašnji trener Zvezde je predvodio i nemački tim na početku trenerske karijere.

Oni su složni u oceni! Crvenoj zvezdi su potrebni bodovi, a do njih moraju da stignu kontrolisanjem nemačkog tima i njihovim promenama ritma. 

Trener Saša Obradović dobro poznaje berlinski klub u kome je godinama igrao, kasnije i bio prvi trener te ekipe.

„Vrlo dobra ekipa koja zna da poremeti protivničku ekipu promenama ritma i odbranom. Vrlo su iskusni, igraju dosta dugo zajedno i vođeni su od strane dva vrlo iskusna plejmejkera Sive i Grejndžera koji igraju za ekipu i razigravaju i druge. Dolaze u Beograd u dobroj atmosferi nakon nekoliko važnih pobeda koje su zabeležili i to upravo izbacivanjem iz ritma ekipa poput Valensije i Fenerbahčea. To znači da ćemo morati taj deo da iskontrolišemo u velikoj meri, da odigramo čvrsto i motivisano jer želimo bodove u ovom meču“, rekao je trener crveno-belih.

Jedan od najiskusnijih u ekipi Crvene zvezde mts, Marko Simonović igrao je svojevremeno za berlinsku ekipu, a u subotnjoj pobedi nad FMP-om bio je jedan od zapaženijih.

„Odličan tim, koji je zaista spoj mladosti i iskustva. Igraju prepoznatljivo, vođeni rukom vrhunskog trenera kakav je Aito. Stil je isti godinama od kada je na klupu seo Španac, igraju brzo, u tranziciji su, puno trče, puno šutiraju puno za tri poena, ali su i vrlo nezgodni sa promenama odbrane. Najdominantniji igrač je Luk Sikma i sa ovakvom ekipom koja je brza morate da odigrate sa maksimalnom koncentracijom i vrlo čvrsto u odbrani. Mi smo odigrali stvarno dobru utakmicu u subotu, i želimo da nastavimo na isti način i zabeležimo pobedu koja će nam mnogo značiti u nastavku takmičenja, posebno jer već tri dana kasnije igramo još jedan meč Evrolige, a onda i u nedelju derbi kola ABA lige protiv Cedevite Olimpije“, rekao je Simonović.

Utakmica se igra u utorak bez prisustva publike (pandemija COVID-19) i predstavlja prvu od tri koje će crveno-beli odigrati u rasponu od 5 dana u Beogradu (Valensija – petak, Cedevita Olimpija – nedelja).

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC