• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danilović vodi srpsku košarku do 2024: Novo ime u Savezu - nekadašnji kapiten reprezentacije!

Autor Dragan Šutvić

U Beogradu je izabrano novo rukovodstvo "Kuće košarke", u koju je stigao i nekadašnji srpski NBA AS, Nenad Krstić.

 Predrag Dailović ostaje predsjednik KSS Nenad Krstić novi potpredsjednik Izvor: MN PRESS

Predrag Danilović je ponovo jednoglasno izabran za predsjednika Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

U ponedjeljak je u hotelu "Kraun Plaza" održana izborna sjednica Skupštine KSS, na kojoj je aktuelnom čelniku srpske košarke izglasano povjerenje do 2024. godine. Dobio je podršku svih prisutnih delegata.

Možda će vas zanimati

"Zahvaljujem se svim poslovnim partnerima, članovima Upravnog odbora u protekle četiri godine, smatram da smo napravili dosta stvari… Savez nikad nije bio finansijski stabilniji, naravno jedan dio zasluga ide državi, drugi dio našim poslovnim partnerima koji su prepoznali naš odličan rad i priključili se našem Savezu, a tome u prilog govori da smo potpisali neke nove ugovore i produžili stare. U naredne četiri godine očekuju nas Olimpijske igre, evropska prvenstva… Seniorke su se već kvalifikovale na Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre, 3h3 reprezentacija je takođe izborila plasman na OI… Ima stvari koje smo radili dobro, ima i nekih stvari koje u naredne četiri godine možemo da radimo još bolje sa novim Upravnim odborom kome ovom prilikom čestitam. Siguran sam da će biti tako", rekao je predsjednik KSS Predrag Danilović.

Na prijedlog predsjednika Danilovića izabrana su i četiri potpredsjednika. Ana Joković ostaje potpredsjednik za žensku košarku, Bojan Radun potpredsjednik za finansije i marketing, a Dušan Projović potpredsednik za takmičenja.

Jedina promjena je na funkciji potpredsjednika za mušku košarku, na koju je izabran Nenad Krstić umjesto Igora Rakočevića, koji se povukao prošle nedelje.

"Ukazana mi je velika čast, moram da se vratim na to i kažem da sam još kao igrač gledao Savez kao drugu kuću. Jeste fraza, ali je stvarno bilo tako… Uvijek sam se fenomenalno osjećao igrajući za reprezentaciju, sada je ovo nešto potpuno drugo, još je jači osjećaj da sam kroz ovu funkciju i dalje dio Košarkaškog saveza Srbije, što mi stvarno imponuje. Još jednom zahvaljujem predsjedniku Predragu Daniloviću, generalnom sekretaru Zlatku Boliću i svima ostalima na ukazanom povjerenju", rekao je novi potpredsjednik za mušku košarku Nenad Krstić.

Za novog predsjednika Skupštine KSS izabran je Blaž Stojanović, zamijenivši na ovoj funkciji Dragana Gačića, kome je predsjednik KSS Predrag Danilović uručio prigodan poklon u znak zahvalnosti za dugogodišnji staž na čelu Skupštine.

Na prijedlog regionalnih košarkaških saveza, delegati Skupštine KSS izabrali su četiri člana Upravnog odbora, a to su Darko Karan, Marko Ivanović, Dragana Kontić i Miodrag Kocić.

Izabrani su i novi Nadzorni odbor i Disciplinski sud.

Predsjednik Nadzornog odbora je Zoran Kristić, a članovi Radoslav Stefanović i Zoran Gerov. Predsjednik Disciplinskog suda je Vasko Jančić, a članovi Dušan Mitrović, Aleksandar Zarija, Željko Ivetić i Nebojša Ranđelović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC