• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ima problem, a Španac dolazi da ih riješi: Porazi deprimiraju, ali okrenućemo stvari!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Najavljujući dolazak svog novog plejmejkera, Saša Obradović objasnio je u kojim segmentima smatra da će Španac najviše doprinijeti.

 Saša Obradović KK Crvena zvezda dolazak kino Kolom Izvor: kkcrvenazvezda.rs/mn press

Poslije nekoliko dana iščekivanja, Crvena zvezda je zvanično potvrdila dolazak novog plejmejkera, Španca Kina Koloma.

Osvajač Svjetskog prvenstva u Kini narednih dana će zadužiti opremu crveno-bijelih, a Saša Obradović je u najavi sutrašnje utakmice protiv Valensije (petak, 19 časova) lijepo govorio o iskusnom "pleju".

Možda će vas zanimati

 Spletom okolnosti, u petak će se u "Pioniru" sastati dosadašnji i budući Kolomov tim.

"Značiće nam, to je vrhunski igrač i vrhunski čovjek. Ima izrazito liderstvo koje je pokazao u Španiji, i u reprezentaciji i u ekipama... Dvije godine sam ga skautirao i igrao protiv njega kada sam bio u Lokomotivi, a on u Uniksu. Znamo o kojim kvalitetima se radi, to su neki "kranč" poeni na kraju utakmice, koji su nam važni i koji su se ispostavili i malo problematični što se tiče naše igre. Mislim da tu može doista da pomogne", rekao je Obradović.

Dodatno opisujući Kolomove kvalitete, on je dodao...

"Pravi je plej, zna da kreira igru, da kreira i šut i ostaje samo da vidimo u kakvom je stanju igrački i fizički, koliko će mu biti potrebno da se adaptira na fizičkom dijelu. Taktički mislim da će vrlo brzo biti spreman".

Crvena zvezda ima sve očigledniji problem da "dovrši" rivala u Evroligi i nedeljama unazad je jasno da joj neizvjesne završnice donose velike muke i poraze.

"Neko reče da smo izgubili osam takvih utakmica. Djeluje deprimirajuće, stvarno. Nekad smo igrali loše ili bolje rečeno - ne najbolje, jer čim igraš Evroligu i igraš na jedan posjed to je znak da si dobro uradio. Nekad to izgleda sporije, nekad neprecizno u napadu, ali na kraju smo te utakmice gubili i sigurno da postoji doza nesigurnosti u tim fazama kada bi trebalo da se riješi. Sa druge strane, učeći iz takvih utakmica postaje se pravi. To svi čekaju, taj period kada kažeš 'Dajte mi loptu, ja hoću da riješim'. U ovim situacijama smo imali nesreću da nismo na najbolji način završavali utakmice i vjerujem da će to da se okrene".

Obradović je rekao da je plejmejker Lengston Hol počeo da trenira i da bi mogao da zaigra, ali da će konačna odluka ipak biti donesena na dan meča.

Komentarišući kvalitet sutrašnjeg rivala, Zvezdin šef struke je pohvalno govorio o timu koji stiže u Beograd sa evroligaškim skorom 9-5, kao petoplasirani na tabeli.

"Valensija je jedna od sigurno najboljih napadačkih ekipa, vrlo dobro popunjena. Došla su im velika pojačanja, imaju velike ambicije i kroz ulaganja. Tu su prava pojačanja u Kaliniću, Vilijamsu, Prepeliču, uz starosjedioce Dubljevića i igrače koji su tu dugo zajedno i znaju da igraju na velikom nivou".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC