• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Katastrofa Partizana u Sloveniji: Krka deklasirala crno-bele, debakl komplikuje put ka plej-ofu!
 Katastrofa Partizana u Sloveniji: Krka deklasirala crno-bele, debakl komplikuje put ka plej-ofu!

Katastrofa Partizana u Sloveniji: Krka deklasirala crno-bele, debakl komplikuje put ka plej-ofu!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Težak poraz Partizana od Krke na gostovanju. Na kraju je bilo 69:50 za domaćina!

 Katastrofa Partizana u Sloveniji: Krka deklasirala crno-bele, debakl komplikuje put ka plej-ofu! Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana odigrali su u Novom Mestu verovatno najgori meč ove sezone i na kraju su poraženi od domaćina Krke sa ubedljivih 19 poena razlike. 

KRKA - PARTIZAN 69:50 (22:10, 17:14, 13:8, 17:18)

Tim Saša Filipovskog je od starta ušao u kontra ritam u napadu i počeo sa promašajima. Krka je odigrala uz mnogo koncepcijskih rizika - "punili" su reket, a puštali košarkaše Partizana na šutu i to im se isplatilo. Raspoloženi Kemfor ih je na startu vodio u napadu pošto je pogodio četiri trojke bez promašaja, a onda su i njegovi saigrači počeli da ga prate. 

Na kraju je Krka stigla od 12 trojki, dok je Partizan ubacio samo dve i to iz 24 pokušaja! Šut generalno nije išao crno-bele koji su jedva dobacili od 29 odsto šuta iz igre, a uz sve to su promašili i devet slobodnih bacanja. Centri Rašon Tomas i Erik Mika su u prvom poluvremenu probai da ispod koša dođu do poena, ali jednostavno je Krka branila obruč sa po četiri ili pet igrača i nije se moglo do poena ispod koša. 

Koliko je šut loše služio crno-bele govori i podatak da je prvu trojku za tim Saša Filipovskog dao Nemanja Gordić i to tek u 27. minutu meča!

U poslednjih deset minuta Krka je skoro sve napade igrala do kraja ne bi li potrošila vreme, jer je u četvrtu četvrtinu ušla sa velikom prednošću. Partizan je uspevao da se približi sa nekoliko poena, ali možda i prelomni momenat je bila trojka hrvatskog veterana Roka Stipčevića. Ostala je samo sekunda do isteka napada domaćina, Stipčević je iz auta dobio loptu u korner i opet "odlepio" Krku na nekoliko minuta do kraja meča. 

Crno-beli nisu imali raspoloženog igrača na ovom meču, samo je Kodi Miler-Mekintajer bio dvocifren i to jedva - postigao je 12 poena. 

PARTIZAN: Mika 6, Miler-Mekintajer 12, Zagorac 9, Pejdž, Dangubić, Gordić 3, Jaramaz 4, Veličković, Janković 5, Tomas 7, Trifunović 2, Mozli 2

KRKA: Medved, Stergar 2, Kemfor 16, Stipčević 13, Vrabac 9, Barič 8, Kosi 8, Škifić 5, Lapornik 4, Rebec, Vučetić 4, Milovanović 

Pogledajte najbolje momente meča u Novom mestu.
Izvor: Youtube/ABA liga j.t.d

 ABA liga, 11. kolo:

Petak: Cibona - Igokea 80:88

Subota: Krka - Partizan 69:60

Nedelja: Mega - Budućnost 12:00

Mornar - FMP 17:00

Crvena zvezda - Cedevita 19:00

Ponedeljak: Zadar - Borac 18:00

Tabela: Crvena zvezda 9:1, Igokea 8:2, Budućnost 7:0, Mornar 7:2, Mega 7:3, Cedevita Olimpija 6:1, Krka 5:6, Partizan 5:6, Split 4:7, Cibona 3:8, Borac 2:7, FMP 2:7, Zadar 2:6, Primorska 0:11 

19:15

Pogledajte pregled ovog meča

Pogledajte najbolje momente meča u Novom mestu.
Izvor: Youtube/ABA liga j.t.d

18:53

Krka nije imala napadačkih problema

Tim Krke sa druge strane imao je šutersko veče iz snova! Pogađali su iz svih pozicija i na kraju su dali 12 trojki - što znači da su samo na šutu iza linije 6,75 došli do +30!

18:51

Ovako loš Partizan odavno nismo videli

Jedna od najboljih napadačkih ekipa lige u Novom Mestu nije mogla da pogodi gotovo ništa. Na kraju im je "glave došao" šut za tri poena - pogodili su samo dva puta iz 24 pokušaja! 

18:47

KRAJ! Jako težak poraz Partizana! 69:50

Pogađaju igrači Partizana sa slobodnog bacanja i sada Vrabac gubi loptu, ali to nije bitno već sada. Zagorac prolazi na polaganje. 

Na kraju je ovo ogroman poraz Partizana 69:50

18:43

38. minut: Krka pred pobedom! 65:48

Dva poena sa slobodnog bacanja za Partizanm ali ne uspeva Partizan da smanji razliku ovde. Sve je gotovo. 

18:40

37. minut: Krka i dalje drži prednost! 61:42

Pogađa Rade Zagorac dodatno bacanje. Partizan sada igra agresivnu odbranu i još jedan napad Krke koji koriste do kraja, a Stipčević pogađa uz zvuk sirene za tri poena!

Partizan pogađa  u narednom napadu, a onda promašaj Stipčevića upada u ruke Kosiju koji sam pogađa zicer ispod koša. 

18:36

36. minut: Zagorac daje nadu! 56:38

Kosi promašuje zicer, a onda Pejdž u kontri promašuje za tri. Hvata loptu Zagorac, fauliran je i on takođe promašuje sa linije slobodnih bacanja. Pogađa jednom. 

Škifić sada šutira i promašuje još jednom, a Mekintajer se "zabija" u protivničku odbranu u reketu. Krka sada svaki napad igra do kraja i gube loptu. Dva poena Zagorca uz faul. 

Tajmaut Krke. 

18:33

34. minut: Smanjuje Mekintajer, 56:35

Izlazi lopta iz obruča Trifunovići - ovo je 20. pokušaj za 3, a tek jednom su pogodili! Faul Veličkovića nad Stipčevićem, a onda Škifić promašuje ceo obruč. Mekintajer u prodoru, a iskusni Stipčević ga faulira. Promašuje jedno, pogađa drugo slobodno bacanje.

18:29

33. minut: Partizan pred porazom! 56:34

Faul Bariča nad Mekintajerom, a onda se odlično okrenuo Trifunović i poentirao na obruču. Stipčević je dao odličan pas pod koš za Vrabca, Mozli ga je izblokirao, ali je ovo silazna putanja. Poeni za bivše krilo Partizana. 

Zagorac promašuje trojku iz ugla, a Stipčević pogađaiz naskoka i sada je Filipovski tražio tajmaut. 

18:26

POSLEDNJIH 10 MINUTA!

Blokira Mozli šut Lapornika i isteklo je vreme za napad Krke. Potom jako loš napad crno-belih, a Krka promašuje otvorenu trojku. 

18:23

KRAJ TREĆE ČETVRTINE: Krka u ogromnoj prednosti - 52:32

Statičan napad Krke, a onda neverovatna blokada Vila Mozlija! Ipak Trifunović gazi aut-liniju i upropaštava ovaj napad. Onda Tomas faulira Kemfora. Ipak bek Krke promašuje oba bacanja. 

Sada Gordić u prodoru i fauliran je, ali onda i Gordić promašuje oba penala! Nestvarno loše šutersko veče Partizana. Kemfor pogađa i sada je Krka na maksimalnih +19! Onda Tomas daje poene, ali pravi faul u napadu!

Osim faula u napadu Tomas dobija i tehničku i Krka ima +20 posle poena sa penala. Ipak Kemfor je zasrljao i izgubio loptu, ostavio je 5 sekundi za šut crno-belima. Ne pogađa Trifunović.

18:15

27. minut: Prva trojka Partizana! 47:32

Faul u kontri nad Lapornikom i on sa penala pogađa dva puta. Opet promašaj Partizana za 3 - sada su na 0/15. Krka ide po +20, ali im ističe napad. Crno-beli su dobri u odbrani, ali napad ne funkcioniše. 

Gordić! Pogađa prvu trojku za Partizan! Sudije sada gledaju da li je to trojka i presuđuju da - jeste!

18:11

26. minut: Krku spašavaju trojke! 45:29

Gubi loptu Kemfor, a onda je Miler-Mekintajer fauliran u kontri. Ubrzao je Partizan igru i to za sada daje neke rezultate u napadu. Daje plej crno-belih jedno bacanje. 

Potom 11. trojka Nejca Bariča, iz driblinga sa korakom unazad. Promašuje Barič, a crno-beli ne uspevaju da povuku kontru. Jaramaz gubi loptu i Krka je u kontri. 

18:07

24. minut: Trojka Krke! 42:28

Faul na Mozliju, ali on promašuje, a onda se Vrabac oslobađa svog čuvara, ali je zaglavio loptu između obruča i table. Mrtva lopta, a Mozli je uzima za Partizan. 

Ne pogađa Jaramaz, ali Mekintajer pogađa i sada je -11. Krka je bez poena u trećoj četvrtini, a onda Lapornik gubi loptu. Miler-Mekintajer promašuje zicer u kontri

Potom dolazi i 10. trojka Krke!

18:04

22. minut: Konačno poeni! 29:26

Promašuje Pejdž trojku, uzima loptu Mozli, ali je gubi. Ipak kontru ukradenom loptom prekida Kodi Miler-Mekintajer. 

Još uvek nema poena u trećoj četvrtini, Jaramaz promašuje sa poludistance ali Lapornik pravi faul. I onda Mekintajer pogađa sa poludistance. 

18:01

POČINJE DRUGO POLUVREME!

Nastavljaju se muke Partizana, Mozliju ispada lopta odmah na startu drugog poluvremena. Potom faul u napadu Adina Vrabca. 

17:56

Kakav je Partizan za 3?

Jako loš, zapravo - gore nije moglo. 

Deset puta su probali i nijedan šut nije ušao. Nije ovo prvi put da su obruči u hali "Leon Štukelj" za goste "tvrdi", ali moraće crno-beli što pre da se prilagode i počnu da pogađaju. 

17:49

Krka u sjajnoj šuterskoj seriji!

Napravila je ekipa iz Novog Mesta +27 samo na trojkama!

Dali su 9 šuteva za tri . a Partizan nije ubacio nijedan. Moraće mnogo toga da se promeni da bi Partizan stigao -15 sa poluvremena. 

17:49

Loših 20 minuta za Partizan

Crno-beli imaju 26 odsto šuta iz igre i to dovoljno govori. Nisu postigli nijednu trojku, a Krka je na to i računala. Tokom prvih 20 minuta konstatno su u odbrani "punili" reket i dozvoljavali šut crno-belima, a tim Saša Filipovskog nije mogao da nađe ritam u napadu. 

17:47

POLUVREME! Šok za crno-bele! 39:24

Kosi ostaje sam na liniji penala, a on pogađa devetu trojku za svoj tim. Jaramaz u prodoru, nije pogodio, ali je Tomas stigao do lopte i fauliran je u skoku. 

Sada napad do kraja za Krku i Stipčević promašuje. Na kraju prvih 20 minuta 39:24.

17:43

Tajmaut Krke na +13

Provukao se Mekintajer i postigao nove poene i sada je Partizan prišao na 13 poena razlike. Anzulović reaguje tajmautom.

17:42

18. minut: Loši napadu sa obe strane, 36:21

Faul nad Nikolom Jankovićem u skoku, a Krka je izašla iz bonusa pa on ide na liniju penala. Daje samo jedno bacanje. Kemfor je bio u prodoru, ali je gazio aut-liniju. 

Faul nad Miler-Mekintejaerom, uspeva da smanji sa linije slobodnih bacanja na -15. Vrabac šutira i promašuje na isteku napada, ali Mekintajeru ispada lopta. 

Kemfor promašuje trojku, ali skok u napadu Krke. Ali ističe ovaj napad Krke. 

17:38

17. minut: Krka "duplirala" Partizan! 36;18

Zagoc pokušava i ne uspeva, ali sa druge strane promašuje i Lapornik. Hvataju Slovenci skok, a Vrabac pravi faul u napadu. Dangubić promašuje sa poludistance, a Rade Zagorac pravi treću ličnu grešku. 

Janković faulira Vučetića, on sa penala daje 1 poen!

17:35

16. minut; Krka opet u seriji, 35:18

Sjajna akcija i Lapornik posle utrčavanja polaže loptu u koš. Sada je Mika najaktivniji među crno-belima, opet je probao da poentira ispod koša i fauliran je.Daje oba penala.

Vrabac je brz u prodoru i polaže za još dva poena. Onda još jedan loš napad crno-belih, a Vasilije Vučetić pogađa trojku!

17:31

14. minut: Polako se vraća Partizan! 28:16

Očajno dodavanje Stipčevića u kontri, ali ostaje lopta za Krku. Barič promašuje, a onda Zagorac ne uspeva za tri. Dolazi lopta do Gordića, Mika se otvara ispod koša i pogađa. Tajmaut za Krku!

17:29

13. minut: Tomas budi Partizan, 28:14

Rašon Tomas opet promašuje trojku, a onda konačno posle duge pauze na polagnaju krilni centar Partizana daje poene. 

Stipčević igra protiv Mike, ali Gordić igra nogom. Loš napad Krke, a onda Rašon Tomas igra ispod koša i fauliran je. Sada je on preuzeo odgovornost, pogodio oba bacanja i potom je otišao na klupu.Ispala je lopta igračima Krke, izgubio ju je Adin Vrabac.

17:25

Tajmaut Saša Filipovskog! 28:10

Još jedan promašaj sa poludistance Partizana, potom dolazi još jedna trojka iz ugla Krke i Filipovski mora da traži tajmaut!

17:23

11. minut: Krka štiti reket, Partizan ne pogađa, 25:10

Odmah greška - tri sekunde u reketu Erika Mike. 

Vrabac je fauliran od strane Zagorca i ovo će biti novi napad za Krku, a onda Škifić daje trojku! Ovo je šesta trojka Krke!  

17:19

KRAJ PRVE ČETVRTINE: Loš start Partizana, Krka vodi! 22:10

Gordiću u kontri lopta izlazi iz obruča, ali greše i igrači Krke sa druge strane. Tomas pokušava iz reketa, ali i njemu se lopta "mislila" i na kraju ispala iz obruča. 

Kemfor je promašio trojku, ali je potom Tomas "častio" Krku loptom jer je nagazio aut-liniju. Barič promašije trojku, ali hvataju loptu igrači domaćeg tima. Na kraju Škifić pogađa za +12 za Krku posle prvih 10 minuta.

17:16

8. minut: Krka ima dvocifrenu prednost! 20:10

Promašuje drugu trojku na ovom meču Adin Vrabac, ali onda Vil Mozli pravi faul u napadu. Ali u narednom napadu Rok Stipčević pogađa! 

Sa druge strane iz ugla neprecizan Tomas, a posle faula nad Stipčevićem iskusni plej pogađa sa linije penala. Krka je na +12 a onda Mika ne pogađa u reketu, ali hvata loptu, vraća Jaramazu koji daje "flouter. 

17:12

6. minut: Nastavlja bek Krke! 15:8

Veličković baca loptu pravo u ruke Kemforu i Krka je zaustavljena faulom. Potom još jedan faul nad Kemforom. Prvi promašaj Krke iz igre pošto je promašio Vučetić. 

Puštaju igrači Krke Mekintajera da šutira, on promašuje, ali Rašon Tomas ubacuje iz odbojke. Lapornik promašuje, lopta se vraća Kemforu koji daje četvrtu trojku! 

Mrtva lopta, uzima je Mozli, a onda ubacuje poene ispod koša.

17:06

4. minut: Kemfor u seriji! 12:4

Vrabac promašuje trojku, a Janković je fauliran pod košem, a onda pogađa oba bacanja. krka opet preko Kemfora pogađa za tri i sada vode sa šest razlike, a potom Miler-Mekintajer pravi korake. Potom Nejc Barič lako prolazi u predoru i sada već Sašo Filipovski mora da traži tajmaut.

17:04

Počelo je! 7:2

Prvi poeni za Krku dolaze sa slobodnog bacanja, a onda Partizan dolazi do lakih poena pod košem. Potom Kemfor pogađa trojku, što ove sezone redovno radi. 

Veličković promašuje za tri, a Kemfor opet pogađa trojku!

16:57

Uskoro počinje meč!

Evo i startnih petorki. 

PARTIZAN: Miler-Mekintajer, Jaramaz, Dangubić, Veličković, N. Janković

KRKA: Kamfor, Vrabac, Lapornik, Vučetić, Barič

16:18

Koga je Krka pobedila?

U poslednja tri meča ne znaju za poraz. Košarkaši Krke su bili na dnu ABA lige i skočili su na sredinu tabele posle pobeda nad Borcem, Primorskom i Splitom. 

16:10

Dobrodišli!

Pratite meč Krke iz Novog Mesta i Partizana uživo uz MONDO. 

Ovo je drugi meč 11. kola ABA, a u prvom je tim Igokee uspeo da pobedi Cibonu. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije