• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je FMP-ov "bejbi Vestbruk": Dominirao u srednjoj, ima nevjerovatne fizikalije i NBA potencijal!

Autori Goran Arbutina Autori Nikola Lalović

Veliko pojačanje za FMP.

 Džejlen Hends novo pojačanje FMP Izvor: Youtube/Ballslife

FMP je ozvaničio saradnju sa još jednim pojačanjem. 

Pošto su u klub stigli Jurij Macura iz Primorske,kao i nigerijski centar Uzundu, sada je ozvaničena saradnja sa jednim spoljnim igračem. 

 U pitanju je 21-godišnji američki plejmejker Džejlen Hends,

"KK FMP obavještava javnost da je novo pojačanje našeg tima postao Amerikanac Džejlen Hends! Bek visok 191 centimetar i težak 86 kilograma potpisao je sa našim klubom dvogodišnji ugovor. Ovaj 21-godišnji Amerikanac rođen je u San Dijegu, a nakon dvogodišnjeg staža na čuvenom koledžu "UCLA" izabran je kao pik druge runde drafta 2019.godine od strane LA Klipersa. Nakon toga u razmjeni sa ekipom Bruklina, prešao je na istočnu obalu i prošlu sezonu igrao u razvojnom timu Bruklin Netsa (Long Ajlend Nets), da bi tokom novembra bio proslijeđen ekipi Detroit Pistonsa", navodi se u saopštenju "Pantera". 

Hendsu će ovo biti prvi angažman u Evropi, a on se nada da bi u budućnosti mogao da se vrati u Ameriku. Tokom srednjoškolske karijere najavljivan je kao sledeća velika zvijezda i redovno je pobjeđivao na takmičenjima u zakucavanjima. 

Nevjerovatan je atleta i posle srednje škole koledži su se "otimali" za njega. Došao je na UCLA gdje je bio zamjena za Erona Holideja, sadašnjeg plejmejkera Indijane. Poslije jedne sezone u kojoj je bio rezerva ustalio se kao starter i postao prvi plej UCLA. 

Prvi meč ga očekuje tek za 15 dana kada će FMP gostovati Splitu, pošto je naredni meč "Pantera" otkazan zbog problema Krke sa virusom korona. 

Hends će kao i Džona Bolden i Ajzea Ostin prije njega pokušati da izbori ugovor u NBA igrama na ABA parketima, a FMP će dobiti sjajnu opciju na poziciji 1. 

U mečevima kada nije bilo Filipa Čovića FMP se mučio i sada će dobiti neophodno pojačanje, a ABA još jednog atraktivnog igrača. U kontrama se mogu očekivati sjajna zakucavanja Hendsa koji je pred draft 2018. godine prozvan "bejbi Vesbtruk" zbog svog načina igre. 

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC