• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Jaramaz plesao u pobedi Partizana: Crno-beli slavili u Splitu, Grobari dočekali povratak u formu sjajnog beka
 Jaramaz plesao u pobedi Partizana: Crno-beli slavili u Splitu, Grobari dočekali povratak u formu sjajnog beka

Jaramaz plesao u pobedi Partizana: Crno-beli slavili u Splitu, Grobari dočekali povratak u formu sjajnog beka

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Dočekali su navijači Partizana svog ljubimca

 Jaramaz plesao u pobedi Partizana: Crno-beli slavili u Splitu, Grobari dočekali povratak u formu sjajnog beka Izvor: ABA liga/Split/Ivica Cavka

Partizan je konačno dočekao povratak u formu svog najboljeg igrača Ognjena Jaramaza, koji je u Splitu postigao 29 poena za sedmu pobedu crno-belih u sezoni ABA lige.

Na kraju, Split-Partizan 74:86 (21:24, 21:24, 22:22, 10:16)

Crno-beli su sada na skoru od 7/6, izjednačili su se po pobedama sa Cedevita Olimpijom koja ima tri utakmice manje. Dug put ih čeka, jer su ispred i i Budućnost sa tri utakmice manje, Igokea sa dve, Mega, kao i Mornar i Crvena zvezda, koji takođe imaju po meč manje.

Partizan je godinu započeo pobedom, iako nije blistao. Ali, zato Ognjen Jaramaz jeste! Dugo su crno-beli čekali povratak u formu svog najboljeg igrača i izgleda da su ga dočekali.

Jaramaz je iz igre šutirao 10/17, bio je solidan u odbrani, napravljeno je devet faulova na njemu i dugo je sam nosio Partizan ofanzivno. To je trajalo sve dok mu se u drugom poluvremenu nije priključio Uroš Trifunović i dao 10 poena.

Treba reći da je Partizan prilično smanjio broj izgubljenih lopti, što mu je rak-rana ove sezone. Sada ih je imao samo šest, od čega tri do poslednje četvrtine.

Crno-beli su imali problema u skoku kada na terenu nije bilo Vila Mozlija, a u finišu su oba tima pravila festival grešaka, srećom po Partizan, Split ih nije iskoristio.

Treba reći da je Partizan igrao bez Markusa Pejdža, kome je povređeno rame, i Radeta Zagorca, koji ima problema sa stomakom.

Split: Perković 5, Gizdavčić, Perasović, Kedžo, Marčinković 5, 7sk, Šarić, Bajo, Čampara 11, Vranković 6, 6sk, Luković 18, 8sk, 4as, Marić 13, 4sk, Mesiček 16, 3sk, 3as.

Partizan: Mika 6, 7sk, Miler Mekintajer 13, 4as, Dangubić 2, 4sk, Jaramaz 29, 3sk, Veličković 6, Janković 6, Tomas 5, Trifunović 11, Mozli 8, 7sk.

18:44

Kraj utakmice

74:86

18:42

40' Biće ovo pobeda Partizana

Partizan troši vreme, a Jaramaz pred kraj napada iz koraka unazad daje trojku za 74:84 i to je praktično pobeda crno-belih. Domaći igrači kao da su se predali.

18:40

39' Serija grešaka, rezultat se ne menja

Neverovatna serija grešaka na obe strane, duže od minuta nema koša, a obe ekipe se prosto "nude", ali bez poena dva minuta. I još 1.55 do kraja.

Filipovski traži tajm-aut!

18:37

37' Ne predaje se Split

Mesiček je posle trojke Kodija dao oba penala, a nakon dva promašena napada, Miler-Mekintajer pravi faul, a Mesiček ponovo ide na liniju za slobodna bacanja i pogodio oba.

Split slobodna bacanja šutira 23/24. 74:81

18:34

35' Opet Kodijeva trojka i maksimalna prednost

Vranković polaže, a onda Miler-Mekintajer ponovo ostaje potpuno sam i prosto mora da šutira, ali ponovo pogađa tri. To je najveća prednost bilo kog tima na ovom meču, 70:81

18:32

34' - Partizan opet dvocifren

Vranković je dao lake poene, ali je na drugoj strani dosuđena tehnička greška. Trifunović je pogodio bacanje, a onda je Kodi napravio faul u napadu. Plejmejker Partizana je u drugom poluvremenu ubacio samo jedno slobodno bacanje.

Dobra stvar je da je ovo tek četvrta izgubljena lopta Partizana. Ostaje 68:75. Mozli je na terenu i crno-beli su opet sigurni u reketu.

Konačno, Miler-Mekintajer je ostao sam na trojci i pogodio – 68:78. Isplatilo se konačno gostima što ga stalno puštaju da šutira. Skelin traži tajm-aut.

18:27

32' Ne zaustavlja se bek Partizana

Jaramaz lagano "meša" odbranu, prodire i polaže! I dalje ima skoro 70 odsto šuta iz igre! Posle penala Splita zabeležio je i fenomenalnu blokadu, a onda i asistirao Dangubiću za dugačku dvojku. Kakva partija beka Partizana! 66:74

18:23

Počelo je poslednjih 10 minuta

Hoće li Partizan ponovo igrati dramu?

18:21

Kraj treće četvrtine

Finiš treće četvrtine protekao je u promašajima, izgubljenim loptama i faulom u napadu. Partizan ima šest poena prednosti pred poslednjih 10 minuta, 64:70.

Jaramaz je bio sjajan tokom cele utakmice, u trećoj četvrtini mu je pomogao i Trifunović, ali Split se vratio u igru, iskoristivši greške crno-belih, pogotovo dve nesportske greške.

18:17

29' Vratio se Split

Kodi je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, baš ima problema sa realizacijom. Veličković krade loptu i daje "dugačku dvojku". Na drugoj strani Mika pravi nesportski faul, opet na Mariću, koji ne greši sa penala. Ovog puta Split gubi loptu posle bacanja zbog nesportske.

Partizan ne koristi napad, a onda Čampara pogađa trojku! 64:68. Filipovski mora da traži tajm-aut.

18:11

27' Ne predaje se Split

Marić daje dva bacanja, a onda opet Jaramaz! Pa šta radi ovaj čovek! Kakav repertoar poteza, koliko je on samo falio crno-belima! Sada je na 24 poena. Sve poene za Partizan u ovoj četvrtini ubacili su Jaramaz (7) i Trifunović (10).

Split uzvraća preko Lukovića, koji vezuje četiri poena. 59:65

18:09

26' Nezaustavljiv je Ognjen!

Jaramaz pogađa preko ruke! To su njegova 22 poena do sada, samo tri promašaja iz igre i prva dvocifrena prednost gostiju! 53:63

18:07

25' Trifunović i dalje trpa

Trifunović nastavlja svoju sjajnu seriju, trojka, ofanzivni skok, pa još jedan koš i ode Partizan na maksimalnih +9 – 51:60. Skelin mora da traži tajm-aut.

18:05

23' Split se ne da-

Janković je napravio nesportsku grešku, a Marić je pogodio oba bacanja. A onda je Marić ostao sam i pogodio. Četiri poena je Split iskoristio iz ove situacije i napravio je mini-seriju 6:0.

To prekida fantastični Jaramaz. Sada je 51:55

18:01

22' Sad Trifunović vodi Partizan

Drugo poluvreme počelo je košem Trifunovića, Čampara je uzvratio, a onda i Trifunović njemu! Ovih pet poena su prvi za mladog košarkaša crno-belih.

Inače, Pejdž neće igrati zbog povrede ramena, dok Zagorac nije u sastavu zbog stomačnih problema. Marić daje oba penala i to je 47:53

17:47

Jaramaz pre svega

Jaramaz ima 17 poena na poluvremenu, uz šut 5/8 iz igre, od čega 3/5 za tri. Kodi i Mozli su dali po šest poena, a Mozli uz to ima i četiri skoka, sva četiri ofanzivna. Jasno je koliko visoki Amerikanac znači Partizanu, jer kad je on u igri, reket je njihov.

Split predvode Mesiček sa 12 i Luković sa 10 poena. Domaćin je 18 puta šutnuo za tri i pogodio sedam puta. Nije to loš šut, ali nije mu doneo ništa mnogo, a i dosta rano je izašao iz bonusa u drugom poluvremenu. Split ima i šest izgubljenih lopti, naspram jedne Partizana.

17:44

Kraj prvog poluvremena

Gledali smo skoro pa penal-završnicu prvog poluvremena, koje je završeno vođstvom Partizana. Posle 20 minuta je 40:48.

Ognjen Jaramaz je maltene sam nosio Partizan, sa 17 poena i više od 70 odsto šuta iz igre.

17:40

19' Opet Jaramaz

Marčinković je promašio trojku, ali je uhvatio Luković pored "zaspalog" Kodija. Amerikancu nije ostalo ništa drugo nego da ga faulira. Igrač Splita daje jedno od dva bacanja, a onda Jaramaz postiže trojku! To mu je treća trojka i već 17. poen! 40:44

17:38

18' Split vezuje greške, Partizan daje sa penala

Partizan je ostavio kompletnu praznu stranu za Lukovića, koji se prošetao i položio za lake poene. Na drugoj strani je Jaramaz fauliran i ide na liniju penala, pošto je Split odavno ispunio bonus.

Izlazi Dangubić, vraća se Trifunović. Jaramaz pogađa samo prvi penal. 35:41

17:36

17' Partizan zaustavlja nalet Splita

Split nije iskoristio napad, a onda je Tomas ostao sam i promašio trojku. Mika je uhvatio ofanzivni skok, pivotirao i pogodio obruč sa donje strane. Posle još jednog neiskorišćenog napada, Kodi istrčava kontru i daje koš, a pobesneli Skelin traži tajm-aut. 35:40

17:33

16' Opet je tvrdo u Splitu

Posle tajm-auta, Jaramaz daje dva penala i već ima 12 poena. Iako je tek pola druge četvrtine, ovo mu je najbolja partija od povratka iz povrede.

Mesiček promašuje, a onda je došao na red i Jaramaz da promaši. 35:38

17:31

15' Svi šutiraju trojke u Splitu!

Split daje još dve trojke, Perković i Mesiček i Split prilazi na 30:34. Posle koša Veličkovića, Marić o tablu pogađa još jednu trojku! 33:36.

Svi u Splitu šutiraju za tri i za sad im dobro ide. Erik Mika pravi faul u napadu, što mu je, nažalost, zaštitni znak ove sezone.

Split postiže koš i to je sada samo poen razlike, 35:36. Filipovski traži tajm-aut.

17:27

13' Partizan pravi seriju 8:0

Posle faula u napadu, Jaramaz sada pogađa preko ruke i vraća Partizanu "plus 5". Pre povrede najbolji igrač crno-belih, sada još traži formu. Kada je ponovo uhvati, biće to sasvim drugi Partizan.

Crno-beli se dobro brane, novi faul u napadu Splita, posle čega oba tima prave mnogo izmena. U reketu su sada Veličković i Mika, spolja Jaramaz, Dangubić i Kodi. Opet se igra za Jaramaza, koji pogađa trojku sa osam metara! To je njegovih osam vezanih poena za seriju 8:0, koju prekida Marčinković. 27:23

17:25

11' Razmena trojki na početku druge četvrtine

Druga četvrtina počinje trojkom Perkovića, a odmah uzvraća Jaramaz! 24:27

17:24

Dino Rađa gleda meč u duksu Jugoplastika

Nekada jedan od najboljih centara sveta, iz Jugoslavije je otišao u Italiju, pa u NBA, u Boston. 

Izvor: Printscreen/TV Arena sport

17:20

Kraj prve četvrtine!

Vranković postiže koš horogom, da bi na drugoj strani Tomas prodro, ali promašio. Tu je, međutim, Mozli, koji beleži svoj već treći ofanzivni skok i "prikucava" za 17:19. Luković pogađa oba bacanja i izlazi iz igre.

Jaramaz prodire i polaže, ali oept promašuje i OPET Mozli skače i ubacuje loptu u obruč! Fenomenalno!

Posle promašaja Splita, Jaramaz ponovo ide na ulaz, ali sada pogađa i biva fauliran, nakon čega daje dodatno bacanje i Partizan stiže do maksimalnih "plus 5", 19:24. Čampara koristi poslednji napad i prva četvrtina je završena 21:24.

17:15

8' Serija 9:0 gostiju koji sada vode

Mozli je ušao u igru i odmah stabilizovao skok i odbranu Partizana. Na drugoj strani, Mozli zakucava, Tomas daje trojku, a onda konačno i Kodi pogađa, pa još jednom. To je serija crno-belih 9:0 i sada vode 15:17.

Sada Skelin traži tajm-aut.

17:10

6' Mora Filipovski da traži tajm-aut

Luković polaže i Filipovski mora da traži tajm-aut, 15:8.

17:09

5' Najveće vođstvo Splita

Čampara pogađa trojku, a Tomas zakucava. Kodi je promašio skok-šut sa dva metra, a onda i polaganje u kontri tri na jedan, iako je imao otvorene saigrače. Mesiček pogađa oba penala za novo vođstvo Splita, 10:8.

Domaćin solidno igra odbranu i koristi nešto slabiji napad Partizana. Dangubić ponovo promašuje za tri, ovog puta je jedva pogodio obruč. Mesiček koristi "mismeč" sa Jankovićem i daje novu trojku! 13:8

17:04 2' Tvrd početak, legenda na tribinama

Nikola Janković daje prvi koš na utakmici, posle dva promašena napada. Sablasno deluje prazna dvorana Gripa. Luković postiže trojku, pa onda Janković ponovo, pa opet. Rezultat je 5:6

Dino Rađa gleda utakmicu, nekada su ovi dueli bili najjači u Evropi, a za takmičenje SFRJ se govorilo da je lakše osvojiti evropski trofej nego titulu u Jugoslaviji.

17:02

Počeo je meč

Ovo su startne petorke:

Split: Marčinković, Čampara, Luković, Marić, Mesiček

Partizan: Miler-Mekintajer, Dangubić, Trifunović, Tomas, Janković

16:59

Sa razglasa se čuje pesma iz slavnih dana

"Ju-go-plastika, Ju-go-plastika", ori se dvoranom. Split je nedavno konačno prestao da beži od slavne prošlosti.

A ovako je bilo na zagrevanju:

16:36

Dobrodošli u MONDO Live!

Uskoro počinje utakmica 13. kola ABA lige.

UKRATKO

  • Partizan ima skor 6/6
  • Split ima skor 4/8
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije