• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kajri, idi u penziju, košarka te očigledno ne zanima!"

Autor Pavle Knežević

Prešao je svaku granicu, na stubu srama je

 Džej Ar Smit kritika Kajri Irving - idi u penziju Izvor: Printscreen/Twitter

Kajri Irving je propustio čak četiri utakmice iz ličnih razloga, ali je kasnije uhvaćen u provodu, što je razbjesnilo navijače Bruklina, ali i medije i ljubitelje košarke.

Jedan od najglasnijih bio je trenutno najpopularniji sportski novinar u SAD, Stiven Ej Smit, koji je otišao toliko daleko da je pozvao Irvinga da se penzioniše!

Smit poštuje Netse, koji su pobedili i Denver našeg Nikole Jokića, Kajriju priznaje da je spektakularan igrač, ali kad je u pitanju odnos prema košarci, to je nešto sasvim drugo. U bijesnom monologu Smit je optužio Irvinga da ne može da igra samo kad mu se igra, a opet da traži ogromne pare koje zarađuje.

"On nije vrijedan ove drame. U stvari, da kažem ovo jasno i glasno: Mislim da Kajri Irving treba da se penzioniše. Mislim da odluku o svom povlačenju treba da objavi danas", rekao je Smit u emisiji First Take u sredu.

"Očigledno je da ne želiš dovoljno da igraš košarku. Sad, vjerovatno i dalje hoćeš da dobiješ 33,4 miliona dolara. Jasno, bez dijela oduzete plate jer se nisi pridržavao mjera, tako da će sada liga odlučivati kad se vraćaš na teren, a ne ti, tako da si iz ličnih razloga propustio platu za utakmice ili šta god da je slučaj. Kako bilo, znaš i sam da ćeš na kraju dobiti i više od 20 miliona dolara, najmanje, bez obzira što te zvanično čeka 33,4 miliona", kazao je Smit.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Adam Hunger

Novinar ESPN-a je naglasio da misli Irvingu sada košarka nije najvažnija, ne da ne želi da je igra.

"Ali, kako je to fer prema Bruklin Netsima? Kako je to fer prema (GM-u) Šonu Marksu? Kako je to fer prema Stivu Nešu – treneru koga je i on tražio da se dovede, treneru koga je htio, koga je potpuno podržavao? Kako je to fer prema njegovom bratu Kevinu Durentu? Možemo sad da pričamo šta hoćemo o njegovom temperamentu ili kako god, ali ovaj brat je superstar i uvijek se odaziva na poziva, kako superstarovi i treba da rade. Kad god može da igra, on igra. To je Kevin Durent, volim da igra košarku. Može da je igra za mnogo para jer je sjajan, ali može da je igra i besplatno – jer to je on", pričao je Smit u dahu.

On je objasnio i zašto se toliko iznervirao.

"Kajri Irving, očigledno, nije zainteresovan da to radi i to je problem. I znate šta? Idi i povuci se. Povuci se dok ne shvatiš da si posvećen igranju. A razlog zašto sam ja sada ovako iznerviran i zgađen svim ovim jer zato što govorimo o Kajriju Irvingu. Mnogo stvari se dešavalo posljednjih mjeseci u svijetu za koje svi znamo. A Irvingu je srce na pravom mjestu, želi mnogo da radi za zajednicu koja je godinama bila potlačena. U tom smislu, srce mu je na pravom mjestu. Filantrop je, daje u dobrotvorne svrhe… Ali, problem je što se ponaša kao da ne može da žvaće žvaku i hoda u isto vrijeme. A može! Može da radi sve to i igra košarku", rekao je Smit.

Dio košarkaške i NBA javnosti debelo je zamjerio Irvingu što je prošlog ljeta zagovarao nastavak takmičenja u "mjehuru" u Orlandu. Smit je bio među njima.

"Potpisao je ugovor na četiri godine za 141 milion dolara. Prošle godine je odigrao 20 utakmica. Prošle godine je dizao buku da se ne ide u mjehur. U koji on ionako ne bi mogao da ide zbog operacije ramena. Ali, je i tako išao protiv Krisa Pola i sindikata igrača, a nije ih čak ni upozorio šta će da radi. I onda dođe ova sezona, KD je zdrav, iako još nije sasvim u formi, nego se polako vraća i daje ponovo po 27-28 poena. On je takav tip. Nadrealno. Veliko. Elitno. Budući član kuće slavnih, dvostruki šampion, dvostruki MVP finala. A svi znamo da Irving ne bi bio u Bruklinu da nije bilo Durenta. On je garantovao za Irvinga, a Irving vraća i njemu i klubu tako što preskače utakmice. A opet očekuje dio para? Povuci se, povuci se odmah", završio je Smit.

Ono što za sada znamo je da se Irving neće vraćati na parket ove sedmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC