• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Zvezda glatko izgubila - i dobila glavobolju zbog Lojda! Crveno-beli lako pali u Istanbulu - Larkin se igrao!
 Zvezda glatko izgubila - i dobila glavobolju zbog Lojda! Crveno-beli lako pali u Istanbulu - Larkin se igrao!

Zvezda glatko izgubila - i dobila glavobolju zbog Lojda! Crveno-beli lako pali u Istanbulu - Larkin se igrao!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Košarkaši Anadolu Efesa su savladali Crvenu zvezdu u 22. kolu Evrolige 86:72.

 Zvezda glatko izgubila - i dobila glavobolju zbog Lojda! Crveno-beli lako pali u Istanbulu - Larkin se igrao! Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde su odigrali loš meč u Istanulu i izgubila još jedan meč od Anadolu Efesa. 

Meč je rezultatski bio rešen već u prvom poluvremenu kada je domaći tim uspeo da napravi ogromnu prednost od 21 poena. 

ANADOLU EFES - CRVENA ZVEZDA 86:72 (29:13, 27:22, 19:17, 11:20)

Prvo poluvreme nije bilo samo rezultatski loše, već je Dejan Radonjić dobio još jednu brigu. U 17. minutu meča posle duela sa Sertačom Šanlijem iz igre je morao Džordan Lojd. Tek oporavljeni američki bek je izašao, Dobrić je umesto njega šutirao slobodna bacanja, a Radonjić nije vraćao najboljeg strelca tima u igru u drugom poluvremenu. 

Zvezda je povela u svom drugom napadu kada je Kori Volden dao trojku, rezultat je bio 2:3 i od tada je Efes apsolutno preuzeo konce meča u svoje ruke. 

Uglavnom su bekovi Efesa već na startu nalazili vrlo laka rešenja - ili otvorene šuteve za tri ili lake pozicije za poentiranje ispod koša. Već posle četiri minuta domaćin je došao do dvocifrene prednosti koju nije ispuštao sve do kraja meča. 

Iako Šejn Larkin nije počeo duel u petorci i ušao je u igru tek posle osam minuta, on je na kraju bio prvo ime ovog meča. Bio je jednostavno nezaustavljiv za svoje čuvare, pa iako su se njegovi prvi poeni čekali sve do 12. minuta na kraju je bio najefikasniji na meču. 

Čim se "uključio" na meč uspeo je da odbije nalet Zvezde na početku drugog poluvremena. Posle trojke Dobrića za 29:19 Ataman je tražio tajmaut, a potom je Larkin "sasuo" dve trojke i opet "odlepio" svoj tim, 

Još jedna enigma za igrače Zvezde bio je Sertač Šanli. Turski centrar koji inače ima epizodnu ulogu se sjajno postavljao, pa iako je promašio nekoliko šuteva za tri konstatnjo je bio otvoren ispod koša i na kraju je stigao do 12 poena, što je daleko iznad njegovog proseka. 

Posle serije poena Šanlija i Larkina Zvezda je bila na -21 (46:25) na četiri minuta do poluvremena. Pozvao je tajmaut Dejan Radonjić, zaustavio nalet protivnika, ali nije mogao mnogo da učini. 

Odmah posle tajmauta desila se povreda Lojda koja je dodatno destabilizovala tim. Ipak, do kraja poluvremena je razlika ostala 21 poen i u drugom delu igre nije bilo načina da se Zvezda vrati. 

Po povratku na teren delovao je tim Dejana Radonjića bez energije, a na ovom meču su viđene neke neuobičajane rotacije. Džoni O'Brajant je posle dva nerezonska šuta izašao iz igre i nije se vraćao, pa je na kraju u statistiku upisao samo tri i po minuta igre. To je iskoristio Duop Rit, koji posle meča sa Mornarom gde nije igrao sada je za 18 minuta postigao 10 poena uz 6 skokova i bio je možda i jedina svetla tačka tima. 

Poraz je mogoa biti i ubedljiviji da Ataman na kraju nije dao priliku mlađim igračima koji se nisu snašli, pa je Zvezda u jednom trenutku došla i na -12. Pobeda domaćina ipak nije dolazila u pitanje. 

18:35

KRAJ! Ubedljiva pobeda Efesa 86:72

Šanli sada proba za tri i promašuje, a onda posle promašaja za tri igrača Zvezde Davidovac je ugurao ovu loptu u koš. Opet je sam Boboa, ali promašuje ovoga puta. 

Faul Muse nad Davidovcem, a onda Hol lagano prolazi kroz reket i daje poene. Ali-up za Noka i topi se ova prednost. Ipak, opet poeni ispod koša za Efes. 

Noko je fauliran i imaće dva slobodna bacanja. Promašio je oba i to je to. 

18:29

38. minut: Tajmaut Atamana, 84:66

Faul nad Danstonom, ali on promašuje oba sobodna bacanja. Davidovac potpuno sam sa druge strene, ali lopta izlazi iz koša. Ali pogađa iz kontre za svoj deseti poen i Ataman traži tamaut.

18:27

37. minut: Dobrićev veliki promašaj! 84:64

Sada se čeka da se ovaj meč završi, loš napad Efesa, a potom i jako konfuzan pokušaj Crvene zvezde, napad koji je istekao bez šuta na koš. 

Hol seče dodavanje Danstona, a onda lagano postiže poene u kontri. Boboa daje za Danstona ispod koša koji opet zakucava. A onda Dobrić šutira pored koša. 

18:22

35. minut: Stabilnih +20 za domaćina, 82:62

Iz ugla Dobrić pogađa za tri, a onda Kori Volden prodire i pogađa uz prekršaj, Ipak, promašuje Volden dodatno bacanje. 

Tunčer promašuje trojku, a onda u kontri Rit promašuje trojku. Dobar pas Simona ispod koša, a Danston je fauliran ispod koša. Pogađa Danston oba puta.Tajmaut za Zvezdu!

18:18

33. minut: Ovde se čeka kraj, 80:57

Kino Kolom šalje pas duboko u aut. Promašaj za tri Efesa, a onda Larkin sam ispod koša hvata loptu i lako postiže dva poena. 

Duop Rit u prrodoru opet poentira, a onda Larkin munjevito prolazi kroz odbranu i postiže dva poena. Kolom promašpuje za tri. 

18:16

POSLEDNJIH 10 MINUTA!

Faul nad Dobrićem na prodoru, a on pogađa samo jedno bacanje. Promašaj Larkina, a onda hvata loptu Efes. Micić gubi loptu, a onda Kuridža polaže ispod koša. 

18:11

KRAJ TREĆE ČETVRTINE: Efes ubedljivo vodi 75:52

Rit u prodoru pogađa flouter, ali ako on mora ovako da rešava napade, jasno je kako je napad Zvezde loš. Danston je fauliran, ali srećom Zvezda nije u bonusu. 

Larkin pogaša trojku preko ruke Rita, ovo je njegova četvrta trojka. Sada Lazić mora da šutira preko ruke. Dobra odbrana, a onda pas iz skoka pravo u aut Alekse Radanova. 

Sve se završava ali upom i Danston zakucava. 

18:07

28. minut: Kontre, faulovi, i dalje +20 za Efes, 70:50

Davidovac do Rita, ispod koa lopta za Noka koji promašuje. Jako loš napad Efesa, a onda Efes faulom Micića seče ovaj napad Zvezde. 

No, izgubljena lopta pošto pas ide direktno u ruke Larkinu. Ali i Anderson gubi loptu, ali kontru seče Larkin.

18:05

26. minut: Zvezdi pretii ubedljiv poraz.

Boboa opet sam ispod na trojci i lagano ovo pogađa. Promašaj Dorbića za tri, pa repriza - trojka Boboe! Posle 16. asistencije za igrače Efesa opet Šanli daje poene ispod koša. 

18:04

24. minut: Promašaji sa obe strane. 60:42

Nastavlja se u istom ritmu, Šanli svojim desetim poenom na meču uspeva da poveća prednost Efesa na +20. 

Ipak, sada Davidovac uzima stvar u svoje ruke i stvara dva poena na asistenciju Hola. Ne može ipak sve da uđe Šanliju pa on sada promašuje, ali mu se sa druge strane revanšira Lengston Hol. 

18:01

22. minut: Opet problemi ispod koša, 58:40

Prolazi Lengston Hol do koša i uspeva da postigne prve poene Zvezde u drugom periodu, a posle promašaja Šanlij za tri Rit hvata loptu. Centar Zvezde potom u napadu svog tima pogađa trojku! 

Opet ipak "curi" odbrana ispod koša, pa je tako Šanli ono što je promašio sa distamce. sada pogodio. 

17:58

DRUGO POLUVREME POČINJE!

I ovaj period počinje promašajem, sada je neprecizan Lengston Hol. ali sa druge strane je neprecizan i Adrijan Moerman. 

Ne pomaže to puno jer iz svog trećeg pokušaja za tri nije precizan ni Dejan Davidovac, 

17:42

KRAJ POLUVREMENA! Ogroman zaostatak za Zvezdu! 56:35!

Larkin pogađa za dva, a onda imamo još jednu izgubljenu loptu crveno-belih. Izgubljena lopta tima Dejana Radonjića i sa trojkom Larkina se završava prvi period igre! 

17:41

19. minut: Nikako da se smanji prednost, 51:35

Nikako da se skupi odbrana Zvezde, opet je Micić imao izgledan put za tri i pogodio ga je. No uzvraća mu sa druge strane Ognjen Dobrić!  Branko Lazić krade loptu Musi, ali Dobrić nije precizam u narednom napadu i propada šansa da se Zvezda približi. 

Faul nad Micićem i Zvezda je izašla iz bonusa, a posle njegovog pogotka za dva sada je +16! 

17:38

17. minut: Novi problem! 46:32

Loše vesti! Lojd je fauliran i mora da izađe sa terena, valjda povreda nije ozbiljna! Ipak Dobrić je ušao umesto njega i pogodio dva bacanja. 

Promašaj Efesa kažnjava Branko Lazić u narednom napadu svojim pogotkom. Posle dva loša napada sa obe strane Kuridža pogađa ispod koša. 

17:36

Tajmaut Zvezde

Kolom gubi loptu, Larkin je krade i lako poentira u kontri i sada mora Zvezda da traži minut odmora.

17:34

16. minut: Pogađa i Micić, sada je +19, 44:25

Pokušava se ispod koša, ali Noko ne pogađa, Sa druge strane faul nad Singltonu, a onda se nastavljaju muke Zvezde pod košem pošto Šanli opet daje poene. 

Ipak Davidovac trojkom na asistenciju Koloma daje nadu Zvezdi da može da se približi. ali odbrana nastavlja da "puca", pa tako Micić svojom drugom trojkom samo "penje" prednost Efesa. 

17:31

14. minut: Nesportska za Voldena, 39:22

Davidovac je fauliran, ali nažalost pogađa samo jedno slobodno bacanje, a onda Sertač Šanli koji na ovom meču igra mnogo više nego što se očekivali još jednom daje poene ispod koša. 

Nesportski faul Korija Voldena samo pravi dodatne probleme Zvezdi, sada Larkin pogađa dva bacanja. Ipak, posle njegovog promašaja za tri, ovo nije mnogo naškodilo Zvezdi.

17:26

13. minut: Larkin preseca Zvezdinu dobru igru, 35:21

Posle tajmauta za Efesa Lojd promašuje trojku, ali Noko se bori ispod koša, hvala loptu i daje dva poena! 

Vrača Larkin svoj tim u ofanzivni ritam sa trojkom, a posle promašaja Dejana Davidovca pokazuje da je najbolji kada timu ne ide i sa još dva poena vraća Efes na veću razliku. 

17:22

POČINJE DRUGA ČETVRTINA! Dobar start Zvezde! 29:19

Dobro je krenulo za Crvenu zvezdu, pogodio je Lengston Hol uz faul, a onda je posle izgubljene lopte Efesa Dobrić pogodio trojku i sada je -10!

17:18

KRAJ PRVE ČETVRTINE! 29:13

Potpuna dominacija Efesa, prvo je Boboa promašio, a onda je Micić pogodio za tri! Isforsiran šut promašio je O'Brajant, a onda posle ofanzivnog skoka Rita promašuje i Volden. 

Promašaj za dva Džejmsa Andersona, a onda Džordan Lojd efikasno završava i pogađa za dva. Faul nad Micićem koji promašuje oba bacanja, ali Singlton to hvata ispod koša i pogađa za dva. 

Za kraj izgubljena lopta Duopa Rita i na kraju čak i Doguš Balbaj pogađa, tako da sedam igrača Efesa postiže poene u ovoj četvrtinoi- 

17:14

8. minut: Efes duplirao Zvezdu, 22:11

Kori Volden promašuje trojku, ali ne uspeva da se ispravi ni posle ofanzivnog skoka, pa u brzom napadu Vasilije Micić dolazi do poena.

Jako loš pokušaj za tri Džordaa Lojda i sada faul da se preseče brz napad. Faul pod košem nad Danstonom, on ide na liniju penala, ali on srećom promašuje. 

Konačno poeni i Džordana Lojda za tri poena i dobre vesti za Zvezdu - smanjuje se prednost bar malo.

17:10

6. minut: Raste prednost! 20:8

Konačno dobar napad crveno-belih! Pogađa za tri Marko Jagodić-Kuridža! Ipak, ne vredi ovo ako se nastavi loša igra u napadu promašuje Simon za dva, ali posle ofanzivnog skoka trojku daje Rodrigo Beboa. 

17:09

4. minut: Velika prednost Efesa! 14:3

Pre tajmauta Radanov je napravio faul nad Šanlijem ispod koša, a on je precizan jednom sa linije penala. 

Ognjen Dorbić promašuje otvoren šut za tri poena, a onda Boboa pogađa u trku i sada je ovo već velika prednost. Posle još jednog lošeg napada crveno-belih Sertač Šanli pogađa sa distance za dva! 

17:06

3. minut: Tajmaut Radonića, 8:3

Sada je Moerman bio precizniji i pogodio je prvu trojku za tim iz Turske, a asistencija je došla od strane Micića. 

Aleksa Radanov je opet probao za tri, ali nije uspeo, a skok je uhvatio Micić. Promašaj srpskog pleja, ali lopta je opet u rukama Efesa i sada trojku daje Krunoslav Simon. 

Posle tri minuta igre mora da traži tajmaut Radonjić

17:03

1. minut: Vodi Zvezda 2:3

Prvi napad je Efes realizovao preko Krunoslava Simona, ali je onda posle promašaja Radanova i dobre odbrane Crvene zvezde Kori Volden pogodio trojku!

17:02

POČINJEMO!

Meč je počeo, a startne petorke su sledeće: 

EFES: Micić, Simon, Moerman, Boboa, Šanli

CRVENA ZVEZDA: Volden, Radanov, Dobrić, Kuridža, Noko

16:51

Da li je vreme?

Efes je jedan od timova sa kojima Crvena zvezda najteže izlazi na kraj. Crveno-beli imaju samo dve pobede nad turskim timom u Evroligi i to poslednju 2017. godine. 

Na gostovanju nikada nisu pobedili, a prvi meč je odigran još 2015. godine u decembru. Da li je posle više od pet godina došlo vreme za trijumf?

16:25

Efes mnogo očekuje od Muse!

Džanan Musa je došao iz Bruklina kao veliko pojačanje, a u porazu od Zenita igrao je ravno 100 sekundi. Sada se očekuje da ima ozbiljniju minutažu i da već krene da ispunjava velika očekivanja koja su postavljena pred njega. 

16:14

Zvezda dobila pojačanje!

Konačno se vratio Džordan Lojd! 

Dugo je odsustvovao sa terena zbog virusa korona, a na meču sa Mornarom je uverio navijače da je ponovo u top formi. Dao je 18 poena i pored Ognjena Dobrića bio najbolji akter meča. Sada će prvi put od povratka Dejana Radonjića na klupu Crvene zvezde američki bek biti u sastavu za meč Evrolige. 

16:09

Dobrodošli!

Pratite uživo prenos meča Anadolu Efes - Crvena zvezda iz minuta u minut uz MONDO. 

Duel počinje od 17 časova i biće prvi na današnjem programu Evrolige. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije