• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Razapinjali" Divca što ga sklonio, sad ga niko neće! Četvorostruki Ol star centar ponovo dobio otkaz

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Povrede i "usijana" glava mu ozbiljno usporili karijeru

 demarkus-kazins-dobio-otkaz-hjuston-vlade-divac-sakramento Izvor: MN PRESS

Svojevremeno je američka košarkaška javnost sipala drvlje i kamenje po Vladu Divcu kada je odlučio da "trejduje" Demarkusa Kazinsa. Popularni "Bugi" bio je rešen da dokaže nekadašnjem GM-u Sakramenta da je pogrešio, ali kako više vreme prolazi, samo dokazuje da je u pravu.

Možda će vas zanimati

Sada se razišao sa Hjustonom, od koga je prošle nedelje dobio garantovani veteranski "minimalac" od 2,3 miliona dolara, što je svojevrsni znak zahvalnosti kluba igraču, koji će sada potražiti nove opcije u želji da spasi karijeru.

Kazins ima 30 godina, četiri puta je učestvovao na Ol staru, osvojio je svetsko i olimpijsko zlato sa reprezentacijom, ali ga je serija povreda i neslaganja sa upravama udaljila od najboljih dana karijere. U 25 utakmica za Hjuston postizao je u proseku 9,6 poena i 7,6 skokova, dok je iz igre šutirao samo 37,6 odsto.

Kazins u Hjustonu nije bio zadovoljan ulogom rezervnog centra, iza Kristijana Vuda, a želeo je i još minuta. Trener Roketsa Stiven Sajlas nije želeo da igra sa dva centra, već je želeo da se osloni na Vuda, prvog strelca i skakača ekipe.

Od kad je on iščašio članak desne noge, Hjuston je izgubio čak osam utakmica. Kazins je za to vreme beležio 12,1 poen i 9 skokova u tim utakmicama, ali je standardno imao problema u odbrani. U ponedeljak nije igrao u porazu od Čikaga zbog povrede pete.

Kazins se proslavio u Kingsima, ali je Divac odlučio da ga trejduje 2017. u Nju Orleans, gde je igrao redovno, ali je tokom naredne sezone pokidao Ahilovu tetivu. Posle toga je potpisao za Golden Stejt, ali je tamo povredio kvadriceps u sezoni 2018/19. Posle toga je prošle sezone potpisao za Lejkerse, ali je pokidao prednje ukrštene ligamente i pre nego što je debitovao.

Od kada ga je Sakramento draftovao 2010. kada je zaigrao u NBA, ima prosek od 20,8 pona i 10,7 skokova.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC