• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Evroliga Crvena zvezda Bajern
 Evroliga Crvena zvezda Bajern

Bolan poraz Zvezde, Lučić opet "slomio" crveno-bele: Sedmi neuspeh u nizu - ponovo su pali kad se lomilo!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda je poražena od Bajerna 76:78 na svom terenu u 27. kolu Evrolige.

 Evroliga Crvena zvezda Bajern Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je u još jednom dramatičnom meču poražena u Evroligi, a ovoga puta je bolji bio Bajern. 

Tim Dejana Radonjića se držao sve do poslednjih momenata, ali su na kraju Vladimir Lučić I Vejd Boldvin doneli pobedu ekipi Andree Trinkijerija. 

CRVENA ZVEZDA - BAJERN 76:78 (10:15, 25:16, 22:19, 19:28)

Bajern je odlučio meč serijom 16:3 u završnici, u kojoj je Lučić dao svih svojih 10 poena. Od Zvezdinog vođstva 68:62 u 36. minutu do mirnih 78:71 za goste u poslednjem minutu.

Bajernov preokret je počeo Lučićevom ukradenom loptom i trojkom iz ugla kraj Zvezdine klupe. Bio je to njegov prvi pogodak, za 68:65, a utakmicu je završio sa 10. Ispostavilo se - odlučujućih.

Zvezda je slično pala protiv Bajkerna i u Nemačkoj, kada je Bajern u poslednja četiri minuta odlučio utakmicu serijom 13:0 i tada trijumfovao sa komotnih 74:59. 

Tim Dejana Radonjića je kao i na meču sa Žalgirisom izgubio snagu u poslednjih 10 minuta. Skraćena rotacija, te umor ključnih igrača u najbitnijim momentima uticali su na nešto slabiju igru u ključnim trenucima. 

Crvena zvezda je vodila 57:47 pred kraj treće četvtrtine, ali onda je Vejd Boldvin, najefikasniji igrač ovog meča sa 27 poena, uspeo da vrati svoj tim u igru. Postigao je pet uzastopnih poena, tešku trojku na kraju četvrtine i tako ostavio svoj tim u igru.

Dao je i prve poene u poslednjih 10 minuta i odigrao ključnu ulogu u povratku svog tima, iako je celu četvrtu četvrtinu proveo na parketu sa četiri faula. Nekoliko puta ga je Dobrić napao i probio, dva puta postigao poene, ali nije Boldvin napravio svoj peti faul. 

22:48

Igrač odluke - Vladimir Lučić!

Ubacio je 10 poena, ali svih 10 u poslednjoj četvrtini! Promašivao je 30 minuta, ali kada je bilo najbitnije opravdao je poverenje svog trenera i doneo je pobedu svom timu. 

22:42

KRAJ! BOLAN PORAZ! 76:78

Vejd Boldvin je pobegao svom čuvaru i istekle su te tri sekunde. Auh, kakav poraz!

22:38

KAKVA DRAMA! Vodi Bajern +2 na 3 sekunde do kraja! 76:78

Lojd gubi loptu, ali ona ipak ostaje kod Zvezde, no nema poena za crveno-bele. Pravi faul Simonović i na liniju penala ide Lučić koji daje oba penala. 

Poslednji napad za Zvezdu i pogađa Volden. Lučić odmah fauliran i sa penala promašuje. Volden pogaša trojku!

22:34

39. minut: Zvezda pred porazom! 71:76

Lojd opet promašuje iz jako teške pozicije, a onda Boldvin pogađa trojku!

22:32

39. minut: Opet Lučić! 71:73

Džordan Lojd pogađa preko ruke uz zvuk sirene, uz skok unazad! Ali Lučić sada pogađa trojku! Osam poena Lučića posle silnih promašaja u prvih 30 minuta!

22:29

39. minut: Drama! Vodi Bajern! 68:70

Lojd pokušava za tri i nije pogodio, Dva slobodna bacanja za Boldvina posle faula Uskokovića, a on pogađa oba puta i imamo izjednačenje! Drama u "Pioniru", kao i uvek! 

Faul nad Uskokovićem pravi Šiško, Lojd je promašio, a onda je mrtva lopta! Iako je Gist skakao sa Lojdom, Gist je pipao loptu ranije nego što sme i lopta je za Zvezdu! 

Davidovac je promašio trojku, a Lučić pogađa za vođstvo Bajerna!

22:25

37. minut: Lučić! 68:66

Prošao je Vejd Boldvin, koji je još od treće četvrtine sa četiri faula na terenu! Sada je na liniji penala, a ovoga puta opet promašuje drugo bacanje. 

Volden gubi loptu, Lučić pogađa prvu trojku i sada Zvezda vodi sa samo dva poena razlike! 

22:23

36. minut: Džordan Lojd! 68:62

Vejd Boldvin je sada fauliran od strane Dobrića, ali pogađa samo jedno bacanje. Lojd je nagazio liniju i pogodio jako težak šut za dva! 23 poena ima! 

Promašaj za tri iz kornera za Bajern, a onda Lojd pravi korake. 

22:21

35. minut: Gusto! 66:61

Gist promašuje dodatno bacanje, a onda sjajan okret Dobrića za njegov 13. poen! Pravi Davidovac četvrti timski faul za Zvezdu. Vejd Boldvin nastavlja da sipa, sa četiri lične greške postiže još poena. 

A onda Vajler-Veb hvata loptu, no Boldvin prelazi sa loptom na svoju polovinu i on gubi loptu. Dobrić ne pogađa u prodoru, ali lopta pogađa Boldvina - koji je u autu. 

Gist pravi faul, a onda Lojd sjajno vara Gista i daje poene!

22:16

34. minut: Greške Zvezde, Bajern sve bliži! 62:59

Mrtva lopta, a onda Simonović bolji u skoku od nižeg Silija! Volde žuri i ne pogađa za tri. A onda jako loš faul. Simonović faulira Vajler-Veba na šutu za tri. On je precizan sa linije penala i smanjuje prednost domaćina. 

A onda Volden baca loptu pravo u aut! Gist zakucava uz faul i ide na liniju penala! Tajmaut Zvezde! 

22:12

32. minut: Poeni ispod koša, a oda Davidovac! 62:54

Prvi napad za Bajern i opet pogađa Boldvin! Ali sa druge strane ostaje Marko Jagodić-Kuridža sam ispod koša i zakucava. 

Pod koš ide lopta Gistu koji pogađa lako pošto je ostao nebranjen. Potom Davidovac pogađa troku! 

22:09

Boldvin održao Bajern!

Iako ima četiri penala ostao je na terenu i serijom poena uspeo da ostavi svoj tim u igri. Iako mu je nekoliko puta pobegao Dobrić i došao do poena Boldvin je sa pet poena u finišu četvrtine zadržao Bajern na "samo" -7!

22:08

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! 57:50

Di Džej Sili se takođe upisuje u listu strelaca, daje trojku za smanjenu prednost. Dobrić ne pogađa trojku, a Vejd Boldvin promašuje posle naskoka. Ipak, fauliran je Gist u skoku. Opet pogađa jedno od dva. 

Dobrić opet napada Boldvina i daje dva poena. No već u narednom napadu Vejd Boldvin daje dva poena. Promašuje trojku Jagodić-Kuridža, ali Dobrić hvata loptu i pogađa!

Sili prerano šutira trojku, Simonović hvata loptu i Vajler-Veb pravi glup faul! Na sedam sekundi do kraja Simonović ide na slobodna bacanje i pogađa ih!

Ali Vejd Boldvin daje trojku!

22:04

28. minut: Dvocifrena prednost! 51:41

Dobrić pokušava, ne prolazi Cipsera, ali Lučić tu pravi faul. Ne uspeva Lojd, ali hvata Zvezda skok! Dobrić ponovo pokušava prodor i uspeva da pogodi! 

Potom posle promašaja Bajerna Vejd Boldvin pravi nesmotren faul i šalje Lojda na penale. Pogađa oba puta i evo dvocifrene prednosti za Zvezdu!

22:01

27. minut; Kakav potez Jagodić-Kuridže! 47:41

Promašaj Voldena pokupio je ispod koša Lučić, a posle asistencije Silija Nik Vajler Veb pogađa trojku za svoje prve poene na meču. 

Voldenu se otvorio reket, Simonović je odvukao dva igrača na sebe i Volden je ovo lako položio. Lojd juri u kontru, a Cipser to zaustavlja. 

Prelepo dodavanja, ali-up Jagodića-Kuridže i Lojda i sjajni poeni! A sa druge strane daje prve poene Pol Cipser.

21:57

Kako je to izgledalo do sada?

21:56

25. minut: Simonović! Lojd! Tajmaut! 43:36

Lojd promašuje trojku preko ruke, ali to isto sa druge strane radi Kramer. I onda konačno Simonović daje trojku! Njegovi prvi poeni na meču posle 24 minuta. 

Lučić nastavlja da promašuje trojke, a Lojd pogađa u prodoru i Trinkijeri traži tajmaut. 

21:54

23. minut: Dobra odbrana! 38:36

Jako loš napad Zvezde. Prvo promašaj Simonovića, pa je uhvatio loptu Kuzmić, a onda je i on promašio, da bi na kraju Lazić napravio faul u napadu. No Rejnolds se revanširao svojim faulom u napadu.

Volden je prošao, pogodio i dobio dodatno slobodno bacanje koje je iskoristio. Volden je opet otišao da pomogne ispod koša i opet je morao da pravi faul nad Šiškom. 

Na kraju od kolena Šiška lopta ide u aut!

21:51

22. minut: Vodi Bajern! 35:36

Rejnlods pogađa ispod koša uz faul Kuzmića, a centar Bajerna pogađa i dodatno slobodno bacanje. Uskoković šalje loptu u aut, jako loš pas je poslao Lojdu. 

Rejnolds pogađa sa poludistance i vodi Bajern!

21:49

Prvo ime Crvene zvezde i na ovom meču - Džordan Lojd!

Izvor: MN PRESS

21:48

Počinjemo bacanjima!

Džordan Lojd ne pogađa slobodno bacanje, a onda lopta ide Zvezdi, sve zbog one tehničke na kraju poluvremena. 

21:46

Trinkijeri na poluvremenu:

"Igrali smo dobro, ali smo u odbrani imali neke jako nesmotrene greške koje su nas koštale vođstva", rekao je Italijan. 

21:41

Loše krenulo, a onda su na teren ušli...

Domaći igrači! 

Crvena zvezda je prvih pet minuta meča bila bez poena, a onda je Džordan Lojd konačno dao poene za Crvenu zvezdu. 

Držao je Bajern prednost tokom prvih 10 minuta, a onda je Radonjić drugu četvrtinu počeo sa domaćom petorkom. Na terenu su bili Uskoković, Dobrić, Davidovac, Simonović i Jagodić-Kuridža, a od 10:15 se stiglo do 20:17!

21:33

POLUVREME! Vodi Zvezda 35:31

Faul nad Lojdom u prodoru i lider Zvezde pogađa oba puta. Lučić treći put promašuje za tri u prvih 10 minuta. Potom Lojd umesto šuta - gazi aut liniju!  Poslednji napad je imao Bajern, a onda je Vejd Boldvin dobio tehničku! 

Izgleda da će drugo poluvreme početi bacanjima Zvezde!

21:27

19. minut: Tajmaut Radonjića! 33:31

Još jedna promašena trojka Vladimira Lučića, ali Zvezda gubi ovu loptu vrlo lako. Faul nad Gistom ispod koša i pogađa jedno bacanje. 

Posle gužve ispod koša lopta je za Bajern. Volden je "poleteo" za loptom, Šiško je ostao sam i pogodio svoju treću trojku!

21:23

18. minut: Glupost Rejnoldsa! 33:27

Faul nad Džordanom Lojdom, Amerikanac ide na liniju slobodnih bacanja i oba puta pogađa. Još jednom sam na trojci Šiško i postiže svoju drugu trojku. 

Dugo drži loptu Džordan Lojd, a u poslednjem momentu je fauliran. Rejnolds je loptu koja je padala daleko od koša udario i ovo je silazna putanja! Dodatno bacanje za Lojda i promašuje ga bek Zvezde. 

Promašuje trojku Lučić, a Volden hvata skok. Šiško pravi faul i šalje na penal Voldena. Pogađa oba.

21:18

17. minut: Boldvin vraća Bajern! 27:24

Leon Radošević u skoku pravi faul, a onda iz auta sjajna akcija za Lojda i on postiže svoj deveti poen na meču. Nastavlja da greši Bajern, a sa druge strane Aleksa Uskoković sjajno prolazi, postiže poene i uz to je fauliran! Dodaje još jedan poen sa penala. 

Boldvin ide u solo prodor, uzima jako težak skok šut, ali ga pogađa. Spušta se lopta Kuzmiću, ali on promašuhje, a onda Vejd Boldvin daje trojku i vraća svoj tim u igru. 

Tajmaut Dejana Radonića!

21:15

15. minut: Drži prednost Zvezda! 22:19

Poeni za Bajern, ali sa druge strane Džordan Lojd pogađa dvojku i vraća te poene. Dug napad Bajerna bez neke ideje pa se završava lošim utem, ali i Zvezda greši. 

Ostao je sam Cipser i on promašuje iz ugla, a onda Lojd dugo drži loptu i dribla je u nogu Radoševića. Lojd dobro prodire, ali promašuje. 

21:13

Domaća petorka pravi seriju!

Na terenu su bili Uskoković, Dobrić, Davidovac, Simonović i Jagodić-Kuridža, a sa svih pet domaćih igrača crveno-beli su napravili seriju 10:2. 

Od 10:15 su stigli do vođstva - 20:17!

21:11

13. minut! Vodi Zvezda! 20:17

Utrčava Boldvin, udara u Dobrića i lopta mu ispada u aut. No gubi loptu i Uskoković sa druge strane. 

A onda sjajna rampa Jagodić-Kuridže! Dobrić je sam u uglu i pogađa za tri! Prvo vođstvo Zvezde i tajmaut Trinkijerija! 

21:08

12. minut: Izjednačenje! 17:17

Prošao je Uskoković, produžio je drugi korak i onda je pogodio jako težak šut! Sjajan Dobrić u odbrani i lopta je na kraju za Crvenu zvezdu. 

A onda trojka Jagodić-Kuridže za izjednačenje! 

21:06

11. minut: Problemi pod košem 12:17

Odmah faul nad Dobrićem u prodoru i ide 26-godišnjak na liniju penala. Pogađa oba. Potom faul nad Šiškom, a Rejnolds je sam pod košem i daje poene. 

21:04

Loš start!

Čak pet i po minuta nije bilo poena za crveno-bele na startu, ali odbrana je bila na nivou tokom prvi 10 minuta, tako da Bajern nije uspeo da se odlepi. Ipak, napad crveno-belih ne izgleda dobro, a šut za tri poena je prilično loš. 

21:02

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Vodi Bajern 10:15

Kori Volden daje prve poene, ovo je druga trojka Zvezde u prvih 10 minuta! Krade loptu Davidovac, a Dobrić ne prihvata loptu i ona je sada u rukama Bajerna. 

Korake pravi Rejnolds, ali to sudije nisu videle, pa on pogađa za dva. Prolazi Volden, ne pogađa, ali Dobrić je krade! Simonović ne pogađa na kraju i Zvezda ide na odmor sa -5.

21:00

9. minut: Bajern drži prednost 7:13

Dobra odbrana Zvezde, Lučić je dao trojku, ali posle isteka napada! Džordan Lojd je izašao iz bloka i dao trojku! 

Boldvin sa druge strane naskače na penal i pogađa. Lojd preuzima odgovornost šutira iz teške pozicije, a Volden prekida kontru faulom. A onda Rejnolds pravi faul u bloku i poklanja loptu Zvezdi. 

Promašuje trojku i Simonović, a Žan-Mark Šiško pogađa trojku preko svog nekadašnjeg saigrača Marka Jagodića-Kuridže. 

20:55

7. minut: Konačno poeni crveno-belih! 4:8

Loš napad Bajerna, a onda konačno poeni! Džordan Lojd posle više od pet minuta igre pogađa i Zvezda ima dva poena na semaforu! 

Rejnolds lako rešava situaciju protiv Kuzmića ispod koša i postiže poene, ali sa druge strane precizan je Branko Lazić sa poludistance. No Rejnolds sada licem prema košu rešava ovo, šutira preko Kuzmića i pogađa. 

Potom vraća Volden loptu preko pola i gubi je! Televizijski tajmatu. 

20:53

5. minut: Zvezda bez poena! 0:4

Lazić promašuje trojku, potom Lojd krade loptu, ali Davidovac je neprecizan za tri! Potom Radošević pravi grešku i lopta je opet kod crveno-belih, a Zvezda je bez poena u prvih četiri minuta!

Ulazi Kori Volden i on je neprecizan u prodoru! 

20:50

4. minut: Konačno poeni! 0:4 za Bajern!

Radošević je precizan iz trećeg puta, opet je lopta išla ispod koša, ali je sada ušla! Lazić promašuje otvorenu trojku iz ugla, a Lojd prekida kontru Bajerna faulom. 

Džonson napada Simonovića leđima i ne pogađa, ali Davidovac ne uspeva da pogodi preko Radoševića. Radošević nastavlja da promašuje sa poludistance, 

Davidovac gubi loptu i Vejd Boldvin pogađa u kontri!

20:48

POČELI SMO!

Radošević ne pogađa poluhorog, a u prvom napadu Zvezde odgovornost preuzima Marko Simonović. Ipak napad je prekinut posle faula Kuzmića. 

Opet promašuje Radošević, a onda Lojd promašuje ceo obruč. Loš početak sa obe strane!

20:46

Minut ćutanja

Na startu minut ćutanja u spomen Milenko Kašanina, dugogodišnji član skupštine KK Crvena zvezda.

20:45

STARTNA PETORKA!

Crvena zvezda izlazi u sastavu: Lojd, Lazić, Davidovac,Simonović, Kuzmić. 

Očigledno će Dejan Davidovac na startu biti plejmejker. 

20:42

Kakav je skor dva trenera?

Do sada su se sastali dva puta, a oba puta je kao pobednik izašao Dejan Radonjić! Hoće li tako biti i večeras?

20:40

Ekipe su izašle na teren!

20:38

Uskoro počinje meč!

20:37

I Trinkijeri je na "domaćem terenu"

Kao trener Partizana Andrea Trinkijeri je itekako upoznao Beograd. Crno-bele je vodio do dva trofeja u Kupu Radivoja Koraća, te jedan Superkup ABA lige. 

20:12

Radonjić protiv "svojih"

Pre povratka u Crvenu zvezdu Dejan Radonjić je vodio upravo minhenski Bajern. On je predvodio Bavarce od 2018. do 2020. godine i osvojio je sa timom iz Minhena dve šampionske titule. 

19:56

Dobrodošli u MONDO live!

Zajedno sa nama uživo pratite utakmicu 27, kola Evrolige između Crvene zvezde i Bajerna.

Crveno-beli će probati da prekinu niz od šest poraza u Evroligi, dok su Bajernu pobede neophodne kako bi ostao na mestu koje vodi u četvrtfinale. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije