• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Osmi poraz Zvezde u nizu, opet ista priča: Simonović sipao trojke, crveno-bijeli pali kada je bilo bitno!
 Osmi poraz Zvezde u nizu, opet ista priča: Simonović sipao trojke, crveno-bijeli pali kada je bilo bitno!

Osmi poraz Zvezde u nizu, opet ista priča: Simonović sipao trojke, crveno-bijeli pali kada je bilo bitno!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda je upisala osmi poraz u nizu u Evroligi, poraženi su od Olimpijakosa u Pireju 79:94

 Osmi poraz Zvezde u nizu, opet ista priča: Simonović sipao trojke, crveno-bijeli pali kada je bilo bitno! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je osmi put zaredom poražena u Evroligi, a sada je od crveno-bijelih iz Beograda bolji bio Olimpijakos. 

Tim iz Pireja je savladao izabranike Dejana Radonjića na već prepoznatljiv način - imali su više snage u završnici! Jedini raspoložen u redovima srpskog predstavnika bio je iskusni Marko Simonović sa 19 poena, ali ni njegovih pet trojki nije donijelo Zvezdi povoljan rezultat.  

OLIMPIJAKOS - CRVENA ZVEZDA 94:79 (30:19, 23:29, 22:19, 19:12)

Olimpijakos je takođe u ovaj meč ušao sa sedam uzastopnih poraza, ali je ipak bio bolji rival. Sve je krenulo nizbrdo poslije promašenog zicera Ognjena Dobrića pred kraj treće četvrtine.

Uspjela je Zvezda poslije lošeg starta da "stisne" odbranu, da se vrati u meč, a poslije trojke Branka Lazića sa osam metara uspjela je da povede (58:59), a onda je od rezultata 66:66 sve palo u vodu.

Ognjen Dobrić je prošao u prodoru, imao je zicer i promašio ga je! Potom je Vezenkov dao dva bacanja, Dobrić u narednom napadu samo jednom i treća četvrtina se završila serijom domaćina 5:0. Tu je meč prelomljen i nije bilo povratka. 

Dosta se brzopleto igralo na startu četvrte četvrtine, ali Olimpijakos je uspijevao da drži prednost. Kao i u nekim prethodnim mečevima Zvezdi je polako ponestajalo snage. Ne samo da u posljednjih pet minuta nije bilo kreacije u napadu, već je i odbrana potpuno pala. 

Simonović je šutirao za tri, pogodio, ali je nagazio liniju, dok je Noko zakucao ispod koša i to su bila jedina dva koša crveno-bijelih iz Beograda u posljednjih pet minuta. Sa druge strane Saša Vezenkov je čak ostao potpuno sam na polovini crveno-bijelih i nebranjeno je zakucao, dok je u finišu postigao i trojku. 

Na kraju su Vezenkov i Šakil Mekisik obilježili ovaj meč. Bugarin je imao 17, Amerikanac 20 poena, a Kostas Slukas je dodao 14. U Zvezdi je dugo Marko Simonović imao nepogrešiv šut za tri, pošto je dao prve četiri trojke. Na kraju je došao do 19 poena, a jedini dvocifreni pored njega bili su Dobrić sa 11 i Lojd sa 10 poena. 

CRVENA ZVEZDA: Hol 4, Volden 5, Lojd 10, Uskoković, Davidovac 4, Lazić 8, Radanov, Dobrić 11, Simonović 19, Jagodić-Kuridža 5, Kuzmić 7, Noko 6

OLIMPIJAKOS: Herison 2, Haralampos, Larencakis 7, Spanulis 4, Vezenkov 17, Printezis 6, Žan-Šarl 8, Dženkins 4, Kufos 8, Elis 4, Mekisik 20

Standings provided by SofaScore LiveScore

21:45

Repriza?

Crvena zvezda je imala rezultatski priključak sve do poslednje četvrtine. Bilo je +2 za Olimpijakos dva minuta do kraja treće četvrtine, a onda je Ognjen Dobrić sa linije penala propustio da izjednači.

Usledila je serija domaćina 5:0 i od tada je sve išlo ka porazu crveno-belih iz Beograda. U !poslednjoj četvrtini Olimpijakos je brzao, pravio greške, ali nije Zvezda imala snage da preokrene. Na kraju je ovo ispao čak i ubedljiv poraz!

21:44

KRAJ! OPET PORAZ! 94:79

Promašaj Mekisika, ali ni Zvezda ne daje poene, a onda Vezenkov daje svoj 17 poen posle trojke. Trojku promašuje Dobrić. Slukas daje poslednje poene na meču. 

21:40

39. minut: Ovo je poraz, 89:79

Hol dodaje do Noka koji pogađa ispod koša, a onda Mekisik ide u prodor, daje poene uz faul, a svemu dodaje i pogođeno slobodno bacanje. 

Dobriću izlazi lopta iz koša, a onda greše sa obe strane. Faul Hola i na liniju penala ide Slukas. Pogađa oba puta iskusni bek. Lojd prolazi ali promašuje. 

21:37

37. minut; Brzopleto! 84:77

Spanulis nije dao trojku, ali Marko Simonović sa druge strane jeste! Mekisik promašuje, ali Marko Simonović sada žuri sa trojkom i promašuje. No žuri i Vezenkov, promašuje. Lojd neprecizan za tri i aut je za Zvezdu. 

21:34

Tajmaut! 84:75

Dejan Radonjić je morao da traži minut odmora posle još jednog poena Šakila Mekisika! Velika je ovo prednost četiri minuta pre kraja...

21:32

35. minut: Olimpijakos drži stvari pod kontrolom, 82:75

Dobrić prolazi u prodoru, ali ne daje poene. Promašuje Larencakis, hvata loptu Vezenkov, a onda Larencakis daje poene iz drugog pokušaja. Simonović promašuje svoju prvu trojku, a Mekisik hvata loptu, Promašaj Olimpijakosa na kraju hvata Volden. 

Simonović daje trojku! A onda tri sekunde Vezenkova!

21:28

33. minut: Greška za greškom! 80:72

Faul nad Holom, on daje oba bacanja i vraća Zvezdu na jednocifrenu razliku. Ali Vezenkov je sam kao duh ispod koša i zakucava. 

Dobrić je u prodoru i daje poene. Fauliran je, a sa bacanja je precizan. Jagodić-Kuridža pravio faul nad Mekisikom, Promašaj Olimpijakosa, Hol gubi loptu sa druge strane. 

Greška za greškom sa obe strane, sada domaćini bacaju loptu u aut. 

21:24

31. minut: Raste prednost, 78:67

Počinje posledna četvrtina, a odmah faul u napadu. Davidovac promašuje za tri, a sa druge strane pogađa Larencakis za tri. 

21:21

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! 75:67 za Olimpijakos

Mekisik uzima loptu, a onda Volden dobija udarac i nekako je ovo njegov faul! Umesto faula Elisu, faul za Voldena. Pogađa jedno bacanje, a onda Dženkins pravi faul nad Lojdom. 

Blokada Žan-Šarla nad Lojdom, a onda promašuje na drugi obruč i ističe vreme za napad, pošto lopta nije dirala obruč. 

Prolazi ovaj napad i Livio Žan-Šarl daje poslednje poene u ovoj četvrtini. 

21:14

Tajmaut!

Dženkins je fauliran u prodoru, pogađa samo jedno bacanje, a onda loš napad Zvezde bez realizacije. Spanulis do Vezenkova koji daje trojku. Mini serija, +5 je za Grke i tajmaut Radonjića!

21:12

29. minut: Zicer! Ovo ne sme da se promašuje! 68:67

Mekisik je fauliran u prodoru, ali pogaša samo jedno bacanje i eto izjednačenje. Utrčava Dobrić i promašuje otvoreno polaganje! Zašto nije zakucao?

Sa druge strane faul nad Vezenkovom, a krilni centar Olimpijakosa, a pogađa opet oba puta sa penala. Lojd promašuje trojku, ali Kuzmić hvata tu loptu. Dobrić je fauliran u šutu! Promašuje jedno, daje jedno bacanje. 

21:08

27. minut: Vođstvo! 65:66

Lojdu nije sviran faul posle ovog šuta koji promašuje, a onda Vezenkov prolazi i faulira ga Dobrić. Oba puta je precizan Bugarin.

Simonović daje trojku uz kontakt! Nije sviran faul, ali Simonović je 4/4 za tri! Kufos pogađa ispod koša, ali daje i Kuzmić preko Spanulisa. 

21:04

Tajmaut

Mekisik daje trojku, a onda Hol daje sjajan pas za Noka koji zakucava. Potom centar Zvezde faulira Slukasa. Tajmaut. 

21:03

25. minut: Vodi Zvezda! 58:59

Mekisik greši, a onda Lojd u kontri pogađa. Saša Vezenkov promašuje trojku sa osam metara, A onda Lazić sa osam metara dovodi Zvezdu u vođstvo!

21:01

23. minut: Vraća prednost Olimpijakos! 58:52

Kostas Kufos previše lako do poena ispod koša, a onda promašena trojka Lengstona Hola. Mekisik pogađa trojku i Olimpijakos vraća prednost u samo dva napada. 

Promašuje Zvezda, ali ofanzivni skok Lazića. 

20:59

DRUGO POLUVREME! Samo -1! 53:52

Počinje Lengston Hol, kao i Lendri Noko! 

Greška Simonovića u dodavanju, ali Slukasu Hol krade loptu. A onda i pogađa dvojku Lengston Hol! Slukas gubi još jednu loptu i Lojd daje poene u kontri!

20:56

Printezis u istoriji!

Kada je preko Lazića postigao poene u prvom poluvremenu krilni centar OIlimpijakosa je ušao u istoriju Evrolige!

20:47

Lista strelaca

U Zvezdi prednjači Simonović sa 11 poena, od toga je dao tri trojke, a dobri su bili i Dobrić sa 7, Lojd sa 6, Kuridža, Kuzmić i Volden sa 5, te Davidovac sa 4. 

Kod Olimpijakosa Slukas je imao 10, a Žan-Šarl i Pritenzis po 6. 

20:42

POLUVREME! Olimpijakos vodi 53:48

Lojd sjajno prolazi, daje pas Simonoviću u korner i iskusni krilni igrač ovo pogađa. A onda Printezis pogađa "ono svoje", jednom rukom ispod koša! 

Simonović sada na asistenciju Davidovca daje trojku! Čarls Dženkins daje prve poene u duelu sa bivšim timom, vraća trojku. 

Davidovac baca loptu u ruke Liviju Žan-Šarlu, ali Herison ne pogađa za tri. Sjajna akcija Zvezde i Lojd dodaje za zakucavanje Davidovca. Poslednji napad za Olimpijakos, ali Kuzmić ne da Slukasu da šutne! 

Kraj prvog poluvremena!

20:38

19. minut: Opet povećava prednost Olimpijakos, 48:40

Slukas pogađa, a onda Davidovac promašuje trojku, ovo je bio jako loš šut. Volden faulom stopira moguću kontru, ali onda Slukas prolazi i daje svoj deseti poen. 

Vrlo brzo se vratila prednost Olimpijakosa i Dejan Radonjić traži tajmaut! 

20:37

18. minut: Zvezda na -4, 44:40

Pogađa Printezis svoje prvo slobodno bacanje, a onda i drugo. Još jedan loš faul Olimpijakosa, Slukas faulira Voldena na šutu za tri poena. Bek Zvezde daje sva tri bacanja! 

Pritisak na Slukasu, ali lopta je i dalje za domaćina, a onda Herison prolazi i pogađa iz teške pozicije. Fauliran je Lojd u prodoru, a sjajni Amerikanac pogađa oba bacanja. 

20:32

16. minut: Kuzmić se uključio! 40:35

Kuzmić je faulran ispod koša, ali pogađa samo jedno bacanje, no Livio Žan-Šarl posle neverovatnog okreta poentira. Sa druge strane opet Kuzmić koji zakucava. 

Dobija Printezis loptu ispod koša, ali tu je Lojd da napravi faul. Novi tajmaut. 

20:29

15. minut: Opet ofanzivni skok domaćina, 38:32

Livio Žan Šarl pogađa, a onda Lazić dobija tehničku zbog prigovora. Ipak, Spanulis ne pogađa bacanje. Hol je u igri, dodaje do Kuridže koji baca pas na Dobrića, koji je postigao trojku! Ovo je bio njegov 500. poen u Evroligi! 

Spanulis baca loptu u noge, ali Printezis je iskusno iznudio faul. Promašuje oba puta Printezis, A onda sjajno prolazi Dobrić kroz sredinu! 

Slukas promašuje trojku, onda skok Žan Šarla i on odbojkom daje poene. 

20:26

13. minut: Ne uspeva Zvezda da priđe! 34:27

Dobrić prolazi i sjajno zakucava, ali sa druge strane prolazi Larencakis, koji je u Beogradu imao sjajan meč. 

Prodor Jagodić-Kuridće, ali ne pogađa i lopta je u rukama domaćina. Faul Voldena prekida napad Olimpijakosa. Spanulis promašuje dugu trojku, a onda Noko dobija loptu ispod koša i daje koš uz faul. Promašuje penal. 

20:22

11. minut: Počinje dobro! 32:23

Fauliran Simonović na šutu za tri! Vasilis Spanulis se sapleo, udario o krilnog igrača Zvezde i poklonio srpskom timu poene. Simonović pogađa dva puta. 

Printezis pogađa neverovatno ispod koša, bez gledanja ka obruču! Dobrić promašuje trojku, a Kuridža ovo ubacuje u koš!

20:18

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Vodi Olimpijakos 30:19

Spanulis prolazi i svojim poenima daje najveću prednost Olimpijakosa. Faul Kuridže zaustavlja potencijalnu kontru.

Prošao je Spanulis Dobrića i sada je Olimpijakos na dvocifrenoj prednosti. Iskoristio je Olimpijakos faulove, iseckao ovaj napad Zvezde i to je to u prvih 10 minuta. 

20:15

9. minut: Jagodić-Kuridža! 24:19

Prvi poeni Korija Voldena posle šuta iz koraka, a sa druge strane Vezenkov promašuje otvorrenu trojku. A pmda Slukas pogađa dugu dvojku. 

Sada se upisao i Dejan Davidovac, onda je zatvorio u odbrani, ali je Oktavijus Elis uhvatio četvrti skok u napadu Olimpijakosa u prvih devet minuta. 

Slukas nastavlja da pogađa, a onda Jagodić-Kuridža prolazi kroz sredinu i pogađa uz faul! Dodaje i poen sa penala.

20:11

7. minut: Odlepio se Olimpijakos! 20:12

Slukas promašuje sa poludistance, ali Elis hvata loptu ispod koša i faulira ga Noko. Centar Olimpijakosa pogađa oba puta. 

Volden daje sjajan pas Simonoviću na stranu i on poentira za tri poena. Vezenkov prolazi, polaže, ali promašuje, no Kostas Slukas je siguran sa poludistance. 

Lojd napada Vezenkova i neprecizan je, a u kontri daje poene Mekisik. Tajmaut Dejana Radonjića!

20:06

5. minut: Na terenu Noko, 15:9

Poeni Džordana Lojda u prodoru, ali Mekisik daje još jednu trojku. Onda Branko Lazić ostaje u korneru i pogađa trojku. 

Ulazi Lendri Noko u igru, a Saša Vezenkov je sam i pogađa za dva poena. Dobra finta Lazića, ali promašuje šut kapiten Zvezde. Faul Simonovića i idemo na televizijski tajmaut. 

20:05

4. minut: Ima sreće Olimpijakos! 10:4

Kufos poentira ispod koša, a onda Lojd promašuje sa poludistance. A onda Mekisik pogađa neverovatnu trojku! Dvoumila se lopta, ali se na kraju vratila u koš. Uskoković baca loptu u ruke Mekisiku, a onda Kufost opet poentira iz reketa.

20:02

POČINJEMO! 3:4

Prvi napad za domaćina, a na startu faul u napadu Mekisika. Lepo se postavio Lojd. Potom izgubljena lopta Zvezde, a onda Vezenkov daje trojku za vođstvo. 

Kuzmić hvata promašaj Uskokovića i ubacuje dva poena isšpod koša. Promašaj Olimpijakosa posle dobre odbrane i napad za vođstvo. 

Dake poene Lojd!

19:59

Tu je i Đenka!

Omiljeni američki bek će opet igrati protiv Crvene zvezde, tima u kome je ostavio veliki trag!

19:58

STARTNE PETORKE!

Crvena zvezda: Uskoković, Lojd, Lazić, Simonović, Kuzmić

Olimpijakos: Slukas, Dženkins, Mekisik, Vezenkov, Kufos

19:50

Crveno-beli su na terenu!

19:41

Zdravstveni bilten?

Sve bolji, ali... 

Već na treningu pred meč sa Bajernom svi igrači Crvene zvezde osim Kina Koloma bili su prisutni. Ipak to ne znači da su spremni za mečeve. 

Virus korona ostavlja trajnije posledice na kondiciji i fizičkoj spremi igrača, pa je pitanje da li će iko od oporavljenih igrača zaigrati i na ovom meču. Kori Volden je na terenu već neko vreme, ali ostaje da se vidi da li že Noko, Rit i Hol dobiti minutažu. 

19:33

Teže ne može!

Crvena zvezda tradicionalno loše prolazi u Pireju! Do sada je tri puta igrala u atinskoj luci i nije ubeležila nijednu pobedu. 

Da li je konačno vreme da padne i bratski klub?

19:20

Dobrodošli!

Crvena zvezda gostuje u Pireju i nada se pobedi! 

Oba tima su u velikoj seriji poraza i žele da posle sedam uzastopnih neuspeha konačno dođu do pobede!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije