• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Žestok derbi, Zvezda pobedila Partizan! Koškanje, tehničke, nesportska, mnogo tenzije, a malo košarke!
 Žestok derbi, Zvezda pobedila Partizan! Koškanje, tehničke, nesportska, mnogo tenzije, a malo košarke!

Žestok derbi, Zvezda pobedila Partizan! Koškanje, tehničke, nesportska, mnogo tenzije, a malo košarke!

Crvena zvezda je i treći put ove sezone dobila Partizan u "večitom derbiju", ovoga puta je bilo 73:64

 Žestok derbi, Zvezda pobedila Partizan! Koškanje, tehničke, nesportska, mnogo tenzije, a malo košarke! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je pobedila i na trećem ovosezonskom derbiju pošto je savladala Partizan na domaćem terenu u 21. kolu ABA lige. 

Na meču na kome je bilo mnogo tenzije, videli smo i koškanje Amerikanaca, ali nismo videli previše košarke i lepih poteza. 

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 73:64 (15:14, 26:20, 16:16, 16:14)

Crveno-beli su na ovom meču imali mnogo dužu rotaciju, ali i mnogo više raspoloženih košarkaša. Čak petorica igrača Dejana Radonjića bili su dvocifrenu, a "iks faktor" je bio Duop Rit. 

Australijanac koji u poslednje vreme igra sve bolje je vreme provodio uglavnom na poziciji pet i na kraju je došao do 15 poena, i 7 skokova. Sa druge strane u crno-belom taboru je na visini zadatka bio samo Rašon Tomas sa 17 poena i čak 14 skokova! 

Crveno-beli su poveli na startu i nisu ispuštali prednost gotovo 40 minuta. Partizan je vodio sa 12:10 u osmom minutu i od tada do kraja duela Zvezda nije ispuštala prednost. 

Crno-beli su se mučili iza linije za tri poena i pogodili su samo dve trojke iz 17 pokušaja, a pogotovo je bio neprecizan Nemanja Dangubić koji je u prvom poluvremenu nanizao četiri teška promašaja. 

Aleksandar Matović je koristio Džoša Perkinsa samo minut i po na ovom meču što znači da je praktično ceo meč proveo bez klasičnog plejmejkera na terenu, dok je Rašon Tomas igrao skoro 35 minuta! Samo osam igrača je igralo za crno-bele na ovom meču, uz Perkinsa i Stefanovića koji su zajedno na terenu proveli oko dva minuta. 

U timu Dejana Radonjića se osetila veća svežine pogotovo kod igrača koji su se vratili iz povreda i izolacije posle zaraze virusom korona. Australijanac Duop Rit je bio prvo ime meča, a energiju je Zvezdi dao i Kori Volden, američki bek koji je na startu druge četvrtine pokrenuo svoj tim sa dve trojke. 

Tada su crveno-beli posle serije 10:0 poveli 22:14, a potom su došli i na maksimalnih +16 (35:19). Mnogo je više bilo raspoloženih u redovima crveno-belih, pa su tako svaki nalet Partizana uspevali da izdrže. Približila se Matovićeva ekipa i na -3 početkom treće četvrtine (41:38), ali to nije bilo dovoljno za povratak. 

Duop Rit je tada dao trojku, Davidovac pogodio ispod koša i Zvezda je otišla na +9 (49:40) i držala osetniju prednost do kraja meča. Na kraju duela je izgledalo da samo Rašon Tomas ima energije u timu Partizana, iako je na terenu proveo skoro ceo meč. 

Duel u kome nismo videli previše lepih poteza viđe ćemo pamtiti po finišu prvog poluvremena u kome smo videli čarke, tehničke, jednu nesportsku i jedno brutalno zakucavanje! 

Uroš Trufinović je "stavio na poster" Duopa Rita pri rezultatu 35:19, a onda su se "zakačili" Džordan Lojd i Rašon Tomas. Sudije su dugo gledale snimak i na kraju su Novica Veličković i Džordan Lojd dobili tehničke greške. Na kraju poluvremena Lendri Noko je nekontrolisano zakačio Jaramaza po licu u prodoru i prvo poluvreme se završilo posle dosta "vatre" i čarki na parketu. 

Partizanu je ovo sedmi vezani poraz u ABA ligi i u 2021. godini imaju samo jednu pobedu i to u prvom meču, 3. januara protiv Splita u gostima. Zvezda se pobedom penje ka vrhu ABA pošto ima najviše pobeda (16) i najmanje poraza (2) u ligi. 

U Zvezdi se osim Rita istakao i Davidovac sa 14, Volden je imao 12, Lojd i Dobrić po 10 poena. Kod Partizana je osim Tomasa jedini dvocifren bio Nikola Janković sa 12 poena. 

CRVENA ZVEZDA: Hol, Volden 12, Lojd 10, Uskoković 2, Davidovac 14, Rit 15, Radanov 3, Dobrić 10, Simonović, Kuridža 3, Kuzmić, Noko 4

PARTIZAN: Pejdž 4, Dangubić 6, Stefanović, Jaramaz 10, Veličković 6, Perkins, Jovanović, Radovanović 4, Janković 12. Tomas 14, Trifunović 5

Standings provided by SofaScore LiveScore

21:30

KRAJ! POBEDA ZVEZDE 73:64

Faul Ognjena Kuzmića, Rašon Tomas na liniji penala. Pogađa oba puta, jedini raspoloženi igrač crno-belih. 

Faul Dangubića nad Radanovom. Pogodio je jednom. Na kraju pobeda crveno-belih u derbiju u kome je bilo mnogo tenzije, a malo košarke.

21:24

39. minut: Sve je gotovo! 72:56

Blokada ispod koša Zvezde, a onda krade loptu Rašon Tomas i zakucava u kontri. Faul Nikole Jankovića nad Duopom Ritom! Pogađa Rit sa penala. Tomasu lopta izlazi iz koša. Rašon Tomas pravi faul. Davidovac sa penala daje jedno bacanje. 

21:19

37. minut: Zvezda pred pobedom! 68:54

Pogađa Dobrić oba bacanja, a onda još jedna promašena trojka Partizana. Lojd baca loptu u ruke crno-belima, a onda Jaramaz u kontri 3 na 1 dozvoljava da Dobrić izbaci loptu u aut. 

Faul Voldena nad Jaramazom, a onda Duop Rit zakucava! 

21:15

35. minut: Greške sa obe strane, 64:54

Novica Veličković pravi faul u napadu.Simonović promašuje trojku, pogađa posle Volden, ali je napad istekao. Posle gužve ispod koša Zvezde hvata loptu Dobrić. 

Davidovac promašuje trojku, a ispod koša Partizan dolazi do skoka. Promašaj Dangubića.

21:12

33. minut: Zvezda kontroliše meč! 64:54

Ukradena lopta Zvezde, ali gube loptu crveno-beli i Rašon Tomas u "ofsajdu" daje poene. Zasrljao je Volden, ali vratila mu se lopta. Duop Rit promašuje trojku, skaće Veličković. 

Trifunović baca "ciglu", a Simonović faulira Veličkovića. a onda Kori Volden prolazi kroz sredinu reketa Partizana i pogađa uz faul. Promašuje bacanje! 

21:07

POČINJE POSLEDNJA ČETVRTINA! 62:52

Odmah faul za Duopa Rita i bacanja za Rašona Tomasa. Pogađa krilni centar Partizana. Ali Lojd ostaje sam i daje trojku! Rašon Tomas promašuje dugu dvojku, a Dangubić pravi faul. 

Promašuje trojku Dobrić, ali lopta pada u ruke Ritu koji postiže dva poena i Matović traži tajmaut. 

21:03

KRAJ TREĆE ČETVRTINE: Novica Veličković za kraj! 57:50

Faul Novice Veličkovića u bloku, a iz ugla Jagodić-Kuridža ne kažnjava to što je ostao sam. Onda iskuski krilni centar pravi faul. Jaramaz utrčava kroz reket i poentira, prvi je dvocifren u Partizanu. 

Aleksa Uskoković je levom rukom odgurnuo čuvara i napravio faul u napadu! Dobra finta Jankovića, ali centar crno-belih promašuje zicer. Simonović promašuje i treću trojku na ovom meču. 

Veličković pogađa uz faul i promašuje bacanje. Ali Rašon Tomas se izborio i posed je za Partizan! Jaramaz promašuje trojku!

20:58

29. minut: Zvezda drži prednost! 57:46

Užasna sekvenca za Zvezdu! Četvrta lična za Lendrija Noka, a onda je i Jagodić-Kuridža dirao loptu na obruču i ovo će važiti! Promašeno je bacanje, a onda Volden promašuje trojku. 

Kuzmić hvata loptu, a Janković pravi faul nad Davidovcem. Pogađa oba puta sa penala. Nešto jači blok Veličkovića, a Markus Pejdž pravi faul u napadu. 

Loš napad Zvezde, ali lopta je udarila Nikolu Jankovića u nogu. Ali Lojd je promašio sve!

20:53

27. minut: Zvezda diže prednost! 55:44

Nikola Janković dobija loptu ispod koša i lako poentira pod košem. Duop Rit je opet dobio loptu pod košem i faulirao ga je Radovanović. 

Rit daje oba bacanja i sada je najefikasniji na meču! Gledaju sudije da li je neko zakačio ovu loptu u skoku. Zakačio je u skoku loptu Tomas i ovo su dva poena! 

Trojka Markusa Pejdža na prvom obruču, ali odbija se lopta do Tomasa koji dolazi do poena. A onda Jagodić-Kuridža ostaje sam i daje prve poene na ovom meču, pogodio je za tri. Izblokiran Radovanović, a onda mladi košarkaš Partizana pravi grešku u koracima. Gubi loptu Kuridža sada!

20:48

25. minut: Zvezda je izdržala nalet! 49:40

Volden hvata skok, a potom Duop Rit postiže trojku! Davidovac krade loptu, a onda ispod koša prolazi i poentira. Opet Zvezda ima osetniju prednost. 

Faul nad Jaramazom, a onda Rit nestvarno bløkira Radovanovića! Sudije ovde sude mrtvu loptu, jer se lopta zaglavila na obruču. Uzima loptu Tomas.

20:45

23. minut: Partizan je u naletu! 44:40

Sjajan prodoro Dobrića i poeni uz faul. Dodaje poene i sa bacanja, a Nikola Janković daje poene ispod koša. Potom faul u napadu Uroša Trifunovića. 

Davidovac forsira šut preko Radovanovića i promašuje, a sa druge strane Jagodić-Kuridža pravi faul. Promašaj Tomasa za 2. 

20:42

POČINJE DRUGO POLUVREME! Partizan nikad bliže! 41:38

Istekao je prvi napad Crvene zvezde, a mladi Radovanović dovodi Partizan na -5 na startu drugog dela igre. Faul za Jaramaza, a onda Simonović promašuje trojku. 

Ne pogađa ni Trifunović, ali pogađa Janković i Partizan odavno nije bio ovako blizu!

20:37

Lista strelaca!

Crvena zvezda: Volden 10, Davidovac 7, Lojd 7, Dobrić 5, Noko 4, Rit 4, Radanov 2, Uskoković 2

Partizan: Jaramaz 8, Tomas 7, Trifunović 5, Pejdž 4, Dangubić 4, Veličković 4, Radovanović 2

20:33

Uh! Kakvo poluvreme!

Sve smo videli u prvih 20 minuta ovog meča! Krenulo je sa neočekivanim potezom Ace Matovića koji je u startnu petorku stavio Nikolu Radovanovića. 

Najmlađeg igrača na terenu Zvezda je napadala preko Dejana Davidovca koji je vrlo brzo došao do 7 poena. Ipak uspeo je Partizan to da iskontroliše i da u finišu prve četvrtine dođe do prednosti pošto je Novica Veličković pogodio za 10:12. 

Stao je napadački Partizan u drugih 10 minuta, a Zvezda je uz dve trojke Voldena došla do serije 10:0 i prednosti 22:14. Seriju je prekinuo Trifunović trojkom, ali je nastavila Zvezda da pogađa. 

Crveno-bele je poremetilo brutalno zakucavanje Trifunovića koji je "poleteo" i zakucao preko Duopa Rita. Posle tog poteza sviran je faul Australijancu, a krenulo je koškanje između Džordana Lojda i Rašona Tomasa. 

Posle tog poteza Partizan se digao, a serija ličnih grešaka Lendrija Noka u finišu donela je Partizanu četiri vezana poena sa penala u finišu i crno-beli su na kraju otišli na odmor sa minusom od "samo" 7 poena. 

20:25

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Noko doveo Partizan na -7! 41:34

Lojd je zapeo između dvojice i izgubio loptu. Markus Pejdž u kontri promašuje zicer, ali je suđen faul Ognjenu Dobriću. Amerikanac vraća Partizan na jednocifreni minus. 

Zaspao je Trifunović u odbrani i to koristi Kori Volden za svoj deseti poen. Dobrić udara blokadu Pejdžu na šutu za tri, Sjajan pas za Noka ispod koša i on postiže poene! 

Dobar prodor Jaramaza i faul nad njim. Udario je Noko Jaramaza po licu i dobio nesportsku. Dobio je tri bacanja Jaramaz, pogodio je dva i sada crno-beli imaju poslednji napad! 

A onda još jedan faul Noka! Pogađa oba bacanja, Lojd promašuje poslednji šut i istopio je Partizan veliku razliku!

20:17

19. minut: Partizan se vraća, Radonjić traži tajmaut! 37:27

Vraćamo se posle minuta odmora i kapiten Partizana pogađa oba bacanja. Lojd je fauliran u prodoru, a sa penala je precizan oba puta. 

Novica Veličković je sjajno "navukao" dvojicu na sebe i dodao Tomasu koji zakucava bez čuvara. Kori Volden promašuje isforstiranu trojku, a Rašon Tomas sada pogađa ispod kođša i smanjuje Partizan na 37:27!

20:13

18. minut: Prekid je usporio ritam, 35:21

Čekali smo nekoliko minuta odluku sudija i na kraju nije priznato zakucavanje! Dva bacanja za Trifunovića, a Novica Veličkovuić i Lojd dobijaju po tehničku. 

Trifunović postiže oba bacnja, Duop Rit promašuje zicer ispod koša Partizana, a onda u odbrani pravi faul. Izlazi Australijanac, a pre bacanja za Veličkovića tajmaut. 

20:05

17. minut: Čarke na terenu! 35:19

Isticao je napad i Trifunović je šutnuo sa 9 metara i promašio. Duop Rit je "okrenuo" Rašona Tomasa i došao do poena. Raste prednost Zvezde. 

Rašon Tomas baca loptu u ruke Lojdu, a Ognjen Dobrić u tranziciji pogađa trojku. A sada je Uroš Trifunović zakucao preko Duopa Rota, a onda smo videli čarku na terenu!

Sada sudije gledaju snimak, a vidi se da su Džordan Lojd i Rašon Tomas započeli čarku!

20:00

Mora Matović ovo da "seče"! 30:19 za Zvezdu!

Promašuje trojku Trifunović, a Rašon Tomas pravi faul. Rit hvata loptu posle promašaja Uskokovića i pogađa ispod koša. Dangubić opet sa velikim promašajem za tri. 

Užasna serija poteza crno-belih i Aleksandar Matović traži tajmaut!

19:58

15. minut: Zvezda dvocifrena! 30:19!

Na liniji slobodnih bacanja je Ognjen Dobrić i postiže oba bacanja. Nemanja Dangubić baca pravu "ciglu" i Zvezda ima novi napad. Duop Rit promašuje trojku, a onda i Pejdž promašuje trojku, ali Trifunović ne postiže zicer posle skoka. 

U "ofsajdu" je Uskoković i daje nove poene. Druga lična greška Dejana Davidovca, a Dangubić pogađa oba slobodna bacanja. Gubi loptu Dobrić, a Simonović prekida kontru Partizana. Izgubljena lopta Partizana i dvocifrena prednost Zvezde posle poena Lojda!

19:54

13. minut: Trifunović prekida seriju! 22:17

Jako loše je probao da "zida" Janković i Noko mu je oteo loptu, ali je sa druge strane Volden napravio nošenu. Dangubić je promašio otvorenu trojku, Noko igra leđima protiv Jankovića, postiže poene i serija je sada 10:0! 

Samo dno mrežice daje Trifunović i trojkom prekida ovu seriju! A onda isti igrač pravi faul da bi sprečio brz napad protivnika. 

19:51

11. minut: Volden za seriju 8:0! 20:14

Volden pogađa još jednu trojku i evo serije 6:0 Zvezde posle dva pogotka beka. Zasrljao je Uroš Trifunović i promašio skoro celu konstrukciju. Simonović promašuje, ali Radanov hvata loptu i posle serije 8:0 tajmaut Partizana!

19:48

Napeto u prvih 10 minuta!

Počelo je žestoko! Zvezda je na startu napadala mladog Nikolu Radovanovića, a Dejan Davidovac je sa 7 poena donosio prednost crveno-belima. Ipak Partizan je uspeo da rasporedi poene, da poenima Novice Veličkovića povede u jednom momentu i posle 10 minuta ekipe deli samo poen. 

19:47

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Zvezda vodi 15:14!

Aleksa Radanov je promašio ceo obruč, a onda je Nikola Janković izblokirao Ognjena Dobrića. Pejdž je brzo šutnuo trojku i promašio! 

Volden pogađa trojku i Zvezda vodi sa poenom razlike na kraju prvih 10 minuta!

19:45

9. minut: Gusto! 12:14!

Vodi Partizan posle prvih poena Novice Veličkovića koji je ušao na teren. Aleksa Radanov je zasrljao i Dangubić je odigrao sjajnu odbranu, ali je sa druge strane promašio u prodoru. 

Prolazi Volden i posle produženog koraka još jedno izjednačenje! Simonović dobro brani Veličkovića ispod koša, a sa druge strane promašaj Noka pod samim obručem. 

Dangubić daje poene za dva van balansa i opet vode crno-beli!

19:41

7. minut: Nerešeno! 10:10

Lopta za Zvezdu, a Džordan Lojd se upisuje trojkom. Prolazi Rašon Tomas, ali ga faulira Ognjen Kuzmić. Pogodio je jedno bacanje, a Zvezda brzo gubi loptu sa druge strane. 

Jako loš napad se završava šutem Tomasa, on promašuje, odbija mu se lopta, ali opet promašuje. Brz napad Zvezde se loše završava, a Radovanović sam na trojci promašuje,. 

Dejan Davidovac daje poene i sada je došao do sedmog poena na startu! Postiže prve poene Nikola Radovanović, a onda dobija i faul u napadu od Davidovca mladi krilni košarkaš Partizana!

19:37

4. minut: Zvezda ima jasnu metu! 4:5

Opet je Davidovac napada Radovanovića, "bacio" ga je na pod i poentirao. Trifunović i Janković igraju 2 na 2, a potom ide pas Tomasu koji poentira. 

Zvezda opet napada Radovanovića sada preko Kuridže, ali iskusni krilni centar gubi loptu. Nikola Janković promašuje zicer! Trifunović baca loptu Davidovcu, ali Tomas je ovde izborio mrtvu loptu pošto se bacio na parket. 

19:33

VEČITI DERBI JE POČEO!

Prvi napad za Partizan, a prvi napad ne koriste. Davidovac je napao Radovanovića ispod koša i dobio faul. A onda je pogodio! Napada od starta Zvezda najmlađeg na terenu! 

A sa druge strane počinjemo trojkom Ognjena Jaramaza!

19:29

STARTNE PETORKE!

CRVENA ZVEZDA: Hol, Lojd, Davidovac, Jagodić-Kuridža, Kuzmić

PARTIZAN: Jaramaz, Trifunović, Radovanović, Tomas, Janković

Jedno veliko iznenađenje na startu je mladi Nikola Radovanović, krilni košarkaš rođen 2003. godine. On će startovati na ovom meču! 

19:24

Šta je u igri?

Crvena zvezda mora da pobeđuje kako bi ostala u trci za prvo mesto u ABA ligi. Tim Dejana Radonjića ima najmanje poraza u ligi, ali Igokea i Mornar imaju više pobeda jer Zvezda nije odigrala sve mečeve. 

Partizan je u ogromnoj seriji poraza u ABA ligi, a pobeda nad večitim rivalom i evroligašem bi podigla tim i dala impuls crno-belima da preokrenu ovu jako tešku sezonu za njih. 

18:55

Istorijski to ovako stoji

Sveukupno na 275 mečeva videli smo 146 pobeda Partizana, 125 pobeda Zvezde, ali i pet nerešenih rezultata. 

Kada je ABA liga u pitanju Zvezda je prestigla Partizan i sada ima 22 pobede u odnosu na 21 trijumf crno-belih. 

Hoće li se izjednačiti Partizan na ovom meču ili će prednost Zvezde porasti?

18:28

Kako je bilo u prethodnim derbijima?

Gusto! 

Kao što smo već rekli, dva puta ove sezone je Zvezda pobedila sa po pola koša razlike. Prvo je dobila u ABA ligi 86:85, pa je potom u Kupu Radivoja Koraća pobedila sa 79:78. 

U poslednjih pet mečeva Partizan ima dve pobede, od čega jednu u produžetku u finalu Kupa Radivoja Koraća 2020. godine, a Crvena zvezda je pobedila tri puta. 

17:54

Zvezda bez kapitena, Partizan "tanak" ispod koša

Zbog udaranja Marka Lukovića u meču sa Splitom kapiten Crvene zvezde Branko Lazić neće biti na ovom meču, pošto je suspendovan. 

Partizan ima više kadrovskih problema. Nema Radeta Zagorca, ali poseban problem javlja se ispod koša. Ne samo da prva i druga opcija na poziciji centra Erik Mika i Vil Mozli neće igrati, već je i Novica Veličković u upitnoj formi. 

On je posle pauze zaigrao protiv Metropolitena zbog važnosti meča za crno-bele, ali je po rečima novog trenera Partizana Aleksandra Matovića bio bez treninga sa ekipom do te utakmice. 

To znači da će crno-beli na ovom meču imati samo jednu klasičnu peticu - Nikolu Jankovića, te dve četvorke - Rašona Tomasa i tek oporavljenog kapitena Veličkovića. 

17:25

Dobrodošli!

U okviru 21. kola ABA lige sastaju se Crvena zvezda i Partizan.

Ovo će biti 277. susret između najveći rivala srpske košarke. a ove sezone smo videli dve drame! Oba puta je Crvena zvezda pobedila sa pola koša razlike, jednom u ABA ligi, a jednom u Kupu Radivoja Koraća. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije