• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ovo je smiješno"! Jokić pogledao u papir i šokirao se: Sudije ništa ne sviraju, Srbin izveo 150 penala manje od Embida!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prethodne noći Jokić nijednom nije išao na liniju za slobodna bacanja.

 nikola-jokic-denver-lose-sudjenje-nba-liga Izvor: Denver Nuggets/YouTube screenshot

Blistao je Nikola Jokić i prošle noći u NBA, novim tripl-dablom (29 poena, 10 skokova i 10 asistencija) potvrdio je kandidaturu za MVP nagradu, ali je njegova ekipa poražena kod kuće od Nju Orleansa poslije dramatične posljednje dionice (113:108).

Možda će vas zanimati

Bio je to već 17. poraz Denvera u sezoni, i to od tima koji trenutno nije u plej-of zoni, ali da li su ovoga puta sami krivi ili dio krivice treba potražiti u sudijama?

Nagetsi su preokrenuli u četvrtom kvartalu i na 1:53 do kraja utakmice su vodili 102:101, a od tog trenutka su Pelikansi izveli ukupno devet slobodnih bacanja - što je za jedno više nego Jokićev tim za cijelu utakmicu.

Sam pogled na statistiku je nevjerovatan, Pelikansi su izveli 30 "penala" u odnosu na Denverovih 10, a možda prvi put do sada igrači su podigli glas.

Džamal Marej je upitan da li MVP kandidat Nikola Jokić dobija dovoljno faulova?

Prethodne noći nijednom nije šutirao slobodno bacanje...

"Hoćete da mi kažete da Džoker igra meč koji traje 48 minuta i nijednom ne ode na liniju za slobodna bacanja. To je smiješno!", odmahivao je glavom Marej.

"Samo da kažem još nešto... Odnos u penalima je 30-10. U posljednja četiri minuta su samo penale šutirali, to nije normalno. Mi možemo da igramo odbranu koliko god dobro možemo, ali ne možemo da branimo slobodna bacanja", dodao je Kanađanin.

Po običaju Jokić je bio miran poslije meča i nije htio da govori previše o sudijama, ali u jednom trenutku je bacio pogled na statistiku i šokirao se.

"Pa oni su imali 30 slobodnih bacanja? Zato smo izgubili meč...", rekao je Jokić.

Srpski centar je po broju izvedenih "penala" u NBA tek na 23. mjestu u sezoni 2020/21, a u poređenju sa najvećim rivalom za MVP nagradu Žoelom Embidom - šutnuo je skoro 150 "penala" manje, i to na deset utakmica više.

(mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC