• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gagi se vratio u Srbiju , evo zašto baš u Megu! Milosavljević za MONDO - Sve loše je nestalo čim sam stao na teren

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Srčani bek će konačno zaigrati košarku, poslije najtežeg perioda karijere

 dragan milosavljevic intervju mondo mega partizan aba liga srbija Izvor: MN Press/Ivica Veselinov/Mega Soccerbet

Počela je nova epizoda u karijeri Dragana Milosavljevića. Poslije propuštanja Svjetskog prvenstva, 20 mjeseci neigranja, dvije operacije, raskida ugovora sa Unikahom, na šta se sve nadovezala i pandemija…

E, sad je došlo vrijeme da povrati karijeru i to će činiti u vjerovatno najboljem mjestu za to – Mega Soccerbetu. O svom povratku, svom fizičkom i mentalnom stanju poslije teškog perioda, ali onom šta je zatekao u novom klubu priča ekskluzivno za MONDO.

Povreda koljena neposredno pred početak Mundobasketa, duga pauza, pandemija, pa manja operacija meniskusa – Milosavljević nije igrao od avgusta 2019. godine, tako da je objektivno sada najvažnija stvar – u kakvom je fizički stanju?

"Dobro je, stvarno sam se pomjerio, napredovao sam dosta ove četiri nedelje koliko radim sa Megom. Mislim da sam blizu povratka na teren. Pažljivo radimo, pratimo telo i za sada je sve okej. Povreda jeste izliječena, ali je potrebno određeno vrijeme da se tijelo navikne na takmičarski ritam i napor, ali ja nemam problema, nema bola, nema blokade i tih stvari. Sad postepeno podižemo formu", kaže legendarni kapiten Partizana.

Psihički mora da je bilo jako teško, dugačka povreda, neigranje, pa pandemija… Ali, popularni Gagi pokazuje istu mentalnu borbenost kakvu stalno ima na terenu.

"Uželio sam se košarke! Mentalno sam okej, iza mene jeste jako težak period, bilo je dosta nervoze i svega, ali čim sam kročio na teren i počeo da učestvujem u tim timskim treninzima - zaboravio sam na to. Uželio sam se prosto košarke, dugo nisam igrao", kaže Milosavljević.

Fizički dakle nije povrijeđen, gradi se forma i trebalo bi da bude spreman da zaigra do početka KLS. Uz ogradu:

"Biću spreman, sad ne mogu da garantujem da ću igrati ovako ili onako, bitno je da se fizički osjećam dobro i da se vratim na teren. Kvalitet igre se postepeno gradi".

Iako je Mega potpuno posvećena radu sa igračima, koji su tu u prvom planu, isplaniran je svaki korak i ima stručnjake u svakom nivou kluba, nije bio mali broj onih koji su se iznenadili  Gagijevim izborom.

Zašto Mega?

"Ima više razloga. U Megi se očekuju pobjede i prave se rezultati, ali je razvoj igrača u prvom planu. Biće mi lakše da se tu vratim nego da odem u neki klub gdje se očekuje trofej. Naravno da se i ovdje igra maksimalno, ali prioritet je da se prave igrači. Za ovakav slučaj kakav je moj – najviše mi prija takav način rada i ovde najviše mogu da mi pomognu. Imaju jednog od najboljih kondicionih trenera u zemlji (Marko Sekulić), ako ne i najboljeg, i stvarno mi prija rad sa njim. Vladu (trener Vladimir Jovanović) znam još iz Partizana i dolazim u neki sistem koji poznajem. Mislim da sam izabrao pravu opciju. Važno mi je za glavu da budem u sistemu bez prevelike tenzije, postepeno radimo, pratimo i to je to", kaže Milosavljević.

Izvor: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Osim Jovanovića, tu je stari prijatelj i saigrač Milenko Tepić, kako je izgledao taj ponovni susret?

"Nije se nešto mnogo promijenilo. Dobro, Vlada jeste dosta napredovao kao trener i stekao iskustvo kroz rad u inostranstvu. Poznajemo se, imali smo dobar odnos tad, imamo i sad. A Tepu… Znamo se dugo iz reprezentacije, iz Partizana,prija mi njegovo društvo i dosta mi znači što je tu", kaže Milosavljević.

Mega je oduševila u prvom dijelu sezone, vjerovatno će dati MVP-a ligaškog dijela takmičenja (Filip Petrušev), ima mnogo talenata i mladih igrača, kako ta ekipa djeluje Draganu Milosavljeviću?

"Stvarno su momci jako talentovani i perspektivni i što je najbitnije jako dobro rade, u dobrom su sistemu i nije ni čudo što u ekipi ima i kandidata za NBA već za sljedeću sezonu. Dosta njih će u budućnosti sigurno biti u NBA i evroligaškim klubovima, jer su stvarno perspektivna i talentovana generacija. Ostalo je na njima, ovde imaju dobre uslove za rad. Vidjećemo, jako perspektivna generacija, što su ove sezone i pokazali. Dobro, sada su malo u padu forme, ali pokazali su kroz ligu da može dosta od njih da se očekuje", kaže Milosavljević.

Bliži se jun, bliže se kvalifikacije za Olimpijske igre, a onda se svi nadamo i Olimpijskim igrama. Dobra vijest je da Gagi vjeruje da može da se oporavi i da bude u konkurenciji za tim, ako selektor procijeni da je potreban ekipi.

Izvor: MN PRESS

"Ja sam već sada u fazi brzog povratka na teren, a ima vremena da dignem formu i da, da tako kažem, budem spreman za kvalifikacije. Sve zavisi od trenera, ako on procijeni u kakvom sam stanju i ja procijenim u kakvom sam stanju. Meni je uvijek jako drago što mogu da igram za reprezentaciju, kao i svima. Imamo sjajnu atmosferu, uvijek je lijep osjećaj biti dio reprezentacije. Pored košarke mi nedostaje i to druženje. Uvijek sam spreman za reprezentaciju", u dahu odgovara Milosavljević.

Ponikao je u Napretku, igrao u Albi i Unikahi, ali ipak je postao dio reprezentacije i kod navijača crno-bijelih legendarni "Gagi kapiten" u Partizanu, koji ima najslabiju sezonu vjerovatno u posljednjih 50 godina.

Tema je teška, ali je Milosavljević ne izbjegava i spremno priča o klubu koji ga je proslavio, ali kome je i mnogo dao.

Izvor: MN PRESS

"Pratio sam sezonu. Sigurno da je bilo nekih propusta, nije se poklopilo, ali dobro, te stvari se dešavaju. Bitno je da se klub opet ne izgubi i ne vrati na ono što je bio prije četiri-pet godina, već da gradi neki sistem gdje će opet da se napravi neka okosnica tima i da se uz kvalitetne strance pravi uspjeh, kao što je bilo nekada. Partizan je posljednjih par godina lutao, sa Trinkijerijem je imao jednu sjajnu sezonu, sad je opet malo lutao i sa pojačanjima i sa trenerima, ali mislim da uz Zorana Savića opet može da se napravi sistem i da se gradi nešto. Sad, to je nemoguće uraditi za godinu dana, iako su svi nestrpljivi, već mora da se postavi neki sistem koji će da raste iz godine u godinu. Znam da su svi nestrpljivi i da žele rezultate odmah, što je jako teško", kaže  Milosavljević.

Ako nas pitate, Gagi zvuči kao i uvijek, kao da iza njega nije jedan od najtežih trenutaka karijere, vjerovatno i života, kao da bi, da se on pita, sutra istrčao na parket da se bori, grize i "kida", kao što uvijek radi.

Ostaje nam da sačekamo maj i početak Superlige, pa da ponovo vidimo Dragana Milosavljevića na srpskim parketima.

Ko će dočekati?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC