• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zenit unakazio Barsu i zakazao majstoricu: Pengos se iživljavao nad bivšim timom, Mirotić i društvo "pod ključem"!

Autor Dragan Šutvić

Sjajan meč u Sankt Peterburgu i briljantna partija domaćina

 evroliga četvrtfinale zenit barselona 2 2 Izvor: MN PRESS

Igraće se majstorica! Šarunas Jasikevičijus i Barselona bili su na pobjedu od "fajnal fora", ali je Zenit Ćavija Paskvala pokazao je ponovo da nije slučajno došao u četvrtfinale prvi put u istoriji i to kako!

Tim iz Sankt Peterburga je prosto zgazio rivala, vodio je od početka do kraja, imao preko 20 poena razlike, potpuno je "zatvorio" ofanzivnu liniju Barse, koja je u finišu meča uspjela da smanji razliku, kada je domaćin počeo više da troši vrijeme.

Zenit – Barselona 74:61 (25:13, 11:13, 22:12, 16:23)

Možda će vas zanimati

Sada je rezultat u četvrtfinalnoj seriji 2:2, a majstorica se igra u utorak, baš kada je na programu i odlučujući peti meč u duelu Efesa i Real Madrida.

Zenitu je ovo tek druga sezona u Evroligi, a ove se prvi put plasirao u četvrtfinale. Ekipu je prije početka sezone preuzeo Ćavi Paskval, koji je dugo godina vodio Barselonu, a sa njom je i osvojio Evroligu 2010.

U centru pažnje večeras je bio još jedan bivši igrač Barselone, Kevin Pengos, koji je bio najefikasniji na meču sa 22 poena, uz osam asistencija. Aleks Pojtres je dao 12, a Ostin Holins i Tarik Blek po 11, dok je Bili Beron ubacio sedam.

U Barseloni se trudio Nik Kalates, vjerovatno jedini zaslužio prelaznu ocjenu i na kraju imao 19 poena i pet skokova. Kori Higins je završio sa 13 poena, od čega je sedam dao sa penala, dok je iz igre šutirao 3/10 i promašio je sva četiri šuta za tri. Nikola Mirotić je postigao samo sedam (uz šest skokova), uz šut iz igre 2/11!

Iz startne petorke gostiju Brendon Dejvis je dao jedan poen (0/6 iz igre), a Aleks Abrines nijedan. Podsjetimo, Barselona u proseku daje 80 poena po meču, a danas je postigla 61, što vam dovoljno govorili koliko je dobra bila odbrana Zenita.

Na "fajnal for" se već plasirao CSKA pobijedivši osakaćeni Fenerbahče 3:0. U toku je utakmica Bajern – Milano, u kojoj italijanski tim vodi 2:1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC