• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 1:0! Zvezda najčvršća kad je važno: Igokea zaprijetila, a onda su crveno-bijeli zaigrali čeličnu odbranu!
 1:0! Zvezda najčvršća kad je važno: Igokea zaprijetila, a onda su crveno-bijeli zaigrali čeličnu odbranu!

1:0! Zvezda najčvršća kad je važno: Igokea zaprijetila, a onda su crveno-bijeli zaigrali čeličnu odbranu!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Dugo se držala Igokea, a onda je Zvezda "upalila mašinu" i jednostavno zbrisala protivnika sa terena!

 1:0! Zvezda najčvršća kad je važno: Igokea zaprijetila, a onda su crveno-bijeli zaigrali čeličnu odbranu! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je na korak od finala ABA lige! 

Igokea je došla u "Pionir" pokazala da je sa razlogom u plejofu ABA, a onda ih je odbrana Zvezde u posljednjih 10 minuta jednostavno počistila sa terena! 

Samo šest poena gostujućeg tima u posljednjem periodu je bilo presudno, nisu Igosi uspjeli da daju koš iz igre u četvrtoj četvrtini i odbrana je još jednom Radonjićevom timu donijela pobjedu. 

CRVENA ZVEZDA - IGOKEA 76:61 (20:20, 19:22. 17:13, 20:6)

Skoro tokom cijelog meča Igosi su uspijevali da vode, odbrana Crvene zvezde nije bila na nivou i tim iz Laktaša je konstantno bio u prednosti. Ipak već na startu drugog poluvremena se vidjela promjena u igri. 

Nisu crveno-bijeli u napadu uspijevali da izgrade dobre pozicije, ali su zaustavili protok lopte i kod protivnika. Trojka od table je u 25. minutu držala prednost gostiju na 3 poena (44:47), ali tim Dragana Bajića je polako ostajao bez snage. 

Sa pritiskom na prenosu lopte uspjeli su da izmore glavne igrače gostiju, nekadašnji centar Zvezde Nikola Jovanović je uspio da sa pet vezanih poena ipak zadrži svoj tim u egalu, a onda je Radonjićev tim napravio konačni preokret. 

Na startu četvrte četvrtine su primili samo jedan poen u prvih pet minuta i od utakmice u kojoj su gotovo 30 minuta jurili rezultat odjednom su imali ubjedljivu pobjedu u rukama. Poslije nesportske za Simonovića i poena Jošila sa penala bilo je 66:60, ali meč je već bio riješen.

Zvezda je nastavila da melje u odbrani, a Volden i Lojd su do kraja meča preuzeli odgovornost i Zvezdu odveli do pobjede od 15 poena razlike. 

U redovima crveno-bijelih opet je prvo ime bio Džordan Lojd sa 21 poenom, Kori Volden je došao do 13, a Ognjen Dobrić do 12. Najveće probleme crveno-bijelima je pravio dobro šuterski raspoloženi Edin Atić sa 15 poena. 

Sada je Crvena zvezda povela sa 1:0 u seriji, pred revanš meč koji se igra u Laktašima u petak. Na pobjedu su od prolaska u finale, ali kao što smo vidjeli u prvih 30 minuta ovog meča, kao i u dvije utakmice u regularnom dijelu, neće to biti nimalo lak posao za crveno-bijele. 

Fenomenalno zakucavanje!
Izvor: Youtube/ABA j.t.d

CRVENA ZVEZDA: Hol 6, Volden 13, Lojd 21, Uskoković, Davidovac 7, Lazić 10, Rit, Radanov, Dobrić 12, Simonović 2, Kuzmić 1, Noko 4

IGOKEA: Klemons 6, Atić 15, Jovanović 9, Grej 6, Jošilo 8, Talić, Ilić 4, Pot 6, Karmajkl 7, Fundić, Kondić

Tok meča pogledajte u kartici RAZVOJ DOGAĐAJA. 

20:17

KRAJ! POBJEDA ZVEZDE 76:61

Dugo se Igokea držala u ovom meču, a onda nisu više imali snage. Vodi Zvezda u seriji!

Punih 30 minuta, pa i na početku četvrte četvrtine Igosi su bili u igri, ali jednostavno su pali u finišu. Odbrana Zvezde je ovo riješila! 

CRVENA ZVEZDA - IGOKEA 76:61 (20:20, 19:22. 17:13, 20:6)

20:13

39. minut: Na pobjedu do finala! Zvezda vodi 76:61

Faul ispod koša, Atić daje samo jedno bacanje i ovaj meč ide u jednom pravcu. Noko gubi loptu ispod koša, a onda Branko Lazić znalački krade loptu! 

Promašuje Volden, a Simonović hvata loptu i lopta dolazi do Lojda koji flouterom daje poene. Novi promašaj Igokee i to je kraj ovog meča. Faul Lojda u napadu. 

20:10

37. minut: Zvezdin ČELIK u odbrani! 74:60

Sjajna odbrana Zvezde, a onda Kori Volden lako rješava u napadu. Igokea je promašila u posljednjoj sekundi napada, a onda pogađa Lojd uz faul i sada vodi Zvezda sa 12 razlike. 

Klemons promašuje, a onda još dva poena Zvezde i ogromna prednost!

20:04

Tajmaut!

Veliki promašaj Talića, Igokea je sada potpuno pala u napadu. A onda Grej faulira Voldena i ide bek Zvezde na penale. Pogađa oba puta, a onda se sudi nesportski faul Simonoviću! 

Upleo se sa Jošilom ispod koša i sada krilo Igokee ide na bacanja. Daje bacanje, a Klemons spušta loptu i ona ide u aut. 

20:01

34. minut: Drži Lojd Zvezdu! 64:58

Jovanović nije uspio da poentira ispod koša, a onda Džordan Lojd pogađa u prodoru. Šest poena razlike za Zvezdu! 

Jovanović opet pokušava poslije finte i opet je neprecizan. Izašao je sada sa terena centar Igokee, a trener Bajić je bijesan na njega!

Opet Lojd preuzima odgovornost, no sada ne pogađa. Ali ni Igokea nije precizna, no Kori Volden promašuje trojku. 

19:58

33. minut: Zvezda polako gradi prednost! 62:58

Nevjerovatna trojka Pota uz ogroman luk i Igokea je opet na poen. A onda jako snažan faul Jovanovića nad Lojdom, zakačio ga je laktom. Sudije gledaju snimak i ovo je običan faul. 

Lojd je uspio da se pribere i pogodi oba bacanja. Grej van balansa šutira i ne pogađa. Volden sjajno dodaje ispod koša do Kuzmića i opet bacanja. Centar Zvezde samo jednom precizan. 

19:54

POSLJEDNJA ČETVRTINA! Vodi Zvezda 59:55

Ognjen Dobrić je najefikasniji u Zvezdu - sada je dao trojku! 

Šut Nikole Jovanovića ostaje na prvom obruču, a onda riskantan pas Dobrića i izgubljena lopta. 

19:51

Evo kako je to izgledalo na terenu

19:50

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Čeka nas drama 56:55

Naidigrao je Jovanović Kuzmića ispod koša i na poen je Igokea. Loš napad Zvezde, a promašuje trojku Dobrić, Pot se zaletio na pun reket Zvezde i nema ništa od poena za njega. 

19:46

29. minut: Vodi Zvezda! 56:53

Morala je Igokea da šutira, ali opet su uhvatili loptu ispod koša! Ne prolazi ni prodor pa Stiven Grej promašuje trojku. Opet Fundić hvata loptu, ali Hol ga blokira i u kontri Dobrić sjajno zakucava! 

Jovanović pogađa NEVJEROVATAN šut preko Kuzmića. A onda Lazić daje trojku! Vodi Zvezda! 

19:43

27. minut: Gusto! 51:51

Opet daje trojku Branko Lazić, a onda lijepa akcija Igokee i Dalibor Ilić zakucava na asistenciju Karmajkla. Sjajna akcija Zvezde i laki poeni Dobrića. 

Sa druge strane brzo rješava Klemons i opet vodi Igokea. Promašuje trojku Lazić, ali Hol hvata loptu i poentira ispod koša. 

19:40

25. minut: Trojka od tablu! 44:47

Ne uspjeva za pet sekundi da izvede loptu Igokea. Sada Lazić sam i izjednačava svojom trojkom! Jošilo je ostao sa Nokom, ali nije uspio da ga probije! 

Lojd u prodoru ne uspjeva da prođe, a onda Atić daje trojku od tablu! Prodata lopta Hola, ali faul u napadu Dalibora Ilića. 

19:37

23. minut: Zvezda nema protok u napadu, 41:44

Klemons baca loptu daleko od koša, a onda je i Ilić jako daleko od koša poslao loptu. Opet jako loš pokušaj Zvezde, Lojd preko ruke i nema tu poena. 

Edin Atić daje 2 poena i prvi je dvocifren na ovom meču. Dugo je lopta bila kod Noka, "uvalio" ju je Voldenu, koji je morao da šutne. Ipak poslije njegovog promašaja lopta je i dalje za Zvezdu. 

Ponovo lopta Davidovca na prvom obruču, a Volden pravi faul u odbrani. Problem, ovo je Voldenov treći faul!

19:35

POČINJE DRUGO POLUVRIJEME!

Odmah je Dalibor Ilić prodao loptu, a onda Volden promašuje jako tešku trojku preko ruke. Noko hvata to preko Karmajkla. 

Volden je dao dva poena u prodoru - ali je napravio faul u napadu!

19:30

Ko je dobar u Zvezdi?

Džordan Lojd je najviše povukao i dao je 9 poena, a Dejan Davidovac je prilično tiho došao do svojih 7. Kori Volden ima takođe 7, Ognjen Dobrić 5, Lengston Hol 4 kao i Lendri Noko. 

Čeka se da Simonović, Lazić, Kuzmić i Rit priključe, a možda je rješenje i šansa za Uskokovića i Radanova koji nisu izlazili na teren. 

19:27

Loše ovo izgleda za Zvezdu!

Vodi Igokea sa tri poena razlike, ali moglo je to i gore da se završi po crveno-bijele. Prije svega je problem u odbrani jer Igokea ne samo da nalazi dobre pozicije za šut već su uspjeli da nanižu nekoliko napada u kojima su ofanzivnim skokovima dolazili do drugih prilika za šut. 

Igokea je našla mnogo raspoloženih igrača pa su tako poene postizali Atić, Karmajkl, Jošilo, Klemons, Grej, Pot i Jovanović. 

19:18

POLUVRIJEME! Vodi Igokea - 39:42

Gubi loptu Zvezda, Karmajkl krade loptu i zakucava u kontri! Raste prednost gostiju! Lojd pokušava iz jako teške pozicije i promašuje. 

Pogađa Igokea sa poludistance, ali konačno poeni Zvezde ispod koša, Lopta za Noka, Jošilo ga je faulirao i imaće dodatno slobodno bacanje. Ali prije toga još jedan tajmaut. 

Promašio je Noko, a onda je Lazić napravio faul u skoku. I to šalje Karmajkla na liniju penala! Pogađa jednom. Hol prolazi i polaže, a onda Talić sve promašuje. Nepotreban faul Dalibora Ilića nad Simonovićem. 

Pogađa Simonović oba puta, a Igfokea u posljednjem napadu poentira sjajnim zakucavanjem. 

19:09

18. minut: Klemons! Vodi Igokea 33:35

Marko Jošilo je ostao sam na trojci i pogodio je za izjednačenje - 33:33. Sa druge strane promašuje Lojd, a Lendri Noko hvata loptu i promašuje ispod koša. 

Klemons se zatrčao u reket, lako probio taj bedem i donio prednost svom timu. Opet tajmaut. 

19:06

17. minut. Lojd! Tajmaut Igokea, 33:30

Ušao je Karmajkl i napravio prekršaj na Voldenu. Pogađa jedno i vode crveno-bijeli. 

Zamalo da Lazić ukrade loptu, a Atić mora da šutira za tri i promašuje. A onda Džordan Lojd pravi nevjerovatan potez, izbacuje čuvara i pogađa. Tajmaut zove Dragan Bajić. 

19:04

17. minut: Davidovac vraća Zvezdu! 30:30

Zona Igokee, ali Džordan Lojd je to jedva dočekao i dao je trojku. Opet Grej šutira i promašuje, ali Fudnić uzima ofanzivni skok, dodaje do Jovanovića koji je fauliran. 

Bivši centar Zvezde daje samo jedno bacanje, Davidovac daje trojku i evo izjednačenja - 30:30. A onda očajan pas i lopta je otišla u tribine. 

18:59

15. minut: Igokea opet bolja! 24:29

Opet Grej pokušava za tri i sada je konačno pogodio. Sada Duop Rit promašuje trojku, a onda Simonović pravi faul pod košem. 

Atić daje trojku i vodi Igokea! Simonović promašuje trojku, ali Zvezda dolazi do lopte. Faul Jovanovića nad Voldenom. Greška u koracima Branka Lazića!

Pogađa trojku Grej i Radonjić mora da traži tajmaut!

18:56

13. minut: Tvrdo, malo poena! 24:20

Ognjen Dobrić u prodoru daje prve poene u drugih 10 minuta, a Igokea nastavlja da promašuje trojke, sada je Grej neprecizan. Ostaje lopta u rukama Igokee, ali opet je Grej neprecizan. 

Lengston Hol šutira sa velike distance i promašuje, a Pot pokušava leđima opet. Ni sada nije uspio, napravio je korake. 

Spetljao se Volden, mrtva lopta! Dobija tu loptu Zvezda i Dobrić završava kontru poenima. 

18:53

11. minut: Promašaji na startu, 20:20

Igokea jako lošim napadom počinje drugu četvrtinu, ali ni Zvezda ne ponetira. Talić promašuje trojku, Fundić hvata loptu, ali ni on nije precizan. Pot siječe napad Zvezde faulom. 

18:50

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Neriješeno je! 20:20

Davidovac pravi faul i izlazi Zvezda iz bonusa, a onda Jošilo promašuje trojku. Hvata loptu Pot i promašuje, ali sada Nikola Jovanović hvata tu loptu. Opet Pot promašuje trojku!

Faul nad Dobrićem i ide on na liniju penala. Pogađa samo jednom. Grej je sve promašio, a onda je lopta pala u ruke Nikole Jovanovića i neriješeno je. 

Sada Lengston Hol flouterom rešava ovo, ali Nikola Jovanović sa još 2 poena i neriješeno je. 

18:46

9. minut. DOBRIĆ! 17:16

Lojd faulira Atića i on sa linije penala ne griješi prvi put, ali drugo promašuje. Kori Volden probija i fauliran je. Davidovac sa kapice šutira i vodi Zvezda. 

Pot je ostao potpuno sam i dao je trojku! Gubi loptu Zvezda, a onda Dobrić! Kakva rampa! Sada jedan težak promašaj Pota za tri, a Zvezda gubi loptu. Karmajkl ne rješava to ispod koša. 

18:42

7. minut: Sijevaju trojke! 15:12

Lazić promašuje, a onda Karmajkl vrlo brzo završava napad, takođe promašajem. Sada Lojd ponovo postiže poene i očigledno je spreman da ovde povuče ekipu. 

Sada Atić promašuje za tri iz kornera, a onda Kori Volden daje trojku iz velike udaljenosti. Ipak na drugoj strani Marko Jošilo daje trojku. 

Sada je Volden sam na trojci, a onda spušta loptu Noku koji je fauliran ispod koša. Pogađa i ima dodatno bacanje. Promašuje bacanje. 

18:39

5. minut: Atić rešeta! 8:9

Prva trojka na meču, pogodio je Kori Volden! Loše rješenje u napadu Igokee, ali ispala je lopta Klemonsu i ovaj pas je bio jako loš. 

Pasivan napad Zvezde, Džordan Lojd je šutirao u posljednjem momentu, ali je lopta od Ilića otišla u aut. Ipak Davidovac nije prošao kroz reket. Poeni Edina Atića u tranziciji. 

Džordan Lojd lako prolazi u prodoru i polaže za novo vođstvo. A sada Atić pogađa trojku!

18:35

3. minut: Vodi Igokea! 3:4

Zamalo krade loptu ekipa Igokee, ali Davidovac promašuje trojku. Klemons gubi loptu, Lazić u kontri fauliran. Samo jednom pogađa. 

Klemons je fauliran i pogodio je oba bacanja. Vode gosti!

18:33

Počeli smo!

Prva lopta ide Crvenoj zvezdi, Lazić je promašio u prodoru, ali je Noko stigao do lopte u skoku i Dejan Davidovac je poentirao. 

Faul Noka na startu, a poslije ali upa sa Karmajklom poentira Dalibor Ilić. Izgubljene lopte sa obje strane u narednim napadima. 

18:29

Startnih 5 Zvezde

Na pleju počinje Kori Volden, bek će biti Džordan Lojd, a na poziciji krila startuje Brako Lazić. Pod košem će igrati Dejan Davidovac i Lendri Noko. 

18:18

Sjećate se dva ovosezonska meča?

Crvena zvezda ove sezone ima negativan skor sa timom iz Laktaša. 

U pobjedama je neriješeno pošto su obje ekipe trijumfovale po jednom, ali je Igokea imala mnogo ubjedljiviju pobjedu. 

U Laktašima je bilo 20 razlike za ekipu Dragana Bajića (85:65), a u "Pioniru" je u neizvjesnoj završnici pobjeda ipak pripala crveno-bijelima. Zvezda je trijumfovala sa 69:66. 

17:20

Zvezda bolja, ali to su nijanse!

Vodi Crvena zvezda u pobjedama u ABA ligi 14:6, ali kada se pogleda statistika iz ove sezone ekipe su jako izjednačene. 

Crvena zvezda postiže 84,3 poena, Igokea 80,5, a u svim ostalim statističkim parametrima ekipe su skoro jednake. Zvezda prosječno ima 18,8 asistencija, Igokea 18,5, na 2,6 blokada Zvezde dolazi 2,5 blokada po meču tima iz Laktaša. 

Sve nam govori da će ovo biti neizvjestan meč.

16:08

Jedan problem

Dejan Radonjić ima skoro cijeli tim na raspolaganju. Za razliku od ranijih perioda sezone kada je bilo mnogo povrijeđenih u timu sada je samo bez iskusnog krlnog centra Marka Jagodića - Kuridže. 

On se povrijedio upravo protiv Igokee na meču koji su ova dva tima odigrala u finišu regularnog dijela sezone. 

15:48

Dobrodošli u MONDO live!

Krenulo je ono glavno, počinje plejof ABA lige! 

U prvom meču doigravanja u beogradskom "Pioniru" sastaće se Crvena zvezda i Igokea. 

Igra se na dvije dobijene utakmice, a poslije ovog meča serija se seli u Laktaše gdje će biti odigran drugi meč u petak. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije