• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čestitam Zvezdi i Deji Radonjiću, u finalu najbolji timovi: Budućnost stiže u Pionir, Milojević traži samo jedno

Autor 000

"Siguran sam da će ljubitelji košarke uživati"

 dinale aba zvezda budućnost dejan milojević Izvor: MN PRESS

Pobjedom Crvene zvezde protiv Igokee u "majstorici" zakazana je finalna serija, u kojoj će rival crveno-bijelima biti Budućnost.

Finale će početi u nedjelju u "Pioniru", a već su poznati svi termini.

Trener Podgoričana Dejan Milojević i šef struke crveno-bijelih Dejan Radonjić bili su saigrači u Budućnosti i njihovo poznanstvo traje decenijama. Isto tako, malo je tajni i između dva tima, koja su ova sezone odigrala dvije utakmice i u obje je pobijedio crnogorski šampion.

"Očekivao sam Zvezdu u finalu, a svaka čast Igokei na svemu što je napravila ove sezone. Čestitam Zvezdi i Deju Radonjiću ulazak u finale, a kad se podvuče crta, dve najbolje ekipe će se boriti za titulu. Vjerujem da će sve utakmice biti jako dobre i da će moja ekipa dati sve od sebe", rekao je Dejan Milojević za "Vijesti".

Srpski stručnjak naglasio je da za oba tima igraju igrači koji znaju kako se osvajaju trofeji.

"Imamo i mi i Zvezda svoje prednosti i mane. Pokušaćemo da sakrijemo mane, a da dovedemo do izražaja prednosti. Kako serija bude odmicala, obje ekipe će se prilagođavati. Zvezda je evroligaška ekipa, sastavljena od igrača koji su navikli da igraju teške utakmice i sigurno im finalni dueli neće biti neka nova situacija. Ali, i mi imamo momke koji su igrali bitne utakmice i osvajali trofeje, tako da sam siguran da će ljubitelji košarke uživati".

Izvor: MN PRESS

Budućnost je svoju polufinalnu seriju protiv Mornara riješila u dvije utakmice prilično rutinski, dok je Zvezda "slomila" Igokeu uoči završnice trećeg meča. Milojević ne smatra da će odmor jednih ili umor drugih biti faktor, jer i jedni i drugi imaju dovoljno vremena da se regenerišu do nedjelje.

"Kad dođe finale, to što smo imali nekoliko dana više za odmor neće značiti puno. U finalu vas tjera adrenalin, izvlači i posljednji atom snage iz vas", zaključio je Milojević.

U trećem uzastopnom finalu ABA lige sastaju se Zvezda i Budućnost i u trećem uzastopnom finalu crveno-bijeli imaju prednost domaćeg terena. Doduše, ona će ovog proljeća biti manje izražena nego ranije.

"Prednost domaćeg terena znači i kad nema publike. Treniraš na tim koševima, komfornije se osjećaš u svojoj hali. Obje ekipe imaju svoje adute, igrače koji znaju da igraju ovakve utakmice. Jedino što tražim od momaka je isto ono što pričam od prvog dana - maksimalnu energiju i da daju sve od sebe. Za šta će to biti dovoljno, vidjećemo", poručio je Milojević.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC