• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić je najbolji visoki dodavač u istoriji košarke: Najveći trener nahvalio MVP-a i pita se kako je bio 41. pik!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Vjerujem da iznenadi i svog trenera, i svoje saigrače, i sve koje prate košarku. Ekstratalentovan je u svakom pogledu", rekao je Željko Obradović.

 nikola-jokic-najbolji-visoki-dodavac-zeljko-obradovic Izvor: MN PRESS, Profimedia

Košarkaški trener Željko Obradović rekao je večeras da je srpski centar Nikola Jokić vjerovatno jedan od najboljih visokih dodavača u istoriji, kao i da je potpuno zasluženo izabran za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Možda će vas zanimati

"Fantastični rezultati u toku sezone su doveli do toga da Jokić bude proglašen za MVP-ja čitave NBA lige. Igrao je odlično na ogromnom broju utakmica i to ga je izdvojilo da bude MVP", rekao je Obradović za televiziju N1.

Po riječima Obradovića, ono što izdvaja Jokića od drugih igrača je raznovrsnost.

"On je nevjerovatan dodavač. Mislim da je najbolji visoki dodavač koji se ikada pojavio u istoriji", rekao je Obradović.

"Bili su igrači koji su igrali na tim visokim pozicijama i u staroj Jugoslaviji, to je bio Krešimir Ćosić, da ima kvalitet da proigrava saigrače i da bude prvi visoki igrač koji se izvlačio napolje. Poslije njega čovjek koji je imao te sposobnosti bio je Vlade Divac, koji je bio dominantan u tom segmentu igre, kao i Dejan Tomašević, koji je znao i da povuče kontranapade i doda loptu. Jokić ima sve to, ali ima i ono što je veoma važno u modernoj košarci - šut za tri poena", rekao je Obradović.

Dodaje da Jokić ima i šut sa poludistance, kao i izvanrednpiu igru leđima. Naveo je i da ga posebno krasi to što zna da mnoge iznenadi.

Izvor: MN PRESS

O MICIĆU

"Micić igra već nekoliko godina na visokom nivou. Čim je popravio šut za tri poena i njegova igra je bila na drugom nivou. Unaprijedio je taj segment, poraslo mu je samopouzdanje i imao je izvanrednu sezonu u Efesu. Zasluženo je bio MVP i čestitam mu na tome, takođe i njegov tim je potpuno zasluženo osvojio Evroligu".

"Vjerujem da iznenadi i svog trenera, i svoje saigrače, i sve koje prate košarku. Ekstratalentovan je u svakom pogledu", rekao je Obradović.

Obradović je naveo da Jokić ima i mane, prije svega u odbrani, koje njegov trener želi da sakrije, ali ih je svjestan i sam Jokić.

"Nikola Jokić je pokazao da ne mora da se bude atletski građen, nego da imaš dovoljnu brzinu da misliš, i on to pokazuje iz utakmice u utakmicu. Vjerovatno će sad mnogi igrači i mnogi treneri pokušati da ga kopiraju", rekao je Obradović.

On je podsjetio da je Jokić izabran sa 41. mesta na draftu i da se sada postavlja pitanje kako neki ljudi griješe, kao i da je veliki broj klubova i menadžera "propustilo" Jokića i vjerovatno se grdno pokajalo zbog toga.

Izvor: Profimedia

"Sigurno je da je njegov trener prepoznao šta on može da uradi i ako pogledate strukturu igre u napadu, vidjećete da je Nikola taj koji mnogo započinje na spoljnim pozicijama, i da su ta uručenja koja radi, zasluga njegovog trenera Malouna", rekao je Obradović.

"On jeste strijelac, ali se vidi da on, mnogo više uživa da dodaje i da razigrava saigrača. I to je ono što su njegovi saigrači i trener prepoznali", dodao je on.

Košarkašku reprezentaciju Srbije uskoro očekuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju.

"Spisak pozvanih igrača izgleda fenomenalno i Igor Kokoškov će imati najteži posao na svijetu kada bude morao da izabere 12 igrača, ukoliko svi budu zdravi. Postoji veliki kvalitet, samo je pitanje kada će pojedini igrači biti u mogućnosti da se priključe reprezentaciji zbog klupskih obaveza", rekao je Obradović.

"Mogu samo da im poželim uspjeh u Beogradu i da izrazim zahvalnost ljudima koji su našoj zemlji povjerili kvalifikacioni turnir", zaključio je on.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC