• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 KATASTROFA! SRBIJA NE IDE U TOKIO! Ništa od Olimpijskih igara, Italija ju RAZBILA u Pioniru!
 KATASTROFA! SRBIJA NE IDE U TOKIO! Ništa od Olimpijskih igara, Italija ju RAZBILA u Pioniru!

KATASTROFA! SRBIJA NE IDE U TOKIO! Ništa od Olimpijskih igara, Italija ju RAZBILA u Pioniru!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da izbori vizu za Japan, gde je trebalo da brani srebro iz Brazila.

 KATASTROFA! SRBIJA NE IDE U TOKIO! Ništa od Olimpijskih igara, Italija ju RAZBILA u Pioniru! Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije poražena je od Italije u Beogradu (95:102) i tako naš nacionalni tim nije iskoristio šansu da se plasira u Tokio, na Olimpijske igre.

Trojke italijanskog tima, uz lošu odbranu Srbije, napravili su veliki problem selektoru Igoru Kokoškovu, koji na ovom kvalifikacionom turniru nije mogao da računa na nekoliko veoma bitnih igrača. Ipak, večeras to nije bio problem...

Srbija - Italija 95:102 (22:28, 23:29, 18:23, 32:22)

Srbija je već od početka meča bila lošiji rival, a i u toj fazi utakmice se videlo da će im trojke biti najjače oružje. Kada god je Srbija pokušala da se vrati, Manion, Tonut ili Polonara su uspevali šutem sa distance da ''izbace vodu iz čamca''. Velika rezultatska distanca napravljena je u prve tri deonice, kada je Italija gotovo obezbedila pobedu...

Dok je Italija pogađala, Srbija je promašivala... Dvojica najiskusnijih u ovom timu - Miloš Teodosić i Nemanja Bjelica, ubacili su jednu trojku iz 12 pokušaja! bilo je to nemanjin pogodak u ranoj fazi meča, dok se Miloš ispromašivao u završnici, kada je jedino publika u Pioniru verovala u proekret.

Čak 102 primljena poena od ovako sastavljene reprezentacije Italije, u kojoj je više igrača Evrokup timova nego velikih zvezda evropske košarke, moraju da zabrinu svakoga. Od selektora Igora Kokoškova, koji tokom 40 minuta nije našao dobitnu formu u odbrani pa do navijača koji će večeras tugovati jer Srbije neće biti u tokiju.

Reprezentacija Srbije: Teodosić 5, Petrušev 22, Bjelica 5, Kalinić 2, Milosavljević, Micić 8, Davidovac, Avramović 2, Dobrić 17, Anđušić 27, Marjanović 7

Reprezentacija Italije: Spisu, Manion 24, Tonut 15, Meli 5, Fontekio 21, Tesitori 2, Riči 3, Abas, Moraskini, Vitali, Polonara 22, Pajoli 10

22:23

Kraj - 95:102!

Reprezentacija Srbije je poražena od Italije i neće igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju ovog leta.

22:20

Opet promašaj Teodosića - 90:98!

Možda je ovo bila i poslednja šansa. Srbija se odbranila, imala šut za tri poena, ali Miloš Teodosić ponovo nije pogodio. Promašio je poslednja tri, veoma bitna šuta...

22:17

Samo ''minus 10'' - 88:98!!

Anđušić pogađa za 88:98, a Srbija presingom krade loptu. Ima još 78 sekundi, a potrebno nam je da nadoknadimo deset poena razlike!

22:15

Igra se dalje!

Tri minuta do kraja susreta, a Anđušić pogađa za 83:96!

22:12

Pauza!

Biće pauza u Pioniru jer je Filip Petrušev zakucavanjem pocepao mrežicu, pa meč ne može da se nastavi!

Izvor: MN PRESS

22:11

Polonara... 79:96!

Čovek nam je ubacio 22 poena, od kojih su čak 18 bili šutem za tri poena... Još četiri minuta do kraja!

22:10

Tri promašene trojke za pola minuta!

Danilo Anđušić, pa dva puta Miloš Teodosić! Tri promašene trojke mogle bi da budu presudni momenti meča, odnosno poslednja šansa da se Srbija vrati u ovu utakmicu.

Izvor: MN PRESS

22:08

Još pet minuta - 79:93!

Reprezentacija Srbije nema mnogo vremena da preokrene situaciju u svoju korist i savlada Italiju kako bi otišla na Olimpijske igre u Tokio.

22:06

Faul Teodosića?

Nervoza je prisutna, ali Milošu nije jasno kako je ovo njegov četvrti faul! Pajola će na liniju za slobodna bacanja, a Italija ima +15 na šest minuta do kraja meča.

Izvor: MN PRESS

22:05

Običan faul...

Gledale su sudije da li je nesportsk ifaul nad Filipom Petruševim, koji se izborio za dobru poziciju u reketu, ali to nisu dosudile. Samo dva bacanja ovog puta.

22:03

Tonut nas zakucava - 73:89!

Poklanja loptu u napadu Miloš Teodosić, a Tonut koji je presekao taj pas trči preko celog terena i zakucava!

22:01

Dobrić - 71:87!

Pogađa Ognjen trojku, nekako je to večeras naše najjače oružje, iako su Italijani baš trojkama stekli prednost. Moraćemo da se borimo do poslednjih sekundi...

21:59

Opet raste prednost - 66:85!

Italijani jednostavno ne ispadaju iz ritma... Fontekio pogađa sa poludistance i prednost je ponovo 19 poena!

Izvor: MN PRESS

21:57

5 faulova za 45 sekundi!

Srbija je agresivno otvorila četvrtu deonicu, ali nije to trebalo ovako. Danilo Anđušić pravi peti faul Srbije, a zatim dobija tehničku grešku zbog prigovora.

21:55

Dobrić - 66:80!

Ognjen Dobrić otvara četvrtu deonicu poenima, uz fazul, a precizan je i sa linije penala.

Izvor: MN PRESS

21:52

KRAJ TREĆE ČETVRTINE - 63:80!

Srbija ima veliki zaostatak pred poslednjih deset minuta košarke, ali je poslednjih nekoliko minuta pokazalo da možemo da igramo protiv Italijana. treba nam samo malo više koncentracije kako bismo se u potpunosti vratili u utakmicu.

Podsećamo, pobednik ovog meča odlazi na Olimpijske igre u Tokio.

21:50

Uvek trojka - 61:80!

Kada smo se ponadali da imamo vetar u leđa, Manion pogađa trojku za +19 Italijana...

21:49

Anđušić!

Večeras najbolji igrač srpskog tima! Danilo Anđušić vezuje dve trojke za, budi publiku u hali i donosi novu energiju Srbiji.

Možemo da se vratimo, na krilima navijača, samo mora da se odigra sa više od 100 posto mogućnosti!

21:47

Čovek koji nam zadaje glavobolje...

Polonara igra utakmicu života večeras u Pioniru. Već nam je ubacio 19 poena, uz 5/6 za tri poena1

21:46

Ima nade?

Miloš Teodosić pogađa oba bacanja, Nikola Kalinić krade loptu, a Ognjen Dobrić je polovičan sa linije penala. Srbija pokazuje da joj znači, možda bi naši koššarkaši mogli da se vrate u meč tokom finiša treće i u četvrtoj deonici.

Trenutno je 52: 73 na meču Srbije i Italije.

21:40

12. trojka Italije!

Sada poraz u finalu kvalifikacionog turnira polako prerasta u debakl. Iako ima da se igra još više od jedne četvrtine, Srbija ne izgleda kao tim koji može da preokrene.

Alesandro Pajola je trojkom na četiri i po minuta do kraja treće četvrtine doneo Italijanima prednost od čak 24 poena - 49:73!

21:37

Katastrofa Srbije - 49:70!

Za više od pet minuta druge četvrtine, reprezentacija Srbije je postigla samo četiri poena. Danilo Anđušić je postigao dva poena, a Filip Petrušev zakucao i od tada je prošlo tri minuta...

Izvor: MN PRESS

21:29

Opet trojka!

Jedanaesta trojka Italijana i čak 18 poena prednosti za goste. Realizovali su dva napad u trećoj četvrtini, oba trojkama, a reprezentacija Srbije će biti u problemima tokom narednih skoro 20 minuta...

21:21

Komentar Nenada Čanka!

Nekadašnji srpski košarkaš i trener beogradskog Partizana Nenad Čanak prokomentarisao je u studiju RTS-a prve dve četvrtine finala.

''Veliki broj primljenih poena, 57 za poluvreme je stvarno mnogo. Italijani igraju bez centra, boban ne može da ih čuva, a mi i pored visine nismo kontrolisali skok. Loša odbrana jedan na jedan, premalo napravljenih faulova, nedostatak komunikacije u odbrani...'', rekao je trener litvanskog Lijetkabelisa.

Izvor: MN PRESS

21:19

Lista strelaca:

U redovima srbije istakao se Danilo anđušić sa 11 postignutih poena, koji su došli u seriji (tri trojke i dva slobodna bacanja), a pratili su ga Vasilije Micić sa osam i Boban Marjanović sa sedam poena. Po šest su ubacili Ognjen Dobrić i Filip Petrušev.

Kod Italijana su najraspoloženiji Simone Fontekio i Akile Polonara sa po 13 poena, dok su dvocifreni Nikolo Manion (11) i Stefano Tonut (10).

Izvor: MN PRESS

21:15

Poluvreme - 45:57!

Katastrofalna odbrana Srbije dopustila je čak 57 poena Italijanima, a posebno su nas uništile trojke gostiju.

Đampaolo Riči, Akile Polonara i Alesandro Pajola pogodili su za tri poena u poslednjih 70 sekudni druge četvrtine i napravili dvocifrenu prednost italijanskom timu.

Težak posao je pred Srbijom u nastavku meča!

Izvor: MN PRESS

21:10

Polonara - Marjanović!

Centarski obračun u ovim trenucima. Boban je realizovao dva uzastopna napada Srbije, a Polonara, koji je u jednom napadu iznudio preuzimanje, pogodio preko Marjanovićeve ruke za šest trojku Italijana.

Srbija ima pet poena zaostatka - 43:48!

Izvor: MN PRESS

21:06

Zona naše reprezentacije...

Srbija je promenila odbranu, a Nemanja bjelica ''zaspao'' pod košem, pa Simone Fontekio postiže trojku za prednost Italijana!

21:01

SRBIJA VODI!

Rešeta u ovim trenucima Danilo Anđušić!

Tri vezane trojke, iz isto toliko pokušaja, za 34:32 i prednost srpskog tima. Kako se samo raspucao bivši košarkaš Partizana...

Izvor: MN PRESS

20:59

Trojka!

Pogađa Anđušić, nakon što je ostao sam u levom uglu, a Aleksa Avramović ga fantastično pronašao. Srbija se vratila u meč - 28:30!

20:53

Kraj 1/4 - 22:28!

Poslednji napšad u prvoj deonici Italijani su iskoristili preko Stefana Tonuta, pa sada imaju šest poena prednosti.

Najefikasniji u redovima Srbije su Vasilije Micić sa šest i Nemanja Bjelica sa pet poena, ali uz šut iz igre 2/5 i uz tri promašene trojke.

20:51

Odličan Petrušev!

tokom poslednjeg minuta prve četvrtine košarkaš Mege je iznudio treću ličnu grešku amadea Tesitorija i tako ga u ranoj fazi meča izbacio iz utakmice.

Ipak, Srbija i dalje ima rezultatski zaostatak - 22:26!

Filip Petrušev
Izvor: MN PRESS

20:46

Igra i Kalinić!

U finišu prve deonice na terneu je Nikola Kalinić, koji je propustio prethodnih nekoliko mečeva zbog povrede. Mogao bi on da bude ključan faktor večeras!

Izvor: MN PRESS

20:44

Nova serija Italije i tajm-aut - 15:23!

Ima da se igra još više od dva minuta u prvoj četvrtini, a Srbija je primila 23 poena!

Nakon što je italijanski selektor sazvao tajm-aut, njihova reprezentacija je napravila novu seriju, sa sedam uzastopnih poena.

20:41

EVO SRBIJE - 15:16!

Dvojka Filipa Petruševa, pa trojke Vase Micića i Ognjena Dobrića, za seriju Srbije od 8:0!

Tajm-aut nakon god su u igru ušli Petrušev, Micić i Teodosić urodio je plodom, Srbija igra bolje, realizuje napade i istopila je prednost Italijana sa početka meča!

20:38

Tajm-aut - Kokoškov seče seriju!

Posle pet minuta košarke Igor Kokoškov je prinuđen da zatraži tajm-aut. Na minutu odmora naš nacionalni tim će pokušati da pronađe rešenje za raspucani napad Italijana, koji su mnogo bolje otvorili utakmicu.

Na startu meča u Beogradu Italija vodi 14:7 protiv Srbije!

Izvor: MN PRESS

20:36

Luka odveo Sloveniju u Tokio!

Završen je prvi kvalifikacioni turnir, onaj koji se igrao u Kaunasu. Tamo je Slovenija u finalu savladala Litvaniju, uz tripl-dabl Luke Dončića i overila vizu za Japan. Slovenci idu na Olimpijske igre.

20:32

Meč je počeo!

Utakmica između Srbije i Italije je počela!

20:30

Startne petorke!

Srbija: Avramović, Dobrić, Anđušić, Bjelica, Marjanović!

Italija: Fontekio Manion, Meli, Polonara, Tonut

20:25

Sastavi!

Reprezentacija Srbije:

Teodosić, Petrušev, Bjelica, Kalinić, Milosavljević, Micić, Davidovac, Avramović, Dobrić, Anđušić, Marjanović

Reprezentacija Italije:

Spisu, Manion, Tonut, Meli, Fontekio, Tesitori, Rici, Abas, Moraskini, Vitali, Polonara, Pajoli

20:10

Italijani!

Na terenu je i naš večerašnji rival, poslednja prepreka ka Olimpijskim igrama, tim Italije.

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

19:56

Zagrevamo se!

19:13

Dobro veče!

Od 20:30 košarkaši Srbije igraju presudan meč za plasman na Olimpijske igre. Protivnik će u hali ''Aleksandar Nikolić'' biti selekcija Italije, a pobednik tog meča izboriće mesto u Japanu.

Silno oslabljena Srbija želi u Tokiju da brani srebrnu medalju osvojenu pre pet godina u Rio de Žaneiru.

Tekstualni prenos pratite na MONDU!

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

+

Vratili nam žabari što stavljamo majonez na picu

Jaaa

Katastrofalna Srbija ne ide na oi

Korisničko ime

@Jaaa bolja je ova Srbija od bilo koje reprezentacije koju ste vi ikad imali.

Jaaa

@Korisničko ime a koji sam to ja? Ako nisi gledao utakmicu pogledaj snimak, pa se raspiši. Katastrofalna igra kroz kvalifikacije, provlačenjr između kapi, forsiranje trojki.... Milion grešaka, a ti prozivaš neku 'moju' reprezentaciju misleći da nisma Srbin. E jesam, drago mi je što sam te razočarao

Najnovije