• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debakl, pa zaokret! Hrvati našli pojačanja za reprezentaciju: Traže supruge, babe i dede, opcija i dvije NBA zvijezde!

Autor Dragan Šutvić

Hrvatska košarka je na prekretnici, možda odluče da je naturalizacija stranaca sasvim normalna stvar!

 košarka hrvatska reprezentacija promjene Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Hrvatske neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju, a neuspeh na kvalifikacionom turniru koji su organizovali natjerao ih je da pomisle na promjene. Tako će se u veoma kratkom roku desiti promjene koje bi mogle da donesu mnogo reprezentaciji.

Hrvati bi u narednom periodu mogli da dobiju velika pojačanja za reprezentaciju, pošto razmišljaju o naturalizaciji igrača, ali i o pozivima za košarkaše koji imaju nekakve rodbinske veze, poput baba, deda, pa čak i supruga hrvatskog porijekla!

Možda će vas zanimati

Ovu revolucionarnu ideju, na koju su došli zbog male baze košarkaša koji mogu u kontinuitetu da se odazivaju nacionalnom timu, javnosti je prezentovao selektor Veljko Mršić koji ne pomišlja na odlazak sa čela nacionalnog tima.

''Tražimo igrače koji imaju nekakve veze sa Hrvatskom. Nekog od roditelja, babu ili dedu, da su rođeni ovdje, da su možda porijeklom iz Hrvatske ili da im je supruga Hrvatica'', rekao je selektor Mršić.

To bi bio idealan scenario, ali čak i da Košarkaški savez Hrvatske ne uspije da pronađe to što traži, naturalizacija je moguća. Čelinici saveza pogledali su se u oči nakon neuspjeha u Splitu, zaključili da je tim ''tanak'' na nekim mjestima i da su pojačanja potrebna.

''Već se nekoliko NBA igrača raspitivalo za hrvatski pasoš kod naših reprezentativaca. Postoje dvojica NBA igrača kojima je jedan od roditelja Hrvat, igraju na pozicijama dva i tri i zanimljivi su nam. Problematična je pozicija plejmejkera, vidjećemo šta je dostupno'', istakao je Mršić.

Podsjećamo, ovakvi primeri naturalizovanja igrača u hrvatskoj košarci nisu novost. Ranije su za reprezentaciju igrali Dontej Drejper, bivši igrač Cedevite i Oliver Lafajet, koji je svojevremeno bio igrač Partizana i Igokee, a sa Hrvatskom nije imao nikakvih dodirnih tačaka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC