• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 SRPKINJE SUROVO KAŽNJENE ZA GREŠKE! Španija ne prašta kao Kanada - krah na kraju za osvetu u derbiju
 SRPKINJE SUROVO KAŽNJENE ZA GREŠKE! Španija ne prašta kao Kanada - krah na kraju za osvetu u derbiju

SRPKINJE SUROVO KAŽNJENE ZA GREŠKE! Španija ne prašta kao Kanada - krah na kraju za osvetu u derbiju

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Izabranice Marine Maljković izgubile drugi meč na takmičenju

 SRPKINJE SUROVO KAŽNJENE ZA GREŠKE! Španija ne prašta kao Kanada - krah na kraju za osvetu u derbiju Izvor: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

Početak Olimpijskih igara za srpske košarkašice je bio klimav. Uz dosta problema su uspele da slome otpor Kanade.

Tada su uspele da se izvuku, ali nisu to ponovile u današnjem duelu. Španija nije praštala greške - 70:85 (20:19, 24:22, 14:18, 12:26).

U mečevima protiv "furije" je drama gotovo uvek zagarantovana, videlo se to i u četvrtfiinalu Evropskog prvenstva u Valensiji gde su izabranice Marine Maljković posle produžetka i nekih spornih sudijskih odluka pobedile. Taj duel je izgleda bio dodatni motiv za njih u Tokiju...

Odigrale su srpske igračice odlično prvo poluvreme. Bile su bolje, Bruks, Anderson i Vasić su bile najraspoloženije, pa je na šest minuta pre poluvremena razlika bila dvocifrena (31:21). Međutim, Španija je trojkama uspela da se vrati i onda da u poslednjem minutu kazni nesmotrenosti srpskog tima i da na pauzu ode sa samo tri poena zaostatka (44:41).

Zaigrala je Srbija odlično po povratku na teren, plesali su po parketu i kada je Stankovićeva pogodila slobodno bacanje, stekao se utisak da je to razlika koja može da prelomi meč (52:43). Umesto toga se dogodilo upravo suprotno. Kazorla i Torens su ušli u seriju trojki i napravile potpuni preokret već do kraja trećeg kvartala (58:59).

Nisu se tu zaustavile. Postepeno su uvećavale vođstvo, a kada su došli na "+9" preko raspoložene Torens (60:69) bilo je jasno da će Srbija to teško stići. Borile su se, pokušale su Srpkinje na sve načine da ostanu u igri, ali ih je ubrzo stigao i umor i moglo je da se vidi da će to biti nemoguća misija.

Neće imati Srbija previše vremena da tuguje, pošto moraju što pre da zaborave ovaj poraz i da se pripreme za meč sa Južnom Korejom koji će biti ključan za prolaz dalje. Taj meč je na programu 1. avgusta (oko 14h po našem vremenu).

12:06

KRAJ

Meč je završen. Srbija je izgubila od Španije - 70:85.

11:58

37' - NDUR I GREŠKA U KORACIMA

Umesto skoka u odbrani Ndur hvata skok u napadu, vraća loptu u koš, a Bruks na drugoj strani pravi grešku u koracima. Sve manje vremena za Srbiju (66:73).

11:49

35' - MUČI SE SRBIJA

Iz greške u grešku srljaju košarkašice Srbije. Španija sve to pametno koristi i dolazi do devet poena prednosti. Maljkovićeva pokušava tajm-autom da trgne ekipu (60:69).

Izvor: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

11:46

33' - TORENS I IGRANJE

Torens nastavlja trojkama da pravi velike probleme Srbijii (58:65). Krajišnik prelepim potezom u reketu dolazi do poena, a onda se srpske košarkašice previše igraju, želja za dodavanjem ih je koštala lakih poena u reketu koji su mogli dodatno da umanje zaostatak (65:60).

11:39

30' - NEIZVESNOST

Španija je uspela da preuzme vođstvo u završnici trećeg kvartala (55:57). Dosta problema u igri Srbije, pre svega u napadu. Krajišnik je bila polovična sa penala u poslednjim sekundama, pa tako Španija u poslednji kvartal ulazi sa poenom prednosti (58:59).

Izvor: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

11:30

26' - ODGOVOR ŠPANIJE, MARINA REAGUJE

Serija grešaka Srbije se nastavila. Bile su nadomak dvocifrenog vođstva (52:43), da bi posle trojki Kazorle i Torens razlika pala samo na tri poena zaostatka (52:49).

11:23

23' - CRVENDAKIĆ RASPOLOŽENA

Mastralan potez Crvendakić, dodavanje iza leđa za lake poene Stanković. Crvendakić zatim daje trojku, Bruks poentira, Torens promašuje trojku, a onda Konde pravi faul u napadu za tajm-aut Španije (51:43).

11:12

PODRŠKA OD PEJDŽ

Podršku je pružila i Danijel Pejdž, bivša srpska reprezentativka koja prati mečeve.

Izvor: Instagram/dpage52/Screenshot

11:03

20' - POLUVREME

Veliki broj faulova u korist Španije, posebno kada Ndur ima loptu. Potom je Domingez ispružila nogu pri šutu za tri, dokačila Anu Dabović, sudije su pokazale da je faul na šutu za tri. Srpkinje su bezuspeššno pokušavale da objasne da je Domingez to uradila namerno, ali uzalud. Ipak, pogodila je dva od tri slobodna bacanja (44:39).

Usledio je tajm-aut Španije posle kog je Ndur poentirala, pa je razlika na kraju mnogo manja nego što je trebalo da bude po prikazanoj igri (44:41).

Ndur na meču sa Srbijom
Izvor: TANJUG/AP PHOTO/ERIC GAY

10:55

17' - BRUKS!

To se čekalo, posle dobrih napada španije je Srbija uspela da odbije prvi nalet i da preko trojke Bruks vrati nešto veću prednost (39:34).

10:49

BLJAMO, AGRESIVNIJE, JAČE!

Tražila je Mairna Maljković tajm-aut i imala je šta da zameri svojim izabranicima.

"Brljamo mnogo, mora bolje, prenesi loptu bolje, da se igra agresivnije, jače", bodrila je Marina ekipu.

10:47

15' - TROJKA SONJE!

Imala je Španija spreman odgovor, trojkom Torens preko ruke su smanjili rezultat (31:27), ali je Sonja Vasić ekspresno uzvratila istom merom (34:27).

Izvor: printscreen/rts

10:41

13' - SJAJNA SRBIJA

Fenomenalna igra Srbije. Odlično na obe strane terena. Čvrsta odbrana, lakši poeni u napadu, a posle mini-serije je Španija tražila tajm-aut (29:21).

10:36

10' - MALA PREDNOST ŠPANIJE

Završena je prva četvrtina. Prednost ima Srbija (20:19) Mogla je Butulija da donese još veće vođstvouz zvuk sirene, ali njen šut za tri nije prošao kroz obruč.

Izvor: printscreen/rts

10:29

7' - PRVA TROJKA

Za razliku od Španije, Srbija se dosta muči sa šutom za tri poena. Uspela je to da prekine Jelena Bruks u sedmom minutu.

10:26

5' - NEREŠENO

Meč je počeo bolje za srpski tim, preko Krajišnik, Crvendakić i Bruks, ali su onda malo popustile u odbrani. Znale su to da iskoriste košarkašice Španije i da preko trojke Torens povedu (8:6). Krajišnik je potom poentirala u reketu, pa je na polovini prve četvrtine nerešeno (10:10).

10:14

PREDSTAVLJANJE

U toku je predstavljanje košarkašica uoči početka meča.

Izvor: Printscreen/Eurosport

10:10

DOBRODOŠLI

Dobrodošli u Mondo lajv. Budite sa nama i ispratite meč srpskih košarkašica u Tokiju.

UKRATKO

  • Srpkinje odigrale drugi meč u Tokiju
  • Na startu su savladale Kanadu, ali su pale protiv Španije
  • U duelima sa Špancima je često bilo neizvesno
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije