• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Drim tim je prejak, ali Srbija sanja bronzu! Marinine lavice dale sve od sebe, ali Amerikanke su nezaustavljiva sila
 Drim tim je prejak, ali Srbija sanja bronzu! Marinine lavice dale sve od sebe, ali Amerikanke su nezaustavljiva sila

Drim tim je prejak, ali Srbija sanja bronzu! Marinine lavice dale sve od sebe, ali Amerikanke su nezaustavljiva sila

Srbija nije uspjela da napravi senzaciju, izgubile su srpske djevojke od Amerike u polufinalu Olimpijskih igara!

 Drim tim je prejak, ali Srbija sanja bronzu! Marinine lavice dale sve od sebe, ali Amerikanke su nezaustavljiva sila Izvor: TANJUG/AP PHOTO/ERIC GAY

Srbija nije uspjela da napravi najveću senzaciju na Olimpijskim igrama i da savlada reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država. 

Uspio je srpski tim da u nekoliko momenata spusti prednost Amerikanki na devet poena razlike, ali jednostavno drim tim je pokezao zašto nema poraz 29 godina na Olimpijskim igrama. Sada srpski tim čeka meč za bronzu koji se igra u subotu od 9:00 protiv poraženog iz duela Francuske i Japana. 

SAD - SRBIJA 79:59 (25:12, 16:11, 17:16, 21:20)

Meč je krenuo dosta nervozno, a Srbija je do sredine prve četvrtine uspijevala da se drži protiv najmoćnijeg rivala. Uspjele su srpske djevojke i u drugoj četvrtini da priđu na -9 (30:21), a onda se SAD odlijepila serijom 9:0. 

Do kraja meča nije Srbija ni u jednom momentu stigla da se približi, a selektorka Marina Maljković iskoristila je veliku prednost Amerikanki da odmori neke ključne košarkašice. U posljednjih 10 minuta prilike su dobile Dragana Stanković, Anđela Dugalić, Maja Škorić i Dajana Butulija. 

Na kraju je bilo -20, a srpske djevojke su pokazale veliko srce i borbu. Da je šut bolje služio srpski tim možda bi meč bio neizvjesniji, ali ovako sa devet uzastopnih promašenih trojki od početka meča nije Srbija uspjela da ostane u igri. 

Čekamo meč za bronzu i navijamo za srpske djevojke da odbrane rezultat koji su postigle i u Riju!

8:10

KRAJ! DJEVOJKE IDU NA BRONZU - SAD - Srbija 79:59

Na kraju srpske djevojke nisu uspjele da poslije 29 godina budu prvi tim koji je savladao SAD u ženskoj košarci, ali i dalje se nadamo bronzi! Taj meč je na programu u subotu od 9:00, a rivalke će biti poražene u duelu Francuske i Japana. 

U polufinalu Olimpijskih igara na kraju:

SAD - SRBIJA 79:59 (25:12, 16:11, 17:16, 21:20)

8:06

37. minut: Čekamo kraj - 70:49

Griješi Butulija, a onda Kolijer dodaje do Digins koja promašuje. Ne uspijeva ni trojka Amerike, ali brzo gube Srpkinje napad. 

Etkins je sama za tri, ali promašuje!  Maja Škorić neprecizna, ali poslije nove greške SAD novi poeni za Srbiju. Faul nad Kolijer pod košem. Loše dodavanje Butulije. Pogodak se priznaje za Maju Škorić, a uz to i faul Digins. Faul nad Etkins. 

8:02

35. minut: SAD pred ubjedljivom pobjedom, vode 68:42

Nema trojke za Ameriku, ali hvataju loptu pa pogađa Grej. Potom tajmaut srpske selektorke. Škorić ne pogađa za dva, a onda Anđela Dugalić skače. Pogađa Saša Čađo novu trojku. Četvrta trojka srpskog tima, druga Saše Čađo. 

Ponovo pogađa Grej za dva poena i raste prednost. 

7:57

33. minut: Bez pogodaka, čeka se kraj! 63:39

Britni Grajner pogađa uz faul, ali promašaj sa penala. A onda jako loš napad Srbije, dva puta je Ivon Anderson skakala u napadu i tri puta su  promašile. Nova trojka za SAD, pogađa Grej. 

Nervozno sa obje strane, odbrane su dobre, uzimamo loptu Grajner ispod koša. Promašuje Ivon Anderson sa poludistance. 

7:53

KRAJ TREĆE ČETVRTINE: 58:39!

Ipak su košarkašice SAD uspjele da postignu poene u samom finišu i da tako dobiju i treći dio meča. Ipak, ovo je četvrtina u kojoj je Srbija pružila najbolji otpor favorizovanom rivalu, ekipi koja od 1992. godine nije izgubila meč na Olimpijskim igrama.

7:51

29. minut - EVO SRBIJE!

Srpkinje prave seriju i spuštaju prednost. Nekoliko odličnih napada srpskog tima i sada je 53:39!

Trojka Ivon anderson, pa lako polaganje Dajane Butulije nakon ukradene lopte i Srbija najavljuje da bi u posljednju dionicu meča mogla da uđe uz bolje raspoloženje.

7:45

27. minut - Nikako da uhvate priključak!

Zaigra Srbija bolje na trenutke, ali to nije dovoljno da se prednost istopi. Već dugo vremena prednost američkog tima iznosi više od 20 poena. A vremena za preokret sve je manje.

Izvor: TANJUG/AP PHOTO/ERIC GAY
7:37

22. minut - Muči se Srbija na početku treće dionice!

Amerikanke su drugo poluvrijeme otvorile serijom 6:0, a Srbija za sada nema odgovor na to. Trenutno je 47:23, što je najveća prednost na meču...

7:18

KRAJ POLUVREMENA! Za sada SAD - Srbija 41:23

Poslije tajmauta Srbije loš napad Amerike, a evo nove trojke! Ne, arbitri pokazuju da je ovo dvojka Ivon Anderson! Poeni uz faul Ejdže Vilson, a onda Sju Bird krade loptu. 

Serija 5:0 za SAD, a onda faul nad Grej. Slobodna bacanja za nju i ona pogađa oba puta, Ali Crvendakić je faulirana na šutu za tri. Daje dva bacanja. 

Posljednji napad za SAD, Grej pogađa. 

7:09

17. minut: Ne daju se Srpkinje! 30:19 za SAD

Još jedna promašena trojka Srbije, a sa druge strane ne promašuje Amerika! Pogodak za tri. Promašaj Anderson, ali Čađo hvata loptu. Napokon!

Prva trojka Srbije, 1/10 je sada, a prva pogađa Saša Čađo! Promašaj AMerikanki, a onda bježi lopta Sonji Vasić. Izbija loptu Vasić Grej! Uz zvuk sirene pogađa Sonja Vasić!

7:04

13. minut: Bez poena SAD! 25:14

Nema trojke za Ameriku u prvom napadu, a Anđela Dugalić promašuje za Srbiju! Vasić hvata loptu, a onda promašuje i ona.

Faulirana Ivon Anderson, a onda Anđela Dugalić promašuje otvoren šut. Ali i Fauls promašuje, a Nevena Jovanović neprecizna u kontri.

Opet Amerikanke bez pogotka, a faulirana je Anđela Dugalić! Prvi poeni za Srbiju preko Ivon Anderson!

6:58

KRAJ PRVE ČETVRTINE! SAD vodi 25:12

Nova dva poena za SAD, a onda poslije još dvije kontre u kojima primaju poene tajmaut Srbije. Poslije tajmauta pogađa Ivon Anderson. Kontre sijevaju i sada Brijana Stjuart ima četiri poena, a sada asistira za iskusnu Dijan Taurasi. 

Gubi loptu Ivon Anderson, a onda Brijana Stjuart pogađa. Faulirana Nevena Jovanović. Ponovo poeni Ivon Anderson. Sjajna Nevena Jovanović u odbrani, ali ostaje lopta kod Amerikanki. 

Lojd pogađa preko dva čuvara, a Srbija u posljednjem napadu pogađa preko Ivon Anderson. 

6:51

7. minut: Drže se djevojke! Vodi SAD 11:6

Gledao se snimak i ovo je nesportska za Srbiju! Pogađa Grajner dva poena, potom i ispod koša i odmakla nam se Amerika. Loš napad Srbije. 

Bruks promašuje trojku, ali sjajna odbrana Ane Dabović i novi napad za Srbiju. Tina Krajišnik promašuje za 2, a onda faul nad Ejdžom Vilson. Daje dva poena sa penala. Nema trojke Nevene Jovanović i još jedan napad za Srbiju. 

Asistencija Dragane Stanković i poeni Sonje Vasić!

6:45

4. minut: Za sada egal! Vodi SAD 5:4

Sju Bird je sama i pogađa trojku, a onda nema faula nad Bruks i uzimaju loptu Amerikanke. Stjuart promašuje trojku, a Tina Krajišnik pogađa ispod koša. 

Ejdža Vilson se revanšira i pogađa ispod koša! Sonja Vasić promašuje forsiranu trojku, ali promašuje i Britni Griner. Loš pokušaj Jelene Bruks 

Faul Bruks ispod koša i slobodna bacanja za Griner. 

6:42

POČELO JE! Nervozno na startu, ali prvi poen Srbija! 2:0!

Na startu ništa od poena, loši napadi sa obje strane, ali onda Jelena Bruks pogađa poludistancu. Sjajna odbrana srpskih igračica uhvaćena lopta Taurasi, a onda Crvendakić promašuje. 

6:39

Na terenu smo!

Srbija i Amerika su odslušale svoje himne i možemo da krenemo! Hajde djevojke!

6:02

Dobrodošli!

Dok gledate i pratite odbojkaški polufinalni meč u Tokiju između Srbije i SAD, selekcije te dvije države u košarci se spremaju za svoje polufinale koje počinje od 6:40.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije