• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Zvezda opet zaustavljena u Laktašima: Igokea vodila +22, crveno-bijeli se vratili, ali su "igosi" odbili ključni napad!
 Zvezda opet zaustavljena u Laktašima: Igokea vodila +22, crveno-bijeli se vratili, ali su "igosi" odbili ključni napad!

Zvezda opet zaustavljena u Laktašima: Igokea vodila +22, crveno-bijeli se vratili, ali su "igosi" odbili ključni napad!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda poražena je u Laktašima, ovo je treća uzastopna pobeda Igokee nad crveno-belima u Laktašima!

 Zvezda opet zaustavljena u Laktašima: Igokea vodila +22, crveno-bijeli se vratili, ali su "igosi" odbili ključni napad! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je prvu trojku pogodila u 22. minutu, prve poene van reketa je postigla u jednom od poslednjih napada prvog poluvremena. 

Na kraju je šut za tri bio ispod 30 odsto uspešnosti, a iz 21. pokušaja crveno-beli su pogodili samo šest puta. Sa takvom šuterskog formom gostiju sjajna Igokea Dragana Bajića nije propustila priliku da treći put zaredom u Laktašima savlada crveno-bele!

IGOKEA - CRVENA ZVEZDA 75:68 (21:14, 23:8, 10:22, 21:24)

Tim Dejana Radonjića tokom celog meča nije uspeo da nađe napadački ritam, a u prvom poluvremenu je viđen pravi šuterski košmar ekipe iz Beograda. Samo 22 poena za 20 minuta, od toga 20 iz reketa značili su da je domaćin napravio ogromnu prednost. 

Na poluvremenu je bilo +22 za tim Dragana Bajića, a crveno-beli su velikim zalaganjem i energijom uspeli da se vrate u meč tokom treće četvrtine, ali jednostavno nije bilo snage za preokret. Crveno-beli su posle serije poena Luke Mitrovića stigli na -5 (56:51), ali šut nije dovoljno poslužio crveno-bele.

U finišu meča osim jedne trojke Nikole Kalinića koja je došla i uz faul nije bilo napadačkih rešenja koja bi donela preokret. Aleksa Radanov je iskoristio loše napade u finišu i sa nekoliko brzih koševa iz tranzicije na kraju stavio tačku na ovaj meč. 

Starks i Antabija Voler su vodili tim Dragana Bajića do velike prednosti u prvom delu meča, a u finišu kada je Igokea malo stala prošlogodišnji košarkaš Zvezde Radanov je poenima priveo meč kraju. Kod crveno-belih samo su Nikola Kalinić i Luka Mitrović bili na visini zadatka. 

CRVENA ZVEZDA: Lazarević 3, Volters 9, Uskoković, Davidovac 2, Mitrović 13 (5sk), Kalinić 16, Dobrić 2, Holins 4, Simonović 3, Ivanović 10 (7as), Kuzmić 6, Popović

IGOKEA: Vulić, Starks 14 (5as), Robinson 2, Tanasković, Radanov 14 (7as), Jošilo 7, Talić 1, Ilić 9 (5sk), Stivens 7 (5sk), Voler 15, Fundić, Đorđević 6

Igokea - Crvena zvezda highlights
Izvor: YouTube/Aba League

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.

20:47

KRAJ! PRVI PORAZ ZVEZDE! 75:68

Nije moglo na kraju - Aleksa Radanov serijom poena završava ovaj meč!

Vratili su se na minus od dva poseda lopte igrači Dejana Radonjića sa -22 na poluvremenu, ali nisu mogli da naprave čudo i potpuno preokrenu. 

Piše se prvi poraz u sezoni!

20:43

39. minut: GOTOVO! Igokea vodi 72:60

Faul i bacanja za Voltersa, on pogađa jedno, a onda poeni Ilića. Gubi loptu Luka Mitrović. Antabija Voler promašuje, a onda Kalinić pogađa pod faulom! Daje trojku i pogađa dodatno bacnaje. 

Igokea nije izbacila loptu na vreme, ali ni Zvezda ne pogađa. Fauliran Radanov, on pogađa dva puta, a onda zakucava posle zakucava!

20:37

37. minut: Zvezda tone! 67:53

Faul Simonovića i Zvezda je izašla iz bonusa. Prodor Radanova i prolazi, +11 ima Igokea. Mitrović do Simonovića, a Radanov ga blokira. Tehnička za Radonjića!

Pogađa Starks bacanjem a onda posle novih poena Starksa tajmaut Radonjića. 

20:33

36. minut: TEŽAK POSAO ZA ZVEZDU! 62:53

Kalinić je na kraju dobio vruć krompir i probao je sam da rešava, ali nije uspeo. Starks sa osam metara pogađa trojku i idemo na minut odmora. Sada je +9 za domaće - 60:51. 

Loš napad Zvezde i morao je Volters da prekine napad faulom. Sada ogroman promašaj Dalibora Ilića, sve je promašio. 

Volters gubi loptu, ali Antabija Voler promašuje trojku, Sada Voler pogađa i opet je dvocifrena prednost Igokee. Nikola Ivanović je fauliran i on pogađa oba penala. 

20:27

34. minut: Radanov drži prednost! 57:51

Promašeno zakucaanje Igokee, Pogodak sa linije penala, A onda Nikola Ivanović daje trojku. Igokea promašuje poludistancu, a onda Mitrović hvata loptu ispod koša. Luka Mitrović sjajan! Hvata loptu i zakicava! Tajmaut Igokee!

Promašuije Mitrović bacanje, a onda je Radanov fauliran u kontri i imaće dva slobodna bacanja. Pogađa jedno. 

20:19

10 MINUTA DRAME! Jak faul na startu - 56:45

Na startu faul Markela Starksa, nesportski ili ne? Nesportski faul! Promašaj Ivanovića, a onda daje drugo. Istekao je napad Zvezde. Samo poen iz cele situacije. 

Loš napad Igokee, ali i Simonović promašuje. Robinson daje poene sa poludistance. 

20:14

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Zvezda je živa! 54:44

Talić promašuje sa poludistance, a onda Simonović daje trojku! Loš napad Igokee, a onda faul Talića. Pogađa Kalinić, a onda je fauliran Talić. Pogađa samo jedno bacanje. 

Prolazi prodor Nikola ivanović, daje poene, ali brzo poentira i Aleksa Radanov. Mitrović je pogađa ispod koša, a ne pogađa ni Kalinić trojku. 

Radanov ne pogađa preko ruke, a onda faul Tanaskovića. Ivanović promašuje trojku!

20:07

27. minut: SERIJA LUKE MITROVIĆA! 51:37

Nekako prolazi Jošilo, zamalo da izgubi loptu, a sada ide na liniju penala. Promašuje jedno, drugo pogađa. Mitrović daje poene ispod koša, Opet Jošilo sam na šutu za tri, sada pogađa. 

Očajan pas Voltersa, Simonović gubi loptu. A onda faul u napadu Stivensa. Sada opet Luka Mitrović daje poene ispod koša, a potom krade loptu i zakucava!

20:03

25. minut: Zvezda malo prodisala! 47:31

Jošilo sa poludistance, sam kao duh i pogađa ovoga puta. Kuzmiću lopta izmiče iz ruke, a onda Starks promašuje trojku. Sada prolazi pas do Kuzmića koji zakucava. 

Koraci Stivensa! A onda Volters pogađa flouter, konačno malo napada od crveno-belih. Loš napad Igosa, a onda Kalinić izlazi sa loptom van terena. 

Jošilo promašuje trojku, a Kalinić je fauliran. Kuzmić opet ne završava pod košem i faul Zvezde. 

19:58

POČELO DRUGO POLUVREME! Trojka za Zvezdu! 45:27

Kuzmić promašuje poluhorog, a onda faul Kalinića. Stivens je fauliran i promašuje prvo, a pogađa drugo slobodno bacanje. Kalinić promašuje, ali Kuzmić vraća tu loptu u koš. 

Promašuje Jošilo otvorenu trojku, a onda prva trojka za Zvezdu! Kalinić!

19:56

Šta se desilo?

Crvena zvezda nije mogla ništa da pogodi, jednostavno šut nije postojao. Nekoliko otvorenih šuteva košarkaši Zvezde su poslali van konstrukcije koša. 

Nisu pogodili nijednu trojku, a od 22 poena samo su dva došla van reketa. Šut mora da proradi ako misle da stignu ovoliku prednost rivala. 

19:51

Lista strelaca:

Crvena zvezda je napadački vrlo loše odigrala prvih 20 minuta, a jedini sa kakvim takvim učinkom je Nejt Volters sa 6 poena. Po 4 imaju Kalinić i Holins, a po 2 Davidovac, Mitrović, Dobrić i Kuzmić. 

Kod igokee veliku prednost doneli su Voler sa 13, Starks sa 10 i Ilić sa 7 poena. 

Izvor: MN PRESS

19:40

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Potop Zvezde - 44:22!

Zakucava Dalibor Ilić, a onda Dobrić promašuje otvorenu trojku! Hvata Zvezda loptu i ima novi napad, a Davidovac promšuje trojku! Sada Nejt Volters pogađa dvojku, a onda Taj Voler brzo vraća poene. 

Dobrić gubi loptu, a u kontri je fauliran Ilić i pogađa oba bacanja. Potop Zvezde u prvom poluvremenu! 

19:35

18: Šuterska agonija Zvezde! 37:20

Ne može ništa Zvezda da pogodi, sada Holins opet promašuje, a posle faula Radanov ide na liniju penala, Pogađa oba puta. 

Kuzmić pogađa, opet ispod koša! Sada Stivens preko Kuzmića pogađa poluhorog, Zvezda tone! Promašuje Nejt Volters celu konstrukciju!

Antabija Voler pogađa trojku! A sada Zvezda promašuje još jedan šut. 

19:31

16. minut: Pogađa Starks! 30:18

Holins promašuje za tri, promašio je kompletnu konstrukciju, ali Ivanović krade loptu, dodaje je Holinsu koji poentira. Radanov promašuje horog. 

Faul nad Kuzmićem ispod koša, a onda je Holinsu izbijena lopta. Radanov dodaje do Starksa koji postiže trojku! Ivanović promašuje trojku!

Promašuje Đorđević, a onda i Ilić. 

19:25

14. minut: Zvezda potpuno stala u napadu! 27:16

Đorđević pokušava poludistancu, ali ne pogađa. Prodor Dobrića, pas i Mitrović zakucava. Asistira Radanov Đorđeviću i njegov šesti poen. 

Dolazi pas do Mitrovića ispod koša, ali ništa od ove akcije. Tanasković ne pogađa trojku, a onda faul Robinsona. Lazareviću lopta beži u aut. 

Očajan napad Zvezde se završava izgubljenom loptom Dobrića i tajmaut za Radonjića nakon poena Radanova u kontri.

Izvor: MN PRESS

19:22

DRUGA ČETVRTINA! 23:14

Radanov do Đorđevića i sada centar Igokee prodorom dolazi do poena. Izbijena lopta Mitroviću i za Igokeu je. Tanasković promašuje ambiciozno zakucavanje, a onda Zvezda gubi loptu i Robinson u kontri promašuje. Faul Simonovića potom. 

19:18

KRAJ PRVE ČETVRTINE! 21:14 ua Igokeu

Vraća Luka Mitrović u koš promašaj Nejta Voltersa! Faul Luke Mitrovića, a onda Dalibor Ilić pogađa trojku. Luka Mitrović je bacio pas u ruke protivnikuSjajan pas Ilića Đorđeviću i bivši centar FMP-a polaže na ziceru. 

Volters prolazi i na polaganju postiže poene. Talić prolazi Voltersa, ali ne i Mitrovića. Robinson promašuje, a onda Lazarević komplikuje i promašuje. 

19:14

8. minut: Pribrala se Zvezda! 16:10

Mitrović je na parketu, ali istekao je ovaj napad Zvezde. Taj Voler poentira u kontri. Dobrić je ušao i odmah pogodio posle prodora. 

Dalibor Ilić pravi faul u napadu nad Markom Simonovićem. Faul Radanova nad Kalinićem, a onda Dobrić promašuje trojku. Ipak Zvezda dolazi do lopte i Kalinić daje jako teške poene. 

Istekao je napad Igokee. Faul Talića nad Kalinićem. 

Izvor: Profimedia

19:09

6. minut: RADONJIĆ MORA DA REAGUJE! 14:6

Pogađa Stivens od table, a Davidovac je ostao na parketu. Tražio je faul u napadu i nije ga dobio. Težak šut Kalinića posle solo prodora i promašaj. 

Promašaj Igokee, a onda Jošilo sjajno rampom zaustavlja Davidovca. Starks za tri pogađa! Tajmaut Radonjića!

Izvor: MN PRESS

19:05

4. minut: Pogađa Igokea redom!

Dva loša napada sa obe strane, a onda otvorena trojka za Jošila i on proimašuje sve. Ipak lopta dolazi do Taja Volera i on daje trojku! 

Ivanović promašuje sa poludistance, a onda Starks pogađa sa poludistance. Zaboravljen Ostin Holins i lako poentira ispod koša, Dobra odbrana Zvezde, Holins krade loptu. 

19:03

POČELO JE! 4:4

Za Zvezdu startuju Ivanović, Holins, Kalinić, Davidovac i Kuzmić. Prva lopta za Zvezdu i odmah Kalinić polaže loptu u koš!

Voler pogađa preko ruke Holinsa, onda Kuzmiću ispada lopta, da bi Starks pogodio poludistancu. Davidovac izjednaćava!

18:36

Mitrović pod košem!

Osim Ognjena Kuzmića pod košem od unutrašnjih igrača Dejan Radonjić ima još samo Luku Mitrovića. A on je u fenomenalnoj formi! 

Pročitajte intervju koji otkriva kako je počela saradnja Mitrovića i Radonjića na MONDU! 

18:16

Zvezda na domaći pogon!

Crvena zvezda će i na ovom meču umnogome zavisiti od srpskih igrača, a u Evroligi niko u prva dva kola nije koristio domaće košarkaše koliko je to činila Zvezda. 

Čitajte o tome na MONDU

18:05

Dobro došli!

Crvena zvezda je jedan od četiri tima koja još uvek nemaju poraz u ABA ligi, a sada ekipu Dejana Radonića čeka težak test. 

Tim je otišao na gostovanje Igokei u Laktaše, timu koji je u prva dva kola prvo savladao Borac, a potom je poražen od FMP-a. 

Meč počinje od 19 časova. 

UKRATKO

  • Crvena zvezda je prvi put poražena u ABA ligi
  • Naredni meč se igra u Evroligi protiv Žalgirisa
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije