• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Kalinić blistao, Zvezda srušila Žalgiris: Još jedna RATNIČKA pobjeda crveno-bijelih u Evroligi!
 Kalinić blistao, Zvezda srušila Žalgiris: Još jedna RATNIČKA pobjeda crveno-bijelih u Evroligi!

Kalinić blistao, Zvezda srušila Žalgiris: Još jedna RATNIČKA pobjeda crveno-bijelih u Evroligi!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crveno-bijeli savladali Žalgiris u trećem kolu Evrolige, prvom pred domaćom publikom ove sezone.

 Kalinić blistao, Zvezda srušila Žalgiris: Još jedna RATNIČKA pobjeda crveno-bijelih u Evroligi! Izvor: MN PRESS

Vratila se Crvena zvezda u beogradsku "Arenu" posle 19 mjeseci i pobijedila! Rovovska bitka, velika borba i na kraju veliki trijumf za srpski tim.

U prvom meču pred domaćim navijačima u Evroligi je pobijedila Žalgiris - 73:61 (13:14, 16:13, 17:15, 27:19).

Vratili su se crveno-bijeli u najveću dvoranu prvi put od marta 2020. godine. Navijači su ih dočekali ovacijama, aplauzima i sve to zajedno je stvorilo savršenu koheziju za veliki trijumf protiv tima koji ih je najčešće mučio i izlazio kao pobjednik. Ujedno je ovo bio prvi meč za Jurija Zdovca na klupi gostiju i poraz.

Kao što su i najavljivali i jedni i drugi, viđena je prava ratnička utakmica. Teško su i jedni i drugi dolazili do poena, granitne odbrane, prava borba za svaki poen. Dovoljno je to bilo i vidjeti po rezultatu na poluvremenu gdje srpski tim imao minimalnu prednost (29:27).

Sve se promijenilo u drugom poluvremenu. Ekipu je pokrenuo nevjerovatni Nikola Kalinić. Dao je pet poena u nizu i donio prednost. Da nije bilo nekih grešaka u završnici bilo bi to i veće vođstvo pred posljednji kvartal (46:42). Tamo se drama nastavila, gosti su putem šuta za tri pokušali da ostanu u igri i to ih je držalo do 36. minuta. Tada je Zvezda "zategla" odbranu (60:58).

Luka Mitrović i Ognjen Dobrić su bili sigurni sa penala, a Kalinić je onda stavio tačku. Trojka Holinsa je potom došla kao šlag na tortu. Veliki trijumf!

Sada ekipu čeka put u Moskvu i meč sa CSKA u petak (19.00h).

ZVEZDA: Lazarević 2, Volters 11 (7as, 6sk), Uskoković, Davidovac 7, Mitrović 12 (7sk), Lazić, Kalinić 15 (5sk), Dobrić 13, Holins 5, Simonović 3, Ivanović 3, Kuzmić 2 (4sk)

ŽALGIRIS: Blaževič 4, Lekavičijus 11, Nibo 14 (10sk), Mudiej, Kalnijetis 2, Jankunas, Lukosijunas, Milaknis, Strelnijeks 6 (5sk), Kavano 8, Gifaj 11, Ulanovas 5

21:03

NAJZANIMLJIVIJI DETALJI

Ovo su neki od najzanimljivijih detalja sa utakmice:

20:51

STRELCI

ZVEZDA: Lazarević 2, Volters 11 (7as, 6sk), Uskokvoić, Davidovac 7, Mitrović 12 (7sk), Lazić, Kalinić 15 (5sk), Dobrić 13, Holins 5, Simonović 3, Ivanović 3, Kuzmić 2 (4sk)

ŽALGIRIS: Blaževič 4, Lekavičijus 11, Nibo 14 (10sk), Mudiej, Kalnijetis 2, Jankunas, Lukosijunas, Milaknis, Strelnijeks 6 (5sk), Kavano 8, Gifaj 11, Ulanovas 5

20:45

40' - KRAJ! ZVEZDA JE POBEDILA

Holins stavlja tačku trojkom - 73:61!

Velika pobeda Zvezde protiv Žalgirisa.

20:40

38' KALINIĆ, ZDOVC REAGUJE!

Na dva minuta pre kraja Zvezda ima vođstvo - 66:58.

Kalinić pogađa u tranziciji, Zdovc traži tajm-aut (66:58). Kalnijetis je izgubio loptu i vratio napad srpskom timu.

20:37

37' -PENALI I SREĆA

Još tri minuta. Zvezda ima prednost - 64:58.

Prava drama u "Areni" na tri minuta pre kraja. Malo sreće je imala i Zvezda da Kavano promaši zicer. Dobrić je dao oba penala.

20:32

35' - JOŠ PET MINUTA!

Pet minuta pre kraja meča Zvezda ima prednost - 58:55!

Sudija je iznervirao sve navijače, Kalinić je odgurnut, a oni su dosudili tehničku za Nikolu zbog simuliranja. Strelnijeks je pogodio, a Kalinić je za to vreme nastavio da razgovara sa sudijama zbog toga. Mitrović je to nadomestio, fintom je pravario Niba i poentirao pod faulom i dao je dodatno slobodno bacanje. Kavano je ostao sam i pogodio za tri. Radonjić je tražio tajm-aut.

20:26

33' - NEVEROVATAN KOŠ LEKAVIČIJUSA

Nastavlja se neizvesna borba u "Areni" - 53:51.

Isticalo je vreme za napad Žalgirisa, Lekavičijus je podigao loptu sa parketa i levom rukom van balansa pogodio trojku. Nestvaran koš igrača gostiju (51:49). Kalinić se vratio u igru posle malog odmora, a Volters je pogodio u svom stilu.

20:22

31' - SIMONOVIĆ ZA TRI!

Trojka Simonovića posle koša Kalnijetisa (49:44).

20:21

CIRBES JE U ARENI

Dobio je Maik Cirbes konačno negativan test na koronu i pruža podršku svojim saigračima na utakmici protiv Žalgirisa. Odlična vest za Radonjića.

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

20:19

30' - KRAJ TREĆE ČETVRTINE, ZVEZDA VODI!

Zvezda vodi pred poslednji kvartal - 46:42.

Dobra igra Zvezde u završnici treće četvrtine. Izuzev jedne greške i poena Gifaja su sve ostalo odradili odlično. Ivanović je promašio, pa se iskupio iznuđenim faulom, bio je polovičan. "Rovovska" bitka se nastavlja.

20:13

27' - DOBRIĆ!

Prednost Zvezde - 43:37.

Dobrić pogađa trojku, Zdovc traži tajm-aut (41:37). Po povratku na parket Kalinić poentira. Zatim savršena odbrana, Žalgiris nije uputio šut za 24 sekunde.

Izvor: MNPRESS

20:09

25' - VRAĆA SE ŽALGIRIS

Uzvratio je Žalgiris posle serije poena Kalinića (36:34).

20:04

22' - KALINIĆ ZA TRI!

Kalinić otvara drugi deo sa pet uzastopnih poena (34:27).

Drugo poluvreme počelo je trojkom Kalinića. Potom je Nikola dao još dva poena, pa je asistirao Dobriću koji je ostao sam na šutu za tri i promašio je.

Izvor: MNPRESS

20:00

VOLTERS I RADONJIĆ

U pauzi između dva dela su kratke izjave dali Nejt Volters i Dejan Radonjić.

"Imali smo previše loših poseda u napadu. Moramo da nastavimo da igramo dobru odbranu. Poeni će doći", rekao je Volters.

Strateg srpskog tima Dejan Radonjić se složio sa svojim igračem.

"Očekujem tešku borbu. Odbrana je bila dobra, ofanziva mora da bude bolja, da se kreće lopta bolje. Zadržaćemo isti pristup", ističe Radonjić.

19:47

STRELCI NA POLUVREMENU

Kada je prvo poluvreme u pitanju ovako stoji situacija oko strelaca. U Zvezdi je najbolji Volters (9, 4sk), prati ga Davidovac sa pet. Na drugoj strani je najveći problem centar Džoš Nibo sa 10 poena i sedam skokova.

19:45

20' - POLUVREME

Kao što se i očekivalo, neizvesna i veoma "tvrda" utakmica. Posle prvog poluvremena ni jedni ni drugi nisu uspeli da naprave razliku. Zvezda posle prvih 20 minuta ima malu prednost -  29:27.

19:38

17' - DOBRIĆ, PA KUZMIĆ

Dao je tajm-aut Radonjića rezultat - 21:21.

Posle koša Strelnijeksa (17:21) je Radonjić tražio minut odmora. To je dalo rezultat. Dobrić i Kuzmić su postigli četiri poena u nizu i izjednačili.

Izvor: MN PRESS

19:33

15' - PREVIŠE KOMBINOVANJA

Žalgiris kažnjava svaku grešku - 17:19.

Zvezda igra odlično u odbrani, pa onda to propušta da nagradi u napadu. PReviše kombinovanja i ekstra pasova ih košta. To je sve surovo kaznio Gifaj trojkom.

19:27

12' - ZDOVC ODMAH REAGUJE

Mitrović poentira, pa Ivanović daje oba penala, što tera Zdovca da posle skoro dva minuta igre u drugoj četvrtini traži tajm-aut (17:14).

Prednost je mogla da bude i veća, ali je u kontri Simonović odlučio da doda Holinsu umesto da završi napad, što je odbrana gostiju iskoristila da se postavi i spreči poene.

19:24

PODRŠKA NARODU NA KOSOVU

Navijači Zvezde su imali i poruku podrške narodu na Kosovu uz jedan tranparent i pevanje "Kosovo je srce Srbije".

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

19:20

10' - ZAVRŠENA PRVA ČETVRTINA

Gotova je prva četvrtina - Žalgiris ima prednost (13:14).

Promašuju Lazarević i Dobrić šuteve za tri, a Gifaj daje nove poene. Probali su Dobrić i Ivanović uz zvuk sirene da pogode trojke, nisu uspeli, pa su gosti sa prednošću završili prvi kvartal.

19:16

8' - ŽALGIRIS SE VRATIO

Vratio se Žalgiris u igru. Nibo pravi velike probleme Zvezdi u reketu, a Gifaj je pogodio za tri (13:12). Radonjić je regovao minutom odmora.

19:13

7' - SVE SE VRTI OKO DAVIDOVCA

Za sada se sve u igri Zvezde vrti oko Davidovca. Bio je polovičan sa penala (13:7).

Dobio je posle toga zasluženi odmor, pa je otišao na klupu.

19:08

5' - ČVRSTA ODBRANA ZVEZDE

Odlična igra Zvezde, posebno u odbrani u prvih pet minuta (11:5).. Koriste to za bržu igru u tranziciji i uspevaju da iznude faulove. Kalinić je dao oba slobodna bacanja.

19:03

3' - KOŠ LAZAREVIĆA

Posle koša Voltersa Strelnijeks pogađa za tri, posle čega Lazarević dolazi do prvih poena na meču (7:5).

19:01

1' - TROJKA DAVIDOVCA

Utakmica je počela trojkom Davidovca (3:0)!

Izvor: MN PRESS

19:00

UTIŠANA HIMNA EVROLIGE

Pred početak meča je puštena himna Evrolige, a navijači Zvezde su kao po običaju to nadjačali pevanjem. Ponovo je himna elitnog takmičenja utišana.

18:58

PETORKA ZVEZDE

Poznata je i petorka Zvezde za večerašnji meč: Volters, Lazarević, Davidovac, Kalinić, Kuzmić.

18:50

LAZIĆ U SASTAVU

Među igračima koji su u sastavu je i kapiten Branko Lazić, ali je pitanje hoće li igrati i koliko zbog problema sa povredom.

18:21

BIVŠI JOKIĆEV SAIGRAČ GLAVNA PRETNJA

Na ovom meču će jedna od glavnih pretnji biti bivši saigrač Nikole Jokića iz Denvera - Emanuel Mudiaj. Plejmejker iz Konga je na nedavnom meču protiv Neptunasa dao 18 poena, uz sedam asistencija.

"Pripremamo se za sve, ne samo za njega. Emanuel je odličan, ali jedan igrač ne čini tim", poručio je Ostin Holins u najavi meča.

Izvor: Profimedia

18:11

ZDOVC NA KLUPI

Posle dva evroligaška poraza su čelnici Žalgirisa odlučili da smene trenera. Umesto Martnia Šilera je na klupu došao Jure Zdovc.

Izvor: MN PRESS

18:02

POČETAK SE BLIŽI

Početak utakmice je zakazan za 19h. Polako se bliži...

Izvor: MONDO/Dušan Ninković

17:45

OGLASIO SE I KALINIĆ

Pre početka meča se oglasio i Nikola Kalinić i izvinio se zbog jedne izjave iz prošlosti o Kosovu i Metohiji.

"Žao mi je što je moja izjava oko Kosova i Metohije pogrešno preneta, shvaćena i protumačena. Zbog svega toga se loše osećam i to me kao mladog čoveka boli. Nisam imao nameru da bilo koga povredim, bilo kojom svojom izjavom i potezom, i ako se to dogodilo, izvinjavam se", rekao je Kalinić i dodao da će jednu mesečnu platu donirati srpskom narodu na KiM.

Izvor: kkcrvenazvezda.rs

17:32

RADONJIĆ BEZ TROJICE

Ni na ovoj utakmici Radonjić neće moći da računa na trojicu igrača. U pitanju su Maik Cirbes (korona) i dvojica povređenih - Branko Lazić i Eron Vajt.

O tome je trener Zvezde pričao u najavi utakmice.

Izvor: MN PRESS

17:31

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa utakmice.

UKRATKO

  • Zvezda savladala Žalgiris
  • Fantastična odbrana crveno-belih
  • Kalinić briljirao
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije