• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 cibona partizan 61 79
 cibona partizan 61 79

Željkov Partizan ostao nepobjediv! Crno-bijeli osvojili i Zagreb, jedini su perfektni u ABA ligi!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Partizan je u Zagrebu pobijedio CIbonu.

 cibona partizan 61 79 Izvor: MN PRESS

Duel nepobjedivih je pripao srpskom timu. Poslije četiri kola je samo Partizan taj koji nema poraz.

U "klasiku" su savladali Cibonu u Zagrebu - 61:79 (11:22, 26:19, 13:16, 11:22).

Meč je prelomljen krajem treće i početkom četvrte četvrtine kada je Mur pogodio par važnih trojki poslije čega su se crno-bijeli "odlijepili" i stekli nedostižnu prednost. Željko Obradović je tako uspio da se na neki način revanšira Vladimiru Jovanoviću za poraz na pripremama.

Crno-bijeli su slabo započeli meč (4:0), pa su napravili nevjerovatnu seriju od 18:0 i preuzeli konce igre (4:18). Igrali su veoma dobro sve do posjlednjih nekoliko minuta prvog dijela. Tada su ispustili "+14" (27:41) i na pauzu otišli sa manjom prednošću od prvobitne poslije 10 poena domaćina bez odgovora (37:41).

Drama je trajala sve do završnice trećeg kvartala. Tada je Dalas Mur preuzeo odgovornost, pogodio dvije bitne trojke i vratio dvocifrenu prednost (52:62) na koju izabranici trenera Jovanovića nisu imali odgovor. Obradovićevi puleni su rutinski priveli meč kraju.

CIBONA: Radovčić 6 (4as), Vranković 8, Mustapić, Prkačin 14 (10sk), Gegić 9, VIldoza 1, Majcunić, Gnjidić 9, Branković, Drežnjak 5, Rivers 9 (9sk)

PARTIZAN: Kuruks 3, Ledej 24 (6as, 5sk), Zagorac 10, Avramović 5, Koprivica 2, Dangubić 8, Smailagić 2 (4sk), Mur 9, Glas, Trifunović, Madar 5

Standings provided by SofaScore LiveScore

20:42

STATISTIKA

Ovako izgleda statistika utakmice:

CIBONA: Radovčić 6 (4as), Vranković 8, Mustapić, Prkačin 14 (10sk), Gegić 9, VIldoza 1, Majcunić, Gnjidić 9, Branković, Drežnjak 5, Rivers 9 (9sk)

PARTIZAN: Kuruks 3, Ledej 24 (6as, 5sk), Zagorac 10, Avramović 5, Koprivica 2, Dangubić 8, Smailagić 2 (4sk), Mur 9, Glas, Trifunović, Madar 5

20:37

KRAJ, POBEDA PARTIZANA!

Partizan je pobedio u Zagrebu i jedini je neporaženi tim u ABA ligi - 61:79!

Ujedno je to i peta uzastopna pobeda Partizana u hrvatskoj prestonici protiv Cibone.

20:33

37' - PARTIZAN NA "+14"

Vratio se Partizan na "+14" na tri minuta pre kraja meča (55:69).

20:26

34' - ČETVRTA LIČNA ZA SMAILAGIĆA

Cibona ne odustaje, a Smailagić je napravio četvrtu ličnu što može da bude problem az crno-bele na šest minuta pre kraja (54:64).

Izvor: MN PRESS

20:20

32' - MUR IGRA SAM

Simlutanka Dalasa Mura, nova trojka z advocifrenu prednost srpskog tima - 52:62!

20:15

30' - KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Posle tri četvrtine Partizan ima prednost - 50:57.

Rivers ostaje sam i pogađa za tri. Ledej promašuje zicer (50:51). Mur je zatim promašio šut za tri, a Vranković ne koristi zicer na obruču. Sve to kažnjava Dangubić pogođenom trojkom. Gegić promašuje trojku, a Rivers ostaje sam pod košem i promašuje. Mur daje trojku uz zvuk sirene za kraj napada.

20:12

27' - ŽELJKO JE LJUT!

Partizan prima poene uglavnom iz reketa (47:51). Obradović je ljut, vikao je na svoje igrače zbog propusta koje prave u dobrani.

20:07

24' - NEMA SERIJA

Za razliku od prvog, u drugom poluvremenu za sada nema serija. Velika borba se vodi u Zagrebu (41:43).

20:04

22' - GREŠKE PARTIZANA I PROBLEM ZA PRKAČINA

Drugo poluvreme Partizan počinje serijom grešaka, Rivers poentira (39:41). Veliki problem za Jovanovića je četvrta lična najboljeg igrača Roka Prkačina.

A, ovo je jedan od najlepših poteza Cibone u prvom delu:

19:53

STATISTIKA NA POLUVREMENU

Ovako izgleda statistika prvog poluvremena.

CIBONA: VUjović, Radovčić 4, Vranković 2, Prkačin 9 (5sk, 3 lične), Gegić 5, Vildoza 1, Majcunić, Gnjidić 9, Branković, Drežnjak 3, Rivers 4 (3sk)

PARTIZAN: Kuruks 3, Panter 8, Ledej 12, Zagorac 5, Avramović 6, KOprivica, Dangubić, Smailagić 2 (3 lične), Mur 3, Glas, Trifunović, Madar 2

19:45

20' - POLUVREME

Partizan vodi na poluvremenu - 37:41!

Panter je napravio drugu ličnu grešku, pa je Obradović tražio tajm-aut. Mur je napravio veliku grešku, a Gegić je to kaznio trojkom u tranziciji što je serija od 10:0 za domaći tim. Panter je pokušao sam da završi napad, nije pogodio, pa ga je Željko izvadio iz igre. Ledej se odlično postavio u odbrani i iznudio faul Gnjidiać koji je želeo sve sam da završi. Zagorac je šutirao sa pola terena i promašio. Crno-beli su tako ispustili maksimalnih "+14" koje su imali u prvom delu (27:41).

19:39

18' - RAZIGRAO SE PARTIZAN

Razigrao se Partizan - 30:41!

Odlična igra crno-belih, Mur je pogodio neke bitne poene, a onda je viđena najlepša akcija na utakmici. Panter je dodao loptu iza leđa za Ledeja koji je sjajno zakucao. Na to je Gegić odgovorio odličnim "kucanjem", a onda je i Drežnjak zakucao pod faulom. Veliki problem za Jovanovića je treća lična Roka Prkačina.

19:34

16' - NEVEROVATNA TROJKA MURA

Cibona je počela da hvata priključak, a onda je Mur pogodio neverovatnu trojku. Uz zvuk sirene sa oko devet metara - 23:31.

Izvor: MN PRESS

19:31

14' - SERIJA PRKAČINA

Zahvaljujući raspoloženom Prkačinu napravila je Cibona seriju od 7:0 i vratila se u igru (23:28). Obradović je reagovao i vratio Ledeja u igru. Upravo je Ledej ostao sam i pogodio trojku. Gnjidić je uzvratio istom merom.

19:27

12' - FAULOVI U NAPADU

Početak druge četvrtine obeležili su faulovi u napadu na obe strane. Dangubić krade loptu, a Kuruks postiže poene - 13:25.

19:22

10' - KRAJ PRVE ČETVRTINE

Završena je prva četvrtina, Partizan vodi - 11:22.

Postigao je Radovčić svoj četvrti poen u nizu, pa je Obradović reagovao minutom odmora. Bio je ljut na odbranu svog tima. Zatim je Smailagić napravio faul u napadu, a Gnjidić je uspeo da poentira pod faulom Smailagića. Lekar je ušao na parket i sprečio Gnjidiać da izvede dodatno bacanje, poslao ga je u svlačionicu, pa je Vildoza ušao na teren i pogodio je (11:18). Rivers je imao nesmotren potez i faulrao je Ledeja na šutu za tri, ali su sudije pokazale da je nagazio liniju, pa je Zek dao oba slobodna bacanja. U igru su ušli Kuruks i Zagorac umesto Pantera i Ledeja, a Madar je poentirao iz okreta. U poslednjim sekundama četvrtine je Madar izblokirao šut Prkačina za tri poena.

19:15

8' - SERIJA SE NASTAVLJA - 18:0

Serija Partizana se nastavila, došli su do 18:0 pre nego što je Radovčić pogodio (6:18).

19:10

7' - REAKCIJA JOVANOVIĆA

Ledej je razbudio svoj tim i pokrenuo seriju od 14:0 - 4:14.

Panter u poseldnjim sekudnama napada pogađa trojku  sa korakom unazad. Smailagić odlično reaguje u odbrani, pa posle toga dolazi do poena posle ofanzivnog skoka. Posle još jedne sjajne akcije Avramović polaže, a Jovanović traži minut odmora. Nije to mnogo pomoglo, Gegić je faulirao Pantera na šutu za tri, a Kevin je dao dva od tri.

19:07

5' - LEDEJ SE ISKUPIO

Posle pet minuta igre se i jedni i drugi muče u napadu - 4:5.

Ledej je promašio oba penala, Vranković je zakucao (4:0). Ledej se potom iskupio, uhvatio je loptu u odbrani i onda pretrčao ceo teren i pogodio pod faulom. Dao je i dodatno bacanje.

Izvor: MN PRESS

19:03

3' - SAMO PRKAČIN

U prva tri minuta utakmice je samo jedan igrač postigao poen i to Prkačin (2:0).

19:01

1' - UTAKMICA JE POČELA

Meč u Zagrebu je i zvanično počeo.

18:59

PETORKE

Poznate su startne petorke.

PARTIZAN: Avramović, Panter, Trifunović, Ledej, Smailagić

CIBONA: Vranković, Vildoza, Drežnjak, Gegić i Prkačin

18:47

CRNO-BELI SE PRIPREMAJU

Košarkaši Partizana su na parketu i rade poseldnje pripreme pred početak utakmice.

18:15

MOZLI IMA NOVI KLUB

Partizan je pre tri dana raskinuo saradnju sa Vilom Mozlijem, a on je već pronašao novi klub. Mozli je potpisao za Mornar.

Izvor: MN PRESS

17:54

JOVANOVIĆ HVALI PARTIZAN I OBRADOVIĆA

Trener Cibone Vladimir Jovanović je bio pun pohvala na račun Partizana i Željka Obradovića u intervjuu za MONDO.

"To je derbi, jer igraju dva tima koja mnogo znače u svetu košarke. Nažalost, Cibona godinama ne igra na tom nivou gde je nekada bila, taj meč će privući veliku pažnju i rezultatski je interesantno, jer su obe ekipe bez poraza. Svi smo svesni da je Partizan u ovom trenutku favorit, pa i na našem terenu. Ulazimo spremni da pokažemo talenat, da budemo što duže u utakmici i da iskoristimo sve prilike koje nam se ukažu. Na drugoj strani biće Obradović, verovatno najbolji evropski trener ikada. Uživaću", poručio je Jovanović.

Izvor: MN PRESS

17:20

OBRADOVIĆ OPREZAN

Trener Partizana Željko Obradović je oprezan pred večerašnji meč.

"U tri kola smo neporaženi i Cibona i mi. Ono što smo imali priliku da vidimo i tokom pripremnog turnira u Opatiji, na utakmici protiv Cibone, je da je to veoma mlada ekipa koja igra agresivnu košarku i koja je u prva tri kola pokazala kvalitet koji ima", rekao je Obradović u najavi utakmice.

Izvor: MN PRESS

17:00

Dobro došli čeka nas klasik!

Evropski klasik, jugoslovenski derbi, meč koji se čeka! Cibona i Partizan igraju meč u "Draženovom domu", a odavno nije vladalo ovoliko interesovanje za duel ovih rivala. 

Dva tima su neporažena na startu ABA lige i u četvrtom kolu će jedna ekipa morati da položi oružje i doživi prvi poraz. 

Partizan ili Cibona? Videćemo od 19 časova!

UKRATKO

  • Partizan ostao jedini neporažen
  • Na pripremama slavio hrvatski tim
  • Briljirao Ledej
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije