• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 aba liga crvena zvezda cedevita olimpija
 aba liga crvena zvezda cedevita olimpija

Zvezda gubila 16, pa pokazala snagu! Drama i šampionski preokret crveno-bijelih u derbiju!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Kakav smo meč gledali, prošla je Zvezda sve u ovoj utakmici. Od šuterske agonije i -16 došla je do velike pobjede!

 aba liga crvena zvezda cedevita olimpija Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je uspjela da napravi nevjerovatan preokret i da se poslije ogromnog minusa i šuterske agonije u prvom poluvremenu vrati u meč i dobije ABA derbi.

Gubili su izabranici Dejana Radonjića sa 16 razlike, ali su sa serijama u finišu prvog poluvremena i u četvrtoj četvrtini uspjeli da prelome i ubedljivo dobiju meč sa Cedevita Olimpijom. 

CRVENA ZVEZDA - CEDEVITA OLIMPIJA 79:64 (17:24, 23:15, 16:16, 23:9)

Ličio je početak ovog meča na duel iz Laktaša iz prošlog kola, nije mogla Zvezda ništa da pogodi, a Cedevita nije ispustila priliku da to iskoristi. Trebalo je puna tri i po minuta Zvezdi da postigne koš iz igre, a na prvu dvojku se čekalo čak do osmog minuta meča. 

Odlijepila se tada gostujuća ekipa na +16 (35:19), a onda su Luka Mitrović, Ostin Holins i Nikola Kalinić vratili Zvezdu u život. Mitrović je bio sjajan ispod koša, čak tri puta je uspijevao da postiže poene uz faul, a Holins je u finišu prvog poluvremena konačno našao šuterski ritam.

Nakon dvije pogođene trojke Nikole Kalinića crveno-bijeli su se vratili na -3 (35:38), a poslije faula Holinsa na šutu za tri na dvije sekunde do kraja poluvremena otišla je Zvezda na odmor sa poenom prednosti.

Djelovalo je da će nakon izjednačene četvrtine i +1 pred posljednjih deset minuta u "Pioniru" biti viđena drama, ali potpuno se raspala Cedevita Olimpija u finišu.

Dali su samo devet poena u posljednjih deset minuta uz ogroman broj izgubljenih lopti, a poslije nekoliko loših mečeva i jako lošeg prvog poluvremena u ovoj utakmici Nikola Ivanović je serijom poena "odlijepio" Zvezda na dvocifrenu razliku (73:62) i tako riješio meč.

ABA liga, 4. kolo

petak:

Cibona - Partizan 61:79

subota:

Budućnost - Igokea 81:68

nedjelja:

Split - Studentski centar 94:101
Krka - Zadar 80:66
Borac - Mega 80:68
FMP - Mornar 83:81
Crvena zvezda - Cedevita Olimpija 79:64

Standings provided by SofaScore LiveScore

22:55

KRAJ! VELIKA POBEDA CRVENE ZVEZDE!

Na kraju se ništa nije moglo - vreme je isteklo a Zvezda je pobedila. 

CRVENA ZVEZDA - CEDEVITA  79:64 (17:24, 23:15, 16:16, 23:9)

22:50

39. minut: To je to - ČEKA SE KRAJ! 73:62

Sada pravi korake Nikola Kalinić. a onda Kin pravi faul u napadu. Tajmaut Jurice Golemca. Ne pogađa Nikola Kalinić, a onda gubi loptu Cedevita i Holins ovog zakucaa. Opet idemo na tajmaut. 

22:47

38. minut: Pred pobedom crveno-beli! 71:62

Promašuje Jaka Blažič, a onda nakon nove greške Ede Murića Zvezda dobija loptu nakon što je promašila. Sada Ognjen Dobrić pogađa trojku, ali sudije sviraju korake. 

Faul nad Jakom Blažičem, on pogađa  samo jedno bacanje. Sada je fauliran Ognjen Dobrić i on ne pogađa nijednom. Sada koraci Melvina Edžima.

22:40

35. minut. Momenat ludila Džejkoba Pulena! 71:61

Karmajkl je fauliran i postiže samo jedan poen. A onda faul Pulena nad Dobrićem. Ide bek Zvezde na liniju penala i pogađa oba puta. 

Pulen promašuje, ali lopta je kod gostiju, a onda Pulen pravi peti ličnu i nesportski faul! Daje oba slobodna Ivanović. Pogađa Nikola Ivanović! Daje i dodatno bacanje!

Izvor: MN PRESS

22:37

34. minut: Drama se nastavlja - Zvezda vodi 64:60

Promašio je Ivanović prodor, a onda Kuzmić zakucava! Krade Kalinić loptu, a onda je fauliran u napadu. A onda faul u napadu Kuzmića. 

Prolazi Džejkob Pulen i na -1 je Cedeivta Olimpija. Promašaji Zvezde, ali sada Rupnik dobija tehničku i promašuje Zvezda bacanje. Ali pogađa Kalinić trojku! 

Murić promašuje, Kalinić hvata loptu, a onda promašuje u narednom napadu. Faul Davidovca. 

22:33

10 MINUTA DRAME! Minimalan plus Zvezde - 59:58

Faul u napadu Murića! AU KAKVO ZAKUCAVANJE KUZMIĆA! 

Veliki promašaj Jake Blažiča, a onda lopta u dugom napadu Zvezde ide na Kuzmića koji je ispod koša i on pogađa jedno slobodno bacanje. Daje sada trojku Jaka Blažič.

22:28

KRAJ TREĆE ČETVRTINE: Vodi Zvezda - 56:55!

Faul na Ivanoviću, a onda on pogađa samo jedno bacanje. Pulen promašuje trojku, Ivanović promašuje trojku, ali je pokupio svoj promašaj. Posle četiri i li pet pokušaja u jednom napadu pogađa Dobrić i izjednačio je. 

Faul Nikole Ivanovića na Kinu. Pogađa on oba bacanja. A sada daje trojku Nikola Ivanović!

Izvor: MN PRESS

22:24

28. minut: Ne stiže nikako Zvezda! 53:50 za Cedevitu!

Mitrovićč daje poene ispod koša, a onda Ščuka promašuje trojku. Fauliran Davidovac nakon finte. Luka Mitrović hvata promašaj Zvezde i pogađa uz faul! 

Tajmaut Jurica Golemac. Karmajkl pravi faul u napadu posle minuta odmora. Daje Ognjen Dobrić flouter i nerešeno je, ali sada Murić daje trojku. 

Daje Dobrić dvojku, Edžim promašuje, ali hvata Olimpija ovu loptu. Na kraju Mitrović hvata tu loptu. Ipak očajan napad Zvezde pa poeni Markusa Kina. 

Izvor: MN PRESS

22:16

25. minut: Zvezda opet ne pogađa! 48:42 za Cedevitu!

Melvin Edžim ne uspeva da završi na obruču, a onda faul Cedevite. Kalinić ne pogađa posle serije finti na niskom postu, A onda Ivanović promašuje ceo obruč. 

Trojka Melvina Edžima. Sada Zek Agust zakucava promašaj Luke Ščuke! Kalinić promašuje trojku iz ugla!A Blažič daje trojku! Tajmaut Radonjić!

Izvor: MN PRESS

22:13

DRUGO POLUVREME! Gusto - 42:40!

Zakucavanje Kuzmića! Tvrde odbrane na startu i posle promašene trojke Simonovića i dalje smo u neizvenosm meču. A sada tehničku zbog prigovora dobija Dejan Radonjić. 

Pogađaju Slovenci bacnaje, a onda je Blažič fauliran.  

22:01

Ko je pogađao?

Jedini dvocifren u Crvenoj zvezdi je Ostin Holins sa 11 poena, Luka Mitrović ima 9, a Nikola Kalinić 8 uz 4 skoka. Dejan Davidovac i Nejt Volters imaju po 6, a čekaju se Dobrić, Ivanović, Kuzmić, Simonović...

Kod Cedevite Luka Rupnik ima 11, Melvin Edžim 10, a Jaka Blaćič 6. 

21:58

Kakvo poluvreme, kakav preokret!

Neverovatnih 20 minuta košarke u "Pioniru". Dugo Crvena zvezda nije mogla da pogodi ništa, trebalo joj je četiri minuta za prvi pogodak iz igre, a osam za prvu dvojku, a Cedeivta Olimpija je to koristila. 

Stigli su gosti i do +16 (35:19), a onda su trojke Nikole Kalinića i poeni Ostina Holinsa u poslednjih pet minuta poluvremena doneli prednost ekipi Dejana Radonjića. 

Evo kako je to izgledalo do sada: 

21:51

POLUVREME! Kakav preokret - vodi Zvezda! 40:39

Murić promašuje trojku iz ugla, a sada Kalinić gubi loptu. Murić opet promašuje, potpuno je sam bio na šutu i promašio je ceo obruč. Onda jako grub faul Melvina Edžima. A Nikola Kalinić dobija tehničku zbog prigovora! 

Blažič pogađa bacanje zbog tehničke, a Kalinić sa druge strane daje oba penala. Promašaj Blažiča, a Holins je u poslednjim sekundama fauliran na šutu za tri! Vodi Zvezda! 

21:44

19. minut: KALINIĆ VRATIO ZVEZDU! 38:35 za Cedevitu!

Promašuje trojku Simonović, potom promašaj ispod koša za Zvezdu. Ništa ne može da pogodi crveno-beli tim. Loš napad Cedevite, a onda trojku pogađa Ostin Holins! 

Simonović faulira Džejkoba Pulena i šalje ga na liniju penala. Samo jednom je precizan. 

A onda sa zvukom sirene pogaša Nikola Kalinić! Ne pogađa ispod koša Karmajkla, a onda Pulen pravi faul. Opet trojka Kalinića!

Izvor: MN PRESS

21:38

17. minut: Holins se probudio! 37:26

Kalinić kratak na polaganju, a onda Rupnik greši. Volters kratak za tri poena, a onda Jaka Blažič završava na obruču. Konačno Holins pogađa trojku, 

Faul nad Rupnikom i on sada ima dvocifren broj poena. A sada Ostin Holins daje poene posle teškog prodora. Rupnik opet gubi loptu! 

Volters je fauliran u prodoru, a sa bacanja je precizan. Volters sada krade loptu, ali je odmah predaje Cedeviti. Ne pogađa Avgust!

Izvor: MN PRESS

21:31

14. minut: Dvocifren minus Zvezde - 33:19 za Cedevitu!

Upisuje se u strelce Jaka Blažič, uz fal. Daje i slobodno bacanje. Sve gore od goreg za Zvezdu, sada faul u napadu pravi Ognjen Dobrić. 

Izbijena lopta Jaki Blažiču i istekao je napad Cedevite. A sada treći faul Rupnika. Poludistancu promašuje Uskoković, a Blažič promašuje trojku. 

Mitrović daje poene ispod koša, a onda nova trojka Luke Rupnika. Sada trojku promašuje i Volters, Murić pogađa za tri i tajmaut za Zvezdu. 

21:26

DRUGA ČETVRTINA! "Cigle" Zvezde - 24:17 i dalje

Koraci Karmajkla, a onda jako loš šut Davidovca za tri. Faul Uskokovića nad Pulenom, a onda Pulen promašuje i trojku. Uskoković je prošao, ali nogom je tu loptu pipao Murić. 

Dejan Davidovac promašuje još jednu trojku! Uzima Zvezda tu loptu, ali sada i Simonović promašuje trojku. 

Izvor: MN PRESS

21:20

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Gosti vode 24:17

Daje Luka Mitrović prvu dvojku za Zvezdu posle osam minuta igre. Fauliran je centar Zvezde i ima dodatno bacanje. Pogađa ga. 

Melvin Edžim iz kornera daje trojku, a onda Davidovac sam na šutu promašuje trojku. Melvin Edžim je opet sam i sada ponovo daje trojku. Ali onda Luka Mitrović opet poentira pod faulom. Pogađa dodatno bacanje. 

Pulen promašuje ulaz, a onda Mitrović ne uspeva da pogodi ispod koša. Neprecizan je i Markus Kin, a Nikola Ivanović jako loše šutira za tri. 

Na kraju Džeki Karmajkl promašuje zicer!

Izvor: MN PRESS

21:15

8. minut: Dejan Davidovac zatrpava trojkama! 18:10 za Cedevitu

Sada Kin lagano pogađa preko Ivanovića, a onda Davidovac daje trojku, Konačno neki napadački učinak Zvezde. 

Markus Kin promašuje trojku, a posle lošeg šuta Zvezde u "ofsajdu" je jedan igrač Cedevite i zakucava potpuno sam. Ponovo Davidovac daje trojku!

A onda Avgust daje lake poene ispod koša. 

21:12

6. minutu: Seče Radonjić tajmautom! 12:4 za Cedevitu

Dug napad Cedevite završava se blokadom Dobrića, a onda on gubi loptu. Na kraju Kuzmić blokira Zeka Avgusta. Kuzmić kratak na poluhorogu, a onda Melvin Edžim zakucava i Dejan Radonjić traži tajmaut. 

Izvor: MN PRESS

21:10

5. minut: Cedevita u seriji 8:0, vode 10:4

Hvata Kuzmić loptu i fauliran je, a na kraju napada Volters daje trojku! Vodi Zvezda nakon prvog pogotka iz igre u četvrtom mintuu. Vraća trojku Rupnik, a onda u kontri Ščuka povećava prednost svog tima.

Igra leđima Lazarević, ali promašuje poluhorog, a onda blokada Voltersa. Sudije su svirale faul na šutu za tri! Rupnik je sa penala siguran sva tri puta. 

Kratak flouter Ivanovića. a onda Dobrić promašuje trojku!

21:06

3. minut: Čelične odbrane sa obe strane - 2:1!

Sada Melvin Edžim gubi loptu jer je zgazio aut liniju. Kalinić promašuje trojku, a onda Holins faulira Blažiča. Ništa od ovog napada gostiju, a onda faul nad Voltersom. Promašuje prvo, a onda pogađa drugo slobodno bacanje. 

Agresivna odbrana na Jaki Blažiču, a onda u narednom napadu promašuje trojku Stefan Lazarević. 

21:02

POČINJEMO! Nespretna Zvezda, vodi gost 2:0

Startna petorka Zvezde: Volters, Holins, Kalinić, Lazarević, Kuzmić. 

Počinje se izgubljenom loptom Holinsa, A prve poene na meču daje Zek Ogust. Ispada lopta Lazareviću, a onda promašuje Kalinić. 

Hvata Kuzmić loptu, ali lopta beži Voltersu. 

20:53

Evo šta je rekao Radonjić pred meč

20:45

Cirbes na klupi, Lazić u 12!

Evo i sastava Zvezde za ovaj meč: Volters, Holins, Uskoković, Simonović, Lazarević, Ivanović, Lazić, Kalinić, Mitrović, Dobrić, Davidovac, Kuzmić

20:20

Stari saigrači na okupu

20:14

Dobro poznata lica!

Cedevita u svom sastavu ima Jaku Blažiča koji ne samo da je nastupao za Crvenu zvezdu već je u svom mandatu u crveno-belom bio ljubimac navijača. 

Sa druge strane Marko Simonović i Majk Cirbes su igrali za Cedevitu u svojoj karijeri, dok za Olimpiju nije igrao nijedan igrač iz ovog sastava.

19:41

Dobro došli!

Za nešto više od sat vremena počinje jedan od derbija četvrtog kola ABA lige između Crvene zvezde i Cedeivta Olimpije. 

Crveno-beli posle tesnog poraza u Moskvi od CSKA nastavljaju sa jako teškim rasporedom i sada ih čeka meč sa timom koji takođe cilja na visok plasman u ABA ligi. 

UKRATKO

  • Crvena zvezda je gubila 16 razlike
  • Na kraju velika pobeda u ABA derbiju
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije