• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 ZVEZDA PALA U DRAMI - NIJE IMAO KO DA JE PRELOMI: Preokret, pa tesan poraz crveno-belih u Monte Karlu!
 ZVEZDA PALA U DRAMI - NIJE IMAO KO DA JE PRELOMI: Preokret, pa tesan poraz crveno-belih u Monte Karlu!

ZVEZDA PALA U DRAMI - NIJE IMAO KO DA JE PRELOMI: Preokret, pa tesan poraz crveno-belih u Monte Karlu!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Neverovatan meč u kneževini, ali je na kraju Zvezda pala!

 ZVEZDA PALA U DRAMI - NIJE IMAO KO DA JE PRELOMI: Preokret, pa tesan poraz crveno-belih u Monte Karlu! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je gubila, pa uspela da preokrene, ali na kraju u potpuno haotičnoj četvrtoj četvrtini jednostavno nije imala raspoloženog igrača koji bi prelomio i doneo trijumf. 

U dramatičnoj četvrtoj četvrtini oba tima su mnogo grešila, ali na kraju je Donatas Montejunas sa nekoliko individualnih poteza uspeo da sačuva prednost svog tima i da bude heroj pobede- domaćian.

MONAKO - CRVENA ZVEZDA 70:62 (21:12, 20:24, 15:17, 14:9)

U meču punom preokreta u kojem su oba tima imala periode u kojima su uspevali da dominiraju, a pred finalnih 10 minuta sve je bilo otvoreno jer je Monako vodio sa tri poena razlike. Zvezdi je na ruku išlo to što je Majk Džejms koga nije bilo tokom čitavog meča odlučio da bude heroj i ušao u seriju grešaka. 

Bacao je loše pasove, promašivao šuteve, ali crveno-beli to nisu uspeli da kazne. Dali su samo devet poena u poslednjih deset minuta, promašili neke otvorene šuteve, čak i dva uzastopna zicera na 60:55. 

Uspeo je svojim poenima ispod koša Maik Cirbes da dovede svoj tim na -1 (60:59) na pet minuta do kraja, ali to je bilo sve što smo videli od crveno-belih. Do kraja je i Monako grešio, ali je Zvezda dala samo još slobodno bacanje Kalinića i flouter Voltersa, pa je ceo trud u odbrani propao. 

Monako je svoju prednost prvi put izgradio u finišu prve četvrtine kada je za Zvezdu na terenu poene postizao samo Ognjen Kuzmić, a onda je Nejt Volters krenuo da pogađa. 

Bio je bez promašaja za dva u prvom poluvremenu i držao je svoj tim, a serija njegovih poteza donela je i preokret kada je Zvezda povela 47:45 u 25. minutu. Dva minuta kasnije prednost je bila pet poena razlike, a onda je Monako to stigao u dva napada, preokrenuo i više nije ispuštao prednost. 

Problem za Zvezdu bio je ofanzivni skok Monaka, 10 uhvaćenih loopti koje su donele mnogo poena protivniku, a uz to je veliki problem bio i šut za tri, samo tri pogotka iz 21 šuta. 

Najefikasniji na meču bio je Dijalo sa 19 poena, ali je heroj pobede Monaka sa ključnih pogocima bio Montejunas koji je brojao do 14. Danilo Anđušić je dao 12 poena.  Kod Zvezde jedini zaista raspoložen bio je Volters sa 18 poena, Kalinić je dodao 14, a Kuzmić 10. 

Na kraju je tim Dejana Radonjića bio nadomak pobede, ali za nešto više moraće da se odigra bolje u napadu. 

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Volters 18, Uskoković, Davidovac, Mitrović 2, Lazić 3, Kalinić 14, Dobrić 8, Simonović, Kuzmić 10, Cirbes 4

MONAKO: Li 2, Vesterman 3, Dijalo 19, Butsijel, Montejunas 14, Outara 3, Faje, Grej, Anđušić 12, Traore, Hol 9, Džejms 8

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.

20:59

Na kraju - poraz!

Crvena zvezda jednostavno nije uspela da smiri igru i napravi kakav takav ritam u napadu u poslednjih 10 minuta, a Monako je uspeo da "odbrani" domaći teren.

Standings provided by SofaScore LiveScore

20:54

KRAJ! PORAZ ZVEZDE

Volters u prodoru i daje flouter! Tajmaut Zvezdana Mitrovića. Tajmaut, a onda faul nad Dijalom. On daje jedno bacanje. Kalinić fauliran. 

Volters promašuje trojku. Butsijel promašuje, ali Dijalo hvata loptu i fauliran je. Daje oba bacanja. Tajmaut Dejana Radonjića. 

Jako loš napad i to je to, Zvezda je poražena. 

MONAKO - CRVENA ZVEZDA 70:62

20:46

POSLEDNJI NAPADI - ZVEZDA GUBI!

Kalinić pogađa sa linije penala posle tehničke za Monako. Dobrić promašuje sa penala posle naskoka.  Majk Džejms greši! Tajmaut Dejana Radonjića. 

Izvor: MN PRESS

20:44

38. minut: Zvezda u problemu! 65:59

Daje trojku Majk Džejms, a onda Cirbes pravi faul u napadu. Tajamut! Faul u napadu Montejunasa pri bloku. Otišla je Voltersu lopta u aut. 

Šut za tri Majka Džejmsa i promašaj, a na kraju faul nad Butsijelom. On promašuje! Kalinić gubi loptu, a onda Volters faulira Dijaloa. Daje oba bacanja. 

Holins izlazi u aut sa loptom. Isteklo je vreme za napad Monaka. 

20:35

35. minut: DRAMA! 60:59 za Monako

Cirbes daje zicer ispod koša, a onda Li promašuje kompletan koš. Dobrić kratak za tri, ali i Džejms promašuje u prodoru. Gubi loptu Kalinić, a onda Anđušić promašuje trojku u tranziciji. Cirbes brani Montejunasa ispod koša. 

Kalinić daje dva poena ispod koša! 

Izvor: MN PRESS

20:31

10 MINUTA DRAME! Očajna košarka na startu - 60:55

Montejunas pogađa poluhorog! Volters ne pogađa trojku i faul Kuzmića na kraju. Loš potez Majka Džejmsa, Nikola Kalinić ostaje sa Anđušićem ispod koša i pogađa! Kuzmić opet pravi faul. 

Evo opet Cirbesa. Ali Montejunas sada sve živo ubacuje. Gubi loptu Davidovac, ali Džejms sa druge strane promašuje trojku. Kalinić promašuje trojku, a onda i Dobrić promašuje zicer. Promašuje u kontri zicer i Volters!

20:25

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Vodi Monako 56:53

Uskoković daje loš pas i Butsijel seče loptu i zakucava. Luka Mitrović gubi loptu u prodoru. Dosuđen je faul! A onda daje trojku Majk Džejms. Izjednačenje. 

Prekršaj Dijaloa. Gubi loptu Dobrić, pa onda pravi faul. Faul Majka Džejmsa u napadu. Lepa akcija Zvezde i faul nad Dobrićem. Pogađa jedno bacanje. 

A onda Montejunas daje horog. Branko Lazić promašuie trojku. A onda i Volters promašuje trojku, ali Butsijel prima loptu u autu. Tajmaut Radonjića. 

Gubi Zvezda loptu, Anđušić poentira i to je to. 

Izvor: MN PRESS

20:15

27. minut: Zvezda u naletu - 52:47

Promašuje Zvezda trojku, hvata loptu Kuzmić, ali opet promašuje Zvezda. Anđušić sa poludistance izjednačava. Kalinić do kraja i fauliran je od strane Butsijela.

Pogađa oba puta Kalinić. Televizijski tajmaut. Anđušić promašuje trojku, ali na kraju opet lopta za Monako. Montejunas sve promašuje i istekao je ovaj napad. 

Trojka Branka Lazića! +5 za Zvezdu! Anđušić ne vraća trojku!

20:09

25. minut: Kuzmić perfektan! 47:45 za Zvezdu

Kuzmić pravi sjajan blok i Kalinić pogađa u porodoru! Poentira Dijalo ispod koša. Faul Vestermana na Davidovcu. Holins ne pogađa trojku, Majk Džejms promašuje, hvata loptu Davidovac na kraju. A Kuzmić pogađa u reketu! Au kako igra Kuzmić! 

Anđušić ne poentira sa poludistance! Holins izblokiran i iz kontre Dijalo zakuicava.

Izvor: MN PRESS

20:04

POČINJE DRUGO POLUVREME! VODI ZVEZDA - 43:41

Nastavlja se sjajna igra Nejta Voltersa, pogađa flouter! A onda Faje promašuje zicer. Sada Nikola Kalinić daje trojku i nerešeno je! Očajna lopta Majka Džejmsa ide u aut.

7:0 Zvezde posle poena Voltersa!

20:02

Lista strelaca

Za Crvenu zvezdu najviše je pogađao Nejt Volters sa 12 poena, a Ognjen Kuzmić je bio sjajan sa 8, a Ognjen Dobrić je imao 7. 

Kod Monaka Donte Hol je imao 9, a Dijalo i Montejunas po 8. 

19:53

Kako su se nadali...

Crvena zvezda je na -5 u prvom poluvremenu, a moglo je to da izgleda i dosta gore. Trojke ne ulaze, a Monako dominira u skoku gde je Monako uhvatio čak šest skokova u napadu, a većina je pretvorena u poene. 

Mora da krene šut, da se bolje zagradi koš, ako Zvezda misli da se vrati u meč u potpunosti. Brinu i lične greške plejeva, pošto Uskoković ima tri faula, a Volters dva. 

19:47

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Vodi Monako 41:36

Montejunas promašuje trojku, ali isto to radi i Nikola Kalinić. Dijalo u tranziciji pogađa. Cirbes poentira! Tajmaut Zvezdana Mitrovića. 

Odlična akcija, napadnut Cirbes i poeni za kraj. 

19:44

19. minut: Volters drži Zvezdu! 37:34

Problem! Faul Uskokovića, njegov treći. Kontra Zvezde i Volters pogađa. Evo i Majka Cirbesa u igri.  Dobra odbrana Zvezde, A onda sudije ne sviraju faul nad Kalinićem. 

Mrtva lopta i Kalinić je osvaja za Zvezdu. Ostin Holins promašuje sve. Li promašuje, a Montejunas ubacuje tu loptu. Volters pogađa!

Izvor: MN PRESS

19:38

17. minut: Drži prednost Monako - 35:30

Pogađa Volters! Faulira Holins Majka Džejmsa. Butsijel loš sa poludistance, a onda Holins daje trojku! Serija Zvezde 8:0. Li promšuje, a onda posle skoka u napadu Donta Hol eksplodira i zakucava. 

Fauliran na trojci Dobrić! Sva tri pogotka i sada -1! Montejunas fauliran na obruču. Daje oba! Holins petlja i mrtva lopta. Sjajan pas Anđušića i laki poeni za Montejunasa. 

Tajmaut. 

Izvor: MN PRESS

19:31

14. minut: Zvezda prodisala! 29:23

Daje trojku Leo Vesterman, a onda Mitrović daje sjajnu loptu Dobriću koji završava na obruču. Majk Džejms promašuje, ali ofanzivni skok Monaka i poeni Hola uz faul. Daje i dodatno bacanje, a onda Dobrić daje poene u prodoru. 

Branko Lazić neprecizan iz kornera. Vesterman promašuje, a Kuzmić sjajan ispod koša i daje poene. Presekao Volters dodavanje i pogađa uz prekršaj! Tajmaut!

Izvor: MN PRESS

19:26

KREĆE DRUGI DEO! Tvrdo! 23:15

Odmah problemi, Volters pravi grešku u koracima. Zakucava pored Marka Simonovića Donte Hol. U prodoru Volters i pogađa uz prekršaj. Daje i dodatno bacanje. 

Odlična odbrana Zvezde i Vesterman baca loptu u aut. A onda faul nad Markom Simonovićem. Lazič sam na trojci ali ne pogađa.

19:21

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Monako vodi 21:12

Mitrović promašuje ispod koša, ači onda je i Hol promašio. Kalinić je požurio sa trojkom. a Majk Džejms promašuje svoj prvi šut. Dijalo ipak ubacuje tu loptu u koš i imamo tajmaut Radonjića. 

Luka Mitrović daje prve poene! Daje Monako trojku! A onda Vesterman faulira Voltersa i Lazić promašuje trojku. 

Izvor: MN PRESS

19:17

8. minut: Nema napadačkog ritma - 14:10 za Monako

Daje oba bacanja Danilo Anđušić. Gubi loptu Dejan Davidovac i Alfa Dialo zakucava u kontri. Evo i Branka Lazića u igru. Krade loptu Dobrić ali nije poentirao. A potom Uskoković krade loptu! 

Dobrić promašuje trojku, ali je hvata Kuzmić. Ne uspeva da poentira Lazić. Laki poeni za Hola ispod koša. 

Izvor: MN PRESS

19:11

6. minut: Nerešeno - 10:10!

Gubi loptu Monako, ali im je predaje nazad Kalinić, pa Montejunas poentira u kontri. Nejt Volters daje flouter. Kalinić krade loptu i poentira! Vodi Zvezda. 

Anđušić još jednom pogađa za tri. Kuzmić dobija asistenciju Uskokovića i daje poene. Prodire Anđušić i faulira ga Uskoković. Tajmaut. 

19:08

4. minut: Šta je uradio Danilo Anđušić! 5:4

Prvi poeni Monaka, a Holins promađuje trojku. Potom Montejunas promašuje poludistancu, a onda opet sjajan pas za Kuzmića i faul Anđušića na njemu. Gledaju snimak sudije i ovo je ipak običan faul. Izjednačava, a onda promašuje drugo bacanje. 

Danilo Anđušić pogađa potpuno nemoguću trojku, od table preko ruke. Kuzmić daje poludistancu! Montejunas promašuje otvoren šut. 

19:04

KREĆEMO! Tvrdo - Zvezda vodi 1:0

Petorka Zvezde: Volters, Holins, Kalinić, Davidovac, Kuzmić! 

Prva lopta za Monako, a onda Li promašuje otvorenu trojku, potom krade loptu Voltersu. Nogom je igrao Kuzmić. Promašaj Monaka, a onda faul nad Kuzmićem pod košem.Prvi poen sa penala!

Donta Hol je zasrljao, a onda Davidovac ostavlja loptu na prvom obruču. Brza kontra Monaka i faul Holinsa. 

Izvor: MN PRESS

18:53

Pogledajte kako to izgleda na licu mesta

18:38

Ko se čeka?

Na klupi Monaka je dobro poznato lice, a Zvezdan Mitrović je svoju već snažnu ekipu pojačao i jače nego što se očekivalo za Evroligu. 

Majk Džejms je svakako prvo ime, a centrima Zvezde neće biti lako sa Donatasom Montejunasom. 

Izvor: MN PRESS

18:17

Dobre vesti - Kalinić je tu!

Nikola Kalinić se zagreva! 

Po svemu sudeći nije upitan njegov nastup na meču, ali je pitanje koliko će moći da pomogne svom timu. Ipak, koliko god to bude veliko je ovo olakšanje za Dejana Radonjića. 

18:10

Igrali su već!

Ovi rivali su se sastali u sezoni 2018/19 u okviru Evrokupa i oba tima su bila bolja na gostovanjima. 

Crveno-beli su pobedili u kneževini 66:63, a u "Pioniru" je Monako tada predvođen Derikom Nidamom, Elmedinom Kikanovićem i Polom Lakombom odneo ubedljivu pobedu 91:75. 

Iz tog tima Crvene zvezde sada su u ekipi Lazić, Dobrić, Davidovac i Cirbes. 

Izvor: MN PRESS

17:41

Ranjena Zvezda u kneževini

Crvena zvezda je ove sezone imala velikih problema sa povredama igrača, pa trener Dejan Radonjić ni u jednom momentu nije imao kompletan tim na raspolaganju. 

Sada će nedostajati Eron Vajt i Nikola Ivanović, a čeka se da se vidi da li će u ekipi biti Nikola Kalinić koji je imao lakšu povredu. 

Izvor: MN PRESS

17:21

Uskoro počinje!

Crveno-beli iz Beograda, na crveno-bele iz kneževine, ovoga puta u Monte Karlu. 

Prošlogodišnji osvajač Evrokupa ozbiljno se pojačao isprobanim evroligaškim asovima VIlom Tomasom i Majkom Džejmsom, a tu je i nekadašnji NBA centar Domatas Montejunas. 

Crvena zvezda nastavlja seriju gostovanja, pošto dolazi u kneževinu nakon pobede protiv Mornara u Baru, a potom sledi gostovanje Olimpiji u Milanu. 

UKRATKO

  •  Ovi timovi su se pre nekoliko sezona sastali u Evrokupu
  • Tada su oba tima pobedila na gostovanju
  • Iz tog tima Zvezde sada su na terenu četvortica
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije