• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 evroliga crvena zvezda panatinaikos
 evroliga crvena zvezda panatinaikos

Dominacija! Zvezda zgazila velikana: 33 razlike u Pioniru, savršena utakmica crveno-bijelih - za pamćenje!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Ovo je najubjedljivija pobjeda Zvezde u Evroligi!

 evroliga crvena zvezda panatinaikos Izvor: MN PRESS

Kakva Zvezda - strašna Zvezda! Tim Dejana Radonjića dominirao je u "Pioniru" i četvrti put zaredom savladao Panatinaikos u Evroligi!

Na kraju, bila je najveća pobjeda Zvezde ikada u Evroligi pošto su savladali grčkog velikana sa 33 poena razlike!

CRVENA ZVEZDA – PANATINAIKOS 81:48 (21:8, 18:18, 18:10, 24:12)

Nejt Volters i Nikola Kalinić su bili perfektni na ovom meču, a Volters je sve počeo pošto je dao prvih 10 poena svog tima. 

Ipak ono što je donijelo ovakvu pobjedu je fenomenalna igra u odbrani. PAO je na samom startu meča preko Papajanisa dao šest poena, a onda je do kraja prve četvrtine dodao još svega dva. U drugoj četvrtini su našli napadački ritam izabranici Dimitrisa Priftisa, a onda je fenomenalna odbrana crveno-bijelih potpuno odsjekla grčki tim. 

Svega 48 primljenih poena dovoljno govori o tome koliko je defanziva crveno-bijelih bila sjajna. Dugogodišnji NBA plejmejker Jogi Ferel je to najbolje osjetio na svojoj koži, pošto je za pet minuta u igri izgubio tri lopte, promašio dva šuta i Priftis više nije smio da ga vraća na parket. 

Crvenu zvezdu je u "petu brzinu" na startu sa 10 poena ubacio Nejt Volters, a onda se uključio i lider ovog tima Nikola Kalinić. Serija njegovih dobrih poteza i pet poena Marka Simonovića zaredom donijeli su Zvezdi +17 (37:20), a PAO je poslednji put bio u igri na poluvremenu.

U posljednjem minutu prvog poluvremena Zvezda je izgubila dvije lopte i dozvolila lake poene koji su smanjili prednost na +13.

Serija 8:0 nakon uvodnih poena Grka na startu drugog poluvremena pokazala je kuda ide ovaj meč, a "Pionir" koji je grmio do kraja je probudio i neke kojima ne ide od starta sezone.

Ostin Holins je u drugom poluvremenu ubacio 9 od svojih 11 poena, a Dejan Davidovac je u finišu sa dvije trojke povećao prednost svog tima. Na kraju se u strijelce nisu upisali samo Stefan Lazarević, kao ni Majk Cirbes koji nije ulazio u igru.

Pored Voltersa sa 18 poena Kalinić je dao 10, a Holins 11, dok su kod gostiju vrijedni pomena samo Mejkon sa 15 i Sent Ros sa 10 poena.

Na kraju je ovo veče koje će se pamtiti - Crvena zvezda je igrala savršeno u oba pravca, a Panatinaikos je postao "redovna mušterija", s obzrom da im je ovo četvrti poraz zaredom od Zvezde u Evroligi.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Volters 18, Uskoković 2 (5sk), Davidovac 8, Mitrović 8, Lazić 4, Kalinić 10, Dobrić 8, Holins 11, Simonović 5, Kuzmić 7, Cirbes

PANATINAIKOS; Peri 5, Mejkon 15, Papajanis 8, Bohoridis Papapetru 6, Ferel, Kaselakis, Vajt 2, Flojd 2, Evans, Mancukas, Sent-Ros.

Standings provided by SofaScore LiveScore

19:47

KRAJ! VELIKA POBEDA ZVEZDE!

Mejkon lako do poena na kraju. a Holins doba i u odbrani na kraju. Lazić promašuje trojku. 

Ovo je najubedljivija pobeda Zvezde u Evroligi!

CRVENA ZVEZDA – PANATINAIKOS 81:48 (21:8, 18:18, 18:10, 24:12)

19:43

38. minut: Čekamo kraj! 78:45

Flojd neprecizan, a onda i Davidovac daje drugu trojku. Kazelakis šutira pored koša, a Holins neprecizan za tri, a Ostin Holins pogađa trojku! 

19:37

35. minut: Prešli smo 30! 70:41

Okaro Vajt opet loše šutira, a Davidovac se upisuje trojkom. +30 za Zvezdu! A onda sjajna minijatura Luke Mitrovića! Daje poene uz faul i dodaje penal. 

Simonoviću beži lopta, a onda Volters seče kontru faulom. Vraća ispod 30 razlike PAO Kendrik Peri trojkom, a onda Holins ne daje trojku. 

19:31

POSLEDNJIH 10 MINUTA! Zvezda gazi - 65:36

Okaro Vajt promašuje, Uskoković hvata loptu. Poentira lako Mitrović ispod koša. Ukradena lopta, pa faul nad Uskokovićem. a obda se nastavlja loša igra gostiju, Mitroviću je Okaro Vajt izgubio loptu. 

Dobrić za tri i pogađa!

Izvor: MN PRESS

19:25

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Fenomenalna Zvezda - 57:36

Sent-Ros promašuje, ali Papapetru daje poene ispod koša. a onda izlazi Laziću lopta iz obruča. Opet promašaj Sent-Rosa, a na isteku napada je fauliran Holins. 

Daje poene sa penala Holins. Papapetru promašuje za tri, Uskoković hvata. Faul nad Lazićem i bacanja za njega. Oba puta pogađa. 

Užasan šut Vajta, na kraju proba trojku Uskokovića i ne upada to. 

Izvor: MN PRESS

19:17

28. minut: HOLINS KONAČNO! +19 - 53:34

Nejt Volters daje sa mnogo osećaja preko Džeremija Evansa. Beži lopta Sent Rosu. Volters posle serije promena promašuje, a Holins ne uspeva da prikuca. 

Papapetru promašuje, a onda SJAJNO zakucavanje Holinsa! Papapetru brzi poeni na drugoj strani. Voltersa blokiraju, ali na kraju poeni Holinsa!

19:13

25. minut: Promašaji i Kuzmić - 47:32

Papajanis promašuje sa poludistance, a onda faul nad Kuzmićem ispod koša. Dug napad Zvezde bez rešenja, a na kraju Dobrić ne pogađa trojku. Hvata Kuzmić i ubacuje to u koš.

Brz napad rivala i poeni za PAO. Dobrić lepo gradi poziciju, ali neprecizan je. Dobar faul Luke Mitrovića. Mejkon do kraja i pogađa u prodoru. 

Izvor: MN PRESS

19:09

23. minut: Zvezda sve bolja! 45:28

Isteklo je vreme za napad Panatinaikosu! Eksplodira "Pionir", strašan potez Kalinića! U padu uz faul poeni!

Mejkon ne pogađa, ali Okaro Vajt hvata loptu. Rani faul za PAO. A onda poene sa poludistance daje Nejt Volters. 

19:05

DRUGO POLUVREME! Prvi poeni za PAO - 40:28

Dobrić promašuje trojku, hvata Sent Ros. Okaro Vajt sa druge strane loše šutira iz kornera, ali Lazarević sam sa trojke promašuje celu konstrukciju. 

Prvi poeni u četvrtini za Sent Rosa ispod koša, a onda je Kuzmić fauliran sa leđa. On sa penala pogađa jednom. 

Izvor: MN PRESS

19:02

Lista strelaca:

Apsolutno prvo ime za Zvezdu je Nejt Volters sa 14 poena, Nikola Kalinić je dodao 7, a Ognjen Dobrić i Marko Simonović po 5 poena. Mitrović je imao 4, a upisali su se Holins i Kuzmić. 

Kod Panatinaikosa Mejkon je imao 8, a Papajanis 6. 

18:50

Kakvo poluvreme – strašno poluvreme!

Crvena zvezda je pružila 20 minuta najbolje košarke ove sezone, a sve je krenulo sa vođstvom Panatinaikosa 6:2. Onda je proradio Nejt Volters koji je dao prvih 10 poena svog tima na meču. 

Crvena zvezda je bila fenomenalna u odrani, a pored Voltersa Kalinić i Simonović su poenima doneli napadačku raznovrsnost.

Dve izgubljene lopte na kraju su nažalost sve pokvarile, umesto potencijalnih +20 na kraju je bilo "samo" +13. 

18:49

POLUVREME! Zvezda moćna, ovo smo čekali! 39:26

Luka Mitrović ispod koša i poentira! Okliznuo se Mejkon i lopta za Zvezdu. Simonović ne pogađa ovog puta, a potom faul nad Sent Rosom. 

Dejan Radonjić zove tajmaut. Gubi loptu Zvezda i Sent-Ros zakucava u kontri. Opet gube loptu crveno-beli! Faul nad Okarom Vajtom...

Na kraju su pomalo upropastili sve ono što su gradili kroz 20 minuta, ali dobra prednost Zvezde

A pogledajte i atmosferu iz "Pionira"!

18:41

19. minut: SIIIMOOON! 37:20

Papapetru je napao Kalinića i na kraju nekako ulazi ta lopta u koš. Trojka Simonovića! Onda i faul veterana u redovima Zvezde. Daje oba puta bacanje. 

Onda veliko petljanje nakon isteka napada Zvezde, pa na kraju lopta za PAO. Papapetru ne pogađa, ali hvata PAO tu loptu i na kraju Džeremi Evans gubi loptu. 

Trojka Dobrića!

Izvor: MN PRESS

18:34

16. minut: Greške na obe strane, 31:18

Kuzmić lako poentira na obruču posle sjajne asistencije Voltersa, a onda Peri promašuje trojku. Ni Volters nije precizan za 3. Faul Davidovca. 

Nošena lopta za Mejkona. a Ostin Holins pravi faul u napadu. Sada faul Mejkona nad Kalinićem. Uskoković gubi loptu, ali gubi je i Okaro Vajt. 

Uskoković promašuje trojku, a onda hvata loptu Simonović i hala eksplodira posle njegovih poena! Tajmaut!

Izvor: MN PRESS

18:30

14. minut: Drži prednos Zvezda! 27:18

Kalinić forsira i ne uspeva da pogodi preko trojice. a Jogi Ferel izlazi u aut. Pogađa Nejt Volters poludistancu. Holins hvata loptu koju mu je Jogi Ferel poslao u ruke i pogađa u kontri. 

Mejkon promašuje trojku, ali onda Volters gubi loptu i upravo Mejkon zakucava. Holins promašuje otvorenu trojku, Volters beži Papajanisu i daje poene. 

Mejkon prolazi i daje poene na drugi obruč. 

18:25

DRUGA ČETVRTINA: Vraćaju se Grci! 21: 14

Loš napad Zvezde, a onda najgora moguća opcija, trojka Mejkona uz faul Lazića. Daje i dodatno bacanje, a Luka Mitrović daje loš pas i lopta je u autu. 

Mejkon promašuje, a onda Flojd to priucava. Tajmaut Dejana Radonjića!

Izvor: MN PRESS

18:20

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Moćna Zvezda - 21:8

Kalinić promašuje preko Papajanisa, a Dobrić faulom seče kontru. Jogi Ferel promašuje sa kapice, a Kalinić napada Papajanisa i pogađa uz prekršaj. 

Kalinić pogađa bacanje, a onda Zvezda krade loptu! Faul Okara Vajta na Mitroviću. Loš pas Kalinića, ali onda Ferel izbacuje loptu.

Faul u napadu Luke Mitrovića. Očajna trojka Jogija Ferela, ali onda greška u koracima Holinsa. Zadnji napad za PAO i promašuje Mejkon. 

Izvor: MN PRESS

18:13

8. minut: Stigao i Kalina! 18:8

Loš napad Panatinaikosa., a onda konfuzan napad Zvezde. Prvi TV tajmaut, a posle njega poeni Nikole Kalinića! 

Još jedna kontra Zvezde i Kalinić ponovo pogađa. Očajan pokušaj Panatinaikosa, a u tranziciji jak faul nad Mitrovićem pod košem. Ide na penale. Pogađa oba puta!

Lepa asistencija za Papajanisa i on zakucava. Pobegla je lopta Dobriću ali ulazi u koš!

18:05

5. minut: Zvezda vodi! 10:5

Trojka Voltersa, a onda Evans promašuje dvojku! Kalinić šutira na isteku napada, ali hvata tu loptu Dobrić. Poeni Voltersa na kraju. 

Trojka promašena od strane Panatinaikosa, ali Ognjen Dobrić loše daje loptu Kuzmiću i gubi je. Sent Ros promašuje, a Volters daje trojku!

Svih 10 poena daje Volters!

18:03

POČELO JE! Vodi PAO - 6:2

Kuzmić krade loptu, a Volters i Dobrić ne poentiraju u kontri. Prve poene daje Papajanis. Ali probija Volters i evo floutera!

Evans promašuje poludistancu, ali ni Nikola Kalinić ne pogađa dugu trojku. Ponovo Papajanis pogađa poludistancu. Ne poentira Kalinić i Sent Ros zakucava u kontri. 

17:59

Petorka Zvezde!

Meč će početi Volters, Dobrić, Lazarević, Kalinić i Kuzmić. 

A onda je usledilo ono čuveno nadglašavanje himne Evrolige1

17:30

Evo kako sve izgleda pre meča!

16:52

Ko sve nedostaje?

Crvena zvezda još uvek čeka povratak Erona Vajta, koji se povredio upravo u pripremnom meču sa Panatinaikosom. Takođe, iako je viđen na prošloj utakmici, Nikola Ivanović još nije sa timom.

Kod Grka sigurno neće biti Nemanje Nedovića, a Okaro Vajt i Janis Papapetru su pod znakom pitanja. 

16:08

Još 2 sata do meča!

Evroligaški meč u "Pioniru", to uvek obećava! Crvena zvezda posle serije od četiri poraza dočekuje Panatinaikos na svom terenu i želi da prekine niz poraza. 

Sa druge strane Panatinaikos je ubedljvio savladao Efes pre dva kola, ali nije produžio dobre igre pa su zabeležili poraz u prethodnom melu. 

UKRATKO

  • Velikan PREGAŽEN!
  • Ovo je najveća pobeda Zvezde ikada u Evroligi
  • Četvrta pobeda zaredom nad Panatinaikosom!
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije