• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 evrokup andora partizan
 evrokup andora partizan

Prvi poraz Željkovog Partizana, pred vječiti derbi: Crno-bijeli pali u drami, presudio im njihov bivši plej!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Partizan na gostovanju Andori nije uspio da zadrži perfektan skor.

 evrokup andora partizan  Izvor: MN PRESS

Partizan više nije jedini neporaženi tim! Prvi put u sezoni su izgubili meč i to pred derbi sa Crvenom zvezdom.

Na gostovanju su poraženi od Andore u dramatičnoj završnici - 61:60 (16:12, 8:20, 24:8, 13:20).

U utakmici prepunoj serija i preokreta je tim Željka Obradovića na kraju osjetio gorčinu poraza. Nije im pomoglo ni kasno buđenje Kevina Pantera, a ključni igrač kod domaćina bio je nekadašnji košarkaš crno-bijelih Kodi Miler-Mekintajer. Uz to, kapiten Rade Zagorac nije ulazio u igru na ovom duelu.

Madar je bio razigran na samom startu, dao je šest od osam poena svog tima (4:8), ali je bilo vidljivo da se muče sa agresivnom odbranom domaćina. Andora je polako pronalazila svoj ritam, pravila je velike probleme crno-bijelima i dolazila do prelakih poena, prije svega u tranziciji. Obradović je bio bijesan zbog toga, a domaćin je prvi kvartal završio sa vođstvom (16:12).

Nastavili su se problemi u igri Željkovog tima, a ulazak Avramovića je sve promijenio. Aleksa je podigao nivo igre u defanzivi, Ledej je pogodio dvije trojke i bio je to početak velike serije od 12:0 (16:24). U dva navrata je ta prednost odlazila i na dvocifrenu (19:30/21:32).

"Mnogo bolje smo igrali u defanzivi u drugoj četvrtini, ali moramo da pogodimo nešto i spolja. Imali smo mnogo otvorenih šuteva koje smo promašili", rekao je Obradović u pauzi između dva dijela aludirajući na loš šut za tri (2/14).

Nastavila je Andora sa konstantnim udvajanjima na Panteru, a u napadu su se rastrčali, prije svih Mekintajer, nekadašnji igrač crno-bijelih. Najbolji strijelac Partizana Panter je treću dionicu završio sa samo četiri poena i to je sve dao sa linije penala (0/4 za dva, 0/2 za tri).

Sve to je Andora surovo kažnjavala, Mekintajer je zakucavao i pomogao svojoj ekipi da stigne i do dvocifrene prednosti u završnici pretposljednje četvrtine (48:38). Bilo je jasno da će crno-bijeli morati da "zasukaju rukave" ako žele veliki preokret.

Tražio je Željko pravu petorku za povratak u meč, domaćin je imao odgovor, a onda je Panter sa dva uzastopna koša postigao ujedno i prve poene iz igre (55:53). Zatim je dao i trojku i donio svom timu vođstvo u posljednjoj deonici i najavio dramu (55:56).

U triler završnici je prvo pogodio Mekintajer, pa Hana (61:58). Andora nije željela da dozvoli šut za tri, jurili su rivale i pravili faulove, a poslije faula na Panteru na devet sekundi prije kraja je Obradović tražio "čelendž", zahtijevao da bude nesportska lična, sudije su gledale snimak i nisu promijenile odluku. Kevin je pogodio oba penala. Trifunović je zatim faulirao Jelineka, sudije su ponovo gledale snimak zbog eventualne nesportske lične, promjene odluke nije bilo.

Uslijedio je novi faul na Jelineku, promašio je prvo, pa je pogledao ka klupi za instrukcije za drugo bacanje, namjerno je promašio, Avramović je šutirao sa pola terena i nije pogodio.

ANDORA: Mekintajer 11 (10sk), Pauli 10, Ljovet, Hana 2 (7as), Nua 2 (8sk), Nakić, Dijanj 4, Kroford 7, Kolom, Jelinek 10, Morgan 0, Arteaga 15

PARTIZAN: Kuruks 2, Panter 13 (6/7 sa penala), Ledej 12 (10sk), Zagorac (nije igrao), Avramović 8 (7sk, 5 uk.l), Koprivica 2, Dangubić 2, Smailagić 7 (4sk), Mur 6, Glas, Trifunović 2, Madar 6

Standings provided by SofaScore LiveScore

21:47

40' - KRAJ, PRVI PORAZ PARTIZANA

Partizan je doživeo prvi poraz u sezoni - 61:60.

Hana je pogodio (61:58). Bilo je jasno da će crno-beli juriti šut za tri za izjednačenje, ali je Navaro tražio od svojih igrača da po svaku cenu prave faulove i da to sprečavaju. Obradović je tražio tajm-aut na 13 sekundi pre kraja. Panter je dobio loptu, Jelinek ga je odmah faulirao. Željko je tražio "čelendž" i zahtevao da bude dosuđena nesportska lična. Sudije su pogledale snimak i nisu promenile odluku. Kevin je bio siguran (61:60).

Navaro je tražio minut odmora i odabrao je da napad krene ispod koša Andore. Trifunović je odmah faulirao Jelineka, to je bio faul kojim su ušli u bonus. U penal završnici je Jelinek pogodio prvo bacanje, namerno je promašio drugo, a Avramovićev pokušaj za tri sa pola terena nije prošao kroz obruč.

21:32

38' - DRAMATIČNA ZAVRŠNICA

Biće drame u poslednja dva minuta meča - 59:58.

Ledej je pogodio, uzvratio je Mekintajer sa poludistance, a Panter je napravio prvi faul na meču i sprečio lake poene.

21:29

36' - VELIKA SERIJA PANTERA!

Partizan vodi - 55:56.

Razigrao se Kevin Panter! Dao je sedam uzastopnih poena, dva puta za dva, pa za tri, ujedno su mu to bili i prvi poeni iz igre!

Izvor: MN PRESS

21:25

34' - PARTIZAN POKUŠAVA DA SE VRATI

Partizan traži način da se vrati u meč - 55:49.

Trifunović pogađa, pa zatim pronalazi Koprivicu za lake poene pod košem. Ledej daje trojku, a Arteaga na to odgovara zakucavanjem.

21:22

32' - TROJKA MEKINTAJERA

Andora čuva vođstvo - 51:42.

Mekintajer je raspoložen protiv nekadašnjeg tima, pogodio je za tri (51:42).

21:17

30' - ANDORA VODI

Posle 30 minuta igre Andora ima veliku prednost - 48:40!

Crno-beli su ušli u kontra-ritam u trećem kvartalu, a Panter na svom kontu ima samo četiri poena, sve je dao sa linije penala. Mekintajer je imao novo zakucavanje za dvocifrenu prednost (48:38), a Avramović je ukradenom loptom i poenima u kontri sprečio da se tako završi poslednji kvartal.

21:12

27' - PANTER SA PENALA

ANdora ima prednost (40:37).

Andora je stigla do vođstva (36:34). Panter je zatim iznudio faul na šutu i pogodio sa penala, sva četiri poena na meču za sada je Panter dao sa linije penala. Potom je izašao iz igre, zamenio ga je Trifunović. Ledej je iznudio faul i bio polovičan sa penala.

21:07

24' - MEKINTAJER ZAKUCAO

Ponovo se Željko Obradović naljutio. Crno-beli imaju minimalnu prednost (32:34).

Polako se Andora vraća u meč, a bivši igrač Partizana Kodi Miler-Mekintajer je ukrao loptu, pa zakucao i naterao Obradovića da traži tajm-aut vidno ljut zbog svega što se dešava na parketu (32:34). Andora i dalje konstantno udvaja Pantera.

Kodi Miler Mekintajer
Izvor: MN PRESS

21:00

22' - BLOKADA ZA LEDEJA

Andora je bolje započela drugo poluvreme (28:32).

Ledej je blokiran na pokušaju zakucavanja, a domaći tim pravi mini-seriju na startu.

20:55

OBRADOVIĆ: NEŠTO MORAMO DA POGODIMO

U pauzi između dva dela je kratku izjavu dao Željko Obradović.

"Mnogo bolje smo igrali u defanzivi u drugoj četvrtini. Moramo da pogodimo nešto i spolja. Imali smo mnogo otvorenih šuteva koje smo promašili", rekao je Obradović.

20:42

20' - POLUVREME

Na poluvremenu Partizan ima prednost - 24:32.

Gotovo je prvo poluvreme. Posle nešto slabijeg početka, srpski tim je u drugoj deonici zaigrao mnogo bolje i uspeo da napravi preokret. Dovoljan za vođstvo na pauzi.

20:38

18' - PARTIZAN NA "+11"

Partizan na "+11" (21:32).

Mur donosi prvo dvocifreno vođstvo za Partizan (19:30), Navaro traži tajm-aut. Po povratku na teren Smailagić promašuje za tri, a Kroford se odlično snalazi pod košem. Obradović je tražio minut odmora, vidno ljut na svoje izabranike zbog odbrane. Dangubić poentira sa poludistance. Avramović promašuje otvorenu trojku.

20:33

16' - VELIKA SERIJA PARTIZANA

Partizan je ušao u odličan ritam - 19:28.

Andora je prvu četvrtinu završila sa vođstvom (16:12), a onda je Partizan napravio seriju od čak 12:0 i poveo (16:24). Avramović je pogodio iz teške situacije posle prodora, a onda se u strelce upisao i Smailagić. ALen je probao da zakuca, Morgan ga je faulom sprečio u tome. Mladi centar je bio siguran sa linije penala (19:28).

20:27

14' - LEDEJ TROJKAMA "BUDI" PARTIZAN

Partizan je vratio prednost (16:22).

Ledej prekida lošu seriju trojkom, Avramović u kontri dolazi do lakih poena. Andora promašuje par otvorenih šuteva. Ledej ponovo pogađa trojku iz iste pozicije. Nakić gubi loptu, a Mur pogađa u kontri za vođstvo srpskog tima.

Izvor: MN PRESS

20:24

12' - PROMAŠAJI

Promene rezultate u prva dva minuta druge deonice nema (16:12).

Muče se crno-beli sa organizacijom napada, nemaju za sada rešenje na veoma agresivnu odbranu domaćina. Avramović i Mur su zajedno u igri u pokušaju to da reše. Dangubić je promašio otvorenu trojku.

20:20

10' - PREDNOST ZA ANDORU

Posle prve četvrtine Andora vodi - 16:12.

Panter je fauliran an šutu za tri, dao je dva, treće nije prošlo kroz obruč. Jelinek ostaje sam na šutu za tri i to kažnjava. Andora konstantno udvaja Pantera i to pravi velike probleme crno-beima. Još jeddna kontra domaćina za lake poene Paulija i tajm-aut Obradovića koji je ljut (14:10).

Po povratku na teren Dangubić promašuje trojku, a Jelinek zatim krade loptu posle dodavanja Mura, Nua lako poentira.

20:13

7' - PRVA PREDNOST ZA DOMAĆINA

Prvo vođstvo za Andoru na meču (9:8).

Madar je dao šest od osam poena Partizana u prvih pet minuta meča. Smailagić je ušao u igru umesto Koprivice. Nekoliko grešaka crno-belih, a Pauli to koristi da zakuca u tranziciji. Argeata zatim udara "rampu" Ledeju na šutu za tri, a zatim smailagić ne pogađa, a Arteaga pogađa za domaći tim uz faul Kuruksa.

20:05

4' - MEKINTAJER, PA MADAR

Crno-beli vode (4:6).

Mekintajer je poentirao na drugoj strani, pa je Madar postigao nove poene. Kuruks je ukrao loptu, pogodio u kontru, pa Pauli pogađa.

20:03

2' - MADAR PRVI DO POENA

Prve poene na utakmici postigao je Madar posle prodora (0:2).

19:58

PETORKA PARTIZANA

Partizan kreće meč u petorci: Madar, Panter, Kuruks, Ledej, Koprivica.

Obradović je na neki način iznenadio petorkom, pošto nema Avramovića i Smailagića u prvoj postavi.

19:45

POČETAK SE BLIŽI

Utakmica počinje u 20h, a crno-beli su spremni za start novog evropskog okršaja.

19:32

PRIPREME ZA POČETAK

Crno-beli se spremaju za početak utakmice.

19:21

ŽELJKO ZNA ŠTA ODLUČUJE

Željko Obradović zna šta bi mogao da bude ključ uspeha protiv Andore.

"Andora voli igru u tranziciji, preko plejeva rešavaju situacije što pre, posebno ako imaju višak igrača u kontri i to je prva stvar koju treba da zaustavimo. Zatim treba da sprečimo blokade za šutere, šuteve za tri poena i da kontrolišemo skok. Trebalo bi to da budu ključne stvari", rekao je Obradović u najavi meča.

Izvor: MN PRESS

18:54

PRETE NAKIĆ I MEKINTAJER

Predvodnici Andore su Mario Nakić, sin legende Partizana Iva Nakića, kao i nekadašnji igrač Partizana Kodi Miler Mekintajer.

"Znamo naše kvalitete, gledamo samo nas i razmišljamo samo o sebi", poručio je Aleksa Avramović.

Izvor: MN Press/Profimedia

18:18

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa meča.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije