• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić progovorio o Jokiću, Kaliniću i Bogdanoviću! Kari otkrio zašto Kaline nema na spisku i šta je sa NBA zvijezdama!

Autor Nemanja Stanojčić

Svetislav Pešić otvoreno pričao o Nikoli Kaliniću, spisku i NBA igračima.

 Pešić o Kaliniću, Jokiću, Bogdanoviću Izvor: MNPRESS

Objavio je Svetislav Pešić svoj prvi spisak od povratka na mjesto selektora reprezentacije Srbije.

Pozvao je 24 igrača na širi spisak, a mnoge je iznenadilo što se na njemu ne nalazi Nikola Kalinić, najbolji igrač Crvene zvezde ove sezone.

Tu su šestorica iz Partizana, dok očekivano nema igrača iz NBA Lige za mečeve sa Letonijom u Beogradu (25.11) i tri dana kasnije sa Belgijom u Monsu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Gostujući u emisiji "U obruču" na "Areni sport" popularni Kari je objasnio te razloge.

"Nema puno igrača koji imaju reprezentativno iskustvo i kvalitet, ali njih jednostavno ne možemo da imamo. Kalinić bi došao ovom timu kao 'kec na deset' zbog forme i kvaliteta, nosilac je u Zvezdi, pozvali smo Aleksu Uskokovića, Ognjena Dobrića i Dejana Davidovca", počeo je Pešić.

Ovako je izgledalo predstavljanje Svetislava Pešića:

Zatim je dodatno obrazložio odluku i otkrio neke zanimljive detalje.

"Razgovarao sam sa trenerom Dejanom Radonjićem i vidjeli smo koga možemo da uzmemo, a da ne remetimo važan meč koji igraju 26. novembra. Ista je situacija i sa Vasilijem Micićem koji želi da bude deo reprezentacije, ali baš tada ima utakmicu koju Efes igra sa Fenerbahčeom. Iznenadio me Miloš Teodosić koji mi je rekao da će biti tu dokle god bude potreban. To je lijepo čuti."

Tokom kvalifikacija je izvjesno da NBA igrači neće moći da pomognu, ali je selektor potvrdio da se čuo sa Nikolom Jokićem, što je superstar Denvera rekao za MONDO, kao i da će ići u Ameriku da priča sa njim i Bogdanom Bogdanovićem.

"Otići ću u Ameriku kako bismo razgovarali. Drugačije je kada to činite putem telefona i uživo. Čujemo se, ali ne želim da im smetam. Pratim, učim, prilagođavam se i zamišljam ih u mom sistemu. Jokić mi je poželio puno sreće i uspjeha, ali volim tu strast i sve da vidim uživo. Zbog toga moram da budem na licu mjesta", jasan je Pešić. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC