• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 PEŠIĆA PITALI ZA SPISAK, ON REKAO - I MENE TO ZANIMA! Pričao o kapitenu, dogovoru sa ABA i otkrio: Ne igraju najbolji!
 PEŠIĆA PITALI ZA SPISAK, ON REKAO - I MENE TO ZANIMA! Pričao o kapitenu, dogovoru sa ABA i otkrio: Ne igraju najbolji!

PEŠIĆA PITALI ZA SPISAK, ON REKAO - I MENE TO ZANIMA! Pričao o kapitenu, dogovoru sa ABA i otkrio: Ne igraju najbolji!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Selektor Pešić nas je uskratio za spisak, ali znamo kada ćemo ga dobiti.

 PEŠIĆA PITALI ZA SPISAK, ON REKAO - I MENE TO ZANIMA! Pričao o kapitenu, dogovoru sa ABA i otkrio: Ne igraju najbolji! Izvor: MNPRESS

Očekivali smo skraćeni spisak, ali sačekaćemo ga još bar jedan dan! 

Selektor Svetislav Pešić je na konferenciji za medije istakao da nije još uvek definitivno skratio spisak i da će mediji moći da saznaju ko će igrati za Srbiju tek na treningu nacionalnog tima u utorak. 

Pričao je Svetislav Pešić o sistemu takmičenja, kao i o svim problemima koje ima sa sastavom tima s obzirom na to da Evroliga i NBA e žele da puste svoje igrače da igraju. 

Pomenuo je i kapitena Miloša Teodosića sa kojim je razgovarao i koji mu je još jednom potvrdio da je spreman da nastavi svoju reprezentativnu karijeru, 

Dodatno je naglasio da ne mora da znači da je uvek najbolja reprezentacija sastavljena od najvećih imena, te da je ključno da tim bude skladan i da reprezentativci budu motivisani. 

Kompletan tok konferencije pogledajte u kartici TOK DOGAĐAJA: 

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.

11:39

KRAJ!

Spisak dobijamo sutra, kada će reprezetacija odraditi i svoj prvi trening!

11:33

Predlozi? Može!

"Ja ću svaki predlog analizirati i prihvatam sve. Uopšte mi to ne smeta, čak me možda neko podseti na nekoga koga sam zaboravio", iskren je Pešić.

11:29

Ništa pre sutra!

"Formiran je stručni štab i medicinski, mi već radimo. Ako nikad ne znaš sa kim možeš da igraš, ali uvek možeš da se spremaš za ono što te očekuje, A imena ćete dobiti sutra", dodao je on. 

11:28

Nema spiska!

Nema skraćenog spiska, potvrdio je selektor. 

"Pravo da vam kažem sada nemam ništa u planu, osim što imam u planu da posle pres konferencije idem u hotel i da vidim ko je došao, a ko nije. Da vidimo da se organizujemo. Znam ja šta vas zanima, ali i mene to više zanima nego vas", dodao je selektor. 

"Sutra naveče kada budemo imali trening imaćemo čistiju sliku. Recimo Novak i Ristić su sinoć igrali meč u Malagi, jer treba doći do Beograda, jer nema direktnih aviona. Konalčan neki spisak koji bih voleo da ima, a nemam, možda ni sutra uveče imali situaciju", naglasio je Pešić.

11:24

Priča sa Teodosićem

"Obavili smo razgovore sa svim igračima i klubovima i postoji velika želja da igrači dođu odmah posle utakmica. 

Postoji želja igrača i klubova da oni odmah posle mečeva dođu u reprezentaciju. E sad videćemo da li ima smisla da Micić i Petrušev posle jedne teške utakmice sa Fenerbahčeom dođu. Videćemo kakva je situacija. Bili smo u poseti Teodosiću, on je kapiten reprezentacije. Hteo sam da ga ispoštujem  da vidim njegove planove, ambicije", dodao je on, pa nastavio:

"Rekao mi je da on hoće da igra za reprezentaciju, da je spreman dok god ja računam za njega. Ipak stvari se menjaju iz dana u dan, tako da ćemo tek sutra uveče kad vi dođete na trening u "Pioiniru" imaćemo čistiju situaciju ko će nastupiti sa Letonijom", dodao je Pešić,

11:21

Dogovor sa ABA

"Mi smo imali razgovore sa ABA ligom i oni su rekli da će se sve utakmice igrati u petak i subotu i da momci makar jedan dan imaju neku regeneraciju i da mogu i da stignu u reprezentaciju. Naravno, to se nije desilo, već se sutra igra ABA liga. 

Reprezentacija je najvažnija stvar. Svi smo za Srbiju, Italiju, Španiju, Nemačku, ali kada treba nešto sa svoje strane da se uradi, onda se ne može. To nije samo kod nas, svuda je tako", dodaje Kari.

11:19

Niko ne da igrače!

"Sve igrače koje smo zvali svi su to prihvatili kao izazov. Nažalost imamo sada jednu situaciju koja je takva da je prošlo vreme kada su klubovi zvali mene, dosađivali mi i lobirali da igrači igraju u reprezentaciju. Čak ni agenti ne zovu, niko nije zvao da kaže: SLušaj Kari, ti ovog igrača ne znaš, ali probaj da ga vidiš, dobar je", ističe Pešić.

"Ko jedino želi da igra za reperzentaciju to sam ja, savez i igrači. Ali oni ne odlučuju, igrači ne odlučuju. Tu ima i objektivnih razloga, Obavili smo razgovor sa svim našim kandidatima koji su u EL. Ono što treba razjasniti je da EL igra 25. i 26. novembra. To što Evroliga još uvek nije promenila svoj kalendar to je jedna stavr. Ali vi imate situaciju da ni nacionalne lige neće da menjaju kalendar i da omoguće reprezentacijama da igraju", dodao je selektor.

11:16

Nikad ne igraju najbolji!

"Reprezentacija je uvek takva, u njoj nikad ne igraju najbolji igrači već oni koji se između sebe najbolje slažu. Tako da za mene ova situacija nije tako ni loša.

Moram da vidim žele li oni da igraju na OI, ako žele, onda sad počinju da se spremaju za to, jer svi imaju šansu", dodaje Kari,

11:14

BEZ NBA I EVROLIGE!

"Mi bi svi voleli da u reprezentaciji igraju sva najpoznatija imena, da budu najbolji igrači, a da istovremeno budu i najmlađi igrači, Hteli bi da se igra atraktivna košarka, da se šutiraju trojke sa pola terena, da se bacaju lopte iza leđa, a da na kraju bude zlatna medalja. Ali to nije kompatibilno", rekao je on i nastavio: 

"Obzirom da mi ne možemo da računamo u ovim kvalifikacijama na igrače iz Evrolige, ne možemo da računamo na igrače iz NBA, to je tako kako je. Na kraju možda to nije tako i loše, pod uslovom da pobedimo. Ako ne pobedimo, onda ne valja ništa", iskren je Pešić. 

11:12

Evo planova

"Očekuje nas, to treba stalno ponavljati gde smo u situaciji gde se igraju nacionalne lige i veća je koncentracija na klupska takmičenja. Što se tiče reprezentacije ovo je početak jednog olimpijskog ciklusa. Na svu sreću ovaj olimpijski ciklus traje samo tri godine i vrlo brzo nas očekuju OI u Parizu 2024.

Praktično mi smo već pre mesec dana krenuli da se bavimo nekim kratkoročnim zadacima, ali razmišljamo i o dugoročnim ciljevima i o OI koja je zadnje takmičenje u procesu", naglasio je Pešić,

Izvor: YouTube/Košarkaški savez Srbije/Printscreen

11:10

Prve reči Pešića!

"Da li ste vi na adekvatan način našim navijačima i ljubiteljima košarke objasnili sistem takmičenja i kvalifikacija za Svetsko prvenstvo? Ako niste, onda ću ja da razjasnim. Prvenstvo sveta je 2023. godine i da se za to prvenstvo sveta postoje "prozori", To su kvalifkacije, timovi su podeljeni po grupama. 

Mi smo u prvoj rundi u grupi sa Letonijom, Belgijom, a onda u februaru igramo sa Slovačkom. Treća runda je zadnja nedelja juna i onda prve tri reprezentacije formiraju grupu od šest i onda se ponovo nastavljaju kvalifikacije u zadnjoj nedelji avgusta, Posle toga je EP, ali to nije tema za danas. Onda je novembar vreme zta drugu rundu kvalifikacija i u februaru završna runda u kojoj tri najbolje ekipe idu na SP", objasnio je on.

11:05

Stigao je selektor!

Svetislav Pešić je u dobrom raspoloženju izašao pred novinare. 

"Mi smo namerno napravili konferenciju u 11, jer znamo da vi novinari spavate malo duže, da vas ne uznemiravamo", našalio se na startu. 

11:01

Kada su mečevi?

Prvi meč Srbija igra sa Letonijom 25. novembra na domaćem terenu, a tri dana kasnije gostujemo u Monsu protiv Belgije. 

10:55

Krećemo!

Selektor Pešić će saopštiti konačan spisak za mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa Letonijom i Belgijom, 

UKRATKO

  • Spisak za mečeve kvalifikacija za SP ćemo sačekati
  • Rivali su Belgija i Letonija
  • Na treningu reprezentacije će se videti ko igra
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije