• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Senzacionalni preokret Partizana, od -14 do pobjede! Trifunović i Panter heroji!
 Senzacionalni preokret Partizana, od -14 do pobjede! Trifunović i Panter heroji!

Senzacionalni preokret Partizana, od -14 do pobjede! Trifunović i Panter heroji!

Crno-bijeli pobedili Igokeu u 10. kolu regionalnog takmičenja

 Senzacionalni preokret Partizana, od -14 do pobjede! Trifunović i Panter heroji! Izvor: MN PRESS

Fenomenalna utakmica u Laktašima, drama na vrhuncu i na kraju pobjeda Partizana.

Poslije triler završnice je ekipa Željka Obradovića uspela da savlada Igokeu i da upiše devetu regionalnu pobjedu - 68:70 (15:16, 20:12, 19:19, 14:23).

Pitanje pobjednika riješeno je u triler završnici gdje su se gosti prvo vratili sa pet uzastopnih poena Smailagića, poslije čega je Panter pogodio trojku, a Trifunović je bio siguran sa penala. Voler je imao dva šuta u posljednjim sekundama, trojku za pobjedu, pa za produžetak, lopta nije prošla kroz obruč što je značilo da su crno-bijeli slavili.

Iznenadio je Željko Obradović startnom petorkom, poslije ovacija koje je dobio, počeli su Mur i Koprivica, ne Avramović i Smailagić. Crno-bijeli su bolje započeli susret, ali je Panter brzo upao u probleme.

Najbolji strelac crno-bijelih nikako nije mogao da pronađe šut, promašio je četiri trojke. Ledej je pravio probleme u reketu domaćem timu i upravo je njegova trojka donijela prednost srpskoj ekipi poslije prve dionice (15:16).

Start druge dionice obilovao je grešakam na obje strane, izgubljene lopte, promašaji, faulovi u napadu. Taman kada je djelovalo da je Partizan pronašao igru pošto je stigao do osjetnije prednosti trojkom Trifunovića (17:25), usledio je tajm-aut Bajića i serija domaćina od 9:0 (26:25). Obradović je bio ljut, tražio je minut odmora, a da stvari budu gore Panter je dobio treću ličnu.

Voler je preuzeo konce igre, pogodio je trojku u samoj završnici, pa je tako Igokea na pauzu otišla sa "+7" (35:28). Voler je poslike 20 minuta igrebio najefikasniji (13), dok je Panter na drugoj strani dao samo 2 poena (1/7 iz igre).

Igokea je započela odlično treći kvartal (48:34), a Obradović je odlučio da ostavi Pantera na klupi i da juri minus. Mučili su se crno-bijeli žestoko da pronađu napadački ritam, ali ih je defanziva vratila. Madar je ukrao dvije lopte i "probudio" ekipu. Jednu od tih je ukrao Radanovu koji je otišao na klupu i tamo je imao žestoku raspravu sa trenerom Bajićem, do te mjere da je Starks morao da stane između njih i srpeči eskalaciju sukob.

Sve to je Partizan iskoristio i smanji zaostatak na onaj sa poluvremena pred posljednjih 10 minuta (54:47).

Igokea je bila bolja na startu posljednjeg kvartala, na pet minuta prije kraja su imali dvocfirenu prednost (63:53). Međutim od tog momenta su stali. Mur je pogodio trojku, Smailagić je dao pet poena u nizu, a onda je Panter pogodio za tri, što je bio tek njegov drugi pogodak iz igre (66:66).

Bajić je tražio da se pravi faul za posljednji napad, Jošilo je faulirao Trifunovića koji je dao oba penala, da bi potom Voler promašio dva šuta u posljednjim sekundama.

IGOKEA: Starks 9 (8as), Robinson, Tanasković 2 (5sk), Radanov 8 (5as), Jošilo 11, Ilić, Stivens 81 (7sk), Voler 18 (6sk), Fundić, Đorđević 2

PARTIZAN: Panter 7 (2/8 iz igre), Ledej 14, Zagorac 4 (5sk), Avramović 5, Koprivica 2, Dangubć, Smailagić 15, Miletić, Mur 5, Glas, Trifunović 12, Madar 6 (5sk, 4as)

21:06

OVAKO IZGLEDA TABELA

Ovako izgleda tabela ABA lige u ovom trenutku.

Standings provided by SofaScore LiveScore

21:02

STRELCI

Ovako izgleda lista strelaca:

IGOKEA: Starks 9 (8as), Robinson, Tanasković 2 (5sk), Radanov 8 (5as), Jošilo 11, Ilić, Stivens 81 (7sk), Voler 18 (6sk), Fundić, Đorđević 2

PARTIZAN: Panter 7 (2/8 iz igre), Ledej 14, Zagorac 4 (5sk), Avramović 5, Koprivica 2, Dangubć, Smailagić 15, Miletić, Mur 5, Glas, Trifunović 12, Madar 6 (5sk, 4as)

20:55

40' - DRAMA!

Kraj - pobeda Partizana - 68:70.

Promašaj Igokee, Panter je fauliran i bio je siguran sa penala (66:68). Stivens se zatim izborio u reketu i pogodio (68:68). Jošilo je faulirao Trifunovića, Bajić jasno pozuje da želi poslednji napad nameču. Uroš je pogodio oba, Bajić tražio tajm-aut na 14 sekundi do kraja (68:70). Voler je imao šut za tri za pobedu, pa se lopta odbila do njega, nije pogodio ni za produžetak.

20:50

38' - IZJEDNAČENJE!

Panter krade loptu, ostavlja za Ledeja koji zakucava za izjednačenje. Na to je Jošilo odgovorio trojkom, a onda je Panter postigao tek drugi koš iz igre i to za tri (66:66).

20:48

37' - SMAILAGIĆ!

Pet uzastopnih poena Smailagića vraćaju Partizan u potpunosti u igru. Crno-beli na tri minuta pre kraja imaju samo dva poena minusa (63:61).

20:43

35' - IGOKEA VODI NA PET MINUTA DO KRAJA

Ostalo je još pet minuta do kraja meča, Igokea vodi - 63:53.

Radanov poentira posle prodora, Trifunović šutira za tri sa oko osam metar,a promašuje. Stivens ne pogađa u padu, Avramović promašuje trojku. Stivens promašuje zicer posle promašene trojke Volera koji pokazuje da je umoran i da mu treba izmena. Radanov zatim poentira na ofanzivnom skoku (61:53). Radanov napada konstantno Pantera koji ima tri lične, nalazi odlična rešenja i donosi svom timu dvocifrenu prednost na pet minuta pre kraja!

Izvor: MN PRESS

20:37

32' - TRIFUNOVIĆ DAJE, ZAGORAC MAŠI, PANTER U IGRI

Na nešto manje od devet minuta pre kraja je u igru ušao Panter, a Partizan i dalje juri zaostatak (57:53).

Pogodio je trifunović trojku i smanjio minus, a Zagorac je bio potpuno sam na šutu za tri, promašio je. Obradović ga je zatim izveo iz igre i bio je baš ljut. Ušao je Panter koji je presedeo celu treću deonicu. Stivens i Avramovć su bili polovični sa penala, Starks je potom izgubio loptu u prenosu, a Avramović je posle prodora zakucao.

20:31

30' - KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Partizan se vratio u završnici treće deonice - 54:47.

Partizan se probudio u defanzivi zahvaljući Madaru, samnjili su minus na jednocifren (54:45). Čvrsta odbrana gostiju pravi mnogo problema domaćem timu koji ne uspeva da pogodi. Za to vreme Zagorac propušta odlične šanse da dodatni smanji zaostatak. Ledej je pogodio pod faulom Tanaskovića kome je to bila četvrta lična. Ledej je promašio dodatno bacanje.

20:28

SVAĐA NA KLUPI IGOKEE

Madar je ukrao loptu Radanovu, Bajić ga je poslao na klupu, a onda je usledila svađa na klupi. Bajić je vikao na Radanova zbog toga, Aleksa mu je odgovorio, pa je Starks morao da stane između trenera i saigrača i da ih smiri. Umešali su se i drugi iz stručnog štaba da smire stvar.

Izvor: MN PRESS

20:25

28' - NESTVARNI VOLER I BIZARNA SITUACIJA

Igokea čuva veliku prednost - 54:43.

Avramović je poentirao, Bajić je tražio tajm-aut odmah posle toga, a onda je Voler pogodio trojku. Smailagić je promašio za tri, usledila je kontra Igokee i onda se dogodial bizarna situacija. Tanasković je zakucao pod faulom Smailagića, ali je lopta ušla i izašla iz koša što se zaista retko viđa. Arbitri su prvo pokazali da je koš i faul, ali su se posle konsultacija dogovorili da ipak budu dva slobodna bacanja. Pogodio je prvo, promašio je drugo. Ledej je pogom zakucao od faulom i dao je dodatno bacanje (54:43).

20:17

25' - PREDNOST ZA DOMAĆINA

Na pet minuta pre kraja treće deonice Igokea vodi (48:36).

Partizan se defanzivno budi, pokazuju nešto veću energiju, ali ne uspevaju to da nagrade u napadu.

20:12

23' - OBRADOVIĆ JE BESAN

Jošilo je pogodio još jednu trojku, Igokea je uvećala prednost, a Obradović je besan (46:32).

Partizan nikako ne uspeva da pronađe ritam u igri, žestoko se muče na obe strane terena što Bajićev tim surovo kažnjava (44:30). Obradović je bio vidno ljut na tajm-autu. Madar je zatim poentirao, a Stivens koristi sporo vraćanje u odbranu za brze poene domaćina. Glavni problem za njih je bila četvrta lična Dalibora Ilića.

Izvor: MN PRESS

20:08

21' - IGOKEA NA "+10"

Igokea je stigla dodvocifrene prednosti. Koprivica je pogrešio prilikom dodavanja, a na drugoj strani je Jošilo pogodio trojku (38:28).

19:58

STRELCI NA POLUVREMENU

IGOKEA: Starks 4 (4as), Robinson, Tanasković 1 (5sk), Radanov 4, Jošilo 2, Ilić, Stivens 11 (4sk), Voler 13, Fundić, Đorđević

PARTIZAN: Panter 2 (1/7 iz igre), Ledej 5, Zagorac 4 (3sk), Avramović, Koprivica, Dangubć, Smailagić 6, Miletić, Mur 2, Glas, Trifunović 5, Madar 2 (3sk)

19:52

20' - POLUVREME

Na poluvremenu Igokea ima prednost - 35:28.

Igokea je serijom 9:0 povela (26:25). Trifunović je to prekinuo poenima, pa je Smailagić blokirao Starksa na polaganju. Madar je zatim napravio grešku prilikom vođenja lopte. Starks i Bajić protestuju kod sudija, traže silaznu putanju pre blokade Smailagića, arbitri odmahuju rukom.

Posle penal završnice je domaći tim bio bolji, Stivens je imao i sjajno zakucavanje pa su posle trojke Volera na pauzu otišli sa vođstvom.

19:42

17' - OBRADOVIĆ JE LJUT, PANTERU TREĆA LIČNA

Partizan je ispustio osetniju prednost, Igokea se vratila (24:25).

Trifunović je pogodio trojku, pa je Bajić tražio tajm-aut (17:25). Voler je potom uzvratio istom merom, pa je Partizan pogrešio, Radanov je poentirao preko Trifunovića, pa je Obradović tražio minut odmora. Vidno ljut je razgovarao sa svojim izabranicima.Trifunović je pogreiš, Panter je napravio treću ličnu. Starks je bio siguran sa penala (24:25).

19:35

15' - NEVEROVATNE GREŠKE I MUKE IGOKEE U NAPADU

Partizan vodi (17:22), ali su dešavanja na parketu u Laktašima prepuna grešaka.

Prave velike greške i jedni i drugi, faulovi u napadu, izgubljene lopte, Dalibor Ilić je napravio i treću ličnu. Igokea se dosta muči u napadu, ni crno-beli ne blistaju, a Obradović pokušava na sve načine da ih "probudi".

Izvor: MN PRESS

19:27

12' - SAMO JEDAN KOŠ

Za dva minuta igre u drugoj deonici postignut je samo jedna koš, dao ga je Zagorac (15:18).

Previše promašaja na obe strane terena.

19:24

OBRADOVIĆU OVACIJE U LAKTAŠIMA

Bilo je zanimljivo u Laktašima gde je Željko Obradović dobio ovacije.

19:22

10' - KRAJ PRVE ČETVRTINE

Gotova je prva četvrtina, Ledej je trojkom doneo vođstvo (15:16).

Voler je ostao sam na šutu za tri i to je kaznio. Fundić je napravio bespotreban faul u napadu, Bajić je ljut, a Zagorac je promašio oba penala. Avramovć je uzeo loptu, a Smailagić je potom fauliran, dao je oba (15:13). Ledej je promašiio u kontri, Voler nije pogodio za tri, a Ledej je dao trojku za vođstvo, Tanasković je poentirao uz zvuk sirene, sudije su pokazale da je vreme isteklo pre toga.

19:17

8' - PENALI

Posle nekoliko napada završenih slobodnim bacanjima domaći ti mima minimalnu prednost (12:11).

Pravi Tanasković probleme u reketu Partizana, Panter ne može da nađe šut, ušli su Avramović i Madar umesto Pantera i Mura. Avramović je pokušao da pogodi trojku korakom unazad, nije pogodio.

19:11

5' - KOPRIVICA ZAKUCAO, IGOKEA SE BUDI

Posle pet minuta igre Igokea vodi (10:8).

Koprivica je imao sjajno zakucavanje posle greške odbrane domaćina, nedugo posle toga ga je zamenio Smailagić. Stivens se razigrao, Panter je promašio svoju četvrtu trojku, a Jošilo je sa penala bio siguran. Ilić ima velike probleme da čuva Ledeja u reketu, pravi svoju drugu ličnu grešku. Ušao je Fundić.

19:05

2' - PANTER PROMAŠUJE, PARTIZAN VODI

Posle dva minuta igre Paritzan vodi (2:4). Koprivica i Mur su pogodili na jednoj, Starks na drugoj strani. Problem je što Kevin Patner previše promašuje za sada.

18:58

PETORKA PARTIZANA

Željko je iznenadio startnom petorkom:: Mur, Dangubić, Panter, Ledej, Koprivica.

18:28

BAJIĆU SE OSTVARIO SAN

Pred meč sa Paritzanom je trener Igokee Dragan Bajić emotivno pričao o ovoj utakmic.

"Ova utakmica je posebna i sa mog trenerskog ugla, tu postoji neka emocija sa moje strane. Imao sam privilegiju da vodim ekipu protiv trenerskih gromada kao što su Boža Maljković, Dule Vujošević i Kari Pešić, pa i protiv Serđa Skariola pre sedam dana, ali sutrašnji dan kada ću voditi ekipu protiv Željka Obradovića. To je šlag na tortu kada je moja trenerska karijera u pitanju. Od početka mog bavljenja ovim poslom sam ga posebno gledao, slušao, učio i to primenjivao kroz svoju igru, što je dalo dobre rezultate. Već u nedelju kada bih se prestao baviti ovim poslom ne bih žalio", istakao je Bajić.

Izvor: MN PRESS

18:05

OBRADOVIĆ OPREZAN

Željko Obradović oprezno ulazi u večerašnji duel.

"Oni su tim sa velikim iskustvom, promenjen u odnosu na prošlu godinu ali sa istim konceptom jer je isti trener koji radi izvanredno. Mislim da ćemo morati da dosta vodimo računa o njihovoj odbrani koja je veoma specifična i da shvatimo na koji način treba da ih napadamo. Naravno uvek imamo u vidu i to kako ćemo mi da pripremimo odbranu i kako ćemo da neutrališemo njihove najbolje igrače, odnosno način na koji žele da poentiraju u ovoj utakmici", rekao je Obradović.

Izvor: MN PRESS

17:44

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Pratite dešavanja sa meča.

UKRATKO

  • Partizan savladao Igokeu
  • Crno-bijeli ostvarili devetu pobjedu u ABA ligi
  • Meč se odigrao poslije reprezentativne pauze
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije