• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Monstrum" iz Mrkonjić Grada ponovo na parketu nakon 15 mjeseci: Plakao sam, razmišljao da ostavim košarku...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dejan Todorović se vratio na teren poslije skoro 15 mjeseci od teške povrede.

 Dejan-Todorovic-zaigrao-poslije-15-mjeseci Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Dvije teške povrede su iza njega, prošao je kroz novu agoniju, razmišljao da ode u penziju sa samo 26 godina, ali je na kraju odlučio da se bori i uspio je da pobijedi.

Nekadašnji reprezentativac Srbije Dejan Todorović je doživio dve povrede ukrštenih ligamenata istog koljena i čekao je strpljivo 15 mjeseci i dočekao - vratio se na teren u dresu Tenerifea!

Zaigrao je u FIBA Ligi šampiona protiv Ludvigsburga, proveo skoro pet minuta na parketu, dobio ovacije, a potom je ispričao kako je sve go izgledalo iz njegove perspektive. Svašta mu je prolazilo kroz glavu.

"Dan kada sam se povrijedio ću pamttii cijelog života. Bilo je komplikovano, bio sam uvjeren da ću morati da ostavim košarku. Sjećam se da sam plakao sa saigračima u svlačionici. I u bolnici na testovima su mi potvrdili da postoji povreda ukrštenih ligamenata", prisjeća se Todorović.

Nije mu bilo lako da u glavi prelomi u tim teškim momentima.

"Bio sam deprimiran, ubijeđen da ću morati da ostavim sve. Razgovarao sam sa majkom i djevojkom i odlučio sam da ću da se vratim jači."

Zbog prirode povrede, koja je jedna od najtežih u sportu, je sve moralo da ide korak po korak. Sve to je trajalo skoro 15 mjeseci.

"Mnogo je bilo dosadno i statično u prvih sedam-osam mjeseci kada radiš te osnovne vježbe, ideš polako, tu najviše patiš na mentalnom planu. Srećom, sve je prošlo dobro, baš onako kako smo planirali. Samo želim ponovo da uživam na terenu."

Imao je dovoljno vremena i za odmor, ali i za rad na sebi. Koliko ga vole navijači moglo je da se vidi po aplauzima i ovacijama kada je izašao na teren.

"Odigrao sam prvi meč poslije skoro 15 mjeseci. Sazrio sam dosta u tom periodu, naučio sam mongo stvari. Bio sam fokusiran na svoje tijelo, jer je to moje oruđe za rad. Želim samo da igram košarku i da uživam", zaključio je momak iz Mrkonjić Grada, poznat po atraktivnim zakucavanjima.

"Monstrum" za MONDO: Zakucavanja su mi u genima...

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC