• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 zenit pobijedio crvenu zvezdu u beogradu nakon produžetka
 zenit pobijedio crvenu zvezdu u beogradu nakon produžetka

Zvezda ostala bez novogodišnjeg poklona! Lojd u produžetku riješio dramu, crveno-bijele srušili bivši igrači!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda izgubila od Zenita u Beogradu.

 zenit pobijedio crvenu zvezdu u beogradu nakon produžetka Izvor: MNPRESS

U Sankt Peterburgu je Crvena zvezda napravila veliko iznenađenje, nije to potvrdila u Beogradu

U srpskoj prestonici su Bili Beron i Džordan Lojd, dvojica bivših igrača crveno-bijelih, riješila dramu i poslije produžetka donijeli ruskom timu trijumf - 76:80!

Možda će vas zanimati

Savršeno je Zvezda započela meč. Na krilima publike su pronalazili put do koša na razne načine, a raspucani su bili Ostin Holins i Nejt Volters (18:10), ali je svjetla pozornice u tom momentu ukrao Bili Beron, pokrenuo je nevjerovatnu seriju od 19:3 i donio svom timu vođstvo poslije prve dionice (21:29).

Igrao je gostujući tim za nijansu bolje u drugom kvartalu, ali su se onda opet probudili Volters i Holins. Nikolu Kalinića su "zaključali" na jednoj, Džordana Lojda na drugoj, sve to su ostali koristili. Na pauzu su gosti otišli sa vođstvom (42:44), a najefikasniji su bili baš Holins (15) i Beron (14).

Da je srpski tim bio precizniji sa penala u prvih 20 minuta vjerovatno bi i rezultat bio drugačiji (5/11), doduše treba dodati da je Zenit dao devet trojki iz 16 pokušaja, a da su bili skoro savršeni u šutu za dva (8/10).

"Moramo da probamo da spustimo njihov procenat za tri poena koji im je bio odlično. Takođe, treba da poboljšamo odbranu na Beronu, imali smo tu neke greške", rekao je Radonjić u pauzi između dva dijela.

Upravo to su njegovi izabranici uradili po povratku na teren, pojačali su defanzivu, u potpunosti "udavili" protivnika, prebacili meč u svoj tempo i to se vidjelo na parketu. Gosti nisu imali rješenje, a podatak da su dali samo šest poena sve govori, pa je tako srpska ekipa u posljednji kvatal ušla sa plusom (57:50).

Imala je Zvezda nekoliko prilika da se "odlijepi", nije iskoristila to, Beron je ušao u seriju, a poslije koša Frankampa je na tri minuta prije kraja na semaforu stajalo 65:65. Mogao je srpski tim da stavi tačku, Pojters je napravio nesportsku ličnu u završnici, Mitrović je dao oba penala, ali napad poslije toga nije iskorišćen, pa je Lojd postigao svoje prve poene na meču. Volters je zatim promašio trojku, što je značilo da meč ide u produžetak (69:69).

U produžetku je šut pronašao Lojd, nekadašnji igrač srpskog šampiona je pronašao šut kada je bilo najpotrebnije, pogodio je ključne poene za veliki trijumf.

Standings provided by SofaScore LiveScore

21:13

45' - LOJD DONEO POBEDU GOSTIMA

Utakmica je završena pobedom Zenita. Meč je rešio Džordan Lojd koji je pronašao šut u produžetku i tako stavio tačku na meč. Zenit je slavio - 76:80.

Izvor: MNPRESS

21:04

43' - KALINIĆ ZAKUCAVA!

Posle serije promašaja Kalinić snažno zakucava i diže publiku na noge - 74:75.

21:01

42' - KALINIĆ TROJKA, PA PROMAŠAJI

Zvezda ima poen zaostatka - 72:73.

Lojd poentira za vođstvo, ali na to Kalinić odgovar trojkom. Miki koristi zicer i lošu reakciju odbrane. Kalinić zatim promašuje oba penala. Volters je izblokiran, tražio je silaznu putanju, to se nije dogodilo.

20:55

40' - PRODUŽETAK!

Drama i dalje traje, igraće se produžetak - 69:69.

Holins je pao, sudije se nisu oglasile, da bi Lojd potom postigao svoje prve poene na meču (69:69). Radonjić je tražio tajm-aut. Volters je promašio pobedu, igraće se još!

Izvor: MN PRESS

20:51

39' - NESPORTSKA LIČNA U TRILERU

Drama traje - 69:67.

Volters je promašio zicer, Beron nije pogodio otvorenu trojku. Beron je faulirao Mitrovića, a Luka je pogodio oba. Frankamp je na to odgovorio polaganjem. Mitrović je zatim fauliran, u Zvezdi traže nesportsku, Zenit traži "mrtvu loptu", sudije su odlučile da pogledjau snimak. Posle nekoliko minuta gledanja snimka odluka je promenjena - dosuđena je nesportska lična Pojtersu. Mitroivć je doa oba penala. Volters je promašio trojku.

20:41

37' - NEREŠENO!

Na tri minuta pre kraja utakmice je nerešeno - 65:65. Biće nova triler završnica...

Izvor: MN PRESS

20:39

36' - BERON I SJAJNA AKCIJA ZVEZDE

Dramatično je u Beogradu u završnici (65:60).

Beron je nastavio da pronalazi put do koša, a onda je Zvezda odradila prelepu akciju, tri dodavanja iz prve i koš Kalinića.

20:34

34' - SIMONOVIĆ, KOŠ I ONDA FAUL

Simonović se odlično ubacio i poentirao, pa je zatim faulirao Berona. Izašao je iz igre, vratio se Holins, a Beron je pogodio posle prodora - 63:58.

Izvor: MN PRESS

20:31

32' - VOLTERS, PA BERON

Volters je ušao u seriju, na to je Beron odgovorio trojkom preko dva igrača (61:53). Sudije su tada pokazale da je Zenit napravio faul u napadu, da bi se potom predomislile i dodelile Laziću treću ličnu.

20:25

30' - MAESTRALNA ODBRANA ZVEZDE!

Zvezda vodi pred poslednji kvartal - 57:50.

Beron pogađa iz neverovatno teške pozicije za tri. Mitrović je fualiran, bio je polovičan sa penala, a Kalinić je izašao napolje zbog tri lične. Radonjić je besan na sudije, Zenit očigledno nije preneo loptu za osam sekundi, sudije se nisu oglasile, potom nije bilo faula pod košem, da bi se oglasili na faul Ponitke koji je bio polovičan sa penala (55:50).Trojka Ivanovića je izašla iz koša, Lojd promašuje zicer.

Volters je ušao u igru i odmah pogodio. Zvezda je dobila ovu deonicu rezultatom 15:6.

Izvor: MN PRESS

20:19

27' - MAJSTORIJA MITROVIĆA

Više od dva minuta nije bilo poena, a onda je Mitrović napravio majstoriju u reketu, a Ivanović posle ukradene lopte pogodio u kontri (54:46).

20:12

24' - KUZMIĆ, PA KALINIĆ

Serija Zvezde za vođstvo - 50:46.

Kuzmić je raspoložen, poentira pod faulom, daje dodatno bacanje, a posle toga Kalinić pravi sjajnu fintu, pa pogađa za tri. Pre toga je Volters izblokran, lopta je ostala u posedu Zvezde što je Nikola iskoristio.

Izvor: MN PRESS

20:08

22' - SJAJNA BLOKADA KUZMIĆA

Nerešeno je - 44:44.

Drugo poluvreme počelo je blokadom Kuzmića na Ponitki. Zatim je Kuzmić krenuo na zakucavnaje, a sudije su pokazale da je to bio faul, odnosno treća lična greška. Paskval je morao da ga izvadi iz igre.

20:03

RADONJIĆ I HOLINS

U pauzi između dva dela su izjave dali Dejan Radonjić i Ostin Holins.

"Moramo da probamo da spustimo njihov procenat za tri poena koji im je bio odlično. Takođe, treba da poboljšamo odbranu na Beronu, imali smo tu neke greške", jasan je Radonjić.

Najefikasniji akter meča (15 poena) je ponavljao da je agresivnost najbitnija.

"Odigrali smo solidno poluvreme protiv tima koji je sjajan ofanzivno. Ne smemo da se opustimo, moramo da ostanemo agresivni i fokusirani", rekao je Holins.

Izvor: MN PRESS

19:51

STATISTIKA NA POLUVREMENU

Ovako izgleda statistika posle prvih 20 minuta igre.

ZVEZDA: Lazarević, Volters 13 (3as), Mitrović 4, Lazić 2, Kalinić 3 (3as), Holins 15, Simonović, Ivanović, Marković, Vajt 1, Kuzmić 4, Cirbes

ZENIT: Lojd, Zaharov, Karasjov 5, Kulagin 3, Beron 14 (5as), Puškov 2, Kuzminskas, Zubkov 6, Pojtres 4, Ponitka 4 (5sk), Frankamp, Miki 6

Kada su ostali statistički parametri u pitanju Zvezda za dva šutira 11/19, za tri 5/12, a najslabiji učinak ima sa penala (5/11).

Na drugoj strani Zenit za dva ima 8/10, za tri čak 56 odsto odnosno 9/16, a sa penala su savršeni (1/1).

19:49

20' - POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme.  Zenit ima prednost - 42:44.

Volters i Beron obeležili su i završnicu prvog poluvremena. Neverovatna igra američkih košarkaša u prvom delu.

19:41

18' - TROJKA HOLINSA

Novi potez Holinsa koji diže publiku na noge. Pogodio je trojku za vođstvo, pa je Paskval tražio minut odmora (40:39).

19:36

16' - ZVEZDINE MUKE SA PENALIMA

Zenit ima malu prednost (35:38), ali bi rezultat bio drugačiji da se Zvezda ne muči sa penalima.

Mitrović je promašio oba slobodna bacanja, a to je bilo šesto promašeno bacanje za 16 minuta igre (5/11).

19:31

14' - ODLIČNI NEJT!

Zvezda se u potpunosti vratila u meč - 33:35.

Najveće zasluge za to pripadaju maestralnom Votlersu koji je ukrao loptu, pa je odložio za Mitrovića koji je izblokiran, ali je bila silazna putanja, pa su poeni priznati.

Nejt Volters
Izvor: MN PRESS

19:29

12' - HOLINS I VOLTERS

Jedini napadački raspoloženi u Zvezdi su Holins i Volters, pogodili su trojke, ali Beron nastavlja da pravi ogromne probleme - 29:35.

19:26

OVAKO SU BERON I LOJD DOČEKANI

Pogeldajte i kako je izgledao doček za Berona i Lojda.

Pogledajte

00:22
Ovacije za Lojda i Berona od navijaca Zvezde pred pocetak meca sa Zenitom
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

19:24

10' - BERON NEZAUSTAVLJIV

Posle prve četvrtine Zenit ima prednost - 21:29.

Nije Zvezda imala rešenja za raspoloženog Berona koji je pokrenuo seriju svog tima od 14:2 (20:24). Vajt je potom bio polovičan sa penala, pa je Kalinić posle malog predaha ušao umesto Lazića. Beron je na kraju asistirao Zubkovu koji daje trojku uz zvuk sirene za ukupnu seriju 19:3.

19:17

7' - BERON ZA POVRATAK

Vraća se Zenit u igru (18:16).

Beron je prvo asistirao, pa pogodio trojku, a za to vreme su Miki, Lazarević i Lazić zaradili po dve lične greške. Radonjić je uveo Lazarevića umesto Kuzmića, snizio je petorku zbog Mikija i njegovog šuta za tri, odnosno dve pogođene trojke u dosadašnjem toku susreta.

Radonjić je tad tražio tajm-aut, a Lazić je dobio tehničku zbog protesta, pa je Beron to kaznio slobodnim bacanjem (18:16).

19:10

5' - HOLINS DIŽE DVORANU NA NOGE!

Kakva igra Holinsa protiv Zenita, njegovog bivšeg kluba! Ostin je zakucavanjem podigao dvoranu na noge, a Paskval je morao da traži tajm-aut (18:10).

19:08

4' - HOLINS I VOLTERS RASPUCANI

Sjajan početak meča za Zvezdu (13:7).

Raspucani su Holins i Volters. Ostin je pogodio trojku, Nejt ukrao loptu, pogodio pod faulom i promašio dodatno bacanje. Publika je na nogama.

19:04

2' - LEPI POTEZI NA OBE STRANE

Utakmica u Beogradu je počela, posle dva minuta Zvezda ima prednost - 6:5.

U prvom, dugom, napadu Zvezde je Volters promašio za tri, Holins je uhvatio loptu i vratio je u koš pod faulom Mikija. Miki je uzvratio trojkom, ali je Volters potom poentirao, pa je Holins iznudio faul i dao jedno od dva bacanja.

Izvor: MN PRESS

18:58

DVORANA JE KRCATA!

Sjajna atmosfera u "Pioniru". Dvorana je ispunjena do poslednjeg mesta. Odličan ambijent.

Pogledajte

00:23
Ponovo se nije cula himna Evrolige od prepunog Pionira
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

18:55

STARTNA PETORKA ZVEZDE

Zvezda meč počinje u petorci: Volters, Holins, Kalinić, Mitrović, Kuzmić.

18:34

ZAGREVANJE

Igrači se zagrevaju i spremaju za početak meča.

18:21

ZVEZDA POSLALA PLEJA U MEGU

Pred meč sa Zenitom je Crvena zvezda objavila da je poslala mladog plejmejkera Aleksu Uskokovića u redove Mege.

Izvor: MN PRESS

18:02

SASTAV ZVEZDE

Objavljen je spisak od 12 igrača na koje Radonjić računa za večerašnji duel:

Lazarević ,Volters, Mitrović, Lazić, Kalinić, Holins, Simonović, Ivanović, Markoić, Vajt, Kuzmić i Cirbes. Popović, koji se zagrevao sa timom, ipak neće dobiti priliku.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

18:00

ZENIT NE ZABORAVLJA ČUVENU MAČKU

Sada već čuvena mačka iz "Pionira" je jedna od atrakcija za timove koji dolaze u ovu dvoranu. Jedan od njih je i Zenit koji često objavljuje na društvenim mrežama sliku ove mačke. Tako je bilo i sada.

17:48

ŠANSA ZA POPOVIĆA?

Jedan od igrača koji bi mogao da dobije šansu večeras je Nemanja Popović. Mladi krilni centar, rođen 2001. godine, je u sastavu i trenira sa ekipom na parketu pred početak meča.

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

17:39

PUT ZENITA DO PIONIRA

Zenit je objavio zanimljiv snimak pred start meča. Put do "Pionira" na poslednj meč u godini.

17:36

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa utakmice.

UKRATKO

  • Zvezda dočekuje Zenit
  • Nema Dobrića i Davidovca
  • Sa druge strane Beron i Lojd
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Kako se ovi bivši Zvezdaši uvijek razigraju baš protiv Zvezde....***šari....

Najnovije