• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Strašna partija Partizana - pukla stotka u ABA ligi: Rade i Balša impresivni protiv hrvatskog tima!
 Strašna partija Partizana - pukla stotka u ABA ligi: Rade i Balša impresivni protiv hrvatskog tima!

Strašna partija Partizana - pukla stotka u ABA ligi: Rade i Balša impresivni protiv hrvatskog tima!

Prvi meč crno-bijelih u 2022. godini Partizan je rutisnki riješio u svoju korist!

 Strašna partija Partizana - pukla stotka u ABA ligi: Rade i Balša impresivni protiv hrvatskog tima! Izvor: MN PRESS

Partizan je odmarao od 22. decembra do danas, a vidjelo se da su igrači Željka Obradovića prikupili snagu u tom periodu. Jednu od najslabijih ekipa ABA lige, ali i tim koji je počeo da podiže formu u prethodnim rundama, rutinski su savladali u Beogradskoj areni.

Crno-bijeli su bili bolji od Zadra (102:73), a do ubjedljivog trijumfa vodili su ih Zagorac koji ništa nije promašio i Koprivica koji je dominirao parketom u trećoj i četvrtoj dionici. Dovoljno za prvu stotku u regionalnom takmičenju i trijumfalan povratak na parket nakon prinudne pauze za Partizan.

Goste iz Zadra Partizan je "lomio" upravo svježinom. Kada je hrvatski tim zastajao, Obradović je rotacijama uspijevao Partizanu da doda novu energiju. Tako su u pojedinim dijelovima meča ključni igrači postajali momci koji su tek ušli u igru, a na kraju susreta među najefikasnijima nije bilo onih koji su utakmicu počeli.

Partizan je startovao sa petorkom Mur - Panter - Dangubić - Ledej - Lesor, a osim francuskog košarkaša koji je večeras debitovao i bio blizu dabl--dabl učinka, ostali se nisu pretjerano isticali. Mnogo više su u centru pažnje bili igrači poput Zagorca i Koprivice, pa čak i Avramovića, Kuruksa ili Smailagića, koji su bili rezerve na početku susreta.

Dubina rostera umije da bude presudna stvar u ovakvim mečevima, a Zadrani osim u prvoj dionici nisu uspijevali ozbiljnije da pariraju brojnim raspoloženim igračima beogradskog tima.

19:55

Tabela!

Standings provided by SofaScore LiveScore

19:47

Kraj - 103:72!

Crno-bijeli su upisali ubjedljiv trijumf u ABA ligi!

Partizan su predvodili Rade Zagorac i Balša Koprivica sa po 17 poena, dok je dvocifreni bili Matijas Lesor i Rodions Kuruks sa po 11 i Aleksa Avramović sa 10. 

Pogledajte detalje sa meča:

19:42

Odlična četvrtina Koprivice!

Razigrao se Koprivica, mladi košarkaš Partizana, pa sada ima čak 17 poena na svom kontu. Uz to Balša ima po tri ofanzivna i defanzivna skoka, kao i jednu ukradenu loptu.

Izvor: MN PRESS
19:36

+20!

Mora da traži tajm-aut Anzulović, ali meč u Beogradu je izgubljen za njegov tim.

Zakucavanjem Rodionsa Kuruksa Partizan dolazi do 20 poena prednosti - 82:62! Ostaje da se igra još skoro šest minuta na ovom meču, pa bi crno-bijeli mogli da budu blizu "stotke" što je tiče postignutih poena.

19:26

KRAJ TREĆE ČETVRTINE - 70:53!

Najefikasniji period susreta pripao je domaćem timu, isto kao i prva dva, a prednost Partizana konstantno raste. U ovoj dionici presudio je šut za tri poena, koji je bio ubojito oružje crno-bijelih.

19:21

Zakucavanje Lesora!

Umije Francuz da bude veoma atraktivan! Pogledajte:

19:17

Partizan leti!

Za manje od šest minuta crno-bijeli su ubacili 20 poena. to je upalilo alarme na klupi Zadrana, Anzulović je morao da zatraži tajm-aut, a crno-bijeli u ovom trenutku imaju ubjedljivu prednost - 63:49!

Izvor: MN PRESS
19:14

RADE ZAGORAC!

Strašnu partiju igra Zagorac večeras protiv Zadra. Bez promašaja je za preko 16 minuta na terenu, a već ima 15 poena na svom kontu.

2/2 za tri, 4/4 za dva i 1/1 za jedan dugogodišnjeg prvotimca crno-bijelih!

19:13

Serija Zadra!

Trojke Marčinkovića i Mavre, a zatim i dvojka Kartera kada je tek vrhovima prstiju nagazio liniju vraćaju Zadar u igru. Brzih osam poena za goste i rezultat je 49:43!

19:07

Nastavljamo!

Partizan je u prvim sekundama treće dionice, preko Dalasa Mura, pogodio trojku i povisio prednost na 14 poena razlike. Trenutno je 46:32!

Izvor: MN PRESS
19:06

Još malo statistike!

Partizan šutirao 10/15 za (66,7%) za dva poena, odnosno 4/11 (36,4%) za tri poena. Crno-bijeli imaju tri ukradene i sedam izgubljenih lopti, kao i 13 skokova od kojih su dva ofanzivna.

Ekipa Zadra je nešto lošija u šutu za dva sa 12/20 (60%), dok im je šut za tri poena katastrofalan - 1/9 (11,1%). Imaju dvije ukradene lopte, devet izgubljenih i ukupno 10 skokova, od kojih su dva bila u napadu.

18:55

Statistika!

Partizan: Kuruks 3, Panter 5, Ledej 5, Zagorac 9, Avramović 2, Koprivica 3, Dangubić, Smailagić 2, Mur 4, Glas 5, Lesor 5, Madar

Zadar: Karter 9, Marčinković 5, Paponja, Vuković 2, Bursać, Junaković 3, Buljan 6, Drežnjak 5, Mavra 2, Tompson

18:52

POLUVRIJEME - 43:32!

Pogodak Džastina Kartera u posljednjim skeudnama druge deonice za konačnih 43:32 u Beogradskoj areni.

Partizan ima sigurnu prednost i nekoliko veoma rasploženih igrača večeras.

Izvor: MN PRESS
18:51

Poletio je Lesor!

Njegove fizikalije nikada nisu bile tajna, a kada ima prazan reket ispred sebe - zakucavanje bude veoma atraktivno. Matijas Lesor je sjajno iskoristio pas Kevina Pantera i snažno zakucao!

18:49

Najbolji detalj meča!

Ovako je Balša Koprivica zakucao Zadrane:

18:45

Trojka Ledeja!

Sjajna akcija Partizana ostavila je Ledeja samog u uglu, a on je pogodio za tri poena i novu najveću prednost na susretu - 36:24!

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED
18:42

Dvojica nisu ulazila!

Igra se finiš druge četvrtine, a Željko Obradović još nije slao na parket Jama Madara i Nemanju Dangubića. Pored njih dvojice, poene nije postigao ni Dalas Mur, dok su se svi ostali igrači upisali u strijelce.

18:40

Još problema za Zadar!

Pored toga što je Partizan stvorio dvocifrenu prednost (31:21), gosti iz Hrvatske se muče i sa ličnim greškama.

Nakon Aleksandra Bursaća tri lične ima i Trevor Tompson, dok je Pavle Marčinković na dva faula. To bi moglo da utiče na njihovu minutažu u nastavku meča.

18:37

Ponovo igra Partizan!

Crno-bijeli su sredinom druge deonice uhvatili ritam, a na nešto više od pet minuta do poluvremena imaju ubjedljivu prednost - 30:21!

Do nje su stigli sjajnim zakucavanjem Balše Koprivice, koji je ostao usamljen u reketu.

18:31

Problem za Bursaća!

Jedini srpski košarkaš u redovima Zadra, Aleksandar Bursać napravio je treću ličnu grešku već na početku druge dionice, pa ga vjerovatno nećemo gledati prije poluvremena.

18:26

KRAJ PRVE ČETVRTINE - 21:16!

Vidjeli smo 10 minuta košarke u tri različita dijela. Partizan je sjajno otvorio meč i napravio seriju 12:2, Zadranisu stigli do izjednačenja, ali su kod 14:14 stali i dozvolili crno-bijelima da ponovo steknu kapital.

Prvu dionicu obilježio je Rade Zagorac sa 1/1 za tri poena i 2/2 za dva poena - sedam poena, ali i dva skoka za košarkaša Partizana.

Izvor: MN PRESS
18:22

Blista Partizanova klupa!

Unijeli su neophodnu energiju Aleksa Avramović, Gregor Glas i Alen Smailagić, pa Partizan ponovo odlazi na osjetniju prendnost. Na minut i po do kraja prve četvrtine rezultat je 21:14!

18:16

12:2, pa 12:12!

Strašna serija gostiju iz Zadra, postigli su deset poena u nizu. Drežnjak je pogodio trojku, Marčinković i Karter dvojke, a zatim je Amerikanac bio precizan i sa linije penala. Na ovaj niz nadovezao se Drežnjak koji je izjednačio na 12:12!

Izvor: MN PRESS
18:10

Zagorac i Lesor!

Dvojica košarkaša Partizana obilježili su uvodne minute meča i natjerali Vladimira Anzulovića da veoma rano zatraži tajm-aut.

Matijas Lesor je postigao tri poena, od čega su dva bila nakon kontre koju je vukao preko cijelog terena, dok je Zagorac ubacio preostalih sedam poena Partizana. Za to vrijeme, Zadrani su poentirali samo dvojkom Dominika Mavre.

18:02

Meč je počeo!

Pratimo utakmicu koju srpski i hrvatski tim igraju u Beogradskoj areni!

17:55

Stanje na tabeli!

Ovako trenutno izgleda plasman u ABA ligi:

Standings provided by SofaScore LiveScore

17:40

Lesorovo iskustvo!

Već je živio u Beogradu, kada je nosio dres Crvene zvezde. E, sada je ponovo tu, poslije tri godine i oduševljen je!

17:20

Panterov intervju!

Nekadašnji košarkaš Olimpijakosa, Crvene zvezde, Armanija i još nekoliko timova dao je za MONDO intervju u danima praznika!

Imate taman dovoljno vremena da pročitate sve što je Kevin Panter rekao, a ujedno se i zagrijete pred meč Partizana i Zadra.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
16:45

Ovako je Obradović najavio meč!

Trener Partizana govorio je o promenama koje je hrvatski tim napravio tokom sezone, ali i o pripremi svog tima za ovaj susret.

Izvor: MN PRESS
16:30

Dobar dan!

Ekipe Partizana i Zadra sastaju se od 18:00 u Beogradskoj areni, a to će biti prvi susret srpskog tima nakon skoro dvije nedjelje pauze. Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos meča.

UKRATKO

  • Partizan nije igrao od 22. decembra
  • Zadar je pretposljednji na tabeli
  • Ali ima niz od dvije pobjede
  • U Zadru je bilo 73:78
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije