• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan oborio rekord, držao čas košarke i ispisao istoriju!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Partizan u drugom meču u 2022. godini ostvario još jednu ubjedljivu pobjedu, najubjedljiviju u istoriji ABA lige.

 Partizan pobijedio Split 109-49 Izvor: MN PRESS

Partizan je ostvario jednu od najubjedljivijih pobjeda u ABA ligi. U Beogradu su demolirali Split i zabeležili drugu pobedu u 2022. godini. Poslije Zadra su demolirali i Split - 109:49.

Pitanje pobjednika riješeno je već sredinom prve četvrtine, to je bio posljednji momenat u kom su gosti bili rezultatski priključak. Ujedno su crno-bijeli ispisali istoriju i ostvarili najubjedljiviji trijumf u istorii regionalnog takmičenja, dobili su meč sa 60 razlike, prethodni rekod bio je 58.

Nije Željko Obradović mogao da računa na Avramovića i Dangubića koji su dobili koronu, odmarao je Smailagića, ali ništa od toga se nije primijetilo na parketu.

Otvorio je Kevin Panter meč sa sedam uzastopnih poena (7:0). Nije gostujući tim dozvolio srpskom timu da se odmah "odlepi", vratio ih je Šenon Šorter (12:12), ali je to bilo manje-više sve od njih.

Promašili su nekoliko otvorenih šuteva, pre svega za tri, a crno-beli su onda uši u nevjeroatnu seriju. Vidjelo se i po izmenama Obradovića, uveo je Dušana Miletića, igrao je zajedno sa Balšom Koprivicom, Panteru je dao odmor, Madar, Glas i Kuruks su bili na parketu i sve to je "ugušilo" rivala. Dovoljno je reći da je Split za sedam minuta druge dionice dao samo tri poena i to sve sa penala (40:15). Već tada je razlika bila nedostižna.

U drugom poluvremenu je srpskom timu ostalo samo da čuvaju prednost i da se uvježbavaju za duele koji ih čekaju u narednom periodu, a to su iskoristili i da obore rekord.

Slijedi okršaj sa Trentom u Evrokupu 12. januara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC