• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić i Sonja najbolji, Danilović "pecnuo" košarkaše: Za njih ove godine nema aplauza

Autori Milutin Vujičić Autori Nemanja Stanojčić

Na tradicionalnom događaju KSS dodijeljene nagrade za prošlu godinu.

 Nikola-Jokic-i-Sonja-Vasic-najbolji-KSS

Košarkaški savez Srbije (KSS) izabrao je Nikolu Jokića i Sonju Vasić za najbolje u prethodnoj godini, a tim povodom su im na svečanom koktelu u jednom beogradskom hotelu dodijeljene i nagrade.

Sonja Vasić, sada već bivša košarkašica Srbije, uz knedlu u grlu govorila je dok su joj svi prisutni aplaudirali, dok se Nikola Jokić zbog obaveza u SAD obratio putem video poruke. U njegovo ime nagradu je primio ponosni otac Branislav koji će je pažljivo čuvati u rodnom Somboru.

"Žao mi je što ne mogu da budem sa vama, hvala Košarkaškom savezu Srbije i sportskim novinarima na izboru za najboljeg košarkaša u prošloj godini. Poznavajući odakle dolazim i šta košarka predstavlja za naš narod, to je velika čast i zadovoljstvo za mene. Mnoge legende su dobijale ovu nagradu, veliko je zadovoljstvo za mene i ovo je veliki podstrek za mene da napredujem i budem bolji", rekao je Nikola Jokić i svima poželio mnogo zdravlja.

Prethodne sezone Nikola Jokić je proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige, međutim odlučio je da odmori tokom ljeta i da sa Srbijom ne napadne Olimpijske igre u Tokiju.

S druge strane Sonja Vasić je kao kapitenka ženske košarkaške reprezentacije Srbije prvo osvojila Eurobasket, a potom se uz mnogo muke zbog korona virusa ipak pojavila i u Tokiju. Vodila je srpski državni tim do četvrtog mjesta u Tokiju, nakon čega se oprostila od reprezentacije.

"Hvala novinarima i medijima koji su glasali. Vjerovatno je posljednja nagrada koju dobijam. Prethodna godina je bila uspješna, ostaje žal da je možda moglo negdje više. Stavljam tačku na karijeru, hvala svima. Prvo porodici, saigračicama, trenerima. Posljednje godine nisu bile lake. Hvala svima još jednom", rekla je Sonja sa knedlom u grlu.

Osim nje, u užem izboru bila je i Tina Krajišnik, dok su kod košarkaša pored Jokića nominovani bili još Vasilije Micić, Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović.

Prvi čovjek KSS Predrag Danilović održao je kratak govor tokom kog je čestitao košarkašicama i basket3x3 reprezentaciji.

"Naša muška selekcija nije zaslužila aplauz zbog kvalifikacija za Olimpijske igre. To je neuspjeh i nadam se da se neće ponoviti", rekao je Danilović okupljenima legendama srpske košarke.

Pogledajte i njegov govor!

Pogledajte

00:45
KSS Izbor najboljih u 2021 godini
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC