• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Senzacija! Mega srušila Partizan tri sekunde prije kraja: Skuči Smit za muk u Pioniru i šok za crno-bijele!
 Senzacija! Mega srušila Partizan tri sekunde prije kraja: Skuči Smit za muk u Pioniru i šok za crno-bijele!

Senzacija! Mega srušila Partizan tri sekunde prije kraja: Skuči Smit za muk u Pioniru i šok za crno-bijele!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Desetkovana Mega ostvarila pobedu protiv Partizana u Pioniru!

 Senzacija! Mega srušila Partizan tri sekunde prije kraja: Skuči Smit za muk u Pioniru i šok za crno-bijele! Izvor: MN PRESS

Veliko iznenađenje u Pioniru! Trojkom Skučija Smita na šest sekundi prije kraja, Mega je ostvarila šokantnu pobjedu protiv Partizana - 93:90 (26:22. 29:24, 19:19, 19:25)!

Ekipa Vlade Jovanovića gostovala je favoritu bez petorice standardnih igrača, odigala najbolji meč sezone i konstantno vodila od prvog poluvremena do završnice. Rus Samson Ružencev i Boriša Simanić donijeli su Megi "plus devet" na dva minuta do kraja (90:81), Kevin Panter i Matijas Lesor istopili su tu prednost (90:90), a francuski centar je promašio slobodno bacanje za vođstvo crno-bijelih, na pola minuta do kraja.

Uslijedio je ofanzivni faul Alena Smaila, pa napad odluke, u kojem je Skuči Smit pogodio veliku trojku, a Kevin Panter nije uspio da uzvrati. Kada je sirena označila kraj, započelo je veliko slavlje Meginih klinaca na parketu "Pionira".

Poslije ranijeg poraza protiv Cedevita Olimpije, Partizan je ovog četvrtka doživio drugi neuspjeh na domaćem terenu i sada ima skor 13-3, dok je Zvezda druga sa dvije odigrane utakmice manje i skorom 13-1.

Sa druge strane, Mega je napustila "Pionir" sa učinkom 7-7 i sa potvrdom da u timu ima velike talente, koji pod vođstvom Vlade Jovanovića i ove sezone mogu da uzdrmaju najveće.

PARTIZAN: Kuruks 4, Panter 24, Ledej 3, Avramović 9, Koprivica 6, Dangubić 3, Smailagić 14, Mur 6, Glas, Lesor 15, Trifunović, Madar 6.

MEGA: Vujić 8, Ružencev 20, Jović 14, Rudan 7, Kočović 3, Smit 13, Cerovina 7, Jonović, Simanić 7, Mušikić 10, Bogavac 4, Mušicki.

18:57

TROJKA SKUČIJA SMITA ZA POBEDU!

Amerikanac je pogodio trojku za pobedu, Kevin Panter je šutirao za izjednačenje i promašio!

Mega je bez petorice standardnih igrača napravila senzaciju i pobedila Partizan u Pioniru!

Konačan rezultat je Partizan - Mega 90:93!

18:55

DRAMA!

Lesor je iznudio faul, iskoristio jedno bacanje za izjednačenje (90:90), Alen Smailagić je uhvatio ofanzivni skok, pa napravio faul u napadu!

Nerešeno je na pola minuta do kraja, a Vlada Jovanović zove tajm-aut.

Izvor: MN PRESS

18:53

Lesor vraća Partizan na minus 1!

Iskoristi je Francuz oba slobodna bacanja, počinje 40. minut!

Izvor: MN PRESS

18:50

Panter drži crno-bele u igri!

Amerikanac je ubacio trojku (84:90), pa u sledećem napadu dodao Avramoviću, koji nije pogodio sa distance. Bio je to šut za "minus 3" crno-belih.

Još minut i po, a Panter je potom sam vratio crno-bele na 87:90, jer je iskoristio tri slobodna bacanja!

18:48

Mega ide ka pobedi

Mega poentira i brani se uoči poslednja dva minuta. Simanić daje jako bitnu trojku na dva minuta do kraja, za vođstvo Mege 90:81.

Željko Obradović zove tajm-aut, poslednji koji ima na raspolaganju

18:43

Sada Mega uzvraća!

Ružencev igra odličan meč i ubacio je svoj 20. poen, trojkom iz ugla posle još jedne lepe akcije Mege.

Odmah posle nje, Smailagić je bio neoprezan, a Jović i Simanić su odigrali alej-up akciju završenu zakucavanjem, za vođstvo gostiju 85:79. Još četiri i po minuta do kraja.

Izvor: MN PRESS

18:41

Partizan se vratio!

Boriša Simanić je ostao bez rešenja u napadu, Kuruks je istrčao kontru, a Panter je odmah ubacio trojku, za seriju crno-belih 9:0!

Jovanović koristi još jedan tajm-aut pred završnicu. Još pet minuta do kraja, a Mega već tri minuta nije dala koš

Izvor: MN PRESS

18:37

Partizan uzvraća!

Crno-beli u teškoj situaciji nalaze rešenja u reketu. Rodions Kuruks poentirao je posle auta, a Balša Koprivica posle ofanzivnog skoka (za 74:80). Sada trener Mege Jovanović zove tajm-aut, na šest minuta do kraja.

Izvor: MN PRESS

18:35

Mega vodi 10 razlike, 7 minuta do kraja

Nikola Jović ubacio je još jednu trojku, za 80:70. Željko Obradović pozvao je tajm-aut.

Izvor: MN PRESS

18:29

Mega odbila još jedan nalet - vodi pred 4/4

Ekipa Vlade Jovanovića uspela je da održi "plus" kroz čitavu treću četvrtinu i da pred poslednjih 10 minuta zadrži stanje stvari kao i na poluvremenu - vode 9 razlike.

Samsom Ružencev dao je 17 poena za tri četvrtine.

Izvor: MN PRESS

18:16

Partizan pokušava da se vrati

Trojkama Mura i Dangubića, kao i pogotkom Mura "dva plus jedan", crno-beli su prošli gostima na 55:63, ali je Mega odgovorila i košem Ruženceva vratila mirnijih 67:58.

U toku je 25. minut meča.

Izvor: MN PRESS

17:52

Mega vodi na poluvremenu 55:46

17:51

Dvocifreno vođstvo Mege!

Iako je Kevin Panter "namestio ruku" i ubacio tri trojke iz pet pokušaja, Nikola Jović je nastupio "na svežinu" i ubacio osam poena za prvih šest minuta u igri. Sa njim na čelu, Mega je povela u 19. minutu 52:44.

A onda - rafal gostiju! Mušikić i Cerovina iskoristili su odličan protok lopte i ubacili dve rutinske trojke za "Plus 11" gostiju u 20. minutu. Mega vodi 55:44.

17:39

Mega vodi i na polovini 2/4

Moskovljanin rođen 2001. godine ubacio je trojku za 36:35 za goste na pet i po minuta do poluvremena. Prethodno je Balša Koprivica iskoristio dva penala i doneo crno-belima "plus 2" (35:33). Egal meč i u ovoj deonici

Izvor: MN PRESS

17:26

Mega vodi "plus 5" posle 1/4

Mega je odgovorila crno-belima na prednost 20:15, pogodila nekoliko šuteva sa distance i ipak stekla prednost nakon prve četvrtine. Poentirao je mladi Nikola Jović i "vezao" pet poena u finišu prve deonice za Meginih 25:20.

Izvor: MN PRESS

17:16

Jam Madar ubrzao crno-bele

Jam Madar pokrenuo je crno-belu ekspresnu seriju, a onda je Kevin Panter dao trojku za furioznih 7:0 za crno-bele u 40 sekundi. Sada je 18:15 i Vlada Jovanović zove tajm-aut.

U toku je 7. minut meča.

Izvor: MN PRESS

17:13

Ravnopravan početak utakmice

Posle pet minuta, Mega vodi 15:11 posle koša kapitena Luke Cerovine. Poentirao je iz igre "jedan na jedan". Crno-bele je na startu meča povukao Matijas Lesor, ali još nema podršku ostatka tima. Francuz je za sada ubacio 10 od prvih 11 poena Partizana.

Željko Obradović zatražio je tajm-aut.

Izvor: MN PRESS

17:00

Meč je počeo!

16:33

Međusobni skor - 14:2

Dva tima igraju mečeve u regionalnoj ligi od Meginog ulaska 2013. i do sada crno-beli nisu pobedili u samo dva susreta - 19. decembra 2015, u "Pioniru" je bilo 85:78 za goste i iste sezone u oktobru je bilo 76:59 za Megu. U svim ostalim susretima trijumfovao je Partizan, koji je i danas, svakako, veliki favorit.

Izvor: MN PRESS

16:30

Jovanović o tri nedelje borbe protiv korone

Megin trener Vladimir Jovanović rekao je u najavi meča da njegov tim stiže sa problemima u halu "Aleksandar Nikolić".

"Dolazak Željka Obradovića ne znači mnogo samo za Partizan već za celu košarku u regionu i samim njegovim dolaskom Partizan je istakao najviše ciljeve u oba takmičenja, ABA ligi i Evrokupu. Ako pogledamo njihove rezultate, vidimo da su na pravom putu da njihove ciljeve i ostvare. Dobro znamo šta nas očekuje i kako Željkovi timovi igraju, jako agresivno na oba dela terena, u napadu, a posebno i u odbrani. Za moj veoma mlad i neiskusan tim ova utakmica biće veoma veliki izazov. Nažalost, moram da istaknem da je ne čekamo u najboljem mogućem raspoloženju, gotovo tri pune sedmice imamo problem sa Kovidom, što je ostavilo velikog traga na nas. Pričati o treningu i trenažnom procesu je u ovom trenutku izlišno. Moja trenutna želja je da momci koji su imali ne malih problema u prethodnom periodu izađu iz bolesti i ozdrave, a da se oni koji sutra budu na terenu prikažu u najboljem mogućem svetlu, imajući u vidu sve okolnosti", njegova je poruka.

Izvor: MN PRESS

16:28

Sudije meča su...

Arbitri u današnjem meču su Tomislav Hordov (na slici, iz Hrvatske), Miloš Koljenšić (Crna Gora) i Bojan Kruljac (Hrvatska)

Izvor: MN PRESS

16:25

Mega desetkovana

Vladimir Jovanović, trener Mege i bivši šef struke Partizana, neće zbog povreda i bolesti moći da računa na Nikolu Đurišića, Malkolma Kazalona, Karla Matkovića i Aleksandra Balcerovskog. Takođe, neće moći da nastupi ni doskorašnji plejmejker Zvezde Aleksa Uskoković, koji je prešao u Megu posle 27. decembra, kada je ovaj meč trebalo da bude odigran.

Takođe, pitanje je bilo i da li će moći da nastupe Nikola Jović i Mladen Vojić, koji do srede nisu trenirali zbog oporavka od korone. Zbog tih problema, za Megu će prvi put ove sezone zaigrati Mihailo Mušikić, kao i dvojica juniora, Andrej Mušicki i Ahmet Jonović.

Izvor: MN PRESS

16:22

Crno-beli bez kapitena

Rade Zagorac neće biti u sastavu, nakon što je pre osam dana saopšteno da ima koronu. On će danas imati kontrolni pregled i zbog toga neće moći da se suprotstavi timu u kojem je ponikao.

Izvor: MN PRESS

16:18

Obradović pred Megu

"Imaćemo danas trening, pokušati da reagujemo. Kako to obično biva, trudićemo se da uradimo najbolji skauting, da postavimo utakmicu i probamo da igramo ozbiljno. Kao i svaki tim i oni zaslužuju respekt. To su mladi igrači koji uvek imaju veliku želju da igraju, da se takmiče, da pobeđuju i mislim da je to prva stvar koju moramo imati. Da pristup utakmici bude kakav je bio protiv Hamburga", rekao je Partizanov Trener Obradović, a preneo klupski sajt.

Izvor: MN PRESS

16:13

Ovako stoje stvari u ABA ligi

Standings provided by SofaScore LiveScore

16:10

Dobro došli u prenos utakmice

Partizan i Mega zaigraće od 17 časova u hali "Pionir".

UKRATKO

  • Partizan igra za 14. "jadransku" pobedu
  • Trijumfom bi odmakao Zvezdi
  • Meč je trebalo da bude odigran 27. decembra
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije